Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:31:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD  (Pročitano 18022 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Dabiša ne zakopavaj se.Bombardovanje je klasičan zločin.Tačka.Možemo mi danas 17 godina kasnije da budemo pragmatični i da razmišljamo o budućnosti zemlje,ja sam medju tim ljudima,ali oko toga nema dvoumljenja,divljačka zločinačka agresija i brate zločin protiv civila.

A našu vojsku su povukli za...khm khm
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Citat
On je upitao Tadića zašto nije zatvorio Ambasadu Srbije u Libiji, jer je rat u toj zemlji počeo 2011. kada je on bio predsednik Srbije.

E, ali je Nikolic od 2012.  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
mob
LG Nexus 5
tokom bombardovanja srbije 99. su uglavnom pazili na civile. ne uvek, a nekoliko puta su i omasili ali su uglavnom pazili, sto pokazuje da ipak nismo Pakistan. tada sam bio jos vrlo mlad pa sam time bio iznenadjen jer sam drugacije zamisljao bombardovanje.

Uglavnom nisu pazili, zrtve govore u prilog.

Putnicki voz kod Grdelice, 11 mrtvih civila,
Kolona albanskih izbeglica na Kosovu, 75 mrtvih civila,
Zgrada RTS-a u Beogradu, 16 mrtvih civila,
Bombardovana kuca u Ralji, 6 mrtvih civila,
Surdulica 28. aprila, 16 mrtvih civila,
Aleksinac, (cak 5 puta bombardovan i klasifikovan cak 5 puta kao kolateralna steta), 11 mrtvih i preko 50 ranjenih civila,
Putnicki autobus kod mesta Luzani, 23 mrtva civila,
Nis kasetnim bombama 7. maja, 20 mrtvih civila,
Najmasovnija civilna pogibija na drugu kolonu albanskih izbeglica kod Prizrena, 87 mrtvih,
Kineska ambasada, troje mrtvih sluzbenika.

Za vecinu nabrojanih broj ranjenih civila je nepoznat. Bilo je i dosta pojedinacnih slucajeva ubijanja civila poput Milice Rakic iz Batajnice.

Od 1999-te pa do 2004-te je registrovano 30 000 novoobolelih od kancera, zahvaljujuci humanom bombardovanju zabranjenom municijom sa osiromasenim uranijumom.

Ti ovo nazivas zanemarljivim slucajevima? Taj silni NATO sa superpreciznim oruzjem? Kako si zamisljao tako vrlo mlad bombardovanje? Ono ti igras fudbal i pojave se stuke na nebu i samo vas kose na livadi, lete glave, noge i stative u nebo?

Citat
On je upitao Tadića zašto nije zatvorio Ambasadu Srbije u Libiji, jer je rat u toj zemlji počeo 2011. kada je on bio predsednik Srbije.

E, ali je Nikolic od 2012.  Smile

Ali to nema veze, mogli su dakle i jedan i drugi da ih zatvore ali nisu, sto dovodi do zakljucka da su obojica krivi podjednako? MAda onaj ljigavi dacic rece da ni Libijci, ni Sirijci nisu zatvarali svoje ambasade tokom NATO bombardovanja, pa im se mi kao sada oduzujemo. Meni samo nije jasno kako se to ambasador volsebno izvukao.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2016, 10:53:45 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ja mislim da je Srbija, pre svega, kriva...

Inace, razlog zasto ambasade odmah nisu ukinute su nasi ljudi koji cesto na crno odlaze da rade u arapskim zemljama, jer su se Britanci i Amerikanci povukli...
Ali... ali... to i dalje nije razlog da ambasadu izmestis u neku susednu zemlju...

Glede ostalog...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.4.4
mob
I-mate 30 Pro
Ma da pa logicno...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Samsung Galaxy S2
..
Uglavnom nisu pazili, zrtve govore u prilog.

Putnicki voz kod Grdelice, 11 mrtvih civila,
Kolona albanskih izbeglica na Kosovu, 75 mrtvih civila,
Zgrada RTS-a u Beogradu, 16 mrtvih civila,
Bombardovana kuca u Ralji, 6 mrtvih civila,
Surdulica 28. aprila, 16 mrtvih civila,
Aleksinac, (cak 5 puta bombardovan i klasifikovan cak 5 puta kao kolateralna steta), 11 mrtvih i preko 50 ranjenih civila,
Putnicki autobus kod mesta Luzani, 23 mrtva civila,
Nis kasetnim bombama 7. maja, 20 mrtvih civila,
Najmasovnija civilna pogibija na drugu kolonu albanskih izbeglica kod Prizrena, 87 mrtvih,
Kineska ambasada, troje mrtvih sluzbenika.

....

To sto si opisao i jeste "meko" bombardovanje.

Pitaj ljude po bosni koji se secaju rata kako izgleda kada artiljerija gadja grad... bilo koji. Prijateljica mi je to dozivela i pricala je.

Moglo je da bude i ovako, kao u vijetnamu, natovare bombardere nevodjenim bombama lli napalmom zatim "istovare" negde otprilike iznad beograda ili nekog drugog grada.

Mogli su i da uniste TE Kostolac ili Teslu, ne grafitnim bombama ili slicnim zezancijama, nego bas onako bombama i posalju zemlju u srednji vek na 20tak godina ili vise.

Ali eto nije se desilo i ... Srbiji je data opet sansa da udje u evropu i da stvori normalnu zemlju.

A kapitulirala je.... i jos sada muva rusiju i putka.

A sto se tice ovih u ambasadi, pa uzmite u obzir muvanje Srbije sa rusijom... zasto bi SAD u nekom ratu brinule o gradjanima i diplomatama polu-neprijateljske drzave.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Nokia 33-10
Artiljerija je po Bosni tukla zato što su Amerikanci zabranili letenje. Da je avijacija mogla da se koristi, rat bi bio gotov 93.

Srbija je 99. bila poligon za nove igračke. I to poligon sa ljudskim zamorcima. Pored raznih sredstava sa namenjenih uništavanju i ubijanju - "pametne" bombe, tomahavk rakete, protivtenkovske rakete MAverik, protivradarske rakete, laserski navođena sredstva, municija sa osiromašenim uranijumom, paralelno je vođen i psihološki rat koji se sastojao iz neuspešnog propagandnog delovanja, i iz terorisanja civilnog stanovništva razaranjem civilne infrastrukture koja nije imala nikakve veze sa ratom na Kosovu - mostova na Dunavu, Savi, Limu, Moravi, fabrika, stambenih naselja,  paralisanjem elektroenergetske infrastrukture, terorisanjem javnog prevoza i ubijanjem putnika...

Sve je to bio jedan podmukli eksperiment koji i dalje traje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Vidiš Stanislave sad kad si nam to tako plastično objasnio,mi tek shvatamo da smo 17 godina u zabludi,ustvari mi treba da slavimo tih 78 dana,a ne da tugujemo kao neke pi**e,isto kao recimo kad bih ja tebe uhvatio i prosuo te od batina,ti ne bi trebao da budeš ljut na mene,nego da mi se zahvališ jer te nisam tukao štanglom i ubio te na mestu...

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung 111111
Lik je mentalno ogranicen, a nije iskljuceno i da je clan neke sekte ili prozapadne nevladine organizacije.
Mislim da je on jedini sposoban da razlikuje dobra od losa bombardovanja i dobra i losa ubistva civila.

Srbija nikad nece biti deo rasistickog, ogranicenog, ubilackog i pljackaskog drustva kakvo je EU niti ce biti saucesnik Nato-a u ubijanju civila i masakriranju drugih naroda zarad licnih interesa.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Samsung Galaxy S2
Vidiš Stanislave sad kad si nam to tako plastično objasnio,mi tek shvatamo da smo 17 godina u zabludi,ustvari mi treba da slavimo tih 78 dana,a ne da tugujemo kao neke pi**e,isto kao recimo kad bih ja tebe uhvatio i prosuo te od batina,ti ne bi trebao da budeš ljut na mene,nego da mi se zahvališ jer te nisam tukao štanglom i ubio te na mestu...

Poredjenje nema veze sa realnoscu posto se ne radi o pojedincima, radi se o drzavama.

Vidis ovim: https://bs.wikipedia.org/wiki/Kumanovski_sporazum

je jedna drzava kapitulirala, a druga ovu prvu iako je mogla nije zbrisala sa lica zemlje.

Razmisli o tome kako su prosli Irak, Libija, Vijetnam...
« Poslednja izmena: 22. Feb 2016, 13:24:54 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 00:31:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.