Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 05:08:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom napadu SAD  (Pročitano 17900 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 44.0
A ko kaže da su ubijeni bili ti koji su zarobili naše ljude? Isti oni Amerikanci koji su tvrdili da smo mi odgovorni za genocid na Kosovu.

Uz to, Ženevska konvencija zabranjuje ubijanje ranjenika.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Znaci, Srbi se sami oteli?  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Ne kažem to, ali kažem da su ljudi koji su ubijeni u ovom vazdušnom napadu vrlo lako mogli takođe da budu zarobljenici, iz suprotnog tabora libijskog građanskog rata. Čak i da nisu, možda su bili ranjenici, a ubijanje ranjenika ne odobravam čiji god da su. Možda je taj "vrhovni vođa ISIS-a" čijim se ubistvom hvale Amerikanci bio jedini ili jedan od nekoliko aktivnih terorista u zgradi, ostali su bili samo "kolateralna šteta".

Uostalom, teroristi jesu oteli naše ljude, ali ih nisu ubili. Amerikanci, s druge strane, jesu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
Saucesce porodicama. Smile

HRONOLOGIJA TRAGEDIJE Od pada u ruke islamista do smrti pod američkim bombama

Agonija dvoje srpskih službenika otetih u Libiji trajala je od 8. novembra pa sve do danas, kada je zvanično potvrđeno da su Slađana Stanković i Jovica Stepić stradali u američkom vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata. Za puna četiri meseca koliko se čekalo na razrešenje ovog slučaja, malo šta je bilo poznato.

8. novembar 2015.  - Vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić oteti su u gradu Sabrata u Libiji. Na kolonu vozila otvorena je vatra, a tom prilikom ranjen je libijski državljanin koji je bio u pratnji. Jedan od dva automobila je otet a sa njim i Slađana Stanković i Jovica Stepić. Ambasador Srbije Oliver Potežica, koji je bio u drugom automobilu, nije povređen tokom napada.

8. novembar 2015.  – Kasnije tokom dana oglasio se i državni vrh Srbije. Minister spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je istog dana sa kolegom iz Libije. Kako je rekao, formiran je krizni štab koji radi na rešavanju vanredne situacije, a premijer Srbije izrazio je nadu da će sudbina dvboje srpskih državljana uskoro biti rasvetljena.

8. novembar 2015.  – Kasnije tokom dana oglasio se i ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica koji je pojasnio kako je napad izgledao. Prema njegovim rečima, do napada je došlo tako što su napadači prvo inscenirali sudar, odnosno udarili su otpozadi u kola ambasade i kada je vozač pokušao da izađe vidi šta se desilo oni su ga bukvalno uvukli u jedna od kola. U napadu je učestvovalo najmanje dvoje kola. Napadači su zatim Slađanu Stanković ljubazno zamolili da izađe i uđe u ta druga kola i bukvalno odmah nestali, rekao je Potežica.

9. novembar 2015.  - Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica potvrdio je za RTS da je jedna osoba uhapšena u vezi sa incidentom, a državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je da su od libijskih zvaničnika dobijena uverevanja da će se oteti službenici u narednih 48 časova vratiti, što, kako je dodao, znači da su otmičari locirani.

13. novembar 2015. – “Blic” je objavio da Slađana Stanković već jednom bila oteta nekoliko meseci ranije, ali su otmičari tada posle nekoliko sati oslobodili Stankovićevu. O detaljima tog događaja bili su upoznati samo ambasador, osoblje ambasade i Slađanina porodica, a zvanična potvrda je izostala.

13. novembar 2015. – Saopšteno je da otkup za srpske državljane nije tražen, a u akciju oslobađanja na terenu su se uključili i operativci BIA i službenici MSP koji su doputovali u Libiju.

- Naši ljudi će na terenu pokušati da utiču na oslobađanje otetih. Vesti koje stižu odatle još ne govore u prilog oslobađanju. Imamo informaciju da su Slađana i Jovica živi, ali to je sada sve – rekao je izvor uključen u akciju BIA za “Blic”.

8. januar 2016. – Dva meseca nakon što su slubenici srpske ambasade otmica do nije rešena, niti je načinjen napredak. Ipak, zvaničnici Vlade tvrdili su da imaju uveravanja od kolega iz Libije da su srpski državljani živi.

17. februar 2016. -  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je za “Blic” da spske vlasti nijednom nisu stupile u kontakt sa dvoje naših državljana koji su oteti u Libiji, niti sa njihovim otmičarima

20. februar 2016. -  Mediji u Libiji preneli su da je su oteti srpaki državljani stradali u vazdušnom napadu američkih snaga Sabrati.Meta napada bili su borci Islamske države u Libiji. Cilj je bilo smaknuće vodećeg teroriste tuniskog porekla Nuredina, poznatijeg kao Sabir, potvrđeno je u Pentagonu.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/hronologija-tragedije-od-pada-u-ruke-islamista-do-smrti-pod-americkim-bombama/78853qf
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12060
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
a sto bi amere boleo kurac za to dvoje srba? Sto se bombardovanja tice, ja sam im zahvalan sto su skoro uvek pazili na civile. Da nisu, ja bih verovatno bio mrtav uz ko zna koliko hiljada srba. Mada imali su nekoliko zlocina, onaj voz npr...
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Nokia 33-10
Baš su pazili na civile jebalo sunce, srušiše sve mostove u Novom Sadu  Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
most i civil su dve razlicite stvari
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Citat
a sto bi amere boleo kurac za to dvoje srba? Sto se bombardovanja tice, ja sam im zahvalan sto su skoro uvek pazili na civile. Da nisu, ja bih verovatno bio mrtav uz ko zna koliko hiljada srba. Mada imali su nekoliko zlocina, onaj voz npr...

Da si bio među poginulim civilima, ne bi tako mislio... percepcija ume da se promeni kad si mrtav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung SGH-E590
Majmuncino jedna, sad bih ti opalio samarcinu.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 05:08:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.