Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otečeni limfni čvorovi i zatezanje u leđima ponekad su znaci za lekara  (Pročitano 4215 puta)
09. Maj 2006, 19:00:03
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Otečeni limfni čvorovi i zatezanje u leđima ponekad su znaci za lekara
Kakve signale vam šalje bol

Ponovo ste osetili snažan bol u grudima. Doktor Petra Ajlerc, specijalista opšte medicine iz Diseldorfa, upozorava da je najvažnije da ne paničite. „Mnogo je korisnije tačno utvrditi simptome“, ističe ona. Ako naučite pravilno da procenite uzrok bola, živećete ne samo mnogo opuštenije već i bezbednije.

Otečeni limfni čvorovi

Mislite da je leukemija

Limfni čvorovi su smešteni na vratu, iza ušiju, ispod pazuha i na preponama. „Najčešći uzrok oticanja su bakterijske ili virusne infekcije, kao što je mononukleoza ili gnojava upala krajnika“, kaže dr Ajlerc. „Iznenada se osećate loše, dobijate povišenu temperaturu i otiču vam limfni čvorovi.“ Ti čvorovi su osetljivi na dodir, ali su mekani i mogu da se pomeraju.

Treperenje pred očima

Mislite da je odvajanje mrežnjače

Mnogo je verovatnije da je reč o napadu migrene. „Ona najavljuje svoj dolazak svetlucanjem i treperenjem pred očima“, kaže dr Ajlerc. „Drugi mogući simptomi su vrtoglavica, smanjena osetljivost jednog ili više delova tela i sužavanje vidnog polja.“ Tada će vam najviše prijati boravak u zamračenoj i mirnoj prostoriji.

Bolovi u leđima

Mislite da je diskus hernija (ispadanje međupršljenske hrskavice)

„U većini slučajeva radi se o napetosti muskulature usled nekog naglog i nezgodnog pokreta“, objašnjava nemački stručnjak. Mogu da pomognu grejanje (na primer, korišćenje specijalnih flastera) i lekovi koji ublažavaju bol i opuštaju mišiće. Ako se bol prenosi i na nogu i zadnjicu, možda je nadražen nerv išijatikus. Ako uz to osećate i utrnulost ili ukočenost, obavezno posetite lekara.

Obilne menstruacije

Mislite da je tumor

„Hormonski poremećaji mogu da uzrokuju krvarenja pre i posle menstruacije“, kaže doktor Ajlerc. Smanjeno lučenje estrogena posle ovulacije ponekad izaziva krvarenje u sredini ciklusa. I dobroćudne izrasline na materici (miomi) ili pojave kod koje se tkivo sluzokože materice nalazi i izvan materice (endometrioza) mogu uzrokovati obilnije krvarenje. Žene koje koriste spiralu takođe često imaju produžene i bolne menstruacije. Pažnja: Ako se krvarenje javlja nezavisno od ciklusa, naročito u menopauzi, obavezno se obratite lekaru koji će postaviti dijagnozu, pošto iza svega može da stoji tumor materice.

Novi mladeži

Mislite da je melanom

Kod ljudi starijih od 40 godina često se pojavljuju dobroćudne staračke bradavice (takozvane seboreične keratoze). Mladeži se takođe često javljaju u talasima: godinama nemate nijedan, a onda se više njih pojavi odjednom. Zašto je to tako, još uvek se ne zna, ali jedno je sigurno - izgled mladeža je mnogo važniji od količine. Da li menja boju? Da li raste? Ili počinje da krvari? U tom slučaju, trebalo bi da odete kod dermatologa.

Krckanje u zglobovima

Mislite da je artroza

„Sasvim je normalno da vam ponekad krckaju zglobovi“, kaže dr Ajlerc. Često iza svega stoji bezazlena neravnina na hrskavici. Situacija je drugačija ukoliko je krckanje praćeno bolovima, jer je u tom slučaju možda reč o artrozi. „Rendgenski snimci i kernspintomografija omogućavaju da se otkrije da li je zglob već oštećen.“ Ukoliko je tako, bavljenje sportom može da vam pomogne da povećate mišićnu masu i rasteretite zglobove.
CDC/MA

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.