Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Majka izbacila decu iz kuće sa modricama i ujedima na rukama  (Pročitano 827 puta)
01. Feb 2016, 15:45:20
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.3.9
mob
Apple 15
Majka izbacila decu iz kuće sa MODRICAMA I UJEDIMA NA RUKAMA

Deca su se pojavila u školi kasno poslepodne, pred samo zatvaranje.

- S obzirom da znam da idu u prepodnevnu smenu, začudio sam se kada sam ih video s rančevima u rukama. Bili su izbezumljeni. Na prvi pogled sam primetio da imaju modrice. Rekli su da ih je majka pretukla i izbacila iz kuće. Molili su da im dozvolim da prespavaju na klupama dok se situacija ne stabilizuje u kući – priča za “Blic” vidno potrešen nastavnik iz jedne leskovačke gradske škole.

I devojčica i dečak su imali, priča, povrede po licu, a dečak je imao ugrize po rukama.

Potvrdu ovog slučaja, koji se desio pre nekoliko dana, dobili smo i u Centru za socijalni rad u Leskovcu, čije službenike je odmah pozvao direktor škole.

-Reagovalo se vrlo brzo. Dežurni radnik je odmah bio na licu mesta i obavio razgovor s nastavnikom i decom, koja su potom smeštena u urgentnu hraniteljsku porodicu – priča Anđelija Stojanović, psihološkinja u ovom centru.

Slučaj je istovremeno prijavljen i policiji, ali protiv majke još nije podneta nikakva prijava jer se vrše opsežna ispitivanja i, kako nam je rečeno, utvrđivanje činjničnog stanja.

Nezvanično saznajemo da su deca živela sa majkom i očuhom. Javio nam se i rođak ove nesrećne dece, koji tvrdi da su nadležni u Centru za socijalni rad već dve godine upoznati sa slučajem dece, ali da ništa nisu preduzeli.

- Vodio sam veliku brobu sa centrom, upozoravao da su deca zapostavljena i zlostavljena, ali su me izbacivali iz svojih kancelarija. Deca su trpela gladna i gledala jezive scene u kući. Više su kod mene provodila vreme nego u svojoj kući. Posle svega, tražiću da ja sa svojom suprugom vodim brigu o njima – priča taj rođak.

U Centru, međutim, tvrde da nije baš tako, ne želeći više da pričaju o slučaju kako ne bi otkrili identit dece.

Leskovački Centar za socijalni rad, poseduje spisak urgentnih hraniteljskih porodica, zbrinjava106 dece i mladih do 26 godina u 80 hraniteljskih porodica.

Uskoro kreće obuka za nove hranitelje. Od 110 prijavljenih, izabrane su 24 porodice.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.97
To nije majka vec.....  I kuce svije svoje kucice ali ovo je ...... nemam reci kojima bih izrazio svoj bes  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Ја сам те родила, ја ћу те и појести.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
psihološkinja

Тотално лудило Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Leskovčanka izujedala decu i izbacila ih na ulicu!

Hitno je pozvan Centar za socijalni rad koji je smestio mališane u hraniteljsku porodicu, a protiv njihove majke još nije podneta nikakv prijava, piše “Informer”.

Kako nezvanično saznaje list, deca su bila preplašena i u modricama kad su se iznenada pojavili u popodnevnoj smeni.

“Išli su tog dana pre podne u školu, a onda su se vratili kasnije po podne. Dečak je po rukama imao tragove ujeda, jezivo su izgledali... Molili su nastavnika da prespavaju u učionici jer nisu imali gde da odu”, ispričao je izvor iz osnovne škole.

Anđelija Stojanović, psiholog Centra za socijalni rad, objašnjava da se u ovakvim slučajevima deca zbrinjavaju po hitnom postupku.

“Ona prespavaju u hraniteljskoj porodici, a nakon toga se bira i procenjuje da li je deci zaista potrebno hraniteljstvo ili možda postoji mogućnost da se vrate svojim roditeljima”, navodi ona.

Međutim, Marko Šoškić (28), brat nesavesne majke, ističe da je u proteklih godinu i po dana više puta upozoravao Centar za socijalni rad da njegova sestra maltretira i zlostavlja svoju decu.

On tvrdi da socijalni radnici nisu učinili niša po tom pitanju.

“Nakon svakih batina deca su bežala kod mene. O njima sam se brinuo pune dve godine, hranio ih, smeštao u krevet... Dvadesetak puta sam odlazio u Centar za socijalni rad, molio ih da spreče dalje nasilje nad decom, a oni su na teren izašli samo dva puta i nisu ništa uradili”, priča Šoškić.

I deda ih tukao

On kaže da je molio Centar da decu dodeli njemu, ali niko nije odgovorio na njegove vapaje.

“Ta ista psihološkinja, koja vam je dala izjavu, javno priča kako nikada moju sestru nije zatekla pijanu, a poslednji put smo zajedno išli u sestrinu kuću i zatekli je sa još nekoliko komšija u delirijumu. Ne znam zbog čega laže. Deci je mesto uz mene, a oni su ih dodelili hraniteljskoj porodici”, rekao je Šoškić i dodao da je nesrećne mališane tukao i njihov deda.

“Letvom ih je tukao! I to sam prijavio, ali sam opet naišao na tišinu kod nadležnih. Deca su stalno u strahu i pod stresom. Dečaka je izujedao švaler moje sestre, a policiji i socijalnim radnicima treba čitava večnost da to utvrde”, navodi Šoškić za “Informer”.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.