Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 15:05:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Osobine muslimana  (Pročitano 41995 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
HTC One
Citat
Jok, muslimani mogu biti i srbi, izmedju ostalih, ali i hrvati, albanci, englezi, eskimi... pod uslovom da su prihvatili islam, ne vidim cemu sporenja. Musliman je odrednica verske pripadnosti a ne nacije/naroda.

Drago mi je da pratis diskusiju i ponavljas receno.

Drago mi je da ti je drago... drago mi je sto i ti ponavljas masu izrecenog od postanka coveka pa na ovamo, kao i ja... i drago mi je da je tako posto u suprotnom tesko da bi diskutovali osim ako ti svaki put ne kazes nesto sto nikada do sada nije bilo izreceno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ti si bas veseo covjek.
Mozes ti sad bukvalisati do sutra, ali zaista ne vidim svrhu da ja kazem da su muslimani vjerska odrednica, pa da ti meni govoris da zaista jesu, kao da to vec i sama ne znam i kao da to i sama ne podrzavam na ovoj temi i kao da to sama nisam rekla na jednoj stranici barem dva puta.

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
isalm je manje religija ,a vishe politichka i drushtvena ideologija . sledstveno tome , srbin ,nemac ili rus koji predje u islam gotovo automatski gubi nacionalni osecaj - poshto uzima strano ime (semitsko-arapskog porekla) ,strane obicaje nesvojstvene belim ljudima indo-evropskog porekla i stranu ideologiju nesvojstvenu njegovom narodu ...

na primeru tzv "boshnjaka" - odnosno poturchenih srba i u manjoj meri hrvata , vidimo koliku opasnost islam predstavlja za evropu ,kad je sposoban da od bukvalno dojucerashnje brace (jer mnogi tzv "bosnjaci" se i secaju s kojim srbima se u krvnoj vezi) napravi ljute neprijatelje . upravo stoga je jasno : protiv islama se mora boriti po svaku cenu - sve dok potpuno ne nestane sa tla evrope  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6260 Slide
Колико ја знам Муслимани су потурчени Срби из времена кад су мујаге владале овим просторима, и тај назив 'Муслиман' им је дао Тита, а Бошњаци су квазинарод који је настао из тих Муслимана после последњег рата.
Slabo znas druze, prati mi to odakle si procitao, zivo me interesuje sta pise. Smiley Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Tačno je da kad neko primi islam slabi nacionalni osećaj. Što je čovek više u islamu, to mu važnija postaju braća po veri. Naši muslimani su uglavnom svesni svog porekla. Navešću primer iz mog rodnog kraja. Bar polovinu populacije čine islamizirani Kuči. Svi pamtimo pravoslavne pretke i znamo odakle smo. Ipak što se nacionalnosti tiče nismo jedinstveni. Oni kojima vera nije bitna i ne opterećuju se istirojom počinju da se upisuju, uglavnom, kao crnogorci. Muslimani su oni koji bi naglasili neku razliku, ali nisu opterećeni verom koliko istorijom i kulturnim razlikama, bošnjaci su uglavnom vernici i žele jasnu podelu. Kako su im bošnjaci najbliži po veri i običajima, počeli su se tako izjašnjavati.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
isalm je manje religija ,a vishe politichka i drushtvena ideologija . sledstveno tome , srbin ,nemac ili rus koji predje u islam gotovo automatski gubi nacionalni osecaj - poshto uzima strano ime (semitsko-arapskog porekla) ,strane obicaje nesvojstvene belim ljudima indo-evropskog porekla i stranu ideologiju nesvojstvenu njegovom narodu ...

na primeru tzv "boshnjaka" - odnosno poturchenih srba i u manjoj meri hrvata , vidimo koliku opasnost islam predstavlja za evropu ,kad je sposoban da od bukvalno dojucerashnje brace (jer mnogi tzv "bosnjaci" se i secaju s kojim srbima se u krvnoj vezi) napravi ljute neprijatelje . upravo stoga je jasno : protiv islama se mora boriti po svaku cenu - sve dok potpuno ne nestane sa tla evrope  Smile Smile

Smile

Колико ја знам Муслимани су потурчени Срби из времена кад су мујаге владале овим просторима, и тај назив 'Муслиман' им је дао Тита, а Бошњаци су квазинарод који је настао из тих Муслимана после последњег рата.
Slabo znas druze, prati mi to odakle si procitao, zivo me interesuje sta pise. Smiley Smile

Скрећем мало са теме, али ме занима шта си ти по националности? чини ми се да и ти забијаш главу у песак, попут "бошњака", потомче Александра Великог Smile
IP sačuvana
social share
"Крв је вјечна"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Evo nekih izreka (hadisa) Allahovog dz.s poslanika Muhameda a.s koji givore o tome kakav bi svaki musliman trebao biti:
"Želiš li da ti srce omekša (bude blago) i da ostvariš svoje potrebe? Budi milostiv prema siročetu, pomiluj ga po glavi i nahrani ga onim čime se ti hraniš, srce će ti postati blago i ostvarit ćeš svoje potrebe." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, hasen)

--------------------------------------------------------------------------------
"Želi ljudima ono što želiš samome sebi." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

--------------------------------------------------------------------------------
"Najzahvalniji ljudi Allahu dž.š. su oni koji su najzahvalniji ljudima." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Govori lijepe stvari, širi selam, održavaj rodbinske veze, klanjaj noću dok svijet spava, ući ćeš u Džennet spašen i siguran." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Skloni s puta ono što smeta, jer zaista će ti se to ubrojati u sadaku." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Allahu je najdraži Njegov rob koji je najljepše naravi (ahlaqa)." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Budi milostiv prema onima koji su na zemlji, smilovat će ti se onaj koji je na nebesima." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Budi skroman prema ovosvjetskim uživanjima pa će te Allah voljeti i ne žudi prema onome što je u rukama ljudi, i voljet će te ljudi." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Zagarantujte mi da ćete ostati dosljedni u vršenju šest obaveza, ja ću vam garantovati Džennet:
-da ćete, kada god govorite, govoriti istinu,
-da ćete, kada obećate, to obećanje ispuniti,
-da ćete, kada vam se nešto povjeri, taj emanet čuvati,
-da ćete čuvati svoja stidna mjesta,
-da ćete obarati svoje poglede (i nećete gledati u ono što vam je zabranjeno),
-da ćete se suzdržavati od uzemiravanja drugih svojim rukama." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, hasen)

"Stid i iman idu jedno uz drugo (povezani su i spojeni), pa kada jedno od njih dvoje nestane , nestane i drugo." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Stid je sav dobar."
(Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Obilazi (od rodbine) onoga koji tebe ne obilazi (tj. održavaj rodbinske veze i s onime koji ih prekida), čini dobro prema onome ko je tebi loše učinio i reci istinu, pa makar ona bila i protiv tebe." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Budi skroman (ponizan), bit ćeš najpobožniji čovjek; budi zadovoljan sa onim što imaš, bit ćeš najzahvalniji čovjek; želi ljudima ono što želiš samome sebi, bit ćeš vjernik; lijepo se ponašaj prema svome susjedu, bit ćeš musliman; i nemoj se puno smijati, jer pretjeran smijeh umrtvrljuje srce." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Kada se blagost nađe u nekoj stvari (nečemu), ukrasi je, kada se ukloni iz neke stvari, unakazi je." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Onaj ko za učinjeno dobro zahvali dobročinitelju riječima: "Džezakellahu hajren!" (Allah te dobrim nagradio; Allah ti dao svako dobro), iskazao je time najvišu zahvalnost." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

"Tražite od Allaha da vas sačuva siromaštva i bijede, kao i od toga da činite nasilje ili da se nad vama nasilje čini." (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, hasen)

"Savjetujem da ne budeš od onih koji proklinju!" (Biseri Vjerovjesničke mudrosti, sahih)

Ja boljeg komšiju ili prijatelja, od čoveka sa ovakvim osobinama, poželeti ne mogu.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Nije loše imati komšiju muslimana. Muslimani su po veri dužni biti u najboljim mogućim odnosima sa komšijama. Na njega bi se uvek mogao osloniti. Naravno reč je o pravim muslimanima. Imaš još zatucane muslimane i ekstremiste, oni za pripadnike drugih vera nisu najbolje komšije.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
Nokia 
Teorija da onaj ko primi islam automatski gubi etnički deo u sebi ,nešto ne pije vodu.
Ako ne verujete pitajte Kurde.Nešto nisu baš raspoložni da se stope u "Islamsku" naciju.

Green je Ortodox Chr al' je čit'o Kura'n iz radoznalosti.I nije naš'o ništa loše...čak šta više.
Loše bi bilo ako nam Al Khaida i slični sektaši skrenu pogled sa religije koja slavi istog Boga.
Onog koji nam je poklonio svoj lik.
Na kraju krajeva i moje Hrišćanstvo i nečiji Islam su samo derivati Judaizma.
A ove religije su veoma žilavi monoteizmi.
Zašto?
Zato što ima istine u svakoj ponaosob.
Ostaje samo ono što je zajedničko a to je isti Bog...jedan jedini.
Crkva,Džamija,Sinangoga ko je kako naučen...Nije bitno kako .Bitno je da se moli.

PS:Lično mi je gotivniji shia islam.Al' ja sam samo posmatrač.Hrišćanin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Kurdi su posebna priča. A i govorimo o domaćim muslimanima. Ne dolazi do automatskog gubljenja nacionalnog indetiteta, već postepenog. U islamu Bog i vera su na prvom mestu. Sledbenici islama su Muhamedov umet. To je velika gurpa koju povezuje Muhamedova vera. A to je najača veza, jača i od rodbinske. Bliži postaje brat po veri od brtata po krvi. Ako si bio pripadnik ne muslimanskog naroda, sleđenje islama će te polako udaljiti od njega. Novo ime, novi običaji, osećaj bliskosti koji se javlja prema drugim muslimanima i osećaj pripadnosti Muhamedovom umetu. Koliko je muslimana na ovim prostorima srpskog porekla? Mnogo. Koliko njih se danas oseća srbima? Vrlo malo.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 15:05:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.