Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Основан покрајински Савјет за безбједност  (Pročitano 16423 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Лично ћу се борити против сецесиониста ако треба.
Неће мени нико стављати границу на Дунаву кад идем код родбине у Белу Цркву и Вршац.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Feb 2009, 20:48:58 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Ma šta se primate, ako će da hrani još jedan nivo pantljičara, policije i kobajagi naučnih institucija nek hrani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
panini: Дошли смо до суштине. Ти си, дакле, за Војводину републику, сецесиониста. Региони омогућују лакше економско повезивање, управу и спровођење политике на локалном нивоу. Дакле, ако постоје та три региона, шта ће ти (нова) републичка власт, од које безглаво бежиш тражењем аутономије?

Бркаш бабе и жабе. Аутономију и пуну државну независност.

Pa onda su svi secesionisti jer se načelno sve stranke zalažu za republiku kosovo, naravno unutar Srbije. Zašto bi onda zalaganje za republiku Vojvodinu unutar Srbije bio secesionizam? Mada ja se nisam inicijalno založio za republiku Vojvodinu nego je to bio moj odgovor na predlog da Banat, Bačka i Srem budu regioni.

Ne mešam ja babe i žabe nego je neko napisao da Vojvodina nema svoju istoriju autonomije, pa sam samo tu istoriju autonomije uporedio sa istorijom državnosti Srbije

Citat
Pa valjda treba da se finansiraju  i vojska, policija, sudstvo... pa onda se ostatak deli opštinama.

pre bih bio za to da ostane opštinama nego da im se deli, ali ajde valjda smo na isto mislili. Uostalom vojska je u nadležnosti države pa ja i ne kažem da treba da se finansira iz pokrajinskih institucija
Citat
Mislim da bi bilo mnogo pametniej da se direktori kako Matice Srpske, Vojvodina šuma, Vojvodina voda, tako i Srbiaj šuma, Železnice Srbije, muzeja i ostalih javnih preduzća trebalo da se bira konkursom, a ne da se postavljaju partijski drugovi...

slažem se samo neko taj konkurs mora da raspiše

Citat
Лично ћу се борити против сецесиониста ако треба.
Неће мени нико стављати границу на Дунаву кад идем код родбине у Белу Цркву и Вршац. 

drago mi je da ovde ima još neko ko se zalaže za Srbiju i Vojvodinu bez granica

Citat
Ma šta se primate, ako će da hrani još jedan nivo pantljičara, policije i kobajagi naučnih institucija nek hrani.

bolje bi bilo da ne hrani ni jedan nivo, zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Идемо даље, идемо дуже, идемо шире...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1512
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG 
Citat
Eno gore podatka da je Vojvodina nastala 1848, naravno od tada vuče svoju tradiciju autonomnosti. Naravno ima institucija koje su još starije i koje i danas postoje u Vojvodini. Sa druge strane Srbije je dobila neku vrstu nezavisnosti na Berlinskom kongresu 1878. Vojvodina je sada prvi put u sastavu samostalne države Srbije.

Још једна у серији глупости. Војводина се (румском и новосадском декларацијом), крајем 1918. године прикључила самосталној Краљевини Србији, краљевина Срба, Хрвата и Словенаца настала је непосредно након тога. Такође, на твоју жалост историја Србије не почиње 1878. године, већ много, много раније.

Што се Чанковог и Пајтићевог прања од централизма тиче - нађи један њихов пројекат, једну њихову иницијативу у правцу повећања ингеренција локалне самоуправе. Само један озбиљан пројекат, предлог, иницијативу. Било шта.

Што се Јаше Томића тиче, не сумњам ја да би сецесионисти и Милетићев радо изместили, али за то ћете се мало убрисати. Јаша је био српски политички лидер и заслужује још грандиознији и упечатљивији споменик од овога.

Citat
Pa onda su svi secesionisti jer se načelno sve stranke zalažu za republiku kosovo, naravno unutar Srbije

Кумим те Богом нађи ми ово у програму ДС-а, СНС-а, ДСС-а...

« Poslednja izmena: 04. Feb 2009, 20:58:42 od Ramms+ein »
IP sačuvana
social share
Παντα ρει και ουδεν μενει
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Клићо, о томе ти и говорим. Бркаш појам "државност" и појам "аутономија".

И ниси објаснио да ли си за Републику Војводину као државу, потпуно независну од Србије (као што је Црна Гора), или си за Војводину, републику у саставу Србије? Ако си за ово прво, немамо шта више да разговарамо. Ако си за ово друго, шта добијаш "новосадизацијом" (уместо "београдизације") Војводине?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Aman ljudi prazna vreća. Prodao je isti čvarak i poljoprivredna dobra i šećerane i uljare. Jedino što još može da proda je veternički koks, zato mu treba pokrainska policija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 6300

Citat
Pa onda su svi secesionisti jer se načelno sve stranke zalažu za republiku kosovo, naravno unutar Srbije

Citat

Mislim da je ono što bode oči autonomašima u Vojvodini to što Beograd (valda prošla, sadašnja...) nudi Prištini "više od autonomije, manje od nezavisnosti", tako da nije jasno šta je KiM, a šta Vojvodina?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Pa valjda treba da se finansiraju  i vojska, policija, sudstvo... pa onda se ostatak deli opštinama.
pre bih bio za to da ostane opštinama nego da im se deli, ali ajde valjda smo na isto mislili. Uostalom vojska je u nadležnosti države pa ja i ne kažem da treba da se finansira iz pokrajinskih institucija
Ако планираш да све треба да остане у општинама, кажи ми од чега планираш да живи Владичин Хан. Ај да те видим.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Још једна у серији глупости. Војводина се (румском и новосадском декларацијом), крајем 1918. године прикључила самосталној Краљевини Србији, краљевина Срба, Хрвата и Словенаца настала је непосредно након тога. Такође, на твоју жалост историја Србије не почиње 1878. године, већ много, много раније.

Pre svega nije se radilo o deklaraciji nego o rezoluciji a i u toj rezoluciji je pisalo da se podržavaju napori za stvaranje Jugoslovenske države. Ali nije to važno, važno je da ta država koja je nastala bila Jugoslavija. Isto i nakon drugog svetskog rata Glavni narodnooslobodilački odbor Vojvodine je odlučio da Vojvodina ima punu autonomiju.

Istorija Srbije ne počinje 1878 - to ja nisam ni napisao, ja sam napisao da od tada postoji država
Citat
Клићо, о томе ти и говорим. Бркаш појам "државност" и појам "аутономија".
И ниси објаснио да ли си за Републику Војводину као државу, потпуно независну од Србије (као што је Црна Гора), или си за Војводину, републику у саставу Србије? Ако си за ово прво, немамо шта више да разговарамо. Ако си за ово друго, шта добијаш "новосадизацијом" (уместо "београдизације") Војводине?

Ne brkam ta dva pojma jer sam ih jasno razdvojio i time ih nisam ni poistovetio, samo sam napisao da su dve tekovine - jedna države i druga tekovina autonomije- ako ništa drugo, a onda bar jednako stare

Ja sam za autonomiju Vojvodine u sastavu Srbije ali sa što većim ovlašćenjima jer se pokazalo da institucije u Vojvodini dobro funkcionišu i da su potrebne, a posebno one institucije koje imaju svoju jako dugu tradiciju i njihovo urušavanje bi bilo velika greška.
Citat
Mislim da je ono što bode oči autonomašima u Vojvodini to što Beograd (valda prošla, sadašnja...) nudi Prištini "više od autonomije, manje od nezavisnosti", tako da nije jasno šta je KiM, a šta Vojvodina?

To nije možda u programima ali je zvanična državna politika iza koje su stale gotovo sve stranke, ali nije stvar da se porede položaj Vojvodine i Kosova, jer je to neuporedivo, već je stvar da se ima autonomija koja je funkcionalna
Citat
Ако планираш да све треба да остане у општинама, кажи ми од чега планираш да живи Владичин Хан. Ај да те видим.

reč je o tome da je primerenije koristiti izraz ostaju sredstva nego da se dele sredstva, jer šta ima nekome da se dele sredstva ako ih je zaradio, ali ovo je samo terminološki problem koji nije toliko ni važan. Važno je to da se decentralizacija vrši na nivou cele Srbije i da to nije neko specijalno vojvodjansko pitanje, dakle opštine su pitanje Srbije u celini, a autonomija pitanje vojvodine a na kraju izvedeno iz toga i cele Srbije. Pokrajina nema mogućnost da decentralizuje vlast na opštine, to ona ne može da radi jer ne može da donosi odluke koje se tiču toga (osim nekih manje važnih stvari)
« Poslednja izmena: 04. Feb 2009, 21:27:44 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ниси ми одговорио на питање. Ако све паре остану у Војводини, од чега ће да живи Владичин Хан=
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.