Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Закључана од једанаесте  (Pročitano 831 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Palestinka koju je otac 10 godina držao u WC-u: "Tranzistor me spasao da ne poludim"

Mladu Palestinku Baru Melhem (20) iz grada Kalkilija, na Zapadnoj Obali, otac i maćeha su 10 godina držali zatvorenu u toaletu, zlostavljali i tukli, oskudno hranili i predlagali joj da se ubije žiletom. Otac joj je pretio da će je, ako pokuša da pobegne, silovati dok ne zatrudni, a zatim ubiti i to prikazati kao "zločin iz časti".

Bara Melhem: "Ja ne mrzim svog oca, ali mrzim to što mi je uradio"

palestinske snage bezbednosti koje su je oslobodile, dok su otac i maćeha, arapski građani Izraela, uhapšeni i očekuje ih suđenje.

- Sada sam radosna. Moj život počinje! - izjavila je prilikom izlaska na slobodu devojka koja je zdrav razum sačuvala zahvaljujući tranzistoru, koji je često slušala, i "sanjarenju o Suncu i slobodi."

Kada su je izveli iz njenog zatvora, u žalosnom stanju i odeći koja se raspadala, žmirkajući je pitala da li je to Sunce, o kom je sanjala, i ljudi, koje je slušala na radiju.

Bara sada živi kod majke Majsun, u skromnim prilikama koje opisuje kao “raj”. Želi da završi studije psihologije, kako bi jednog dana mogla da pomaže ljudima koji su doživeli sličnu sudbinu, jer “u svakoj kući ima nekoga ko pati”.

Kada joj je bilo 10 godina, Bara je pokušala da pobegne od kuće, ali ju je policija vratila ocu koji ju je posle toga zatočio u toaletu. Zatim je naterao da potpiše izjavu da ne želi da ide u javnu školu.

Bara nije jedina trpela očevo nasilje, jer su kroz sličnu torturu, ali u blažem obliku, prošli njeni brat i sestra.

Njima nije dozvoljavano da napuštaju kuću kada je otac napolju, a nisu išli ni u školu, jer su mentalno bolesni.

- Strah, strah, strah! To je bila osnova mog života - kaže Bara.

Ipak, ona posle svega ne oseća mržnju.

- Ne mrzim svog oca, ali mrzim to što mi je uradio. Zašto je to učinio? Ne mogu to da shvatim - kaže Bara.

Jabuka na dan

Bara kaže da je zdravlje sačuvala zahvaljujući jednoj jabuci dnevno, koju je redovno dobijala uz hleb i vodu, i fizičkim vežbama, kao i sitnim poslovima kojima je sebe nastojala da zaokupi.

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7.2
Browser
Safari 534.52.7
mob
I-mate 30 Pro
Zamisli koja posvecenost treba nekome da drzi ljudsko bice zakljucano toliko vremena... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Nokia 
skidam joj kapu,ja bih poludjela 22 puta makar . a oni neka crknu,mamu im bolesnu  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.