Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 01:16:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oslobođeni Gotovina i Markač  (Pročitano 65661 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 3720c
Još jedan u nizu judeo-masonskih poteza kojim se urušava pravoslavlje i gazi sve što ima bilo kakve veze sa Rusijom. Sudija Teodor Meron, ni manje ni više nego poljski Jevrejin. Hazar.

Nazovite me kako god hoćete, nije slučajno da su i Olbrajtova i ova svinja iz istog blata stigli...  
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
I-mate 30 Pro
Da samo ne bude zabune...

Idemo redom...

Oslobodjeni generali pobednicke vojske...

U Srbiji pomilovanje raznih...uglavnom "deca devedesetih"...

Oni koji su na vlasti bili devedesetih kad se sve to desavalo...opet su na vlasti...

Poruka je sledeca..."Srbi,lose ste birali"...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 122
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Još jedan u nizu judeo-masonskih poteza kojim se urušava pravoslavlje i gazi sve što ima bilo kakve veze sa Rusijom. Sudija Teodor Meron, ni manje ni više nego poljski Jevrejin. Hazar.

Nazovite me kako god hoćete

Nacista?
Eh sto volem kad me ustase/neonacisti "brane" od nacizma/ustastva...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 3720c

Nacista?

Znao sam da će da se pojavi makar jedan tip koji lepi etikete kao dobro jutro.

Nacional-socijalizam i dolazak Hitlera na vlast je delo ove iste zavere, kao i komunizam. A ti ne moraš mi veruješ, niti ti to tražim. Holokaust je, sve više verujem u to, namerno izazvan od strane cionista kao jedini način da se na patnjama nevinih, miliona nevinih, stvori Izrael. Žrtvovani su poput muslimana u Srebrenici ili na Markalama. Da nije tako bilo, ne bi zlatni zubi jevrejske nejači bili deponovani upravo u jevrejskim bankama u Švajcarskoj, ne bi se sva jevrejska inteligencija skupila na jednom mestu i bukvalno zavladala SAD-om, najmoćnijom vojnom i ekonomskom državom sveta. Današnja EU nije ništa drugo nego preslikana vizija Hitlerovog rajha u kojoj su Sloveni obično roblje koje treba osvojiti, odvojiti od resursa i ujarmiti. Rekoh Hitlerovog rajha, mislim judeo-masonskog Novog svetskog poretka.  Ko se potrudi naći će i Nedićeve izjave puštane u srpskim bioskopima onoga vremena: "Srbija je deo "nove Evrope"", "Nova Evropa ujedinjena pod snažnim nemačkim vođstvom nema alternativu". Zvuči poznato?
« Poslednja izmena: 16. Nov 2012, 17:14:42 od Gibanichar »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 83
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
"Gotovina i Markač oslobođeni svega"

... još jedan poraz (naj)gluplje srpske politike

SAMO u Srbiji se ovome čude?
Znači, svi ostali su glupi, samo su Srbi pametni ???

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50000
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S24
Kandić: Presuda Haškog suda ne donosi pravdu za žrtve "Oluje"

U Srbiji i u nevladinom sektoru, među onima koji su bezrezrervno podržavali sudjenja za ratne zločine pred Haškim tribunalom, beskompromisno se zalagali za izručivanje optuženih medjunarodnom sudu, čuđenje i neodobravanje oslobađajuće presude za dva hrvatska generala Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Nataša Kandić, direktoka Fonda za humanitarno pravo za RSE kaže da ova odluka neće doneti pravdu za žrtve, ali ni za optužene.

„Naravno da optuženi u ovom predmetu, kao i hrvatska javnost, smatra da je ova presuda pravična u odnosu na optužene. Ja bih rekla da ova presuda sasvim sigurno nije donela pravdu za žrtve, a što se tiče optuženih moj utisak je takođe da ovo nije pravda za optužene, s obzirom da je Žalbeno veće donelo zaključak u kojem potpuno isključuje odgovornost optuženih u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, time što se kaže da general Gotovina nije učestvovao u donošenju diskriminatorskih propisa koji su prema prvostepenoj presudi i navodima Tužilaštva doveli do toga da povratka Srba nije bilo.  To znači da se ovom presudom  dovodi u pitanje čitava 15-godišnja praksa Haškog tribunala koja se zasniva na udruženom zločinačkom poduhvatu koji se zdravorazumski razume kao pitanje i odgovornost državnih institucija“, kaže Kandićeva.

Ona dodaje da je presuda odstupa od životnih činjenica koje pokazuju da je deo Hrvatske gotovo prazan i posle 20 godina.

"Te činjenice pokazuju da su se dogodili teški zločini, a sada ovom presudom oni se ni u prvom obrazloženju ne pominju, ne pripadaju zajedničkom zločinačkom poduhvatu, utisak je kao da tih zločina nije bilo. Oni su na ovaj način minimizirani, data im je forma incidenata i u tom smislu da li će biti procesuiranja tih zločina postaje potpuno jedno pitanje kojim se niko neće baviti“.

Nataša Kandić kaže da je njen utisak da postoji težak raskorak činjeničnih i pravnih zaključaka koje je doneo sud  i onoga što su životne činjenice.

„Iako to nije zadatak suda, da meri emocionalnu patnju, u ovom slučaju, kad je u pitanju Oluja i njene žrtve, u razgovoru sa svedocima i slušajući njihova svedočenja u Hagu moglo se videti koliko Sbi iz Hrvatske golemu patnju nose zbog toga što su ostavili nešto što su jako voleli i nije im data mogućnost da se vrate tamo“, napominje Kandićeva.

Među prvima je reagovao tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević koji je ocenio da je oslobadjajuća presuda hrvatskim generalima skandalozna i pravno neshvatljiva.

"Oslobadjajućom presudom je veoma, veoma ozbiljno ugrožen princip kažnjivosti ratnih zločina", izjavio je Vukčević za dnevnik "Blic"

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je, komentarišući oslobađajuću presudu Haškog tribunala za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, rekao da ova presuda potvrđuje tvrdnje prema kojima Haški tribunal nije sud.

"To potvrđuje tvrdnje onih koji kažu da Haški tribunal nije sud, već da ispunjava unapred zadate političke zadatke", rekao je predsjednik Vlade Srbije na početku sastanka sa šefom EULEX-a Havijerom  de Marnjakom danas u Vladi Srbije.

Srpska napredna stranka (SNS) smatra da su odlukom Haškog tribunala da se oslobode hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač legalizovani strašni zločini počinjeni nad srpskim narodom u akciji "Oluja".

"Ova odluka pokazala je da se u Haškom tribunalu, ipak, češće donose političke, a ne pravne odluke", saopšteno je iz stranke čiji je lider prvi potpredsjenik srbijanske vlade i minstar odbrane Aleksandar Vučić.

Izvor: slobodnaevropa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Јеби не вади.
Надам се да ће нас усташине ребнути у фудбалу једно 4:0.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 3720c
"Gotovina i Markač oslobođeni svega"

... još jedan poraz (naj)gluplje srpske politike

SAMO u Srbiji se ovome čude?
Znači, svi ostali su glupi, samo su Srbi pametni ???

Da ti na pitanje odgovorim pitanjem:

Kada je Gotovina proglašen krivim, svi su bili zapanjeni. Uključujući i Srbe. Zapenjenost je, doduše, bila zbog različitih stvari, ali je reakcija bila ista. Šta se u međuvremenu promenilo?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50000
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S24
Gotovina:Nisam očekivao oslobađanje

Zagreb -- Ante Gotovina i Mladen Markač sleteli u Zagreb. Euforija širom Hrvatske od trenutka kada je objavljena oslobađajuća presuda, oglasila se i crkvena zvona.

Vodeni topovi i sirene dočekali sletanje aviona iz Roterdama, a kako pišu hrvatski mediji "obezbeđenje je na istom nivou kao i kada je dolazio Džordž Buš".

Dvojicu hrvatskih generala dočekalo je, na njihov zahtev, desetak najbližih saboraca. Gotovina i Markač stigli na Trg bana Jelačića, gde će obratiti okupljenima. Očekuje se više od 100.000 ljudi.

Po izlasku iz vladinog aviona, u kom su bili i ministri Ante Kotromanović i Predrag Matić, kao i supruge dvojice generala, Gotovinu i Markača pozdravili su premijer Zoran Milanović, predsednik Sabora Josip Leko i general Ivan Čermak.

Na pitanje da li je očekivao oslobađajuću presudu Gotovina je velikoj grupi novinara na aerodromu kratko rekao "ne", a na pitanje kako se oseća rekao je "sjajno".

Taj trg, kao i trgovi širom Hrvatske, bili su ispunjeni hiljadama ljudi još jutros kada je organizovano praćenje izricanja presude.

TV komentatori koji su pratili događaj nisu mogli skinuti osmeh s lica dok je sud obrazlagao odluke, što se jasno čulo u prenosu. Mediji su tada naveli i da je "rat završen".

Kretanje oslobođenih generala se prati iz minuta u minut, pa je tako javljeno kada su napustili zatvorsku jedinicu, kada je avion Vlade Hrvatske stigao u Roterdam i kada je poleteo.

Doček se naziva spektakularnim, a svi autobusi i taksiji u Zagrebu imaju natpise "Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje".

"Dan kada je stvorena nova Hrvatska"

"Jutarnji list" je jutro u haškoj sudnici pratio uz naslov "Poslednje poglavlje rata", a zatim je naveo da je "Srušena cela presuda", kao i da je "Hrvatska nevina".

Taj list je označio ovaj dan "danom kada je stvorena nova Hrvatska", dok je Indeks.hr naveo da će "Hrvatska slaviti ovaj dan" i uz poziv čitaocima da šalju fotografije da dan treba posvetiti "svima koji su učestvovali u Oluji".

"Gotovina i Markač oslobođeni krivnje! Oni su slobodni ljud! Odmah izlaze na slobodu!", naslovi su na Indeksu, koji je objavio i prvu fotografiju Gotovine nakon izlaska iz zatvorske jedinice.

Hrvatski "Dnevnik" piše da se "generali vraćaju kući" i prenose atmosferu ispred Haškog tribunala uz naslov "Dečkima ovde nije ni bilo mjesto".

Hrvatska vlada je odmah poslala avion po Markača i Gotovinu, a premijer Zoran Milanović je rekao da je "svima pao kamen sa srca, verovatno zato što imamo srca".

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Samsung Galaxy S2

Nacista?

Znao sam da će da se pojavi makar jedan tip koji lepi etikete kao dobro jutro.

Nacional-socijalizam i dolazak Hitlera na vlast je delo ove iste zavere, kao i komunizam. A ti ne moraš mi veruješ, niti ti to tražim. Holokaust je, sve više verujem u to, namerno izazvan od strane cionista kao jedini način da se na patnjama nevinih, miliona nevinih, stvori Izrael. Žrtvovani su poput muslimana u Srebrenici ili na Markalama. Da nije tako bilo, ne bi zlatni zubi jevrejske nejači bili deponovani upravo u jevrejskim bankama u Švajcarskoj, ne bi se sva jevrejska inteligencija skupila na jednom mestu i bukvalno zavladala SAD-om, najmoćnijom vojnom i ekonomskom državom sveta. Današnja EU nije ništa drugo nego preslikana vizija Hitlerovog rajha u kojoj su Sloveni obično roblje koje treba osvojiti, odvojiti od resursa i ujarmiti. Rekoh Hitlerovog rajha, mislim judeo-masonskog Novog svetskog poretka.  Ko se potrudi naći će i Nedićeve izjave puštane u srpskim bioskopima onoga vremena: "Srbija je deo "nove Evrope"", "Nova Evropa ujedinjena pod snažnim nemačkim vođstvom nema alternativu". Zvuči poznato?

Ma sigurno, samo si zaboravio da u toj "novoj Evropi" i nemačkoj rade milioni naših iseljenika, školuju se naši studenti i odlaze/dolaze naši stručnjaci.

Da samo ne bude zabune...

Idemo redom...

Oslobodjeni generali pobednicke vojske...

U Srbiji pomilovanje raznih...uglavnom "deca devedesetih"...

Oni koji su na vlasti bili devedesetih kad se sve to desavalo...opet su na vlasti...

Poruka je sledeca..."Srbi,lose ste birali"...

Sasvim moguće, možda su uzeli u obzir i ponašanje naše države u zadnjih par godina (oslobađanje raznih kriminalaca), a možda su uzeli i u ubzir to da će naša vlast rehabilitovati Dražu Mihajlovića (nacističkog kolaboracionistu).

Nego ne vidim da se sada nešto pljuje po Kandićevoj.
« Poslednja izmena: 16. Nov 2012, 17:32:48 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 01:16:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.