Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 11:56:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Осиромашени уранијум  (Pročitano 14231 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Dobro rekla si, i sta sad da radimo da trabunjamo o suptilnijim nacinima  trovanja ?

Ne treba trabunjati, treba pokrenuti inicijativu... siriti pricu od usta do usta...
Na forumu svi sve znaju, ali da li je sa tim upoznata zena koja prodaje salatu na pijaci?

Uostalom... ja ne bih bila toliki optimista i zmurila na genski modifikovanu hranu i proizvode pune olova...

« Poslednja izmena: 29. Mar 2008, 13:04:55 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Eto ponovo smo na temi osiromasenog uranijuma jel znas koliko je on opasan za biljke konkretno za salaticu koju spominjes
Jel znas koliko se zadrzava u podzemnim vodama
Jel uopste znas koliku pretnju on predstavlja ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Alo.. sasa... ukljuci mozak..
Pa, zbog toga sam i spomenula baku koja gaji salatu i prodaje je ne znajuci da na taj nacin... ma... kome ja objasnjavam...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Uh sad se naljuti e jebiga ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Ne, ne ljutim se... samo ne mislim da sam ja ta kojoj treba da postavis pitanje o osiromasenom uranijumu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Znas ono alo sasa me stvarno posjetilo na moju nastavnicu uh bolje da ne spomonjim kao da se deres na mene
Nemoj galamit ja sam osjetljiv mladic odmah mi se ukazala perd ocima slika kako stojis iznas mene (onako sva fina) ali mi prstom prijetis i kazes ma kome ja govorim evo ti jedan !!! Smile Smile

Slazem se da tebi to pitanje ne treba postaviti jer ti si suptilnija od osiromaseng uranijuma ma ti si  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Ne moras da okreces na zajebanciju...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ma moram malo  Smile
Znas kako kazu zelim vam da zivite srecno i zadovoljno sve ostalo je preozbiljno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
Velika istraga u Italiji o osiromašenom uranijumu

U okviru parlamentarne istrage u Italiji o vezi izmedju upotrebe osiromašenog uranijuma i oboljevanja italijanskih vojnika, ministar odbrane te zemlje rekao je anketnom odboru da je u zonama u kojima je korišćena ta vrsta oružja do sada obolelo 255 vojnika, dok je njih 37 umrlo, prenosi BBC.

Ministar je naglasio da još nije pouzdano utvrdjeno da postoji veza izmedju osiromašenog uranijuma i malignih obolenja.

Jedan od inicijatora istrage i poslanik Zelenih u italijanskom parlamentu, Tana de Zuleta, kaže za BBC da je još 1999. godine parlament uočio "zabrinjavajući" porast broja malignih oboljenja kod italijanskih vojnika koji su služili na Kosovu - pre svega Hočkinsovog sindroma, ali i drugih malignih obolenja.

"Problem je u tome što naši vojnici, kada su ušli na Kosovo - gde je prema podacima NATO-a bačeno 300 tona municije sa osiromašenim uranijumom - za razliku od američkih i britanskih vojnika nisu dobili nikakva uputstva ni zaštitu. Time što smo u parlamentu oko toga digli buku uspeli smo da dodjemo da dragocenih informacija o tome koliko je i gde osiromašeni uranijum korišćen, kako na Kosovu tako i u Bosni i Hercegovini. To je samo po sebi bilo značajno", kaže Tana de Zuleta za BBC.

Ona osporava podatke o broju obolelih i umrlih vojnika koje je izneo ministar odbrane, ukazujući na to da se oni odnose samo na aktivne pripadnike vojske, a ne i na one koji su oružane snage u medjuvremenu napustili.

Iako direktna veza izmedju osiromašenog uranijuma i raka nije pouzdano utvrdjena, sve ukazuje na to da ona postoji, kaže sagovornica BBC-ja:
"Naša istraga je u tom smislu bila vrlo interesantna, jer su u njoj učestvovali naučnici koji se posebno bave takozvanim nanočesticama. Naime, posle eksplozije, osiromašeni uranijum, ali i delovi metala pogodjenog cilja, razbijaju se u ogroman broj sićušnih nanočestica. Takve čestice nadjene su organima obolelih vojnika, što svakako treba dalje podrobno proučavati", kaže De Zuleta.

Istraga italijanskog parlamenta trebalo bi da se završi do kraja godine, ali značajan rezultat je, po njenim rečima, već ostvaren - oboleli veterani nisu prepušteni sami sebi, i država ima obavezu da brine o njima ukoliko bolest nastupi nakon što su napustili armiju.

Međutim, šta je sa žiteljima područja pogodjenih osiromašenim uranijumom? Tana de Zuleta odgovara:
"Mi se ovde jako brinemo za naše vojnike i veterane, ali niko ništa ne čini za civile koji su bili žrtve tog oružja - od Bosne, preko Kosova, do Iraka i Somalije", kaže ona. "Pentagon će do kraja oktobra podneti izveštaj o obolevanju od raka u američkim oružanim snagama, i to je dobro, ali ne smemo da se zaustavimo samo na vojnicima. Smatram da ima dovoljno naučnih i kliničkih dokaza da se, iz preventivnih razloga, zabrani upotreba municije sa osiromašenim uranijumom. To bi trebalo da bude uslov za pokretanje budćih zajedničkih operacija NATO-a", rekla je ona na kraju razgovora za BBC.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Steta sto devedesetih nismo vidjeli i efekat napalma kad su vec pokazali cari grafitnih  i kasetnih bombi...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 11:56:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.708 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.