Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 18:26:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: organska hrana  (Pročitano 5538 puta)
21. Jun 2015, 18:56:34
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
Browser
Chrome 43.0.2357.124

mozda ste vec primetili da se  "organska hrana" u medijima pominje intenzivno vec neko vreme
valjda je prolece , (evo stiglo je i leto) pa je to i logicna tema ...mozda.... ali koliko treba potencirati nesto sto
menja navike ishrane kod ljudi , ja licno  bi pre kopristio u ishrani brzu hranu i ostajem pri stavu da ona , sem mozda piletine ,, nije nezdrava   

ima li neko bolje podatke sta znaci organska proizvodnja i kako se ti prizvodi distribuiraju... kada im je sezona i ostalo
mozda, koliko sam shvatio, treba samo izbegavati odredjene proizvode....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

cocacola.jpg
(4.42 KB, 119x191)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Evo, ja cu ti reci... standardi koji kod nas ne mogu da se ispostuju, ali su cene zaista lepe Smiley

Doduse, nisu toliko visoki kao za konvencionalnu, industrijsku proizvodnju hrane... ali.. boze moj...

Takodje, mozda se ne koristi NPK (kad bi se zezali) djubrivo, ali se koriste razna mikrobioloska... a i prska se... mozda ne fungicidom koji proizvodi Galenika, vec nekim manje fensi... Smile

Sve u svemu, kada se sprovede kako treba, to je proizvodnja nasih baka... ali u praksi je isto sto i konvencionalna masovna proizvodnja.. .

« Poslednja izmena: 21. Jun 2015, 19:33:21 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
svasta se danas naziva organskom hranom..
.a u sutini je nema...nigdje...sem na zabacenim selima...i domacinstvima koja su edukovana po tom pitanju.....
i koja paze na to....

sada se visew vodi briga da rod ne pobaci...i seljaci ce ljetinu naspricati i atomskim otpadom
ako bi im neko rekao da ce rod biti uspjesan... Smile

sve je to podnosljivo...samo ne treba pretjerivati...

a sto se tice brze hrane..ja sam odrastao na njoj... Smile

naravno,,, brza hrana je kao i svako drugo sranje...koje mozes danas da kupis..
znaci ..smuckano.. da bi se sto vise zaradilo...

ali da ti kazem...i mljeveno meso kad  u mesnici  kupis...ti fakticki ne znas sta kupujes..

pa cak i kada odaberes komad mesa... koji ce ti mesar samljeti..
ne mozes da budes siguran da si dobio to meso.. Smile

cisto zbog toga..sto je on ko zna sta mljeo pre tvog komnada..
a u masini uvijek ostane preko kilogram mesa mljevenog...
i on kad propusti tvoj komad odabrani..ovo novo meso gura ostatke iz masine...i ti u sustini dobijes ono sto je on pre toga mljeo.... Smile

jedina sigurna mogucnost je da sam sebi fasisras meso kod kuce... Smile

a tako ti je i sa svim mesom...rijetko u kojoj mesnici ces naci svjeze meso....i uglavnom se radi o uvoznom mesu...daleko od toga da to nije jestivo ili sta znam kakve sve budalastine se ne trtljaju ...
ali sigurno nije u toj klasi u kojoj se navodi..i dosta je losijeg kvalieteta od svjezeg domaceg mesa...

a ako nemas svog mesara..koji ti javne da je stiglo svjeze meso... Smile
nikad u mesnici ..kao slucajni kupac...neces dobiti svjeze meso...

a inace i mesari su majstori..a od majstora nema vecih lopova... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 18:26:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: organska hrana

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.