Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Optužnica protiv Ražnatovićeve  (Pročitano 52791 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Koliko sam ja shvatio, i nemaju baš neke dokaze, a neko ih pritiska. Tom nekom nije u interesu da je vidi iza rešetaka, nego da joj uzmu pare.

Terete je za , koliko sam shvatio, nekih 7 000 000 maraka/ evra?

Dakle, problem je što je ona te pare uzela, a nije prijavila, tj. nije platila porez na tu cifru.

Tako da je i cifra od 1.5 milki evra, a to je 3 mil maraka, i više nego dovoljno da plati porez i kamate, to je skoro pola.

I nije ona upala pištoljem u banku i opljačkala te pare, već utajila/zamaskirala prihod, a to je nešto što se i dan danas rdi, i svi rade. Ne kažem da to opravdavam, kažem da ne treba da lete glave zbog toga.

Ovi iz vlasti i treba da joj budu zahvalni, što nije TADA prijavila i platila porez, već će joj sada oni naplatiti porez.

Ako nema pisanih tragova da je ona te pare uzela, džaba im sve.

Ja imam nešto da prodam, tebi treba. Na paipir stavimo jednu cenu, ja na to platim porez, a u kuferu malo više para. Ko će to da dokaže?

Treba da uzmu pare i da je poljube u pičić što hoće da im da. Normalno da sada i ona kenja kao kedit, kuća pod hipoteku, pa neće da kaže izvadila sam ispod jastuka milionipo evra.

Zna se koliko koštaju njeni koncerti i inastupi, ime, i sve ostalo, ima ona u švahcariji da isplati to da ne trepne.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia krntija
Komentar novinara Press-a, Milana Grujića

Ljudi s pravom pitaju kako neko ko je optužen da je prisvojio četiri miliona nekadašnjih nemačkih maraka i više od tri miliona dolara može da se izvuče s kaznom koja je tri puta manja? Mnogi nam ovih dana predlažu da počnemo da krademo, uz poruku da se krađa u Srbiji očigledno isplati. Da li je baš tako?

Osim ako se grdno ne varam, odnosno ako ova zemlja zaista nije postala prazno polje bez zakona i pravde u kojem su naoružavanje desetorice momaka i odlazak u ulični boj postali jedina održiva alternativa, ovaj dogovor Cece i države, ako ga sud potvrdi, znači samo da je ona za pomenute pare kupila slobodu, ali ne i da je oslobođena obaveze da Fudbalskom klubu „Obilić" vrati sve do poslednjeg centa za koji ga je oštetila! Dakle, sva četiri miliona maraka i više od tri miliona dolara, sa pripadajućim kamatama, naravno.

Za to je, koliko znam, potrebno da Obilić podnese tužbu protiv Cece, što bi direktor tog kluba po službenoj dužnosti morao da uradi. S obzirom na to da nisam mali i da se još sećam da gospođa Ražnatović vedri i oblači u Obiliću, koji je registrovan kao udruženje građana, postoji, naravno, i mogućnost da se u klubu naprave ludi i ne tuže Cecu, ali bi onda neko u ovoj državi morao da pokrene postupak njihove odgovornosti.

Svako drugačije konačno rešenje kojim će Ceca ostati na ovih 1,5 miliona minusa, odnosno nekoliko miliona plusa, pošto je priznala da je nelegalno prisvojila ostatak koji se pominje u optužnici, biće nova potvrda debelog civilizacijskog zaostatka u kojem se Srbija nalazi i novi dokaz da su burazerski dogovori ovde jači od svakog zakona i pravde.

Ali ovo ne sme da bude priča samo o Ceci. Mora da bude i priča o srpskim političarima koji bi, skoro svi do jednog, rado videli najveću srpsku estradnu zvezdu na svojoj predizbornoj bini. O ljudima čiji se sistem vrednosti meri brojem glasova, a moral zaboravom. Malobrojni su među njima dovoljno hrabri da nekoliko meseci pre izbora kažu bilo šta protiv Cece jer je korpus njenih fanova malo veći od broja njihovih glasača. A glasovi donose položaj, a položaj pare. A za pare se svašta kupi.

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Čekaj bre, zar nije obilić bio tada njen, odnosno arkanov, odnosno njen?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia krntija
Zvanično se ne zna u kakvom obliku ona ima vlasništvo nad klubom. Ni ja ne znam tačno, ali nisam čuo da je klub ikada bio privatizovan. Lično verujem da je Arkan predsednikovao, ulagao svoj novac, de facto bio gazda, nešto ko Butorović u Vojvodini, ali klub nije privatan.

A i bez obzira i da klub jeste njihovo vlasništvo, ne možeš ti da tek tako uzimaš sve pare od prodaje igrača i prisvajaš ih za sebe. Najveći deo para bi trebalo da ostane u klubu... e sad, opet to je moje laičko mišljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Ako je vlasnička struktura takva da je njeno 51posto, svi ostali mogu da duvaju. Ona odlučuje kako će i gde pare da idu, u ovom slučaju u njen džep. I treba da plati porez na dobit ili ekstraprofit, zavisi kako se vodi.

Ja imam firmu, imam 30 radnika, proizvodim, napravim dobar posao i zaradim 2 miliona evra za godinu. Stoji na računu. Samo je moja odluka kako ću te pare potrošiti, da li ću proširiti proizvodnji, zaposliti još radnika, ili kupiti nejretnine, ili jahtu. Plati porez na kapitalnu dobit, i možeš i da zapališ te pare ako hoćeš. Sigurno nisu radnici vlasnici tih para, radnici su dobili plate za odradjen svoj rad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia krntija
Kažem, ne razumem se u materiju, ali ne deluje mi logično. Pogotovo ako imaš 51% akcija kluba. Šta, onaj što ima 49% se ništa ne pita? Ne verujem...

A i rekoh ti da se ne zna u kakvom je obliku njeno vlasništvo nad klubom. Ja bar ne znam da li je Arkan ikada iskeširao pare za klub i potpisao kupoprodajni ugovor i da li je uopšte moguće privatizovati klub koji je osnovan pre WW II, po zakonu.

No čim oni pominju mogućnost tužbe Obilića i čim je optužena i osuđena za ilegalno prisvajanje novca i zloupotrebu položaja, dobro nije osuđena nego je priznala krivicu, al isti kurac... znači da nema pravo da prisvaja te pare.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 12:19:51 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Opet se to ne zna. Možda je imala pravo, ali joj je lakše ovako, plati, i ne misli, ne razvlači se po sudivma, a nije baš da nema kintu. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia krntija
Hehehe  Smile   A jeste baš... Razvlačila bi se ona sigurno po sudu. Koja javna ličnost i ne samo javna, koji čovek uopšte, želi da u njegovom dosijeu piše da je prekršio zakon iako nije?  Smile

Plus bi je advokat izašao mnogo jeftinije nego ovih milion i po evra.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 12:02:03 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Hehehe  Smile   A jeste baš... Razvlačila bi se ona sigurno po sudu. Koja javna ličnost i ne samo javna, koji čovek uopšte, želi da u njegovom dosijeu piše da je prekršio zakon iako nije?  Smile

Ma bre buki zena je svetica, majka Tereza, srpska majka, nije nista kriva ali je priznala krivicu da se ne bi vukla po sudu, da to ne bi kostalo gradanje ove zemlje. Ne samo sudski postupak koji bi bio maratonski, nego i naknadu koju bi joj sud platio kada dokaze nevinost.
E sada je ona priznala krivicu da ne bi na taj nacin ostetila narod iz cijeg poreza bi svi ti troskovi isli, zato je priznala krivicu iako nije nista kriva, jer sve je to Arkan radio, a ona nije znala.

Ala oni mrmoti zavijaju cokolade mamu im hebem.  Smile  Smile
Ne mogu da nadjem na YouTub-u insert iz predstave Kralj Ibi, kada pokojni Zoran Radmilovic povice: "Niiiiiisam jaaaaa, sve su to majka Ibi i Bordur".

Tako sada i Ceca, nista nije ona, sve je to Arkan...  Smile

Kurir:

CECA VRAĆA ARKANOVE DUGOVE!

Četvrtak, 14. April, 2011.| Autor: Ekipa Kurira

Svetlana Ražnatović nije učestvovala u transferima igrača jer je sve odluke u klubu donosio njen pokojni suprug Željko Ražnatović, a njena uloga je bila samo „formalna“, kaže njen prijatelj

BEOGRAD - Ne želi više da živi pod pritiskom!
Svetlana - Ceca   Ražnatović (38) nije učestvovala u sklapanju ugovora igrača Obilića s inostranim klubovima, jer je sve odluke donosio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan! Kako izvor Kurira blizak pevačici navodi, ona je samo formalno bila predsednik, ali o transakcijama koje su se našle pod lupom tužilaštva ništa nije znala.

- Ceca je samo formalno bila na čelu kluba, jer Arkan nije smeo da putuje u inostranstvo. Nikakve odluke ona niti je mogla da donosi, niti je donosila. Sve poslove obavljao je Arkan. Ona čak nije znala ni gde je on imao otvorene račune. Dolazila je na utakmice kluba i pratila ga u inostranstvu, ali to je bilo celokupno njeno učešće u poslovima vezanim za fudbal i fudbalere. Pa to će potvrditi svako ko je bio blizak s njima - kaže sagovornik Kurira. On objašnjava da, iako su neki transferi zvanično realizovani posle njegove smrti 15. januara 2000. godine, ugovoreni su daleko ranije.

Ovu priču potvrđuje i pevačica Goca Božinovska, koja je Cecina dugogodišnja prijateljica:
- Ona ispašta zato što njemu niko ništa nije mogao. Izgleda da ona danas plaća njegove dugove. Da nije bila udata za njega, ništa od ovoga joj se ne bi desilo - kaže Božinovska.

Država i građani treba da budu srećni jer ona nije odnela pare iz zemlje, već ih je donela u Srbiju, smatra Božinovska:
- Evo, i sad je ovom nagodbom dala građanima Srbije novac. Nije ona ovo zaslužila, ali prevazići će ona sve muke, kao što je prevazišla mnogo teže stvari, i ponovo ćemo joj se diviti na Marakani i na Ušću - kaže Božinovska.

Lepa Lukić, koja Ražnatovićevu poznaje od početka njene karijere, kaže da joj nije jasno zašto Cecu stalno prozivaju:
- Ispašta li ona zbog Arkana, ili je stvarno nešto uradila? - pita se Lepa Lukić.

Podsetimo, Arkanova udovica bila je predsednica kluba od 25. jula 1998. do jula 1999. godine, kad je podnela ostavku. Klub je ponovo preuzela posle suprugove smrti, ali je i tada bila samo figura.
- Ceca je uvek bila pre svega pevačica, supruga i majka. Posle Arkanove smrti ostala je sama sa dvoje male dece, kojima je postala i majka i otac. Ostali su joj i ogromni dugovi, koje je godinama vraćala novcem od nastupa u inostranstvu - kaže jedan Cecin prijatelj sa estrade, ali odbija da to objasni javno, pod imenom.

Punih 11 godina posle smrti supruga i osam godina otkako je Obilić uopšte došao pod lupu tužilaštva Arkanova udovica je odlučila da se nagodi i stavi tačku na taj slučaj.
- Nije kriva, ali želi da se njena agonija što pre okonča. Ne može i ne želi više da živi pod tim teretom. Iznos od milion i po evra, koliko, uz kaznu kućnog pritvora od godinu dana, mora da vrati državi, za nju nije mali. I kuća na Kipru, o kojoj se toliko govori u javnosti, kupljena je na kredit, koji još otplaćuje - dodaje naš sagovornik.

Tužilaštvo odolelo svim pritiscima!

Postupak protiv Cece vodio se punih osam godina. U tužilaštvu kažu da je bilo pokušaja da se izvrši pritisak i izdejstvuje odgovarajuća odluka.
- Bilo je pritisaka sa obe strane, od pozicije i od opozicije. Tužilaštvo je odolelo svim pritiscima i uradilo sve po zakonu - kaže sagovornik Kurira iz tužilaštva.

Ceca na „bensedinima“!

Ražnatovićeva već danima pije velike doze „bensedina“ jer strepi da li će sud potvrditi njenu nagodbu s tužilaštvom, kaže za Kurir njena bliska prijateljica.
- Ona je već dve nedelje pod nenormalnim stresom. Slabo jede, mnogo puši i ne može da spava, pa spas pronalazi u sedativima. U poslednjih sedam dana popila je nekoliko tabli „bensedina“, a jede na silu, kad je nateraju deca i roditelji. Svesna je da još ništa nije završeno, iako je dogovor s tužilaštvom postignut - kaže Cecina prijateljica.
Kad je „nagodba“ sklopljena Ražnatovićevoj je pao kamen sa srca, ali je grize savest zbog sestre, koja će takođe morati u kućni pritvor.
- Otkad je protiv njene sestre Lidije i nje podignuta optužnica, Ceca se ne smiruje. Ne nervira se ona toliko zbog sebe, koliko zbog Lidije, jer su oduvek bile veoma bliske - kaže prijatelj Arkanove udovice.

Svedoči protiv Dragiše Binića

Sporazum o priznanju krivice koji je Ceca potpisala s tužilaštvom podrazumeva da joj se neće suditi. Ipak, pevačica će morati da se kao svedok pojavi na suđenju bivšim poslovnim saradnicima.
- Bivši funkcioneri Obilića Jovan Dimitrijević i Dragiša Binić, koji su istom optužnicom bili obuhvaćeni zbog prodaje fudbalera Milana Obradovića, moraće da odgovaraju na optužbe pred sudom. Ceca i njena sestra moraće da svedoče u tom postupku - kaže sa Kurir izvor iz Palate pravde.

Cecina sudija sudi i Gazda Jezdi

Ročište na kom će biti razmatran sporazum o priznanju krivice trebalo bi da do kraja meseca zakaže sudija Višeg suda u Beogradu Slađana Marković. Pre reforme srpskog pravosuđa sudija Marković bila je delilac pravde u Opštinskom sudu u Sopotu. Posle prelaska u Viši sud, osim Cece, ona je dobila i postupak protiv Jezdimira Vasiljevića, koji je takođe optužen za zloupotrebu položaja, kao i protiv navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića, koga je osudila na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva. Tu presudu Viši sud je ukinuo i predmet ponovo vratio sudiji Marković.

Parodija „Narukvica“

Na Jutjubu se pojavio spot pod nazivom „Narukvica“, koji je napravio nepoznati autor kombinujući reči Cecine pesme „Ko na grani jabuka“ sa pesmom grupe Models „Pare“.
- Da sam krala krala sam, prešlo mi u naviku....Pare! Pare! Pare! Mojoj duši napaćenoj samo pare fale.

Armija obožavalaca na Fejsbuku

Na društvenoj mreži Fejsbuk ima više od 21 grupe koje podržavaju Svetlanu - Cecu Ražnatović, od „Pravde za Cecu“, koja broji 1.416 članova, do najveće „CECA“, sa 292.795. Ove grupe imaju više od 420.000 članova.

Podelila Srbiju!

Nagodba Arkanove udovice s tužilaštvom izazvala je veliku pažnju javnosti, koja je u ovom slučaju podeljena. Ovo su neki od komentara sa sajta Kurira.
Ljiljana Kostić

13.4.2011 08:4:57 Zašto tu ženu ne ostavite više na miru, ako je ovo pravna država, pola Srbije bi trebalo da bude u ovakvoj situaciji
Kruno Adžamić
13.4.2011 08:17:42 Ceca je pjevačica, a tko pjeva, zlo ne misli.... Ceco, ne daj se!
Lavica
13.4.2011 8:29:41 Pa šta bi sad sa svim onim kolegama koje su na sav glas pričale kako je nevina, a ona priznala sve?!
Ivona
13.4.2011 8:55:25 Morala je da prizna i što jeste i što nije uradila, hvala bogu da su joj sišli s grbače!!! Napred, Ceco
13.4.2011 9:43:45 Džaji će oteti sve što ima i otići će u zatvor, dok će ova žena trošiti ostale milione koje je prisvojila. Baš smo pravedna država.
Bojan
13.4.2011 7:45:20 Da li to znači da će i drugi građani moći da se pozovu na nagodbu?
Franjo
13.4.2011 7:55:24 Evo, i ja ću da nosim tu narukvicu pet godina ako mi dozvolite da uzmem 100 hiljada evra.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 12:16:26 od Shape-Shifter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Ima i tu istine . . .    Bila je ona svesna da se pare velike vrte, ali .... kao kad bi rekli da je Jovanka Broz kriva za mnoge stvari koje je Tita uradio .. pa jeste, bila mu je žena, šta sad ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.