Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oni meni mirdita, ja njima dobar dan!  (Pročitano 6987 puta)
21. Jan 2007, 14:02:06
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Sa Srbima povratnicima u Istoku, Blagaču i Osojanima

Oni meni mirdita, ja njima dobar dan!

Ako nas neće ovde, zašto su dozvolili da se prave kuće? Mene više niko neće da otera, jedino da me ubiju! Al' i njima je jasno da ne mogu bez nas - odsečno će Ljubinka

Sunčevi zraci sporo su, na Krstovdan 2007. godine, osvajali vrh Mokre gore, obasjavajući Istok, grad na Kosmetu. Vremešna Stana Bojić, stojeći ispred dvospratne novoizgrađene kuće komšije Jakova u naselju Ljug, smeštenom na brežuljku iznad centra grada, nestrpljivo se osvrtala oko sebe.
- A, vidiš li negde Radmilu - cimajući za rukav sina pitala ga je šapatom, dok je pogledom tražila poznato lice u okupljenoj gomili ljudi.

- Može biti da se i promenila, nisam je videla od rata - reče Stana više za sebe, popravljajući maramu na sedoj glavi.
- A mora doći... Obećala je. Pa, nije još videla novu kuću - nastavi ona samu sebe da ubeđuje da će uskoro videti komšinicu sa kojom ju je rat 1999. godine razdvojio.

- Pa sinovi su joj dolazili - ubaci se u Stanin monolog komšija Sreten.
- Lepe su nam kuće Rusi napravili, nema šta! - sa rukama prekrštenim na leđima zaključi on.
- Da, ali da li će Albanci da nam daju posao! Gde će deca da nam idu u školu. E-e-e, to je ono..! Ko ti kaže da posle ovog sa statusom neće da nas ponovo napadnu - zabrinuto reče čovek pored Sretena.

- Boga mi, ja sam evo mesec dana ovde i silazila sam i u grad u prodavnicu. Čudno gledaju, nije im jasno - ali me ne diraju. Ja njima kažem dobar dan, oni meni mirdita, al' me usluže - odsečno će na ovo Ljubinka (62) i nastavi:
- Kad sam došla u kuću, Albanka, moja stara komšinica, svratila je i pitala da li šta treba da mi donese.

- Pa kad su tako dobri, što su nam sad novih 11 kuća obili i pokrali, od kad smo rešili da se vratimo - brecnu se zabrinuti čovek.
- Vidi kako nas gledaju - pokaza glavom na dva policajca Albanca, koji su se dosađivali na temelju srušene srpske kuće.
- Slušaj, ako nas neće ovde, zašto su onda dozvolili da se kuće prave? Mene iz moje kuće više niko neće da otera, jedino da me ubiju! Al' i njima je jasno da moraju, da ne mogu bez nas. Svet neće da im da da nas više teraju iz naših kuća - odsečno završi svoje izlaganje Ljubinka.

- Ma narode, uzdam se ja u Ruse. Ne bi Putin ovoliku delegaciju slao čak iz Moskve da ne misli ozbiljno da sačuva Kosovo. Pogledaj šta ih, Ih, bre, Rusi su to! Sila! - uzbuđeno reče Sreten videći da je delegacija iz Moskve stigla.
Foto

Albanski policajci na ruševinama srpskih kuća

Moskovsku delegaciju, bez čije donacije ne bi bila izgrađena 71 kuća za Srbe povratnike u Istoku, selu Blagaču i Osojanima, dočeka srpska pogača, so i rakija. Suze u očima Srba i oduševljenje dolaskom darodavaca kulminiralo je kad je ruski zvaničnik njihovu odluku da se vrate u svoje domove nazvao "hrabrim gestom i herojstvom".

- E kad oni imaju veru u nas, što da je i mi nemamo. Što da se plašimo Albanaca. Ovo je moje koliko i njihovo - odrešito izjavi Ljubica.

Podalje od gužve, Dragana Ljušić stoji sa decom - Angelinom (11) i Jovanom (9).
- Dovela sam ih da provedu raspust u našoj novoj kući. Muž i ja smo od 1999. u Mitrovici i ako se stvore uslovi za posao i da deca mogu u školu normalno, vratićemo se. Zasada probavamo da živimo ovde - stidljivo kaže Dragana.

Zadovoljna je novim domom, a raduje se i što je videla stare komšije koji su se već vratili u Istok.
- Generacije naše su potekle odavde. Ali i strah je veliki i za bezbednost i za egzistenciju - kaže ona.

Od 47 kuća, koliko je obnovljeno i sagrađeno ruskim donacijama u Istoku, 20 je već useljeno. Neki su stisnuli zube, kako kažu, i cele porodice vratili na ognjište, dok se drugi još pribojavaju da se ne ponovi sve ono što su već iskusili, pa pokušavaju da žive istovremeno na dva mesta.

U međuvremenu, baka Stana je dočekala svoju Radmilu. Zagrljene u čvrstom zagrljaju plakale su jedna drugoj na ramenu. U Radmilinim šakama čvrsto stegnuta stara fotografija, slikana davno na pragu njene stare kuće. Na njoj njih dve, samo devet godina mlađe i nasmejane.

- Moja Stano, da li ćemo opet živeti kao nekad... 'Oće li me u mojoj grudi sa'raniti ili će mi se i kosti po tuđini potucati ko što se potucam ovih devet godina.. - tražila je Radmila odgovor. U predvečerje ovog Krstovdana na Kosmetu ruska delegacija je krenula put Moskve. Iza njih su ostali Srbi povratnici u novim kućama izgrađenim i u selu Blagač, (Đurakovac) i u Osojanima, sagrađenih od istih donacija, u koje su se pre sedam dana uselili.

Inicijator ovog projekta, koji je trajao skoro tri godine, bilo je Društvo srpsko-ruskog prijateljstva, a pomoć pri realizaciji projekta pružili su Srpska pravoslavna crkva i Koordinacioni centar Vlade Srbije. Iza njih ostale su velelepe kuće sa hrabrim stanarima.
B. Ristić

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Mirdita Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Car careva vlada nad carevima

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 3330
Dobro je da se bar neko vratio na Kosovo, pozitivna stvar, mada pitanje je šta će se dalje dešavati. Jer je poznato koliko šiptarčine mrze nas Srbe.
IP sačuvana
social share
Live long and prosper
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Dobro je da se bar neko vratio na Kosovo, pozitivna stvar, mada pitanje je šta će se dalje dešavati. Jer je poznato koliko šiptarčine mrze nas Srbe.

A Srbijanci su inace veliki ljubitelji Siptara Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia E50
...jaoj ne stajte tim ljudima dole na muku,dosta im je....ovo sto je Anea napisala, je surova realnost metohijske sadasnjice,fakti koji zasluzuju oprezan komentar...da je samo "mirdita"problem,lako bi oni...zamisli samo kakve su njihove nade i ocajanja,kad se oni Rusima obraduju....a,njihovih rodjenih i dalje nema,valja opet trpeti siptarsko nasilje,a gde ce oni za koji dan kada se bude znalo sta ce biti sa Kosovom,nemaju gde a negde moraju,stvarno nezamislivo u 21.veku ali tako je...
@jasamvo
kill...ako nemas nista pametnije da kazes,bolje cuti,kako mozes da ocekujes nesto korektno za Srebrenicu,kad ovde spustas takve komentare,kill.... Smile

[Edit by vlado85: Vrijedjanje zabranjeno pravilnikom Politickog ~ Geopolitickog foruma]
« Poslednja izmena: 22. Jan 2007, 18:16:14 od vlado85 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Car careva vlada nad carevima

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 3330
Ma daćemo mi njima Mirdita (mislim daćemo mi šiptarima) kad im pošaljemo neki modifikovani virus velikih boginja, a koji će nam posuditi majčica Risija.

Živela Rusija, dole terotisti Šiptarski!!!
IP sačuvana
social share
Live long and prosper
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Sve zene su kurve,izvini majko.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 69
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Samo onako sa strane, na ovom forumu ima vise ustasa i balija koji dolaze da lece svoje komplekse
nego srba. Bog s bracom i sestrama na kosovu.
IP sačuvana
social share
samo teski udarci sudbine vracaju coveka na pravi put
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Samo onako sa strane, na ovom forumu ima vise ustasa i balija koji dolaze da lece svoje komplekse

Ne lijece nikakve komplekse nego samo prate razmisljanja neprijatelja Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
 Oni meni mirdita, ja njima šipša nona .....   Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 5.362 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.