Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otkriće koje bi moglo da promeni LJUDSKU ISTORIJU  (Pročitano 1383 puta)
17. Mar 2016, 15:54:43
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 601.4.4
mob
Apple 15
Otkriće koje bi moglo da promeni LJUDSKU ISTORIJU

Naši preci su se odvojili od neandertalaca/denisovaca stotine hiljada godina ranije nego što se pretpostavljalo

Sve je počelo 1997. godine, kada su arheolozi u pećini Sima de los Huesos (“Pećina kostiju”), na severu Španije, iskopali ostatke 28 skeleta, starih oko 430.000 godina. Na osnovu nagoveštaja nastanka istaknutog grebena obrva na lobanjama, naučnici su zaključili da je reč o prvim predstavnicima neandertalaca, koji će se potpuno razviti tek 100.000 godina i biti priznati kao vrsta.

Nova saznanja, objavljena u časopisu “Nature”, ukazuju, međutim, na to da nije reč o ranim precima ove vrste, već o potpuno priznatim neandertalcima. Osim što njihovo poreklo pomera 100.000 godina u prošlost, novo istraživanje takođe navodi na zaključak da su se neandertalci i njima veoma srodna vrsta - tzv. denisovci (koji su živeli hiljade kilometara dalje, na jugu Sibira) već bili razdvojili kada su neandertalci sahranjeni u Pećini kostiju.

Ukoliko je to zaista tačno, to bi značilo da su se naši preci odvojili od neandertalaca/denisovaca stotine hiljada godina ranije nego što se pretpostavljalo. Prilikom ranijih genetskih istraživanja, naučnici su, naime, zaključili da su se naši preci odvojili od neandertalaca-denisovaca pre 315.000-540.000 godina. Međutim, ukoliko su potpuno formirani neandertalci postojali još pre 430.000 godina, to bi značilo da smo se od naših predaka odvojili mnogo ranije, možda još pre 750.000 godina, zaključuju naučnici.

Nova slika našeg porekla

Foto: Shutterstock

To bitno menja dosadašnja saznanja o našem poreklu i znači da vrsta za koju se pretpostavljalo da smo od nje potekli - Homo heidelbergensis - verovatno nije bila naš predak, budući da se pretpostavlja da je ta vrsta nastala najranije 50.000 godina posle odvajanja savremenog čoveka i neandertalaca-denisovaca.

To bi značilo da je “krivac” za nastanak sve tri vrste vrlo lako mogla da bude manje poznata vrsta - Homo antecessor - opisana na osnovu ostataka takođe otkrivenih u Španiji, ali koji su stari oko 900.000 godina.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87

Ukoliko je to zaista tačno, to bi značilo da su se naši preci odvojili od neandertalaca/denisovaca stotine hiljada godina ranije nego što se pretpostavljalo. Prilikom ranijih genetskih istraživanja, naučnici su, naime, zaključili da su se naši preci odvojili od neandertalaca-denisovaca pre 315.000-540.000 godina. Međutim, ukoliko su potpuno formirani neandertalci postojali još pre 430.000 godina, to bi značilo da smo se od naših predaka odvojili mnogo ranije, možda još pre 750.000 godina, zaključuju naučnici.

cek to znaci da su se neki direktni preci ljudske vrste ranije odvojili od neandertalaca i desnisovanaca nego sto se do sad mislilo?
najstariji pronadjeni skeleti savremenog coveka su stari 200.000 godina
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 16.0
svasta ...a ja misio da su heidelbergmenovi  dosli na ove prostore iz afrike... Smile
dok su neandertalci vec uveliko obitavali na ovim prostorima....  Smile
i budala ja misio...da su i ime dobili po tome sto su naselili pomenutu teritoriju... Smile
gdje su 1904 pronadjeni ostatci  tih menova...  Smile

a vidis... cika coro... iz casopisa nature ....kaze da nije  Smile ccc

mhmhmhmmm ....samo da mi je naci ove olose koji su me lagali 20g
mamu im njihovu.... Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 17. Mar 2016, 16:17:47 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.4.4
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.