Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Олуја" - удружени злочиначки подухват 1995 - 2006  (Pročitano 25738 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 327
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
"Bit ce mesa, bit ce mesa, klat cemo Hrvate"

Незнам пјесму, ал мислим да иде
"Биће меса и салате, ... "
IP sačuvana
social share
Да се не заборави !

Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
ko je pisao kralju i molio ga da se hrvatska i slovenija pripoje tadasnjoj kraljevini srbiji???
ciji su ljudi u zagrebu glasali za to da se ujedine sa srbijom. sigurno nisu srbi dosli u ljubljanu i zagreb!!!!

sta se to za vreme ovog rata desavalo u sarajevu? da nisu srbi pobili muslimane na cuvenim "markalama"?
sta je s kazanima u sarajevu? da nisu srbi sami sebe ubijali i bacali tamo?

bila sam u dubrovniku ovog leta, u "naduvanom" dubrovniku u kojem sam letovala od svog rodjenja, do rata. i sad prvi put posle rata. u kojem zive samo hrvati iz hercegovine. ni jednog mestanina, dubrovcana nisam videla. i ono cuveno paljenje guma na stradunu, kao srbi vas bombarduju. haha, pa i sami pricate o tome!

jedina muzika koju su pustali po kaficima pored plaze je miso kovac i tompson. mislim, katastrofa. pa i sami ljudi na plazama vidljivo su se smarali uz muziku.
a o tome da gostiju gotovo nije ni bilo, sem tih hercegovaca, necu ni da komentarisem.

i sve te pesme sto je tompson pisao, to je muzika cetnickih pesama, a njegove reci.

Ne kazem ja da zbog nase nesloge nismo usli u Kraljevinu SHS, zar ti time pravdas sve stu su radili? Ako da, jao! Btw, odmah sutradan ujedinjenja srpska vojska dosla u Zagreb.  Smile

Smile Jel ti znas koliko je ljudi stradalo u Sarajevu stradalo za vrijeme opsade, a da ne govorim o infrastrukturi, gdje ti zivis, nije RTS jedini izvor (dez)informacija

Smile Pogledaj snimke unistavanja kulturne bastine u Dubrovniku. Cak ima video zapis gdje neki vrovac govori da ce kad sruse napravit novi Dubrovnik (ne shvacajuci vaznost kulturne bastine)...

Smile Ne znam bas, gdje god izadjem iz auta cujem cajke, a da ne govorim o klubovima.

Nema ama bas nikakve slicnosti u glazbi Thompsonovih pjesama ca cetnickim pjesmama...  Smile

"Bit ce mesa, bit ce mesa, klat cemo Hrvate"

Незнам пјесму, ал мислим да иде
"Биће меса и салате, ... "

mozda sam pogrijesio, znam da su tako srpski vojnici pjevali na dan kad su "oslobodili Vukovar  Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2006, 23:59:09 od fuzija_q3 »
IP sačuvana
social share
[edit by admin: maksimalna velicina slike u potpisu 60x468px i 20kb]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Jasenovac i Gradiška Stara
tu je kuća Maksovih mesara
U Čapljini klaonica bila
mnogo Srba Neretva odnila,
Oj Neretvo teci mi na stranu,
nosi Srbe plavome Jadranu
Kroz Imotski kamioni jure
voze crnce Francetića Jure,
Ja Ustaša i ćaća mi bio
otac sinu zanat ostavio,
Ko je moga zamisliti lani,
da će Božić slavit partizani
Ko je reka jeba li ga ćaća
da se Crna legija ne vraća,
to je kuća Maksovih mesara
Sjajna zvizdo iznad Metkovića
pozdravi nam Antu Pavelića

wiki
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pjesma je bivala izvodjena za vrijeme NDH kad ne da se nisi rodio, nego ti ni otac nije bio rodjen! Danas je zakonom zabranjena i svako izvodjenje je kaznjivo! Drugo, nemoj da ti ja sad nalazim koljacke cetnicke pjesme...  Smile Trece, u Hrvatskoj danas ima mizeran broj Ustasa, dok u Srbiji je sasvim druga stvar. Imaju svoje stranke, legalno djeluju, a na susretima u Ravnoj Gori skupi se po desetke tisuca ljudi!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Citat
Pjesma je bivala izvodjena za vrijeme NDH kad ne da se nisi rodio, nego ti ni otac nije bio rodjen! Danas je zakonom zabranjena i svako izvodjenje je kaznjivo!
Песма се и сада изводи,и има да се скине где 'оћеш....

Citat
nego ti ni otac nije bio rodjen!
А што се тиче мог оца,он је рођеним очима гледао усташе...и видео њихов занат...
Citat
Drugo, nemoj da ti ja sad nalazim koljacke cetnicke pjesme...
Налази четничке,и слободно постављај...
Citat
Trece, u Hrvatskoj danas ima mizeran broj Ustasa, dok u Srbiji je sasvim druga stvar.
У праву си,у односу на Хрватску,у Србији уопште нема усташа...бар не толико... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple 15
Posle prikazivanja filma o stradanju Srba u „Oluji“
O sudbini oca saznao sa TV snimka

SMEDEREVO - Čovek u plavoj košulji koji se vidi na prikazanom televizijskom snimku dok ga maltretiraju pripadnici „Crnih mambi“ tokom akcije „Oluja“ je moj otac Dušan Klarić. Sada sam siguran da su ga likvidirali, ali mu grob još ne znam - kaže za „Blic“ Miloš Klarić koji je pred naletima hrvatske vojske pre 15 godina sa porodicom izbegao iz Karlovca u Srbiju i nastanio se u izbegličkom kampu u Smederevu.

- Gledajući snimak na kojem „Crne mambe“ u Krajini maltreritaju čoveka u plavoj košulji, supruga Draga je prva prepoznala moga oca Dušana koji se od „Oluje“ vodi kao nestao. Nisam poverovao sve dok mu treći put nisam video lice. Komšije su mi u avgustu 1995. godine javile da je krenuo put Srbije, u poslednjoj koloni od 400 Srba koji su bežali pred hrvatskim vojnicima. Još tada su mi rekli da su kod Dvora na Uni svi do jednog pobijeni. Sada, kada sam video onu trojicu krvnika kako vuku moga oca, koji je imao jedva 50 kila, svet mi se okrenuo - priča Miloš Klarić (51) dok drhtavim rukama okreće stranice porodičnog albuma. Tamo je nekoliko očevih fotografija koje je uspeo da ponese kada je sa suprugom i tada dvogodišnjim sinom bežao iz Karlovca.

Prema Miloševom kazivanju, njegov otac je ostao sam u kući u selu Kordonski Ljeskovac. Bavio se poljoprivredom i do poslednjeg dana je odbijao da beži u Srbiju.

- Govorio je: „Ostaću ovde, pa makar me ubio Tuđman“. Ta sudbina ga je u zbegu i zadesila, a sumnjam da su isto tako završili i komšije Branko Koknić i Milan Vukelić koji su, takođe, nestali. Otac je tada imao 66 godina. Brat ga je poslednji video živog i od tada mu se izgubio svaki trag - kaže Miloš, koga već dva dana neprestano zove rodbina iz Hrvatske pošto su prepoznali njegovog oca na snimku.

Otkako se uverio u najcrnje sumnje o tragičnom kraju svoga oca, Miloš Klarić ipak nije poželeo da ode u rodno selo.

- Nemam želju da odem tamo. Majčin grob ne bih mogao da nađem jer je srpsko groblje napušteno i uništeno. Ali, hoću da se bar istina o stradanju moga oca sazna i da krivci budu kažnjeni. Hoću da mu se nađu kosti kako bih ga dostojno sahranio - veli Miloš koji sa suprugom Dragom petnaest godina živi u trošnoj baraci izbegličkog kampa u Smederevu, a za život zarađuje prodajući garderobu na pijaci.

Jelena Ilić

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Само да допуним за Магазин,с обзиром на то да је неко време био популаран код нас...
Мислим,немам ништа против,али не знам шта ће им то...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

bojna-cavoglave.gif
(68 KB, 680x408)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tu je kuća Maksovih mesara
U Čapljini klaonica bila
mnogo Srba Neretva odnila,
Oj Neretvo teci mi na stranu,
nosi Srbe plavome Jadranu
Kroz Imotski kamioni jure
voze crnce Francetića Jure,
Ja Ustaša i ćaća mi bio
otac sinu zanat ostavio,
Ko je moga zamisliti lani,
da će Božić slavit partizani
Ko je reka jeba li ga ćaća
da se Crna legija ne vraća,
to je kuća Maksovih mesara
Sjajna zvizdo iznad Metkovića
pozdravi nam Antu Pavelića

wiki

I ovo je dovoljno strašno, da bi trebao ikakav komentar. Fašizam se, polako ali sigurno, povampiruje tamo gde ima plodno tlo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Citat
Pjesma je bivala izvodjena za vrijeme NDH kad ne da se nisi rodio, nego ti ni otac nije bio rodjen! Danas je zakonom zabranjena i svako izvodjenje je kaznjivo!
Песма се и сада изводи,и има да се скине где 'оћеш....

Citat
nego ti ni otac nije bio rodjen!
А што се тиче мог оца,он је рођеним очима гледао усташе...и видео њихов занат...
Citat
Drugo, nemoj da ti ja sad nalazim koljacke cetnicke pjesme...
Налази четничке,и слободно постављај...
Citat
Trece, u Hrvatskoj danas ima mizeran broj Ustasa, dok u Srbiji je sasvim druga stvar.
У праву си,у односу на Хрватску,у Србији уопште нема усташа...бар не толико... Smile

Ne izvodi se bas (jer je, ponovljam, zabranjeno), za skinut vjerujem da postoji...

Kazes tvoje je otac rodjenim ocima gledao ustase i njihov zanat. Za razliku od tog, ja sam rodjenim ocima gledao cetnike i njihovu umjetnost, naravno i moj otac i sestra i cijela obitelj.

Kad sam reako da je "u Srbiji druga stvar" vukao sam paralelu na broj cetnika u Srbiji  Smile Smile

Само да допуним за Магазин,с обзиром на то да је неко време био популаран код нас...
Мислим,немам ништа против,али не знам шта ће им то...

Magazin je jednom davno izveo tu pjesmu na nekom koncertu zajedno s Thompsonom (jos dok je pjevala Danijela Martinovic i bila mu zena)...
« Poslednja izmena: 14. Avg 2006, 12:47:30 od fuzija_q3 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

hm...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1557
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
SonyEricsson k750i
A ono sto je davno,to nije vazno??? Sad vas nema, pa vise nemamo kome pevati??? Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Too weird to live, and too rare to die."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.