Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 169
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Official Nokia Firmware Update software sa USB DKU kabla  (Pročitano 266677 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia N80IE Black
Detaljno upustvo kako da od Nokie N73 napravite Nokiu N73 Music Edition.

Ako posedujete Nokiu N73, možete da uradite update na Nokiu N73 ME koristeći Nokia Software Update koji možete skinuti sa linka: http://www.nokia.com/A4176089 , uz pomoć malog trika.

Nokia je upravo izbacila u prodaju model N73 ME, ali Vi ne morate da se zalećete da biste kupili novi model  sa novim mogućnostima ukoliko već imate stari, jer on je potpuno identičan sa novim modelom, samo se razlikuje u firmware-u i različitoj boji maske. Pročitajte ovo upustvo kako biste saznali šta treba da uradite.
Pre nego što započnete sa pretvaranjem Vašeg telefona u Nokiu N73 ME, treba da znate da ćete verovatno zbog toga izgubiti garanciju na telefon od Vašeg prodavca, a preuzimate i rizik da trajno uništite telefon kao neki (za to su male mogućnosti, ali ipak postoje). Da li je to vredno rizika?
Saznajte prvo šta da očekujete pretvaranjem telefona u novu Nokiu N73 ME.

1. Ekran sa novim satom
2. Novi glavni Menu Music Icon
3. Nove default teme
4. Novi Music player sa opcijom Album Art
5. Audio podešavanje u Music Playeru (Stereo widening je super!!!)
6. Music Player Visualization - Oscilloscope
7. Music Player Visualization - Spectrum
8. Firmware Version: 3.0638.0.0.30 ili noviji u zavisnosti koji je zadnji postavljen na Nokiinom sajtu

Pogledajte priložene slike na kraju posta!

Sada znate po čemu se Nokia N73 ME razlikuje od standardne Nokie N73, da li još uvek želite da to uradite? Ako baš hoćete postupak je sledeći:

Prvo, pre nego što bilo šta započnete, uradite backup vaše Nokie N73 na memorijsku karticu na sledeći način:
Menu/Tools/Memory card/Options/Backup phone mem.

Download-ujte i instalirajte: Nemesis Service Suite - link je: http://www.b-phreaks.co.uk/software.htm (poslednji koji je postojao u trenutku kucanja ovog upustva je bio  Nemesis Service Suite Beta 1.0.38. i poslednji Nokia Software Update koji skinite sa gornjeg linka koji sam postavio.

1. Povežite Vaš telefon preko Data kabla sa Vašim PC-jem i sačekajte da windows učita driver-e i prepozna Vaš telefon.
2. Startujte Nemesis Service Suite i kliknite na “Scan for new device” u gornjem desnom uglu ekrana (na tom dugmetu nacrtana je lupa)
3. Kliknite na ikonicu u gornjem levom uglu “Phone info”
4. Kliknite na “Scan” - u sredini prozora
5. Promenite - ukucajte product code sa sledećim koje izaberete:

0537289 Euro 1
0539193 France
0539207 Alps
0539239 Euro 2
0539256 Turkey
0539265 South Africa
0539269 Scandanavia
0539278 Baltains
0539279 Russia
0539284 Ukraine
0539285 Bulgaria
0539289 Hungary
0539291 Balkans
0539293 Greece/Cypurs
0539294 Lebanon
0539295 Gulf
0539298 Israel
0539299 Romania
0539343 Chinese, English
0539346 Philippines,English, Indonesia, Malaysia, Philipino
0539349 Australia/New Zealand,English, Indonesia, Malaysia, Philipino
0539352 Indonesia -> English, Indonesia, Malaysia, Philipino
0539354 India/Vietnam -> English, Indonesia, Malaysia, Philipino
0539351Thailand -> English, Thai
0539341 Belarus
(izvinjavam se, ali to su svi kodovi koje ja znam, a postoji mnogo više u zavisnosti od regiona u kome živite)

Kada ukucate izabrani kod markirajte kućicu sa opcijom "Enable".

6. Pritisnite dugme “Write”,  i Vaš kod na telefonu će biti promenjen ( možda ćete misliti da se ništa nije dogodilo, a to je zato što je telefon još uvek u modu Normal,  i zato što promena koda traje samo par sekundi , ali ne brinite, kod je promenjen!).

To je bilo to za sada  - izađite iz NSS tool software-a.

Sledeći postupak se odnosi na Nokia Software Update program, koji treba da startujete bez diskonektovanja telefona iz kompjutera, i pratite upustvo korak po korak u samom programu.
Ovaj postupak moše trajati i sat vremena, jer program u toku postupka proverava koji vam je poslednji firmware u telefonu, pa nalazi novi firmware (za Nokiu N73ME - pošto mu promenjeni kod Vašeg telefona govori da Vi u stvari imate Nokiu N73ME i nudi Vam mogućnost da upgrade-jute firmware na noviju verziju, pošto je Vaša navodno stara, zatim program download-uje sa Neta novi firmware (ima oko 75MB), a zatim ga instalira na Vaš telefon. Strpite se - sve to traje.

Na kraju, vratite podatke sa Memory Card-a koje ste backup-ovali na memorijsku karticu na sledeći način:
Menu/Tools/Memory card/Options/Restore from card.

VAŽNO:
Dok ovi postupci traju telefon ne sme da bude u OFFLINE modu, nikako ne smete da slučajno mrdnete kabal između telefona i PC-a, da ne bi došlo do nekog prekida, jer to može da Vam upropasti telefon za vreme trajanja postupka.

Ja sam moj telefon uspešno  i bez bilo kakvih problema upgrade-ovao i sve radi besprekorno.

Nije Nokia upravo izbacila to,ima mozda i vise od pola godine,a sem toga lose si kopirao moj post koji stoji na prvoj strani vec mesecima,kao i na strani 11 ili tako nesto!!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Zdravo svima. prelistao sam ovu temu od prve do zadnjje stranice ali nijesam uspio da pronadjem product code za nokiu 6681, molio bih da mi neko pomogne posto ga nigdje ni po internetu nijesam uspio naci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Ispod baterije na poledjini telefona imas nalepnicu gde su sve informacije o uredjaju,izmedju ostalog i code
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 131
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije Nokia upravo izbacila to,ima mozda i vise od pola godine,a sem toga lose si kopirao moj post koji stoji na prvoj strani vec mesecima,kao i na strani 11 ili tako nesto!!
Pozdrav Smile

Da li sam ja pogrešno primetio ili mi se čini da je to nekom sujeta proradila, pa mora da se naglasi kako je kopiran tvoj post i to loše. Nije mi jasno šta je to kopirano i zašto loše? Sve što sam napisao, je prevedeno upustvo sa stranice  http://thenokiablog.com/2006/11/28/how-to-update-original-nokia-n73-firmware-to-music-edition/ i malo detaljnije opisan ceo postupak, pošto sam ga lično odradio na svom telefonu i uspešno završio, pa to iskustvo preneo ostalima na ovom forumu. Ne vidim razlog za naglašavanje da to postoji već pola godine i ko je prvi o tome pisao. Iskreno, za mene je to novost, a i pročitao sam tvoje objašnjenje i smatrao sam da bi taj postupak za ostale članove foruma bio jasniji i lakši sa mojim step by step instrukcijama o konkretnoj temi: Kako od Nokie N73 napraviti N73 ME, tako da ne bi kasnije morali da zatrpavaju topić podpitanjima u fazonu kako ovo ili kako ono, što se da videti u čitanju postova posle postavljanja tvojih instrukcija.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
znam za taj code koji je vec u telefonu, ali mi treba drugi  posto mi je telefon zakljucan na jednu mrezu, a hocu da predjem na drugu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Prijatelju,tu ti ne pomaze promena koda.morace ces dobro da platis u servisu da ti odkljucaju.pod uslovom da uopste neko kod tebe to radi.ti mislio promenim kod i sve reseno,jeste cvetka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
pa na taj nacin sam skinuo nokiu 6630 sa tim-a i dobio cist softver
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Moracu da te razocaram,ali tim ne zakljucava svoje telefone(zato ih i ima toliko kod nas).sve sto si uradi je da si ubacio genericki fw bez tim-ovog brenda.tako se neodkjucava telefon,nikako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
e je.i ga taman sam se ponadao Smile da li je zakljucavanje telefona na odredjenu mrezu softversko ili hardversko?
da li postoji druga mogucnost otkljucavanja telefona (u kucnoj radinosti), ili sam osudjen na "sveznajuceg" servisera?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Da ja znam kako se odkljucava bb5 nebi sad razmisljao kako da kupim stan na kredit(i da znam nebi ti reko)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 169
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.