Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 47756 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Citat
jesmo rekli bez kolektivnih etiketa .......   Smile

zivotno iskustvo... nikad ne govorim nesto napamet...
npr. dva industrijska gradica su se pretvorile u ucmalu baru jer nema ko da radi... dve velike fabrike su u stecaju zbog nemara i nerada...

Citat
slažem se , ali pitanje svih pitanja je ko će Hrvatskoj platit  ratnu štetu ..... od koje se može puno toga rješit .... vjerovatno s tim kalkulira Vlada , mislim to je moja pretpostavka.

Nece biti isplate ratne stete, vec prebijanja dugova... hrvatska drzava mora da plati obestecenje hrvatskim gradjanima srpske i druge nacionalnosti za oduzetu imovinu, a srpska da kao sukcesor  Smile isplati eventualnu ratnu stetu...
Kao sto sam rekla... mene ne zanima ko ce mi isplatiti nadoknadu... samo zelim ono sto je moje... Smiley
Politicari ce se dogovoriti, a kad ce to biti ucinjeno zavisi od pritiska EU...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Citat
Nece biti isplate ratne stete, vec prebijanja dugova...

najvjerovatnije je da se o tome radi , samo neće političari da kažu to javno još uvijek.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Veoma zanimljivo pitanje je naplata ratne štete. Znamo da osim devastacije Vukovara,
ruinirane su samo opštine RSK, odnosno srpska područja u Hrvatskoj. I to posle zvaničnog završetka oružanih borbi, koje je proglasio Tuđman na Kninskoj tvrđavi. Postavlja se pitanje
ko treba da plati (obnovi) ta područja. Šta ćemo sa hiljadama vikendica i odmarališta u
primorju, koje su bile privatno vlasništvo građana Srbije ili firmi iz Srbije. Konkretan primer
je moj rođak koji je imao dve vikendice, jednu u Tijesnom, a drugu u Poreču. Kuća uTijesnom je minirana i srušena do temelja, a ona u Poreču je zauzeta. Sada mu nude smešnu cenu za vikendicu u Poreču, tipa 25% realne vrednosti. Napominjem da mu je
supruga Hrvatica poreklom iz Istre, i da se kuća vodi na njeno ime. Mislim da je to jedini razlog zašto nije srušena , kao ona u Dalmaciji. Sva ova imovina je potpuno privatna,
što se ne može reći za društvene stanove, tj. za stanarsko pravo. Puno je nedoumica,
tako da se slažem sa tezom da će se dve države dogovoriti oko prebijanja dugova, sve
preko leđa običnih ljudi, koji će na kraju ostati najveći gubitnici.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Veoma zanimljivo pitanje je naplata ratne štete. Znamo da osim devastacije Vukovara,
ruinirane su samo opštine RSK, odnosno srpska područja u Hrvatskoj.

Osijek? Slavonski Brod? Vinkovci? Šibenik? Dubrovnik?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Tema je stanarsko pravo, a ne osteta zbog razrusenih gradova, ko kome duguje vise... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
A jebi ga, gazda... nisam mogao izdržat...

Ispričavam se... neću više
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Tema je stanarsko pravo, a ne osteta zbog razrusenih gradova, ko kome duguje vise... Smile

Stanarsko pravo je imovinska kategorija, pa kako god okreneš, dolazi se
do toga
Citat
ko kome duguje vise...
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Znam ja dobro na sta sam mislio... Ko nije shvatio, bice opomenut cim zadje u off... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
No dobro... da se vratimo temi...

Stanarsko pravo više ne postoji... dakle, ne treba govorit o povratu stanarskog prava jer je to nemoguće... pravni poredak RH ne poznaje institut stanarskog prava

Postoji jedan drugi problem - prema Zakonu o otkupu stanova, nekadašnji nositelji stanarskog prava mogli su otkupit stanove na kojima su imali stanarsko pravo, pod određenim uvjetima i uz određene pretpostavke koje je propisivao taj Zakon.

E sad, ukoliko su pojedini građani srpske nacionalosti bili na nezakonit način onemogućeni u otkupu tih stanova, to se rješava u skladu sa postojećim zakonima. Naravno, potrebno je dokazat da svaki pojedini slučaj predstavlja nezakonito spriječavanje odn. onemogućavanje u izvšavanju prava na otkup stana. Kad se to dokaže - problem je rješen.

Povrata stanarskog prava nema i ne može ga bit iz jednostavnog razloga što stanarsko pravo više ne postoji.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
какво јасно објашњење, све на длану

ово ми је омиљени дио   
Citat
ukoliko su   pojedini   građani srpske nacionalosti bili na nezakonit način onemogućeni u otkupu tih stanova

а ово се зове рационалност

Citat
potrebno je dokazat da svaki pojedini slučaj predstavlja nezakonito spriječavanje odn. onemogućavanje u izvšavanju prava na otkup stana

коме закон у топузу лежи...
« Poslednja izmena: 02. Dec 2006, 17:12:51 od Џандрмољац »
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.