Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:05:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odnosi Srbije i Hrvatske  (Pročitano 40295 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
Citat: simijon link=topic=428013. msg7010052#msg7010052 date=1240941500
Dogodio se u miru 1954.  a to što nisi čuo je posledica tvog selektivnog sluha.  Verovatno nisi čuo ni za ogromne štete koje su izazivali ustaše paleći šume po Dalmaciji koje su 20 godina pre toga podizali vojnici iz cele Jugoslavije da spreče eroziju tla, da obogate svoju zemlju.  Ali si čuo za nekog ko je seko sebe skalperom jer je taj bio Srbin.

Nije receno da se radi o "selektivnom sluhu".  Ja nisam hrvat (niti srbin) ali sam zivio u hrvatskoj do 18.  godine, nakon cega sam zivio u Srbiji - a sad zivim negdje sasvim drugdje, al nebitno sad.  Ono sto zelim rec jest da ni ja nisam cuo o ovom dogadjaju.  Ako imas vise informacija, neki link itd. , rado bih procitao.

Al ne moras automatski pretpostavljat da se covjek pravi ludim.
Sad sam umorna za pisanje romana, odgovoriću sutra. Ne znam gde na netu mogu da se nađu informacije ali ja sam ih dobila iz prve ruke od jednog tadašnjeg postradalog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Koliko ostrascenih lazi, bahatosti, istorijskih polu-istina i neistinasta ste plasirali za 24 sata na ovoj temi, pa to je haos, ostavljen je brisani prostor da se nacnete i zguzvate sa svake strane.

Parafraziracu - "hrvatska povijesna tisucljetnja drzava", "junacka borba" vasih domoljuba u 2SR, cetnicka ideologija(!?) osamdesetih i pocetkom devedesetih sa sve Slobom na njenom celu... Smile, "tudje njive" Srba sa svojih visevekovnih ognjista po Krajini, "genocidni Srbi", "ljudina" Stjepan Radic... ku-ku... ovih kompleksasa, pa gde vam je obraz?
« Poslednja izmena: 29. Apr 2009, 02:54:13 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
U zadnjih tisuću godina hrvatske povijesti, Hrvatska je sačuvala svoje bitne označnice koje prate samostalnu državu,sve do 1918. god. U najgorim je trenutcima svoje opstojnosti uvijek imala Sabor i bana, koji su jamčili zakonodavnu, sudsku i upravnu vlast. Hrvatska je imala svoju vojsku, pod zapovjedništvom hrvatskih časnika, kojoj je na čelu bio ban. U početku XX. stoljeća, hrvatski su se zastupnici borili da bi Hrvatska dobila svoja područja koja su prije bila pod turskom, a poslije pod austrijskom vlašću i da kao savezna država uđe u buduću  Podunavsku kraljevinu.
Prvi je svjetski rat (1914.) gotovo uništio hrvatsku budućnost, nestankom stoljetnoga Podunavskoga Carstva. Hrvatska je izgubila posljednje označnice svoje samostalnosti, kada je godine 1918., bez volje naroda, bez glasovanja, bez svenarodnoga glasovanja (referenduma), na prijevaru, pod prijetnjama i ucjenama, 1. prosinca 1918. uvrštena u zajedničku državu: Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.
Tada je Hrvatskoj, u novoj državi, ukinut njezin Sabor, ustav i njezina vojska. Već od početka ju je Srbija  smatrala Velikom Srbijom,  a isto tako je htjela podčiniti i druge narode, u novoj državi To je bio uzrok sukoba, koji je označio borbu hrvatskoga naroda za njegovu nezavisnost. Volja za nezavisnošću pokazala se kod svih slojeva: seljaka, radnika, umnih radnika (intelektualaca) itd. Premda je deklarativno Kraljevina SHS bila ustavna monarhija, Vidovdanski ustav od 28. lipnja 1921. ozakonio je velikosrpski hegemonizam, unitarizam i centralizam. Sustav je obilježio i žandarmerijski teror nad političkim protivnicima, komunistima i pro-ljevičarskim strankama, republikanskim strankama te hrvatskom oporbom. Opseg tog terora se kretao od verbalnih prijetnja preko organizacija koje su bile produžena režimska ruka (ORJUNA i sl.), fizičkih ugroza sve do ubojstava. Radićeva Hrvatska republikanska seljačka stranka okupila je ne samo seljake nego i druge slojeve, pa se pretvorila u pravi pokret. Njezin vođa Stjepan Radić (1871.-1928.)se je borio za hrvatska narodnosna prava, za demokratsku vlast i društvenu pravdu, protiveći se Velikoj Srbiji, kojoj je na čelu bio kralj Aleksandar I. Karađorđević (1888.-1934.), s nekoliko srpskih političkih stranaka. Ta je politička borba prekinuta kada je srpski zastupnik pucao u hrvatske zastupnike u beogradsoj Skupštini i smrtno ranio Stjepana Radića i još dvojicu hrvatskih zastupnika. Šest mjeseci poslije kralj  Aleksandar ukinuo je Ustav Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i proglasio osobno samovlašće (diktaturu) i nakon toga proglasio Jugoslaviju (1929. godine). Hrvatski narod je bio onemogućen da bi se zakonitim sredstvima borio za svoju punu ravnopravnost i slobodu. I tako je srpski  kralj posijao sjeme junačke hrvatske borbe za nezavisnost.

ko sto rece vec jednom vi ste nama dosli
ne mi vama nit smo vas natjerali da udjete
tako da se zali onima sto su dosli kod nas s predlogom o ujedinjenu nemoj nama
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
U zadnjih tisuću godina hrvatske povijesti, Hrvatska je sačuvala svoje bitne označnice koje prate samostalnu državu,sve do 1918. god

Smile Smile Smile
čuj označnice  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.59
Citat: simijon link=topic=428013. msg7011697#msg7011697 date=1240964784
Citat: Mr.  Fantasy link=topic=428013. msg7011581#msg7011581 date=1240962213
Citat: simijon link=topic=428013.  msg7010052#msg7010052 date=1240941500
Dogodio se u miru 1954.   a to što nisi čuo je posledica tvog selektivnog sluha.   Verovatno nisi čuo ni za ogromne štete koje su izazivali ustaše paleći šume po Dalmaciji koje su 20 godina pre toga podizali vojnici iz cele Jugoslavije da spreče eroziju tla, da obogate svoju zemlju.   Ali si čuo za nekog ko je seko sebe skalperom jer je taj bio Srbin.  

Nije receno da se radi o "selektivnom sluhu".   Ja nisam hrvat (niti srbin) ali sam zivio u hrvatskoj do 18.   godine, nakon cega sam zivio u Srbiji - a sad zivim negdje sasvim drugdje, al nebitno sad.   Ono sto zelim rec jest da ni ja nisam cuo o ovom dogadjaju.   Ako imas vise informacija, neki link itd.  , rado bih procitao.  

Al ne moras automatski pretpostavljat da se covjek pravi ludim.  
Sad sam umorna za pisanje romana, odgovoriću sutra.  Ne znam gde na netu mogu da se nađu informacije ali ja sam ih dobila iz prve ruke od jednog tadašnjeg postradalog.  

OK.  "Vidimo se" kasnije.
IP sačuvana
social share
“Be Who You Are and Say What You Feel Because Those Who Mind Don't Matter and Those Who Matter Don't Mind.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson G 502
Citat
ko sto rece vec jednom vi ste nama dosli
ne mi vama nit smo vas natjerali da udjete
tako da se zali onima sto su dosli kod nas s predlogom o ujedinjenu nemoj nama

Mislim boki da ste VI ti koji ste prvi došli nama bježeći od turskog zuluma!!
Mi vas uopće nismo tjerali niti molili da dođete..
 Smile Smile

Citat
Koliko ostrascenih lazi, bahatosti, istorijskih polu-istina i neistinasta ste plasirali za 24 sata na ovoj temi, pa to je haos, ostavljen je brisani prostor da se nacnete i zguzvate sa svake strane.

Parafraziracu - "hrvatska povijesna tisucljetnja drzava", "junacka borba" vasih domoljuba u 2SR, cetnicka ideologija(!?) osamdesetih i pocetkom devedesetih sa sve Slobom na njenom celu... , "tudje njive" Srba sa svojih visevekovnih ognjista po Krajini, "genocidni Srbi", "ljudina" Stjepan Radic... ku-ku... ovih kompleksasa, pa gde vam je obraz?

Hebete malo što nije istina po mjerilu dobrice ćosića...
 Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2009, 08:33:50 od čmelka »
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
nebitno je kojim razlogom smo dosli
svako je dosao na balkan zbog nekog razloga i zaposjedao teritoriju onog prije toga
cesi su se njemcima naselili tamo gdje su prvo germani bili pa su dobili njemacke teritorije poslije prvog svjetskog
a da ne pricamo o uzimanju  istre poslije 2 svjetskog od italije...
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson G 502
nebitno je kojim razlogom smo dosli
svako je dosao na balkan zbog nekog razloga i zaposjedao teritoriju onog prije toga
cesi su se njemcima naselili tamo gdje su prvo germani bili pa su dobili njemacke teritorije poslije prvog svjetskog

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat: bokimajk
Smile
žulja tebe Istra i Dalmacija, žulja nepreyebivo i neizlječivo

da ti ja kao Istrijan ne solim puno pamet, ajde pročitaj malo Austrougarske dokumente o stanovništvu Istre
Ako nisi znao, ti Austrougarski popisi stanovništva (1846-dalje)su bili osnova za rješavanje granice nakon II svj rata
je li trebam reći da su Hrvati uvijek bili većina?
Uzalud bojim se, vaša mitomanija je jača od svih dokumenata. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Zulja tebe neznanje neprijatelju kroko, al' si zato vican da seres ovde po forumu sve i svasta, nego pazi, sad mi nesto pade na pamet - bio je neki Dalmatinac na Index-u pre par meseci, mnogo "nafuran", koji vam je do tancina precizirao podatke o demografskoj i etnickoj strukturi Dalmacije, dalmatinskog zaledja i Like u XVII, XVIII i XIX veku, razbij'o vam je lik tamo neku ekipu "povjesnicara" i politicara, nisu znali sta da rade, neki su predlagali da se lik banuje... ahahaha! Smile Smile

Ovaj biokovski kozorog cmelkica kada replicira to radi tako nekvalitetno i anemicno, pazi kad lik spomenu Dobricu Cosica kome Hrvati pridaju enormno veliki znacaj, koji objektivno nije imao, toboze on je krivac za sva sranja devedesetih  Smile... dakle pokusavaju da ga utrpaju u neku bitnu i relevantnu pricu, zalosno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 20:05:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.