Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Apr 2025, 08:03:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odnos bez zastite  (Pročitano 8013 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Ja sam dosao ovde po pomoc, a vi meni odmazete :DD
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.13
mob
Nokia 6630, valjda
Naravno da ti odmazemo...
Kako da ti pomognemo oko dijagnostike?
Jesi li uradio testiranje na polno prenosive bolesti? Jesi li uradio testiranje na HIV? Bris u vezi kaldimije?

e onda mozemo ako si neshto zakachio da ti kazemo shta da radish, u najgorem sluchaju samo da ti pomognemo oko toga kako da se nosish sa tim i kako da upoznash okolinu sa chinjenicom da si neshto navukao...

Sifilis:

Primarni stadijum: Posle tri nedelje, koliko traje period inkubacije, od zaraženja javlja se bezbolan čir koji se naziva tvrdi šankr. Obično se javlja na genitalijama ili blizu mesta prodora bakterije. Ubrzo se javljaju promene na okolnim limfnim žlezdama koje oteknu, ali su bezbolne. Mada se može desiti da ovaj prvi stadijum prođe bez primetnih simptoma, posebno kod žena jer se može desiti da se ovaj čir sakrije u unutrašnjosti vagine tako da ostane potpuno neprimećen. U primarnom stadijumu šankr je jako zarazan.

Sekundarni stadijum: Ovaj stadijum se javlja između jedne nedelje i šest meseci, kada počinje sekundarni razvoj. Do tada se bakterija proširila po celom organizmu. Na koži javljaju ospe, najpre ružičaste, zatim tamno crvene i mrke, posle kojih dolaze čvorići, a onda sve to iščezne.

Latentni stadijum: Nakon nekoliko godina, obično 6-10, počinje tercijarni stadijum. U ovoj fazi ne postoje vidljivi znaci bolesti, ali bakterija je najverovatnije već počela da napada srce, mozak i druge unutrašnje organe.

Kasni stadijum: U ovoj fazi već postoji neka od sledećih bolesti: ozbiljno srčano oboljenje, slepilo, progresivna paraliza, čak i mentalni poremećaji. U ovoj fazi sifilis nije prenosiv. Međutim, danas retko ko dolazi u ovu fazu zahvaljujući uspešnoj primeni medikamenata.

Gonoreja:

Poslije razdoblja kratke inkubacije (1-7 dana) kod muškarca je najvažniji simptom žareća bol kod mokrenja, uz pojavu gustog, žućkastog, gnojnog iscjetka. U slučaju zapuštanja bolest se može proširiti na prostatu, sjemenike i pasjemenike, te također utjecati na plodnost.

Klamidija:

Hlamidia Chlamidia trachomatis je urogenitalna infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom i kod muškaraca se manifestuje negonoroičnim uretritisom, a kod žena mukotrpnim cervicitisom. Sada u najrasprostranjenije seksualne bolesti u opštoj populaciji. Oko 75 posto zaraženih žena i 50 posto zaraženih muškaraca nema simptome, tako da većina infekcija ostaje nepoznata i nelečena, što pogoduje nekontrolisanom širenju bolesti.

Simptomi se javljaju posle inkubacionog perioda od jedne do tri nedelje i to su: pojačan nagomilani sekret žućkaste boje, odnosno serozna i sluzava sekrecija iz uretre kod muškarca, pečenje pri mokrenju, bol tokom seksualnog odnosa, vaginalno krvarenje između menstruacija i posle seksualnog odnosa. Ukoliko se ne leči, bolest je kod žena često praćena komplikacijama u smislu akutnog solpingitisa (upale jajovoda) i hronične zapaljenjske bolesti male karlice sa posledičnom neprohodnošću jajovoda i neplodnošću uz povećan rizik od vanmateričnih trudnoća. Kod trudnica infekcija hlamicijom može dovesti do prevremenog porođaja, a kod novorođenčeta inficirane majke do neonatalne pneumonije (upala pluća) i konjuktivitisa.

Kod muškaraca najčešća komplikacija je epididimitis (upala semenih kanalića), Rajterov sindrom i drugo. Dijagnoza se postavlja izolacijom hlamidija, imunofluorescentnim testom, kao i detekcijom specifičnih serumskih antitela, dakle, visoko specifičnim laboratorijskim analizama. Lečenje se sprovodi istovremeno kod oba partnera, antibioticima iz grupe tetraciklina, mokrolida i još nekim savremenim lekovima. U većini slučajeva se primenjuje lečenje doksiciklinom (100mg dva puta dnevno tokom sedam dana) ili azitromicinom (jednokratna doza od 1 grama), a u trudnoći eritromicinom.

Dok terapija ne završi, potrebna je apstinencija od seksualnih odnosa, inače postoji rizik od reinfekcije. Najmanje tri nedelje po završenom lečenju potrebno je ponoviti laboratorijske testove da bi se ustanovilo da li je lečenje bilo uspešno.

U novije vreme opisuju se pojedinačni slučajevi infekcije hlamidijom rezistentnom na većinu antibiotika koji se obično koriste za lečenje, što predstavlja ozbiljan terapijski problem. Naime, postoje izveštaji sa naših stručnih sastanaka da je nekada potrebno i šest meseci do konačno sanirane infekcije.

HIV:

Tokom ovog perioda koji obično nastupa 2-4 nedelje nakon infekcije, između 40% i 90% inficiranih razviće nespecifične simptome bolesti, koji imitiraju simptome gripa, mononukleoze ili meningitisa. Oni najčešće uključuju: visoku temperaturu, grlobolju, generalizovani makulopapularni osip po koži, i iscrpljenost. Takođe, često se javljaju bolovi u mišićima i zglobovima, simetrična otečenost limfnih čvorova (naročito zadnjeg dela vrata, pazušnih jama i prepona), smanjen apetit i gubitak telesne težine, dijareja. Simptomi se samostalno najčešće povlače 1-2 nedelje nakon početka bolesti (osim limfnih čvorova, koji mogu ostati otečeni i duže), mada mogu trajati i do 10 nedelja. Zbog nespecifičnog karaktera, simptomi često ostaju neprepoznati od strane doktora, te infekcija ostane nedijagnostikovana.

Zaključak:

Pamet u glavu, dupe uz zid, kondom na kitu i uživaj...
Najpametnija stvar koju možeš da uradiš je da se testiraš...
« Poslednja izmena: 06. Feb 2013, 10:17:44 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Keva je rekla da ne idem da se testiram, jel mi nije nista da sam to umislio, jer za 5 meseci bi me sve strefilo smrsao bi , bio bi prikovan za krevet, a naprotiv toga ugojio sam se i imam snage ko konj... nije sad da je rekla da se ne testiram zbog para ili neceg, vec jednostavno sto sa, psihicki u ofsajdu, ako odem tamo i budem se tripovao tako poslace me kod psihologa ili psihijatra, a posto je stanje u kuci katastrofa, pretpostavice da je to u pitanju, pa cemo verovatno imati problema sa socijalnom... sinoc kad sam pricao sa kevom kasnije mi je bilo lakse, i kao legao sam ranije da spavam, da odmorim... al kad sam zaspao sanjao sam kartone koji padaju na mene na koijma pise hiv,hlamidija,sifilis... i preslo je u javu kad sam se probudio cim sklopim oci opet vidim isto a i pocelo je i uzivo u flesevima da mi se javlja ista slika, poceo sam da se derem i placem, i keva onda usla u sobu i pocela da me smiruje i rekla da ako se ne smirim sa tim tripovima i ako ne prestanem da mislim o tome pucicu psihicki....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.13
mob
Nokia 6630, valjda
Pa o tome ti pricham...
Odesh i testirash i znash na chemu si...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Apple 15
Joj, boze...

Od svih tih bolesti, ostaje ti jos hlamidija i kandida. Obe se lece antibioticima.
Da si fasovao npr. gonoreju, sifilis ili eserihiju, vec bi kapao i cesao se na sve strane.

Sa HIV se moze ziveti decenijama, ako pripazis na sebe i ne razbolis se, jer je AIDS bolest imunoloskog sistema i smrt je posledica svih ostalih bolesti koje se u telu sa oslabljenim imunitetom, tj. nepostojecim pretvaraju u paklenu masinu.

S druge strane, osim ako devojka nije intravenozni narkoman, hemofilicar ili je sklona cestim rizicnim odnosima (ne samo u prici drugova), sanse da su fasovao HIV su male, sto opet ne znaci da treba da imas nezasticene odnose sa svakom cicom koja ti pokaze sise.

Smeta ti kondom?
Kupi veci ili manji.

« Poslednja izmena: 06. Feb 2013, 12:04:45 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Ja sam dosao ovde po pomoc, a vi meni odmazete :DD

Drugar nemoj da se plasis.

Razumijem da je HIV strasna i sramotna bolest pa kad covjek pomisli stvarno bi strasno bilo imati.

Sansa da se HIV prenese tokom jednog odnosa nezasticenog je 0.03%.

A sansa da djevojcica sa 16 ima HIV je 0.00000000000.. itd Smiley

Sa 16 godina, pa ne vjerujem da je vec zaradila neku infekcijicu malu, a kamoli hiv. Osim ako je bukvalno kurva, narkomanka ili neka ciganka.  Smile

-
Drug ti je to rekao kao frazu kao "puna je bolesti", nije on doktor pravi se pametan.. ili je glupi klinac ili te lozi sto ti zavidi ili sta ja znam.. mozda on nista ne jebe.

U svakom slucaju kondom je dobra stvar uostalom i radi sprecavanja trudnoce, nezeljene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Apple 15
Citat
Sa 16 godina, pa ne vjerujem da je vec zaradila neku infekcijicu malu,

Pa, sad...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Citat
Sa 16 godina, pa ne vjerujem da je vec zaradila neku infekcijicu malu,

Pa, sad...  Smile

Kazem to i nekako.. al tad bi vec imao simptome.

Al HIV.. od jednog odnosa.. sa 16god.

Tesko, jako tesko.

Veca je sansa da ti padne avion na glavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 6630, valjda

Veca je sansa da ti padne avion na glavu.

Statistichki gledano, veca je shansa da te spichi meteor nego automobil...
Relano stanje je drugachije..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Apr 2025, 08:03:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.