Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: odbrana svog identiteta u borbi za opstanak  (Pročitano 18919 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1052
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Kako god, sta god, meni je najsiri pojam rase Sloven. To dalje beo, belji, bole me kurac. Neka im rukovode Jevreji ako si na to mislio pod onim "modernizacija", neka dovode stranaca milione i neka pocrkaju svi zajedno tamo, ne interesuje me. Oni nisu moj svet i moja rasa.

Ne vidim sto je to za veru gupost, ali neka ti ne mogu vise da se ubedjujem, ako si ti u fazonu svi hriscani sveta, budi, ja na to ne gledam bas tako siroko.

Slicne su i to mnogo japanska i kinseka kultura pa se nesto bas i ne mirisu. Njihova kultura (sad mislim na z. Evropu) je spoj autenticne i grcke (preko rima preuzete i kasnije tokom renesanse obnovljene). Nasa je takodje grcka, ali pravoslavna sa primesama orijentalne (nemoj odmah povezivati sa Turcima, to je grcko-vizantijsko nasledje, jer je vizantija kao "potomak" helenistickih drzava bila klasicna orijentalna monarhija, a docnije su tu kulturu po kojoj su danas poznati preuzeli Arapi). Pod prisustvom Turaka taj istocni uticaj je ojacao. Da ne cepidlacim sada, tu si u pravu, slicne su.

Posto vidim da mnogo insistirate na anti-semitizmu ajde i tu rec-dve da kazem. Anti-semitizam ovde nikada skoro i nije bio zastupljen i dosao je sa zapada u nase zemlje. Tamo su se pokolji Jevreja desavali jos u srednjem veku, narocito u vreme krstaskih ratova sa porastom verskog fanatizma. Vec si dosad skapirao kakvo je moje misljenje o stvarima koje ovde stizu sa zapada. Sto se tice cionizma tu je stvar malo drugacija. Rekao sam da sam anti-cionista, ne zato sto verujem da je to upereno nesto protiv nas, cionisticka politika je malo drugacija od toga kakva ti mislis da je. Oni su svoj cilj skoro ostvarili. Znaci nemam konkretan razlog za anti-cionizam, ali me nervira to ponasanje drzave Izrael, koja sprovodi politiku nad Arapima, identicnu prema onoj koju su nacisti sprovdili prema njima (u nesto vecem obimu doduse, ali vidcemo, ima vremena za Izrael da sustigne  Smile). Cionizam ti je pokret usmeren stvaranju (i odrzavanju) izraela i nema nikakve veze sa Evropom i Evropljanima. Ameri su to pomogli delom zato sto je jevrejski lobi jak tamo, delom sto im je trebao ekspoment njihove politike na bliskom istoku koji je mahom stajao uz Sovjete (Egipat, Sirija, Jordan). Nasuprot uvrezenom misljenju cionizam je vise nacionalni nego verski pokret i cilj mu je da stvori jevrejsku naciju (bez obzira da li su ti Jevreji poerklom Poljaci, Rusi, Nemci). Zato bi te mozda zacudilo da ti kazem da najfanaticniji, ultraortodoksni Jevreji su portivnici jevrejske drzave jer smatraju da Jevrejima treba da upravlja Bog, a da je drzava Izrael izazov Bozijem autoritetu. Takodje jos jedna licemerna stvar kod cionista je terorizam, kome su sami cesto pribegavali dok je Palestina bila pod britanskom upravom, a sada se takodje zale na njega. Treca licemerna stvar je ta da kad se bilo ko usudi da kaze nesto lose o izraelskoj politici, odmah dobije od njih etiketu naciste i anti-semite.

Mozda sam sve ovo uzaludno pisao ako znas ove podatke, ali sam hteo da ti skrenem paznju na to da ma koliko diskutabilan (ako ti se vise svidja, citaj: los), cionizam nije uperen protiv Evropljana. Da li americki kapitalisti jevrejskog porekla isto razmisljaju to je druga stvar, stvar dzepa i drzanja Evrope zavisnom od Amerike, ali to nema veze sa cionizmom. Na kraju krajeva nisu ni svi bogatasi u SAD-u Jevreji.

Odgovor masteru: naravno da se ne moze tako jednostavno posmatrati, ali ti nisi racunao glavni element, a to je iseljavanje. Srbi i Hrvati su imali gde bezati u vreme ratova, Muslimani ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 215
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Natalitet je smanjen zbog modernizacije zemlje, to sam vec ranije objasnjavao. Modernizacija i visoka stopa nataliteta koju su Srbi imali do pre 100 godina, ne idu zajedno. Po tvom drugu holandjaninu ispada onda da smo pre sto godina bili zivotinje, a sad najedanput vise nismo.
Citat

Zbog moderizacije koja tvoja braca zidovi intenzivno u nas kulturni krug FORSIRAJU!
Sto znaci da drzavu i sve moguce institucije truju sa virusom da podrzavaju, kao napr. cigane, da se NEkontrolisano (zivotinjski) mnoze, POREDJUJUCI sa domacinskim narodom!
Drzava koja je svjesna tog problema (a jeste) , je ZADUZENA da balansira natalitet i mortalitet, svim mogucim sredstvima (a nepoduzimaju nista, vec suprotno), da jednog dana jedostavno ne nestanemo.

Zar je tu nesto puno pitano?
« Poslednja izmena: 14. Dec 2006, 00:57:30 od holandjanin »
IP sačuvana
social share
You see the world black and white,
No color or light,
You think you'll never get it right,
But you are wrong... you might!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ dule1205

OK, ali pusti covjece rat

gledaj stvari od 1948. do 1991. ( vrjeme kada nije bilo nikakvog rata ) i potrudi se da odgovoriš ponovo. Ja mislim da ideja o smanjenom natalitetu zarad modernizacije nema preimucstvo, tj. nije stvarni razlog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 215
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U ovoj državi kao što svi znate žive tri konstutativna naroda: Srbi, Hrvati i Muslimani – Bošnjaci.

Ovakvu glupost kad neko lupne, uvjek mi se kosa najezi !

Kako moze Srbin ili Hrvat - cija sama rijec "NACIJU" predstavlja - da bude neka druga "nacija" takozvana "Bosnjaci"?

U BiH zivi narod, koji se dijeli u samo dvije nacije: Srbi i Hrvati, a djeli se takodjer i u tri vjere: Pravoslavci, Katolici i Muslimani.

Izvini te, ali sam ovo morao da rascistim!
« Poslednja izmena: 14. Dec 2006, 01:10:16 od holandjanin »
IP sačuvana
social share
No color or light,
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1052
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Drzava je nasa jadna i bedna i ne pitaju je njeni gradjani ni za sta vec poodavno.

Cigani imaju visok natalitet otkada postoje (osim ako ih jos od tada Jevreji ne nagovaraju na to), jedina je razlika sto im je sada mortalitet manji jer imaju mogucnost lecenja pa im deca ne umiru do desete godine.

Odluci se ti vec jedanput oko modernizacije ili tradicionalizma. Ako bi u nekom slucaju svi narodi evrope se vratili svojim vrednostima, tek onda ne bi imlai nikakve veze jedni sa drugima i pokazalo bi se ono sto ja pricam, a to je da mi nemamo nista zajednicko sa njima. Jedini spas vasoj teoriji je upravo u modernizaciji i priblizavanju istocne i zapadne evrope, pa bi onda mogli reci posle toga kako smo isti. A inace ako zelis da znas modenizacija nije krenula juce vec od doba revolucija za nacionalno oslobodjenje za koje cito sumnjam da su Jevreji stajali iza njih.

I majke ti potrudi se da vise ne odgovaras na moje postove, necu ni ja na tvoje. Sa tvojim istomisljenikom i nekako mogu, jer izgleda da i ima kakvo-takvo obrazovanje sto "razgovor" olaksava u svakom slucaju. Sa tobom je zaista mucno, jer otkad sam na ovoj temi ja ne mogu do kraja da dokucim sta ti zelis reci, mada mislim da ni ti sam ne znas to.

I u tom periodu su se Srbi dosta iseljavali u Srbiju, pa pogledaj samo koliko u Beogradu i u Vojvodini ima bosanskih Srba.

« Poslednja izmena: 14. Dec 2006, 01:17:54 od dule1205 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ holandjanin

Ako se tebi zaista diže kosa na glavi zbog ovoga što sam ja napisao onda ti jedio psihijatar može pomoći. Uopšte ništa nisi razjasnio već si se samo udubio u izmisljenu stvarnost u kojoj postoje samo Hrvati i Muslimani u Bosni.

Vjerosipovjesti su dominante tri: Katolici, Muslimani i Pravoslaci.
Ali tako je i po etnickom ključu: Srbi, Hrvati i Bošnjaci.
Čudi me da skoro ništa ne znaš o Bosni a tobože pišeš nešto. 

Smile

@ dule1205

Mogao bi  fino da prvo napišeš nadimak onoga kome se obraćaš, pa tek onda sadržaj poruke, kako bi izbjegao "istomišljenike" i
« Poslednja izmena: 14. Dec 2006, 01:31:26 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 215
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@dule

KONTROLISANO radjanje djece i moderizacija jeste produkt bjele rase, da bih svojoj djeci normalan zivot mogli doprinjeti, da bi se mogli skolovati i zdravo funkcijonisati u nasoj zajednici.
Znaci, ne prvo roditii desetoro djece, pa tek poslje razmisljati dali uslova za normalno odgajanje te djece uopste ima!

Moderizacija koju sam ovdje gore naveo nema nikakve veze sa zidovskom prisiljenoj i zlonamjernoj moderizaciji o kojoj ti mislis da sa ja za!
Tu sam vec htjeo da kazem kako je bjela rasa, uz velikim intelektom, iznapredovala i prestigla druge pripadnike rasa.
Takodjer nigdje nisam rekao da su se cigani zbog zidova odjednom poceli masovno razmnozavati, vec sam samo rekao da PODRZAVAJU ( kad nesto podrzavas neznaci odma da si to takodjer izmislio ) Drzavu i sve moguce institucije koje to stimulisu.

ps: Svidja mi se prijedlog tvoj. Bolje je da se ignorisemo, jer vidim nikako se nerazumijemo  Smile
« Poslednja izmena: 14. Dec 2006, 02:18:20 od holandjanin »
IP sačuvana
social share
No color or light,
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 215
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vjerosipovjesti su dominante tri: Katolici, Muslimani i Pravoslaci.

Bosnjaci nepostoje!!! Ta vjestackna "nacija" nikad nije postojala niti ce ikad postojati.

Nezelim vise da se upustam u tu temu, jer jadnik vidim nemas pojma ni koje si nacijonalnosti.
IP sačuvana
social share
No color or light,
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
za neke uvrede mozes da odgovaraš  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
@reloader,ti stvarno  verujesh u to shto si napisao? Smile Smile

А шта мислиш?

svashta sam prochitao na ovom forumu ali to shto ti pishesh je prosto neverovatno.Chak i kada bih zeleo da ukazujem na chinjenichne i logichke pogreshke u tvojim postovima trebalo bi da napishem daleko vishe nego shto sam spreman.
najgore od svega je shto bi to bio potpuno uzaludan pokushaj.
nadam se da ti je dosadno pa lozish ljude na netu sa tom tvojom prichom.Ukoliko stvarno verujesh u to shto pishesh...zao mi te je najiskrenije.

За разлику од тебе, ја не жалим за другима.

Kako god, sta god, meni je najsiri pojam rase Sloven.

Рекох ти - правац први основне или најближа енциклопедија па се информиши.

Oni nisu moj svet i moja rasa.

Да, живимо у заједничком свету и да, они ЈЕСУ твоја раса било колико да је теби тешко да то прихватиш.

Ne vidim sto je to za veru gupost, ali neka ti ne mogu vise da se ubedjujem, ako si ti u fazonu svi hriscani sveta, budi, ja na to ne gledam bas tako siroko.

Ако си ти у фазону сви хришћани твоје улице, буди.

Posto vidim da mnogo insistirate na anti-semitizmu ajde i tu rec-dve da kazem. Anti-semitizam ovde nikada skoro i nije bio zastupljen i dosao je sa zapada u nase zemlje. Tamo su se pokolji Jevreja desavali jos u srednjem veku, narocito u vreme krstaskih ratova sa porastom verskog fanatizma. Vec si dosad skapirao kakvo je moje misljenje o stvarima koje ovde stizu sa zapada. Sto se tice cionizma tu je stvar malo drugacija. Rekao sam da sam anti-cionista, ne zato sto verujem da je to upereno nesto protiv nas, cionisticka politika je malo drugacija od toga kakva ti mislis da je. Oni su svoj cilj skoro ostvarili. Znaci nemam konkretan razlog za anti-cionizam, ali me nervira to ponasanje drzave Izrael, koja sprovodi politiku nad Arapima, identicnu prema onoj koju su nacisti sprovdili prema njima (u nesto vecem obimu doduse, ali vidcemo, ima vremena za Izrael da sustigne  Smile). Cionizam ti je pokret usmeren stvaranju (i odrzavanju) izraela i nema nikakve veze sa Evropom i Evropljanima. Ameri su to pomogli delom zato sto je jevrejski lobi jak tamo, delom sto im je trebao ekspoment njihove politike na bliskom istoku koji je mahom stajao uz Sovjete (Egipat, Sirija, Jordan). Nasuprot uvrezenom misljenju cionizam je vise nacionalni nego verski pokret i cilj mu je da stvori jevrejsku naciju (bez obzira da li su ti Jevreji poerklom Poljaci, Rusi, Nemci). Zato bi te mozda zacudilo da ti kazem da najfanaticniji, ultraortodoksni Jevreji su portivnici jevrejske drzave jer smatraju da Jevrejima treba da upravlja Bog, a da je drzava Izrael izazov Bozijem autoritetu. Takodje jos jedna licemerna stvar kod cionista je terorizam, kome su sami cesto pribegavali dok je Palestina bila pod britanskom upravom, a sada se takodje zale na njega. Treca licemerna stvar je ta da kad se bilo ko usudi da kaze nesto lose o izraelskoj politici, odmah dobije od njih etiketu naciste i anti-semite.

Mozda sam sve ovo uzaludno pisao ako znas ove podatke, ali sam hteo da ti skrenem paznju na to da ma koliko diskutabilan (ako ti se vise svidja, citaj: los), cionizam nije uperen protiv Evropljana. Da li americki kapitalisti jevrejskog porekla isto razmisljaju to je druga stvar, stvar dzepa i drzanja Evrope zavisnom od Amerike, ali to nema veze sa cionizmom. Na kraju krajeva nisu ni svi bogatasi u SAD-u Jevreji.

Ционизам се базира на Талмуду и Тори. Сви ционисти су истовремено фанатични хебреји. Надам се да не морам да ти предочавам садржај тих "светих" књига.

Ционизам је базиран на сваком њиховом противнику, налазио се он у Европи или на Гренланду.

Сви јевреји се узајамно помажу и теже да остваре своје интересе насупрот интересима државе у којој живе.

Čudi me da skoro ništa ne znaš o Bosni a tobože pišeš nešto.

Бошњаци? Где се тај народ помиње у историји?

Очигледно да неко не зна ништа о Босни, а да то није холанђанин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.