Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odabir kljucnih rijeci i domena (za SEO)  (Pročitano 4775 puta)
02. Jul 2010, 16:30:03
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU990
Citao sam po brojnim forumima o nacinu kako odabrati kljucne rijeci za naziv websitea i domena za site u svrhu bolje optimizacije za pretrazivace. Sad, neki kazu da odaberem 3 rijeci vezane za temu i provjerim broj mjesecnih  pretraga u Google adwords toolu, a onda provjerim konkurenciju pretragom Gogla za te kljucne rijeci pod navodnicima, dakle "kljucna rijec".
Za neke kombinacije pretraga pod navodnicima izbaci oko 30 000  rezultata (sto se smatra slabom konkurencijom) ali bez navodnika 4 miliona- sto mi izgleda jako puno. Uglavnom kazu da je konkurencije slaba ako prva pretraga daje ispod 50 000 rezultata. A to se da pronaci...

Dakle je li ovo dobra metoda i hocu li ovako pronaci kljucnu rijec kojom bi se lakse rangirao na Googlu?

Nadam se da ste shvatili Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
U principu je ok metoda i ima smisla Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU990
A slazes li se da  30 k rezultata za "kljucnu rijec" nije previse i da se moze izbiti na 1. stranicu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Moze se, ako postoje valjane dalje strategije...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG Nexus 4
slozio bih se da moze ... citao sam slicne nacine ... ali posto ucim vise druge stvari jer sam pocetnik u svemu ovome ... nisam imao vremena da se dublje upustim u nesto ... ali evo sad sam probao tako kako si rekao pod navodnicima za jednu kljucnu rec koja je inace i u samom domenu ... samo "prirodnom" optimizacijom ... sef url-ovima ... oko 105 backlinkova i ne bas kvalitetnih ... sam na drugom mestu za tu rec posle mesec i po dana recimo ... mada mislim da je to najvise zbog domena ali opet ko zna ... a znaci samo su postovani osnovni principi i naravno bez zabranjenih tehnika ...

a pod  znacima navoda daje 79400 rezultata ... a u takvom nacinu pretrage cak sam i prvi ... al valjda opet sa druge strane niko ne optimizuje na tu rec vec vuce zato sto je ceo sajt inace jak ...

dok opet sam preko analitike dosao na neke rezultate za koje mi na pamet nije palo da mogu biti trazeni nesto specijalno da bi se moralo optimizovati na njih ... a eto opet sam u prvih par rezultata ... sto je donekle i bio moj cilj ... opsta optimizacija zbog najrazlicitijih pojmova koji se mogu naci ... znaci pre svega da google indexira sve stranice ... a sad u naredna 2 meseca mi je cilj kako sf rece da oformim neki plan da kazemo kako bi obratio paznju sada na sam seo jer za to vreme sajt je da kazemo mrtav ... jer nikog ne interesuju informacije tog tipa preko leta  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU990
Ja imam site star 3 mjeseca u slicnoj situaciji i nalazim se na 40 str. Googla. Ima preko 1400 backlinkova, raznovrsnih... vjerovatno sam napravio neke pocetnicke greske? Mozda previse linkova u kratkom vremenu?

Kako si ti uspio za mjesec i pol doci na 1. stranicu? Mozete li mi dati primjer dobre SEO strategije? Nisam bas los s teorijom, ali izgleda da cu poceti novi site...  On page SEO mi je dobar, bar mislim, zanima me of page SEO.

Ako vam je frka pisat javno dobre SEO strategije, posaljite mi na PP, molim vas!!

Stvarno se trudim, ali kad ovde napravis gresku, treba ti 2 mjeseca da to i utvrdis Smile

Hvala unaprijed!
« Poslednja izmena: 04. Jul 2010, 20:40:46 od nightrain005 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG Nexus 4
heh onaj ko zna stvarno dobru seo strategiju taj je nece podeliti Smile bar ne za dz Smile
... vec to znanje lepo prodati ... mozes pogledati cenu npr. na sajtu Dragana Varagica za neke osnovne stvari ili recimo webdesignbeach kompanija (imas link u futeru bureka) pa vidi koliko iznosi vodjenje seo kampanje mesecno Smiley  bar ne za dz Smile

a ja to sigurno nisam Smile

evo sada sam proverio broj linkova je skocio na 1849  Smile kako sam propustio to ne znam ... a sve to je sa 214 stranica ...

kako sam uspeo ... kao sto rekoh pratio sam apsolutno osnovne korake ... i ispalo dovoljno ... evo sad sam usao u webmastertools i dosao do veoma prijatne informacije ... da sam dobio jos jedan link i to prirodnim putem zbog informacija koje sadrzi moja stranica ostavljen je link ka njoj na nekom forumu vezanom za upis za ekonomski fakultet ... a do svega toga je dovela slucajno kljucna rec "neoprotekcionizam" sa koje sam primetio par poseta ...

stranica je radjena u joomli sto je izgleda koliko sam citao a i primecujem jako dobra stvar po pitanju seo-a ... jer se lako dolazi do dobrih sef adresa ... lako se sve moze prilagoditi ... i naravno sitemap ...
zatim svaki naslov clanka mi se pakuje u <h2> tag valja ... kao i na pocetnoj ... na samoj pocetnoj su rasporedjene reci al one su opet tu jer imaju smisla u tekstu ... a nalaze se i u opisu stranice ... samom naslovu ... domenu ... i keywordsima ...

to je sto se tice onpage optimizacije koda ...
a takodje sami tekstovi prvo su pisani u word-u a kasnije kada ih unosim u joomlu predjem svaki ... i pokusavam da ih malo "sredim" da budu istaknute zanimljive reci ... recenice ... mada je sve to bilo na brzinu jer sam od jednom ubacivao oko 200 stranica ... na dalje ce nadam se biti dobro ...

sve ovo sto sam napisao sam pokupio u raznim clancima ... u svima se u sustini nalazi isto ... bili na srp ili eng .. imas dosta i ovde na bureku ...

verovatno se radi o tome da optimizujes na dosta tesku kljucnu rec ... kao sto rekoh meni ova jedna ne znaci nista ... vise je bilo izgurati u prvih par strana da kad ljudi zapamte sajt lako mogu google-om opet doci na njega ... jer kod mene se ne moze izdvojiti 1-5 kljucnih reci ... vec sad bi taj broj izasao na 100-200 a kasnije ko zna ... sto znaci imposible Smiley 
« Poslednja izmena: 04. Jul 2010, 20:51:49 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU990
Hvala, koristit ce mi ovi savjeti.
Jos samo kratko, gledano sa SEO strane Wordpress, Joomla ili nesto trece?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Svako od tih ili nijedno, zavisi kako ga prilagodis svojim potrebama.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Pozuri polako

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 814
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
BlackBerry , Apple iPhone
Ovako da i ja dam svoj doprinos u ovoj temi....

Sto se tice pretraga keyworda , ja licno koristim "Micro Niche Finder" program stvarno vredi svki cent ulozen u njega ... A moze se naci ako se potrudis i krekovana verzija....A sto se tice koristenja MNF imas tutorilae na njihovom officijalnom websajtu ...Jako je jednostavan i precizan , + naravno koristis ga u kombinaciji sa google keywords ....

Danas je jako tesko naci odgovarajuci keyword da nema konkurencije ili da su mu slobodni .com .net .org domeni ...Ali naravno moze se naci ...Ja naprimjer pravim neke niche sajtove , pretrazujem amazon.com i gledam neke produkte i onda pretrazujem keywordse prilagodjene tom produktu ...Znaci samo uzimam .com .org i .net domene , i keyword koji ima minimalno 3000 mjesecnih pretraga na lokalu...

Rewritujem articles izmedju 40% - 70%  unique da budu , stavljam tu svoju main keyword i + ostale neke kljucne rjeci ...prvih mjesec dana postam svaki dan novi content , kasnije jednom sedmicno , pa jednom mjesecno....Naravno pravim backlinkove ...Naprimjer jedan novi sajt ...kreiran je 14 juna 2010 godine . Vec mozda nekih 15 ak dana je na prvoj stranci googla za glavnu kljucnu rijec koja je  " Hi Fi Amplifiers " i za jos dosta njih ... na google.com a i na yahoo.com ... Moj sajt je : Hi Fi Amplifiers

L: 27    LD: 65 Rank: 7201777     Robo: yes     Sitemap: yes    Rank: 1573230    Price: 325    Links: 63|11(1)   

@nightrain005

Ja ti preporucujem Wordpress , imas odlicnih plugina i lako ga je SE optimizirati ...
« Poslednja izmena: 20. Jul 2010, 17:52:11 od nemanja-3650 »
IP sačuvana
social share
Edit by shone83: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.