Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Očistite organizam od nagomilanih otrova  (Pročitano 2247 puta)
15. Nov 2004, 14:06:40
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Očistite organizam od
nagomilanih otrova

Ponekad nam bude sasvim jasno da smo preterali sa užurbanim tempom života, brzom hranom, žurkama, cigaretama i alkoholom. Um nam postane spor, ne osećamo se dobro u svom telu, a o želji da ne ustanemo iz kreveta da ne govorimo. Tada postaje jasno da je krajnje vreme za detoksikaciju, temeljno pročišćavanje organizma od nagomilanih otrova.

Predlažemo vam efektnu i jednostavnu vikend kuru, koja će podmladiti vaše telo. Ali, oprezno, jer ovaj tretman se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, ženama koje imaju menstruaciju ili su prehlađene. I uopšte gledano, ako imate zdravstvenih problema, prvo konsultujte lekara.

Vikend kura počinje u petak, kada tokom čitavog dana treba lagano da se hranite. Izbacite čaj, kafu i teške proteine i masti. Popijte bar dva litra neohlađene vode. Lagano večerajte (salata sa maslinovim uljem, belim lukom, limunom i sirćetom). Od sad pa do ponedeljka pijte samo svežu vodu (toplu ili na sobnoj temperaturi), biljni čaj ili čaj od đumbira.

Masaža kože

Pre nego što krenete u krevet, izmasirajte kožu četkom , tako ćete stimulisati limfni sistem i pokrenuti izbacivanje toksina. Počnite sa četkanjem stopala (uključujući i tabane i svaki prst), zatim dugim pokretima nagore izmasirajte noge. Izmasirajte zadnjicu i donji deo leđa, šake i ruke (sve pokretima nagore) zatim ramena i grudi četkom masirajte pokretima u pravcu srca, ali zaobiđite bradavice. Zadnji deo vrata masirajte pokretima usmerenim naniže, dok stomak treba masirati kružnim pokretima.

Sada se okupajte u vodi u koju ste dodali dve kapi ulja od ruzmarina. Postepeno dodajte hladnu vodu, tako da za pola sata, otprilike, voda bude sasvim hladna. Ovo još bolje stimuliše limfni sistem.
   
      

Nuspojave

Nuspojave detoksikacije, koje govore da se vaše telo oslobađa nagomilanih otrova, ali koje nisu uvek prijatne, jesu sledeće:
* Zamor
* Pojačano znojenje
* Zamor
* Neobične emocije
* Suva usta
* Bubuljice ili osip
* Zatvor
      
      
      
   

U subotu se pridržavajte strogo jednolične dijete, tj. pijte samo jednu vrstu soka ili jedite samo jednu vrstu voća ili povrća: ili grožđe ili jabuke ili šargarepe. Uzimajte male količine odabrane namirnice tokom dana, temeljno sažvaćite svaki zalogaj i gustirajte sok, budite svesni svakog zalogaja.

Dan počnite šoljom tople vode i sveže isceđenog soka od limuna. Izađite na čist vazduh i dobro se prošetajte, svesno upijajući svet oko sebe.

Disanje

Pravilno disanje će pomoći eliminaciju toksina i ojačati čitav vaš organizam. Ali ove vežbe disanja ne smeju primenjivati osobe koje imaju srčanih problema, visok krvni pritisak, epilepsiju, kilu ili probleme sa ušima, očima ili nosem.

1 Udišite polako i duboko. Nikako se nemojte previše naprezati.
2 Izdahnite žustro, kao da kijate. Dok to radite, postanite svesni svog trbuha, koji će se prirodno zategnuti i poravnati tokom izdisaja.
3 Udahnite prirodno i ponovo izdahnite žustro.

4 Nastavite sa ovim ciklusom dok god vam prija. Pošto je ovo veoma energična vežba, verovatno u početku nećete izdržati duže od minuta. Vežbajte disanje redovno tokom vikenda i primetićete napredak.
5 Kad ste završili, vratite se svom uobičajenom načinu disanja. Obratite pažnju na to kako se sada osećate.

Ovu vežbu možete propratiti saunom, masažom ili plivanjem.
Tokom dana čitajte knjige za koje inače nemate vremena. Ne opterećujte se, već se okrenite literaturi koja će učiniti da se osećate prijatno. Igrajte i pevajte uz muziku koju volite, ili je samo slušajte, ako vas sopstvena nemuzikalnost iritira.

Pre nego što krenete rano u krevet, ponovo dobro iščetkajte svoju kožu, a zatim se okupajte u vodi u koju ste stavili morsku so. Kupka treba da bude vrela, a tokom opuštanja u njoj pijte topao čaj od nane ili majčine dušice. Time ćete izazvati preznojavanje, čime ćete izbaciti toksine kojih ste upravo počeli da se oslobađate. Oprezno izađite iz kade. Nemojte trljati telo da se osušite, samo se umotajte u veliki peškir i idite u krevet, pazeći da vam noge ne ostanu otkrivene. Verovatno ćete odmah pasti u san.

Kad se u nedelju probudite, razmislite kako biste mogli da detoksikujete svoj život, ne samo telo. Da li neki ljudi, vaš posao ili nešto u vašoj kući truje vaš život? Postoje li nešto što bi taj toksični teret bar umanjilo?

Tokom noći ste se verovatno preznojili, zato se istuširajte toplom vodom. Da biste se osušili, dobro protrljajte telo, da vam koža zabridi. Popijte čašu tople vode sa sokom od limuna. Pojedite svežu voćnu salatu, ili napravite kompot od voća po želji.

Vežbajte malo ili se prošetajte i za ručak ponovo jedite samo voćnu salatu, koju možete preliti jogurtom. Jedite lagano i uživajte u svakom zalogaju.

Popodne ponovite vežbu disanja i zatim provedite neko vreme meditirajući:
1 Sedite na stolicu ili na pod

2 Proverite da li postoji napetost u nekom delu vašeg tela, naročito u vilici, ramenima, nogama i zadnjici
3 Sada se fokusirajte na disanje. Ne pokušavajte da promenite ritam, samo budite svesni tog procesa. Primetite kako udišete i zatim zadržite dah na trenutak pre nego što izdahnete. Zatim ponovo pauzirajte pre nego što udahnete
   
      

Šta vam je potrebno

* Sezonske salate, voće i povrće
* Biljni čajevi: majčina dušica, đumbir, nana
* Šest litara mineralne vode
* Esencijalna ulja: ruzmarin, kamilica, bor ili kleka
* Morska so
* Četka za ribanje od prirodnih materijala, sa dugačkom drškom
* Puno peškira
* Sveće, inspirativne knjige, muzika
      
      
      
   

4 Pratite svoje disanje, a ako vam um odluta, ne nervirajte se, samo ga vratite
5 Zamislite da izdišete toksične misli i emocije iz vašeg tela i uma i udišete novu, uzbudljivu energiju
6 Kad poželite, ponovo se vratite na disanje

7 Sada postanite svesni svoga tela, njegove skladnosti i ravnoteže
8 Zatim obratite pažnju na svet oko vas: zvuke, temperaturu. Polako i lagano otvorite oči i vratite se u normalno stanje vaše svesti
9 Ostanite još nekoliko minuta u sedećem položaju. Popijte vodu pre nego što ustanete.

Budite dobri prema sebi

Večerajte rano, oko šest popodne, činiju barenog povrća sa začinskim biljkama, belim lukom, maslinovim uljem i sokom od limuna, ali bez soli. Ako ste gladni kao vuk, možete pojesti i porciju barenog žutog pirinča ili pečeni krompir.
Ove večeri ugađajte sebi. Upalite mirišljave sveće i sipajte neko aromatično ulje. Sklupčajte se s nekom dobrom knjigom ili slušajte muziku.

Razmislite kako se osećate. Da li biste mogli da nastavite s nekim delovima ovog procesa detoksikacije? Da li biste se zauvek odrekli kafe? Svakog jutra pili toplu vodu s limunom? Posvetili 20 minuta dnevno meditaciji? Svaka mala promena pomoći će vašem telu da se oseća bolje.

Tokom dana popijte dva litra vode, po mogućstvu tople, jer topla voda navodno bolje pokreće toksične materije od hladne.
Pred spavanje kožu temeljno istrljajte četkom. U toplu vodu za kupanje dodajte dve čaše jabukovog sirćeta. Ovakva kupka izuzetno čisti kožu. Upijte vodu peškirom i idite ranije na spavanje.

Uživajte u svom telu i umu i ne maltretirajte ih.
Priredila S. Ili
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.