Umrli Srbin i Hrvat, te dodju kod Sv. Petra. "Odakle ste vi momci?", pita ih on. "Srbija." "Hrvatska."
"Auuuuuu... ma ne morate nista vise da govorite, vi ste nevjernici, grijesnici..., idete u pakao obojica. Samo, Balkan je malo nedefinirano podrucje, pa imate izbor, hocete li u zapadnoeuropski ili istocnoeuropski pakao?" rece Sv. Petar.
"Kakva je razlika?" pitaju oni.
"Pa u zapadnoeuropskom ujutru pojedes kasicicu govana, i posle si slobodan, a u istocnoeuropskom isto to samo sto pojedes kantu govana."
"Ja sam uvijek bio zapadno orijentiran, ja cu u zapadni." - kaze Hrvat.
"Ma, ja necu na taj zapad majke im ga spalim; daj istok". - kaze Srbin.
I odu oni tako, i sretnu se poslje godinu dana.
"Pa, kako je?" - pita Srbin.
Hrvat: - "Ma nije lose, onako, ujutro pojedes ono... Jedva se guta, nije lijepo..., al' sto ces, to ti je, sto ti je. Ma,dobro je i tako, ali kad pomislim sto me ujutro ceka... A kod tebe?" kaze Hrvat.
"Ma, sta da ti pricam, istocna Europa k'o istocna Europa. Nekad nema govana, nekad kasni kamion, nekad nema kanti, nekad strajkuju ovi sto dovoze govna ... Nisam ih dosad ni probao.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.