Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Dec 2023, 03:28:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oblici magije  (Pročitano 130379 puta)
15. Nov 2007, 09:57:16
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Wicca


        Wicca je jedna od brojnih formi Paganizma, danas najraširenija i najpoznatija. To je religija, priznata zahvaljujući Geraldu Gardneru. Nije kult, jer nema nikakve dogme, nema svete knjige te je vrlo individualna. Jedini je zakon: "Dok ne povredjujes drugog, radi sta ti volja". Wiccani veruju u 3x3 pravilo, odnosno da sve što uradiš ti se vraća 3 puta jače. Dakle, veruju u karmu, kao i u reinkarnaciju. Posle života duša odlazi u Zemlju leta.
Wiccanska magija nije visoka magija. Wiccani prave talismane, proucavaju astrologiju, pa i kabalu, bacaju čini i slave promene Majke Zemlje.
Sve drevne Boginje se posmatraju kao Velika Boginja, koja ima brojna imena (Izida, Dijana, Hekata, Keridven, Afrodita, itd.). Ima 3 aspekta koji se menjaju u odnosu na godišnja doba. Ona je i devica i majka i starica.

        Boginja ima odnose sa Bogom, on ga i rađa, a i ljubavnik joj. On je takođe Veliki Bog, odnosno čine ga svi drevni Bogovi. On je rogati Bog Pan, Lucifer (ne Satana,vec starorimski Bog jutarnje zvezde) . Njihov odnos se slavi tokom 8 sabata. Slave se i esbati, noći punog Meseca. Kad je pun Mesec, možete ostaviti vodicu celu noć, veruje se da je Mesečeva vodica dobra za pročišćavanje. Skupovi veštica (koveni) igraju, plešu, nekad goli (obavezno u Gardnerovoj formi Wicce), nekad ne.
        Wicca je religija, a Witchcraft nije. To je zanat (kako se jednom nswiccan izrazio). To je bacanje čini, spravljanje napitaka, tj. bavljenje magijom. Ima mnogo formi Wicce: Gardnerova, Aleksandrijska (Alex i Maxine Sanders je osnovali, on je umro, dok je Maxine živa i prima veštice na obuku), vilinska, Dijanička (feministički pokret, verovanje samo u Boginju), Diskordijanska, Georgijanska, eklektična (razne forme) itd.

        Pentagram nam govori o našoj sposobnosti da prizovemo duh na zemlju. U magijskim ritualima on je ucrtam ma disku koji može biti napravljen od raznih materijala i postavljen na oltar. Pentagram možemo prilagoditi sebi tako što ćemo mu dodati naš astrološki znak, rune ili druge znakove koji imaju posebno značenje za nas. Mnoge Veštice nose privezak ili prsten u obliku pentagrama kao znak svoje religije ili kao amajliju ili talisman. Tokom magijskih obreda pentagram može biti nacrtan u vazduhu atameom ili mačem. Nacrtan na određeni način služi za prizivanje ili odpuštanje energije. Postavljen na oltaru on služi za fokusiranje čarolije. Koristi se i u najjednostavnijim čarolijama koje se izvode uz pomoć sveće. Sveća odgovarajuće boje se napuni i postavi na pentagram. Krug oko zvezde predstavlja Boga i Boginju, on prelama i reflektuje svetlost i donosi nosiocu sveopštu inteligenciju, univerzalnu mudrost i izaštitu.Svaki od pet krakova predstavlja jedan od elemenata:

     Zemlja: (donji levi ugao) Stabilnost i fizičku izdržljivost
     Vatra: (donji desni ugao) Hrabrost i izazov
     Voda: (gornji desni ugao) Emocije i intuiciju
     Vazduh: (gornji levi ugao) Inteligenciju iumetnost
     Duh: (centralni krak) Sveukupnost i božansko

        U moderno doba pentagram je postao simbol zla, a ova predrasuda je podstaknuta pojavom satanističkih kultova koji koriste obrnuti pentagram u svojim ritualima. Satanističke sekte međutim, nemaju nikake veze sa religijom veštica. One su anti-hričćanske, a veštičija religija je prehrišćanska.

 
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 10:09:24 od Livingston »
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Voodoo
 


        Voodoo (hoodoo, voudon) je skup magičnih verovanja i praksi, koje se upražnjavaju u nekim delovima Afrike, Južne Amerike i zapadne Indije, a naročito na Haitiju. Reč "vodoun" proizlazi iz vodu, sto znaci "duh" ili "bočanstvo" u fonetskom jeziku Dahomeja, sada delu Nigerije.
        Voodoo se razvio u 17. veku na plantažama robova u Americi kao kombinacija rimo-katolicizma i zapadno-afričkih religioznih tradicija. Verovanje podržava i pripadnost katoličkoj crkvi. Ono uključuje postojanje Loa ili duhova, a neki od tih identiteta se poklapaju sa onima kod hrišćanskih svetaca.

        Loa duhove pozivaju sveštenik (houngan) ili sveštenica (mambo) u ceremonijama, tokom kojih okupljeni postaju opsednuti duhovima i padaju u trans. Voodoo hram (houmfort) ima centralno mesto u kojima Loa duhovi silaze da bi "zajahali" molitelje. Loa se moze prepoznati prema karakterističnom ponašanju opsednutih osoba. Zbog jedinstvene mešavine francuskih, španskih i indijskih kultura, New Orleans nudi savršeno mesto za praktikovanje i razvoj Voodoo-a. Danas, neki izjavljuju kako 15% stanovništva New Orleans-a još uvijek praktikuje Voodoo. Moderan Voodoo je evoluirao u mnogo puteva, uključujući tu i sveštenike dostojne poštovanja i majke, koji imaju svoje vlastite crkve i održavaju jedan kult prodavnica u kojima prodaju i napitke.
        Postoje dva osnovna pravca Voodoo-a. Rada je familija Voodoo duhova i to relativno miroljubivih i sretnih Loa. Petro je crna magija u Voodoo-u i to je Voodoo od besnih, podlih i opakih Loa ili duhova. Opasne se stvari dogadjaju u Petro Voodoo-u uključujući smrt prokletih i stvaranje Zombija.
        Zombi su stvoreni od crnih magova u Voodoo-u, zvanih Bokor koji stavljaju jedan otrov na kožu žrtve. Niko od nepozvanih ne zna tačno koji su sastojci otrova, ali pretpostavlja se da sadrže supstance od raznih toksičnih životinja i biljaka, uključujući izlučevine žlezda žaba krastača, milipeda i tarantula, kožu od otrovne žabe sa stabla, semenje i ostalo iz otrovnih biljaka, čovečije ostatke, i četiri vrste pufer riba, koje sadrže tetrodotoxin, jednu od najotrovnijih supstanci u svetu. Nakon toga, žrtva postaje potpuno paralizovana i pada u komu. Gris-gris je Voodoo čaranje koje pouzdano izaziva dogadjaj (dobar ili loš), a osim toga koristi se i za zaštitu od zla ili da bi se osigurala dobra sreća.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 10:08:57 od Livingston »
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Šamanizam
 


        U antropološkoj dokumentaciji šamanizam i njegovo poreklo se često vezuje za plemenske strukture sibirskog i centralno-azijskog regiona. Razlog tomu može biti u činjenici da je većina informacija o šamanizmu do polovine 20. veka bila bazirana na studijama ruskih naučnika iz 19. i početka 20. veka koji su proučavajući sibirsku i centralno-azijsku kulturu ostavili vrlo lepu i opširnu studiju o šamanizmu. Sibir i Centralna Azija su mesta u kojima je šamanizam antropološki proučavan, a sam fenomen je sa nekim zajedničkim regionalnim i individualnim karakteristikama, bez formalne povezanosti, prisutan u svim djelovima sveta.

        Šamanizam je najstariji naučni eksperiment ljudske civilizacije. Metoda naučnog istraživanja u šamanizmu bazirana je na direktnoj iskustvenoj spoznaji i usmerena je na esencijalno istraživanje fenomena života i bitka. Desetinama hiljada godina širom sveta, gde god su postojale i postoje ljudske zajednice, šamani su otvaraući se ka komunikaciji sa totalnošću postojanja svega što jest i direktnim iskustvima proizašlim iz nje, doprinosili evolutivnom razvoju čovječanstva i elementarnih ljudskih aktivnosti. Metode duhovno-psihološkog razvoja čovjeka (medicina i farmacija, svi oblici umijetnosti, lov, ribolov, obrada metala, poljoprivreda, upoznavanje sa zakonima prirode i svemira, religija, rituali, itd.) neke su od glavnih ljudskih djelatnosti koje su inspirirane prisustvom šamanizma i šamana.

        Šamanizam se otkrio čoveku onoga trenutka kada je čovjek spoznao da promjena svijesti, tj.stanja percepcije, uslovljava promenu doživljaja,uvida i iskustva realnosti. Jedna od fundamentalnih postavki teorije relativiteta je, da parafraziram, da promatrani fenomen ili pojava su određeni perceptivnim stanjem promatrača. U svakodnevnici svakog ljudskog bića, ova postavka je vrlo očigledno manifestirana npr. kroz razliku realnosti budnog-dnevnog stanja i realnosti snova tokom spavanja. Dnevna realnost i realnost sveta snova samo su mali dio beskonačnog broja realnosti koje su međusobno povezane i formiraju "mrežu" postojanja svega što jest kroz koju uzročno-posledičnom vezom utiču jedna na drugu. Komunikacija različitih dimenzija odigrava se kroz interakciju vibracija. Polazeči od zakona relativnosti i vibratorne prirode svega što čini totalnost postojanja i života, šamani su počeli otkrivati metode svjesnog mjenjanja stanja percepcije.To je otvorilo uvid u širi spektar dimenzija postojanja, njihovu povezanost i prirodu međusobnih utjecaja. Proučavanjem percepcije šamani su otkrili određena stanja i metode kojima mogu transformirati vibracije i izazvati suptilne promene u jednom sloju vibracija, koje dalje kroz lančanu reakciju mogu prouzrokovati promjene u ostalim vibracijama.

 
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 10:08:28 od Livingston »
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Druidizam


        Gali su jedno od keltskih plemena koji su živeli u delu Francuske. U zapadnu Europu su još došli u praistoriji i vrlo brzo izgradili prilično originalnu kulturu. Njihova istorija je kompleksna, kultura briljantna, a njihov će se uticaj osetiti čak i nakon rimskog osvajanja. Prili;no je te[ko povezati nekakvu sliku s imenom Toutatisa, Belenosa ili Esusa i još ih je teže integrirati u mitove. Za razliku od Grka i Rimljana, Kelti nisu "humanizirali" svoje bogove; njihovi Bogovi nemaju ljudske osobine, niti postoji njihova genealogija. Doduse, pod uticajem Rimljana, nakon osvajanja, i oni su počeli prikazivati svoje bogove u ljudskom obliku. Druidi su generacijama usmeno prenosili svoje znanje kako ne bi bilo dostupno drugima. U periodu rimskog osvajanja Galije, druidi su bili progonjeni, i tako je izgubljeno ono sto su oni znali, uključujući i mitove.

        Druidi su se bavili stvarima vezanim za religiju, bili su prisutni pri žrtvenim obredima, bilo javnima ili privatnima i svake godine su na određeni dan sastanak imali na nekom svetom mestu. jeruje se da je njihova doktrina nastala u Britaniji. Druidi nisu šsli u rat, a nisu ni poreze plaćali. S obzirom da su to bile prilično dobre privilegije, mnoge su privlačile njihove nauke. Jedino što su trebali znati je određeni broj stihova napamet iđskolovati se dvadeset godina (samo to i nista vise). Jedno od glavnih stavki njhova učenja je bila to da duše nakon smrti ne nestaju, nego se ponovo rađaju u drugom telu.  Dakle, bavili su se proučavanjem zvezda, prirode stvari i moći Bogova. Bili su zakonodavci i suci. Druidi su bili obučeni kao običan puk i imali su konje poput galske aristokracije. Nasuprot verovanju, nisu nosili bele halje. Galsko "sveštenstvo" je bilo podeljeno po hijerarhiji na druide, vraceve i barde. Ukratko, funkcija druida se moze podeliti u pet glavnih tačaka:
1. Kontrola religije
2. Filozofija
3. Nauka
4. Edukacija
5. Pravo, te "diskretno" sudelovanje u politici (isto kao i Crkva danas)
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 10:07:47 od Livingston »
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Vampirizam        Sa imenom Drakula, Vlad se nije rodio nego ga zaslužuje tokom života. Na rumunskom, reč "drac" znači "zmaj" ili "vrag". Naime, Vladov otac bio je član kršćanskog Reda Zmajeva, zbog čega su ga zvali Dracul, pa se smatra da Dracula znači Draculov sin ili sin Zmaja.
Priča počinje u decembru 1447. godine kada ubijaju njegovog oca, Vlada Drakula i brata Mirceu po naređenju tadašnjeg mađarskog guvernera Hunyadija. Zbog smrti starijeg brata, Vlad postaje zakonski naslednik Wallachianskog prestola.

        Unatoč tome, Vladislav II, pripadnik jedne druge grane obitelji, preuzima tron Wallachije uz pomoć Hunyadija koji na taj način pokušava osigurati Mađarski utjecaj u Karpatima. Vlad to ne prima mirno pa nakratko dolazi na vlast sledeće godine, samo da bi ubrzo bio prisiljen bežati u susednu Moldaviju. Nedugo zatim, zbog velike opasnosti od Turaka, Vladislav II raskida savez sa Mađarima i udružuje se sa Turcima.

        Razočaran Vladislavom, Hunyadi 1456. godine priznaje Vlada Drakulu za vladara Wallachie samo da bi nedugo zatim u Beogradu, umro od kuge. Poduprt Mađarskom, Vlad ubija Vladislava II i započinje šestogodišnju vladavinu tokom koje steče svoju reputaciju. Bio je nemilosrdan tiranin i svaku je neposlušnost brutalno kažnjavao. Nedugo nakon što je Vlad seo na prijestolje, Turci ponovo kreću na Evropu i usput na Wallachiju. Tako je u jednoj od prvih bitaka, nakon pobede, Vlad naredio da se mrtvi Turci nabiju na kolce i postave uz glavne ceste kao upozorenje svim neprijateljima.

        Drakula se, očekujući osvetu, utvrđuje u dvorcu Bragga. Tako je Turska vojska pri sljedećem pohodu krenula baš tamo i poslije kraće opsade razbila obranu i zauzela dvorac. Zahvaljujući pripremljenom tajnom prolazu, Vlad Drakula bježi preko Transilvanije u Mađarsku i stavlja svoje usluge na raspolaganje tamošnjem novom kralju Matijašu Korvinu. U to su vreme Europom, inače, već počele kružiti priče o šestogodišnjim patnjama Vladovih podanika i grozotama kroz koje ih je ovaj proveo, pa 1475. godine Korvin hapsi Drakulu. Godinu dana kasnije politička se situacija promijenila u Vladovu korist i on ponovo postaje najbolji izbor za vladara Wallachije. Nakon nekoliko meseci vladavine, Vlada Drakulu plaćeni ubojica ubija na spavanju. Grofa Drakulu pokapaju u manastiru Snagov, na izolovanom otoku. 1930. godine grupa arheologa otkapa grobnicu i otkriva da je prazna.

        Ostalo je istorija. Mada, moram priynati, poprilično nejasna istorija. Odjednom se rađa priča o vampirima, nemrtvim krvopijama koji beze od sunca, drže se podalje od krstova, spavaju u mrtvačkim sanducima i žive večno. Jedina veza koju vidim sa Grofom Drakulom je ta da vampiri spavaju u kovčegu, kao i on. No, sve to nam je dovelo dosta priča, legendi, tračeva, kletvi i filmova o vampirima čije skromno poreklo vodi do rumunskog grofa Drakule.

 

 Znanje

 

IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Magija je jedna antička znanost bazirana na promatranju kretanja i pomicanja životne energije kroz sve ono što je stvoreno. Ona se zasniva na ideji da je sva živuća materija uronjena u jedan specifičan fluid u istom vremenskom razdoblju. Sa magijom se potvrđuje da se može uticati na taj fluid. Mora se znati adresa gde se upućuje kao i vreme. Osoba koja radi magiju svoje misli i namjere utiskuje u toku jednog magičnog rituala. Moguće je delovati ne samo na stvari, na životinje, ljude nego i na sled najrazličitijih budućih događaja. Rezultati znanstvenih istraživanja govore da životni fluid, odnosno fluid magije danas se definiše kao frekvencija. Magično djelovanje na čoveka uvek je dvojako, odnosno frekvenciju magije prvo prima astralni dio čovjeka (njegova aura, energija), pa tek onda njegovo telo kao čvrsta materija. U telesnom obliku kod čoveka magija stvara razne telesne i duhovne poremećaje koje čovek može osetiti kao npr. lupanje srca, gušenje, kočenje lica, osjećaj povraćanja, vrtoglavice,  depresija ili pak jaku agresivnost. Ako magija sa svojom negativnošću djeluje dugo vremena na jednu osobu može joj napraviti pravi životni pakao kao npr. najteže tjelesne bolesti. Danas sve te frekvencije je moguće izmjeriti pomoću suvremenih instrumenata, npr. test Mora, test Vega...

          Magija se obično deli na Belu i Crnu:

             Bela magija oslobađa i pomaže ljudima od uticaja crne magije, koja je negativna i s kojom se nanosi zlo, nesreća, uništenje, pa čak i smrt.  Mada se mora paziti kojim danom se magija upražnjava:         

           Ponedeljak - dan koji se koristi za crne ceremonije i crnu magiju uništenja

           Utorak - dan za crnu magiju mržnje i ceremonije osvete

           Sreda - dan za magiju koja je vezana za posao i razne komercijalne aktivnosti

           Četvrtak - magija vezana isključivo za novac i razne novčane transakcije

           Petak - za sve magične obrede koji se odnose na ljubav

           Subota - za sve magične operacije koje se tiču visoke crne magije

           Nedjelja - za odmor


           Za svaki dan pripisuje se jedan planet i njegova dominacija. Također, u toku jednog dana točno je određena satnica kada se započinje sa radom i kada taj ritual mora biti završen.  Jedan se dan promatra od buđenja odnosno zore pa sve do zalaska sunca. Noć se dijeli od zalaska sunca pa sve do jutarnje zore, dakle analogno danu. Magičari moraju imati posebne prostorije gdje mogu nesmetano da rade te svoje magične rituale. Te su prostorije obično sa vrlo malo svjetlosti. Svaki magičar ima svoju tajnu receptutu koju ljubomorno čuva. Obavezno mora koristiti četiri bitna elementa - voda, zrak, zemlja i vatra. Za vatru koriste sveće. Sveće mogu biti napravljene od najrazličitijih boja i upravo to im daje posebno značenje.

 
Bela - predstavlja inspiraciju, povećava našu spoznaju te pomaže ponekad u rešavanju nerešivih problema.
Svetlo plava - štiti od zla i pomaže za ozdravljenje od raznih bolesti.
Žuta - predstavlja spiritualnu ljubav.
Crvena - predstavlja pravu ljubav, kao i naše seksualne aktivnosti. Ova boja se koristi za rituale zavođenja, seksualne privlačnosti.
Zelena - otvara nove početke, novi posao ili preuzimanje jedne nove karijere, pojačava prijateljstva. Koristi se za uspjeh u svakom polju.
Crna -  upotrebljava se za loše, za zlo. S njom se prizivaju mračne sile noći, demoni, da bi se nekome nešto loše. učinilo. S tom svij

 

 Razna porekla magija


    Orijentalna magija u Kini veliku važnost pridaje magičnom ogledalu. Magično ogledalo je instrument pomoću kojeg su se štitili od uroka, crne magije, odnosno protiv zla, smrti i bolesti. U Kini su vjerovali da snaga i moć demona znatno se smanji ukoliko se taj demon ili grupa demona ugleda u magičnom ogledalu, čak vlasniku tog ogledala ne mogu učiniti ništa. Osim magičnih ogledala u Kini još i dan danas koriste najrazličitije amajlije. Amajlija ili amajlije da bi imale veliku snagu morale su se ispisivati sa perom napravljenim od breskvinog drveta a boja koja je korištena je crvena (crveni cinober). Po njihovom vjerovanju a i iskustvu, te amajlije su toliko jake da ne samo da pobeđuju zle duhove nego pobeđuju i zločeste životinje i ljude. Amajlija ako se radi na papiru onda papir mora biti crvene ili žute boje. Ponekad se na tom papiru crtaju i oblikuju osobni idoli sa poznatim njihovim gromovitim pismom. Takva amajlija obično se stavlja da visi kroz jednu rupicu dugmeta ili stavlja u crvenu torbicu ili čak zalepi na vrata ili krevet gde spavamo. Ponekad svoju amajliju zapale, a pepeo mešaju sa čajem ili vodom, te piju. Na taj način žele da simbolika i snaga te amajlije u potpunosti zagospodari sa celim telom. U kini veruju i u moć mača. Mač napravljen od novčića može se koristiti u svim magičnim ritualima. Osobito je jak mač napravljen od dudovog drveta. S tim mačem mogu se pobediti i zli magičari.

    Islamska magija je staroj magija u kojoj se često koristi čvor ili više čvorova, kao sredstvo za razne kletve. Muslimanska magija ili njihova tradicija ima neobičnu priču. Muslimanska magija vezana je za jednog čoveka koji se zove prorok Muhamed, a kojeg je začarao jevrejski čarobnjak ili magičar koristeći upravo ovu tehniku - čvor. Na špagi je bilo napravljeno ili svezano devet čvorova. Svaki čvor vezivao je jednu kletvu. Kletve su gubile snagu ako bi jedan po jedan čvor bio otvoren ili jednostavno kompletna špaga  bila bačena u vatru uz odgovarajuće molitvene riječi. Danas se islamska magija barem ovdje kod nas povezuje sa Hodža – Kuran – Zapisi. To bi značilo da Hodža koristeći vjeru Islam odnosno moć svetog zapisa Kuran te u najvećoj mjeri piše na pergamentu svete rečenice iz Kurana koje su po njemu potrebne u tom trenutku za određenu osobu.

    Centralno azijska magija se stvarala među plemenima Centralne Azije, te većinom se koristila za lečenje bolesti ubijanjem čvorova. Postoji redovan obred, ritual koji se koristi u tu svrhu. To je ritualna magija. Isprede se trobojno uže; zeleno, plavo, crveno, a svakog dana zaveže se jedan čvor. Poslije sedam dana ove čini se zakopavaju na nekom nedostupnom dalekom mjestu. Smatralo se da je tada i ta bolest zauvek zakopana sa svom svojom negativnošću. Mnogo puta na takav način ili neki sličan njemu dešavala su se čuda.

    Egipatska magija je posvećena kultu zvijezda (astrologija) i koristi moć magičnih piramida. Poznato je da su piramide katalizatori kozmičke energije koja se sakuplja, kondenzira u jednu snažnu živuću energiju. Keopsova piramida poseduje sve karakteristike za vrlo uspješno rukovanje. Osnova ili baza Keopsove piramide obično se izrađuje od bakra. Magičar, okultista može koristiti i piramidu napravljenu od kristala, metala, plastike (plexiglass). Originalna piramida umanjuje se u skali 1:1000. U tijeku rituala, seanse slika određene osobe pušta se unutar piramide za celo trajanje lunarnog perioda. Za jačanje i ozdravljenje stavlja se slika osobe u vrijeme rastuće lune. Ako je osoba jako bolesna ili pod delovanjem crne magije ne smije se u tom slučaju stavljati u unutrašnjost piramide jer će joj biti još lošije. Kod takvih slučajeva slika mora biti u padajućoj luni. Padajuća luna odnosi višak energije, negativnost, bolove, zlo, nesreću itd. Ako se stavi slika zdrave osobe u piramidu padajuće lune onda se ta osoda vrlo brzo razbolijeva, gubi snagu i može umrijeti. U piramidu se mogu stavljati i odevni predmeti pojedinih ljudi ili vizit karte poduzeća, firmi, talisman, amajlije, razni dokumenti, računi i dr. Da bi se pojačao efekat piramide okultisti unutar piramide ubacuju pojedine mirise kao npr. tamjan. Moć tamjana je ogromna. Piramide uvijek moraju imati izvor svetlosti. Vanjski špic piramide može se koristiti i u zaštiti od podzemnih zračenja.

 Znanje

 
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 
Veštičija pravila

 
    Iako je veštičija religija jedna od retkih u kojoj nema pisanih kanona, pa samim tim ni stritnih pravila kojima se pripadnici moraju pokoravati ipak postoji izvestan broj nepisanih pravila kojih se svaka prava veštica pridržava.

     1. Ne nanosi zlo.Sve što pošalješ vraća ti se nazad tri puta.
     2. Upotrebljavaj magiju u skladu sa prirodom i univerzumom.
     3. Veruj u Velikog Boga i Veliku Boginju.
     4. Na svemu zahvali Velikom Bogu i Velikoj Boginji i blagoslovi ih.
     5. Voli i štiti prirodu.

Šta treba da znate

     Osoba muškog pola je takođe veštica. Nazivi kao što je Warlock se smatraju pogrdnim.
     Dozoljeno je da veštce nose garderobu svih boja i stilova, pa čak i da rituale obavljaju nage kako bi pred Velikog Boga i Veliku Boginju došle u prirodnom obliku. Crna boja je omiljena u veštičijoj garderobi jer sve boje pomešane zajedno daju crnu. Crna boja takođe skuplja energiju (setite se samo koliko je toplija crna stvar koja stoji na suncu i prikuplja sunčeve zrake od bele koja odbija zrake). Prilikom izvođenj rituala je veoma važno prikupiti svu energiju koja se nalazi oko Vas kako bi magija bila ššto snažnija . Ako svetlost putuje brzinom od 300.000. km/s zamislite koju količinu informacija apsorbujete zajedno sa svetlošću koja do vas dolazi posle dugog putovanja kroz svemir. U doba inkvizicije crna boja garderobe je služila i kao neka vrsta maskirnog odela jer su veštice tada svoje rituale vršile noću u šumi i ako bi naišao neki radoznalac lako su mogle da isčeznu u noć.

     Spell ili čarolija je misao, projekcija ili molitva za usmeravanje energije ka željenom.
     Magični vrt je mesto na kome se izvode rituali i sadi bilje koje se pri njima upotrebljava.
     Na engleskom veštica (witch) znači mudar, božji čovek.
     Veštice ne veruju u đavola već u Velikog Boga i Veliku Boginju.
     Pentagram se koristi kao simbol pri obredima , a predstavlja amajliju zaštite i simbol četiri elementa i duhovnog sveta. To je takođe simbol čoveka i Zemlje začtićenih Velikim Bogom i Velikom Boginjom iI simbol univerzalne mudrosti.
     Religija veštica je prirodno magijska religija.
     Svaka veštica sama piše svoje čarolije. Za čarolije je potrebna sposobnost vizualizacije. Potrebno je da budete potpuno smireni, da naučite da crpete snagu iz sebe, zemlje, Sunca, Meseca, zvezda i naučite da čujete glas Velikog Boga i Velike Boginje.
     Inicijacija u Magiju je ritual izveden u samoći. To je privatni trenutak između Velikog Boga i Veliku Boginje i Vas gde se u potpunosti posvećujete Veštičarenju.
     Tek posle godinu dana učenja veštica može da se priključi nekom Kovenu ili Krugu. Inicijacija u Koven ili Krug treba da poveže grupu veštica (obično je broj limitiran na 13 osoba, a ponekada i 13 parova) kako bi pomagale jedne drugima. Ritual za inicijaciju treba da nepiše cela grupa.
     Esbat je mesečno okupljanje Kovena koje se obično održava kada je Mesec pun. Mesec je pun oko 13 puta godišnje (to je jedan od razloga čestog korišćenja broja 13 u ritualima).

Vestice
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 
       

Zimska kratkodnevnica (Yule)


     Velika Boginja rađ sina Boga. Tada se rađa i počinje nova godina.
-Tradicionalna veštičija jela: pečena ćurka, orasi, vino.
-Tamjan ili mirišljavi štapić - ribizla, kedrovina, bor iruzmarin
-Sveće - zlatna, crvena, zelena i bela
-Kristali - rubin

Candelemas (Imbolic)


     Naziv ovog praznika je neprevodi, a slavi se 2. februara. To je festival Svetla i Plodnosti. To je pravo vrame za ritual samoposvećivanja. Ovaj praznik predstavlja novi duhovni razvoj i ostavljanje starih problema za sobom. To je vreme i za obnavljanje sadržaja magičnog kovčega (bilje, štap, nož, pentagram…)
-Tradicionalna veštičija jela: suncekretove semenke, kolači i biljni čajevi
-Tamjan ili mirišljavi štapić - bosiljak, mirisna smola i vistarija
-Sveće - roze, crvena ismeđa
-Kristali - ametist, oniks i tirki

Ostara


     Oko 21. marta. Označava prvi dan istinskog proleća. Velika Boginja prekriva zemlju plodnošću, budi je iz sna, a Veliki Bog raste i polako dostiže zrelost. Ovo je pravo vreme za nove čarolije, za sađenje novih biljaka u magični vrt, obnavljanje ritualnog prostora u magičnom vrtu. Boje se jaja i stavljaju na oltar kao talisman. Poznati uskršnji zec vuče svoje korene iz veštičije religije.
-Tradicionalna veštičija jela: tvrdo kuvana jaja, kolaći od meda i sezonsko voće.
-Tamjan ili mirišljavi štapić - ljubičica, jasmin, ruža, jagoda
-Sveće - zlatna, zelena, žuta i roze
-Kristali - ametist, akvamarin i hematit

Beltinne

     30. april. Slavi se ujedinjenje Boginje i Boga, a to je if estival plodnosti. Tradicionalne boje su crna i bela. Cvetne latice mogu biti upotrebljaane u kući za zaštitu.
-Tradicionalna veštičija jela: crveno voće, biljne salate, ječmeni kolačićii
-Tamjan ili mirišljavi šapić - običan, ljiljan, ruža
-Sveće - crna, zelena
-Kristali - smaragd, narandžasti karnelian, safir, ružičasti kvarc

Letnja kratkodnenica (Midsummer)


     Oko 21. maja Obeležava se najduži dan u godini. To je vreme za magiju svih vrsta, ali mora se paziti da nikome ne naudite. Pokušajte da zapamtite san koji ćete sanjati jer će se taj san ostvariti. To je slavlje strasti i uspeha.
-Tradicionalna veštičija jela: sveže povrće, letnje voće, crni hleb, pivo imedovina.
-Tamjan ili miri{ljavi {tapi} - obi~an, limun,mirta, ru`a bor I istarija
-Sveće - zlatna, crvena, zelena i plava
-Kristali - zeleni kristali

Lammas

     2.avgust. vreme prvih žetvi. Veliki Bog gubi svoju snagu kako sunce odlazi sve južnije, a noći postaju sve kraće. Veliki Bog umire i živi ponovo u Velikoj Boginji kao njeno dete. Ništa u svemiru nije večno.
-Tradicionalna veštičija jela: domaći hleb, pšenica, zob i kukuruz, orasi, divlje bobice, jabuke, pite od bobica, pivo .
-Tamjan ili mirišljavi štapić - aloja, ruža, sandalovina
-Sveće - narandžasta,žuta
-Kristali - aventurin, citrin, periodit, sardoniks

Jesenja ravnodnevnica


     Oko 21.septembra. Obeležava kaj žetve. Dan i noć su jednaki. Veliki Bog se priprema da napusti svoje telo kako bi se obnovio i ponovo rodio na proleće. Sada je vreme za izvođenje rituala sa kristalima i kamenjem sakupljenim tokom godine.
-Tradicionalna veštičija jela: kukuruzni kolači, jela od pšenice, hleb, orasi, povrće i jabuke, šargarepa, luk, krompir i paradajz.
-Tamjan ili mirišljavi štapić - mirta i kadulja
-Sveće - zelena, smeđa, žuta i narandžasta
-Kristali - karneol, lapis lazuil, safir, žuti ahat

Noć veštica (Samhain)


     31. oktobar. Velikog Boga više nema. ali će se ponovo roditi kada dođe Yule. To je vreme kada duše napuštaju ovaj svet i kada se reinkarniraju.Ovaj praznik se smatra Veštičijom Novom Godinom. Sada je vreme da se setimo svojih predaka i onih koji su pokojni. Veruje se da ako se na ovu noć zapali nova narandžasta sveća i ostavi da izgori do jutra to donosi sreću. Ali loša sreća dolazi ako se hleb peče na taj dan ili ako se posti nakon zalaska sunca. Crne sveće se upotrebljaaju da bi oterale loše uticaje. Tradicionalno se tada bacaju rune, rezbare bundeve i staje se ispred ogledala kako bi se zamislila želja.
-Tradicionalna veštičija jela: jabuke, lešnik, kukuruz, pivo, biljni čajevi
-Tamjan ili mirišljavi štapić - jabuka, heliotrop, metica, muškatni oraščić, kadulja
-Sveće - crna, narandžasta
-Kristali - crni kristali
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 

     Mantičke Veštine ili gatanje je veština proricanja budućnosti ili gledanja u daljinu tj. čitanja misli putem simbola. Mag na pravilan način tumači simbole koje ugleda.
     Mantičke Veštine ili gatanje se koriste pre magijskih rituala ( ako radite npr. amajliju za nekoga) da bi ste ustanovili što više detalja koji su jako važni za uspeh čarolije. Utorkom i petkom je najbolje gatati dok se nedeljom ne gata.

Gatanje iz taloga kafe

     Prvo morate skuvati običnu crnu kafu sa malo šećera. Osoba kojoj se gata mora popiti kafu u nekoliko većih gutljaja, pa promešati talog kafe 3-7 puta leom rukom, tako da se lepo razlije po zidu šoljice. Šoljicu treba okrenuti nad tacnom i ostaviti da se suši oko 10 min.

Gatanje uz pomoć sveće

     Ovo je pravo veštičije gatanje i potrebni su vam:
-Plava sveća
-Čaša vode
-Pentagram ucrtan na drvetu ili nekom drugom prirodnom materijalu
     Čašu sa vodom stavite sa leve strane, sveću sa desne, a pentagram odozgo. Pošto kratko razmislite o tome šta Vas interesuje uzmite sveću (ona je upaljena čim ste položili sve na oltar) i kapajte na površinu vode dok ne osetite da je dosta. Pogledajte simbole koje ste dobili.

   Najčešći simboli čije značenje važi za oba gatanja:


Brod - ićiete na duže putovanje, a može da označava i novi životni put
Brdo - prepreke oko kojih se treba dodatno potruditi
Čamac- neko će Vam priskočiti u pomoć
Cvet - ili cveće znači novi ljubani početak i novu osobu u vašem životu
Čudovišta - pozitivan znak, znak promene na bolje
Dama - simbol majke ili neke druge osobe (zavisi od konteksta)
Delfin - pozitivno rešenje problema i sreća
Dete - prinova u porodici, za mlade oprez pri seksu
Detelina - sreća
Drvo - simbol trajnosti i dugovečnosti
Ptica - sloboda, uspeh i sreća
Ruža - ljubav
Sidro - spas u poslednjem trenutku
Škorpija - lažni prijatelj ili spletkaroš
Strelica - na gore pozitivan, na dole negativan znak
Trougao- osoba kojoj se gata će imati vezu sa gatanom osobom
Ženske grudi - sramota
Zmija - neko Vam želi zlo

Stihijomantija


     To je vrsta gatanja u kojoj se prvo postavi pitanje, a onda se nasumično otvori stranica neke cenjene knige (Biblija, Kuran npr. ) i tekst se tumači u skladu sa postavljenim pitanjem.

Vestice
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Želja za otkrivanjem nadprirodnog nije se izmenila u današnje vreme naučnog i tehnološkog napretka. Čak i više, razne okultne prakse i magijski  rituali doživljavaju renesansu. A mnoštvo ljudi im neretko iskazuje i nesebične simpatije.

   J.W. Goethe je rekao: „Praznoverje je deo čovekova bića i zato, ako ga želimo u potpunosti potisnuti  iz života čoveka, nailazimo na neki nevidljivi otpor.“ Magija nije samo praznoverje to je i obred koji uz pomoć različitih metoda pokušava ovladati nepoznatim, tajanstvenim silama i uz pomoć njih uticati na drugog čoveka, ili prirodne procese. Posledice upotrebe takvog čina  uvek su loše, zavisno od toga kakav se oblik magije koristi.

   Čovek koji izvodi magiju pokušava učiniti različite uticaje uz pomoć određenih obreda ili čari. Obredi imaju tačno propisana i ustaljena pravila, koja mogu obuhvatati različite formule, molitve, pokrete i simboličke radnje, a neki od njih u svojim ritualima oživljavaju i različite mistične obredne radnje. Obredi su propraćeni izgovaranjem obrazaca za koje se veruje da imaju moć nad prirodnim ili nadprirodnim silama. Takvi obrasci se nazivaju čari. Razmišljanje o magiji besmisleno je za materijalistu ili ateistu, ali i oni je ipak koriste. Za vernike koji su osetljivi na duhovne pojave, ono nije besmisleno, budući da oni veruju u postojanje onostranog sveta. Poznato je da i današnja nauka to ne odbacuje, pa tako mnogi naučnici počinju verovati u postojanje nečega  tajanstvenog.

   Hrišćanstvo gleda na to sa jednog određenog stanovišta. Biblija, koja je Bogom dana objava i sveta knjiga za sve hrišćane, iako navodi dosta magijskih obreda, uopšte ne gleda pozitivno niti odobravajuće na magiju.

   U želji da vas, dragi slušaoci, obavestim o nekim okultnim obredima, spomenutim u Svetome pismu, a koji su prilično rasprostranjeni i među nama danas, dajem pregled samo nekih.

   Proricanje budućnosti: Povezano je sa željom otkrivanja onoga što je sakriveno, bilo da se tu radi o budućnosti ili o nekom mističnom znanju. Taj oblik magije praktikuje se uz pomoć čitanja različitih znakova. Razlog za praktikovanje ovoga jeste verovanje da tzv. „bogovi“ ili „duhovi“  poseduju posebno tajno znanje ili uvid u budućnost, a ljudi koji dođu u kontakt sa tim silama mogu dobiti od njih to otkrivenje. Postoje različiti načini proricanja bodućnosti: tumačenje snova, spavanje na nekom posebnom mestu sa ciljem dobivanja otkrivenja, proricanje uz pomoć vode tj. reke i njenog toka, proricanje uz pomoć astrologije, proricanje zu pomoć jetre od životinje itd...

   Čarobnjaštvo ili vračanje: to je ustvari magija u užem smislu. Reč „magija” originalno dolazi od imena persijskog svešteničkog reda koji je nalik levitima u Starom zavetu, koji su imali za zadatak obavljanja religijskih obreda. Mag ili čarobnjak imao je široku ulogu, a često  je bio povezan sa proricanjem budućnosti. Mag tokom rituala izvodi okultne radnje, a cilj je uticati na prirodne procese, vladati voljom čoveka, upravljati nečijom sudbinom, za šta se koriste nadprirodne sile koje vrše uticaj na čoveka.

   Prizivanje duhova mrtvih ili uopšte prizivanje duhova: Prizivanje duhova umrlih oblik je tzv. tamne ili đavolske umetnosti. Proces se sastoji u prizivanju duhova umrlih osoba sa ciljem savetovanja ili otkrivanja budućih događaja. Biblija nam daje zabelešku jednog takvog događaja. Tom prilikom je kralj Saul zazvao duha mrtvog Božijeg proroka, Samuela. (1.Sam.28:11) Ovakva praksa se protivi hrišćanskom svetonazoru i načelima verovanja, a sigurno je da pogubno završava za one koji se time bave.

   Čovek je u svojoj biti kreativno i istraživačko biće, stvoren sa potrebom za poštovanjem. Ako pred sobom nema pravi objekt poštovanja, vrlo brzo će otići u krivoverstvo i poštovati ono što prema Bibliji ne bi trebao poštovati. Zbog toga svaki čovek pred sobom treba da ima vodiča. Pored crkvene tradicije i učiteljstva, Biblija ostaje kao najverniji i najbolji putokaz za svakog čoveka. U njoj čitamo i sledeće:  „Kada uđeš u zemlju koju ti daje Gospod, Bog tvoj, nemoj se priučavati na odvratne čine onih naroda. Neka se kod tebe ne nađe niko ko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; ko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko ko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer, ko god takvo šta čini, gadi se Gospodu Bogu. Zbog takvih odvratnosti njih i goni ispred tebe Gospod, Bog tvoj. Budi u svemu veran Gospodu, Bogu svome.“  (5.Moj.18:9-13)

   Značenje ovoga teksta je dvojako. On daje uputstva kako se poneti kod ovakvih radnji i kaže: „Jer ko god takvo nešto čini gadi se Bogu...“, takođe daje celu listu magijskih obreda koji su se koristili u Kananu. Na toj listi nalazimo: provođenje dece kroz oganj, gatanje, čaranje, vračanje, čarobnjaštvo, zazivanje duhova. Uočljivo je da se mnogi od ovih obreda i danas izvode. Božiji stav jeste protivljenje takvim radnjama i obredima.

   Pazite, kaže Biblija, vi koji mislite da ste hrišćani, a verujete ili čak praktikujete ovakve pojave. Bogu to nije po volji. Pred Bogom to je ogavno. Stoga apelujemo na vas, sotonske stvari ostavite Sotoni, a prigrlite za sebe ono što je od Boga. Bog sa vama i do slušanja.

Biblijske studije
IP sačuvana
social share
         

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Dec 2023, 03:28:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.