Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papagaji narkomani pustoše polja maka u Indiji  (Pročitano 2789 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
ČERNOBILJ Katastrofa oterala ljude, a privukla životinje

Područje u blizini nuklearne elektrane u Černobilju postalo je stanište nekim životinjskim vrstama koje su se u ovo područje vratile nakon tri decenije.

Radioaktivna zona u blizini stare nuklearne elektrane u Černobilju postala je neočekivano uspešno stanište za medvede, divlje mačke i divlje konje, pored brojnih drugih životinja, prenosi AFP.

Evakuacija od oko 130.000 ljudi u veoma kratkom vremenskom periodu, sa područja od 4.140 kvadratnih kilometara koje okružuje nuklearnu elektranu stvorila je vakuum, koji su sada popunile divlje životinje.

- Sada ove životinje ne osećaju stres koji nastaje kao rezultat ljudskih aktivnosti, a koje osećaju na drugim mestima - objasnio je Denis Višnjevski, glavni inženjer u Černobiljskoj zoni isključenja, prenosi "Sputnjik".

Drugim rečima, odsustvo ljudi dovelo je do povećanja broja divljih životinja, uprkos opasnosti od radijacije.

Na poljanama u blizini Černobilja svoj dom pronašli su divlji konji, losovi, vukovi, pa čak i divlje mačke, koji su se svojom voljom vratile u ovu oblast.

Vratili su se i mrki medvedi, koji nisu viđeni u ovoj regiji više od 100 godina.

Čini se da je nuklearna katastrofa slučajno stvorila rezervat prirode koji dobro funkcioniše.

Mislim da sam okačio ovde negde sličnu vest.

Radijacija nije bauk što ne znači da se treba zezati sa time.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
liv d nejcr alon end shi vil rikaver dzentli.... Smile

na pet miliona siverta niko ne moze da zivi...

ali retko gde to ima...samo kazem...

tema je prenaduvana...
« Poslednja izmena: 05. Apr 2017, 18:52:44 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ma daj... tekstove pisu dokoni besposleni novinarcici...
koji ni ne znaju gdje je cernobilj..
a kamoli da su otisli da vide iz prve ruke
sta se tamo desava
pa da onda pisu nekakve tekstove....

vratile se zivotinje..odakle su se vratile... Smile

ono kao pustio ih neko da se setkaju sa abnormalnim stepenom radioaktivnosti da zagade i cista podrucja i predatore sa cistih podrucja...
i da direktno uticu na zivi svet i van cenobijske zone...

e moj sinko ...sve sto je pokusalo da napusti karantin i  'crvenu zonu' je ubijeno.... Smile

suma je posjecena i spaljen je teren oko crvene zone...da bi se mogla napraviti karantin zona...tu su ograde..i
i vojska tu dezura i patrolira 24h dnevno ...i dan danas ...a kamoli 5-10 g od katastrofe...
ptica nije mogla ziva napustiti crvenu zonu...

zivotinje su tu bile citavo vrijeme... i nije cernobiljska oblast velicine tora cobanskog...
pa da zivotinje upale detektore i vide da je visok stepen radijacije...pa da traze sebi  drugu oblast..

tu su sve imale sto im je trebalo...kao i prije katastrofe...

s tim sto nisu lovljene i lovom i krivolovom...pa je tu  veca populacija i predatora i njihovoog plena....

ali kako je vec poznato da u takvim uslovima zivi svet ima smanjen zivotni vijek...
pa zive znatno krace nego u normalnim okolnostima...

tako  da nije doslo do prevelike koncentracije zivotinja pa da smetaju jedne drugim
ili da jedna vrsta izdominira...i izazove nestanak druge vrste...

priroda se za sve pobrine....

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Poslednji stanovnik Černobilja ima 90 godina i POTPUNO JE ZDRAV: "Pod zemljom su oni koji su OTIŠLI"

Devedesetogodišnji Ivan Šamjanok kaže da je tajna dugovečnosti da ne napuštaš svoje rodno mesto, čak i kada je u pitanju belarusko selo koje je zatrovano radioaktivnim materijama. Ništa se u ovom selu nije promenilo u proteklih 30 godina, osim što svega nekoliko ljudi živi u području koje se nalazi na samom rubu od 1.000 kvadratnihmilja od zone uklete elektrane Černobilj.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
naravno..tipicn internet pametnjakovic....
koji u sustini nema pojma ni o cemu i svo znanje mu se svodi na 5 procitanih internet tekstova od po 10 recenica nasvrljanih...

ti ocigledno ne mozes da shvatis...sta se podrazumijeva pod  'smanjen zivotni vijek'...
izlozenost velikom stepenu radijacije dovodi do raznih oboljenja...i genskih mutracija...
pod genske mutacije nije nuzno da riba treba da ima dve glave ili vuk 4 kurca....a vjeverica 11 cupavih repica...
smanjen zvotni vijek
moze da znaci da je vuk koji je okocen bio u vreme ekspolizije uginuo  za mjesec dana..
a moze da znaci i da je prezivio...sa raznim oboljenjima..koja su natala od visokog stepena radijacije...

genska struktura mu je poremecena...kontaminacija je napravila odredjene greske..da se tako izrazim.. ...i ako je nas imaginarni drug vuk...iz suma cernobilja...iako tesko bolestan od visokog stepena radijacije...
nasao zenku....i oplodio je....
i ako je doslo do uspjesnog razmnozavanja...
njegovi potomci imaju sve te genske promejne  koje su izazvale odredjene bolestine koje su nastale izlozenoscu visokom stepenu radijacije...na kurcu i ostatku naseg vuka  Smile
... i sve to im znacajno skracuje zivotni vijek...  Smile

svi mi u sebi imamo odredjen stepen 'radijacije' ...
mozes da zivis normalno ako se ne izlazes odredjenom stepenu radijacije....
pomenuti covjek zivi na porducju gdje je stepen radijacije ispod kriticnog nivoa....

sem toga bilo je raznih dokumentaraca o cernobilju..i zivom svetu sa podrucja cernobilja...
pa cak je i onaj lik sto lovi 'cudovista iz reke'...pecao soma na jezeru kraj rekatora ..na jezeru koje je sluzilo za hladjenje reaktora...

covjek sa detektorom zakacenim za dzep...peca odredjeni broj sati
i kada izlozenost predje odredjenu kvotu radijacije
mora da se povuce na odredjenu udaljenost i da saceka odredjeni broj sati.
da ne bi doslo do kontaminacije...

pa tek onda ponovo moze da se vrati i ponovo moze da bude izlozen radioaktivnim zracima do odredjene kvote...

to jezeo je prepuno ribe....i smudja i jos nekih ribljih  vrsta koje traze poprilicno  cistu vodu...
sasvim normalno zivi svet funkcionise....od insekta do somova od po 20 kilograma...
s tim sto u normalnim uslovima i somovi i smudjevi bili bi i znatno veci..
kao i drvece oko jezera kao i ptice i vukovi itd....
kapiras  Smile.

eto i drvece recimo....breza starosne dobi od 20 g ..koja je izrasla u crvenoj zoni...
znatno je manja nego breza od 20 g koja raste van crvene zone...

da ne zaboravim da napsem za ove strucnjake koji ne gledaju tv.... Smile
kad su uzimali uzorke ribe sa pomenutog jezera..za istrazivanje - abnormalan stepen radijacije je u mesu ribe...
konzumiranje mesa bi bilo i vise nego opasno...

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.138 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.