Присталице и симпатизери Социјалистичке партије Србије су, на годишњицу смрти бившег председника Југославије и Србије Слободана Милошевића, одали пошту и положи цвеће на његов гроб испред породичне куће у Пожаревцу.
У делегацији СПС-а били су председник странке Ивица Дачић, потпредседници Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић - Дејановић, Душан Бајатовић и Жарко Обрадовић, а испред Удружења 'Слобода' Урош Шуваковић.
У делегацији која је одала пошту Милошевићу, били су функционер Српске радикалне странке Драган Тодоровић и супруга лидера радикала Јадранка Шешељ.
Дачић је изјавио новинарима да СПС има јасан пут који је окренут европским интеграцијама, али са програмом који се ослања на левичарску традицију Европе.
Он је рекао да ће СПС тражити одговорност за оне који су изручили Милошевића Хагу, али и за оне који су му у Хагу забранили адекватно лечење.
Према речима Дачића, обележавање годишњице Милошевићеве смрти поклапа са са судбоносном одлуком у Бечу о даљој будућности Косова и Метохије, јер се сада показује истина, 'а на видело излазе сви сценари рушења Србије, против којих се он [Милошевић] борио и због којих је и убијен'.
Шуваковић је казао да удружење 'Слобода' Милошевића сматра херојем српског народа, а да ће историја потврдити значај и њега самог али и његове политике за нашу будућност.
Након посета гробу, одржан је комеморативни скуп пожаревачких социјалиста, а сутра тачно у подне, такође у Пожаревцу, учиниће то и удружење 'Слобода'.
Zaboravio sam da napisem da nikada nisam bio za Milosevica cak sam se i borio protiv njega i zbog toga je moja porodica imala mnogo neprijatnosti npr. mama nije mogla da dobije posao, nazivali su nas serparima jer smo ucestvovali na svim protestima protiv Slobe, ali ipak ne treba koristiti tako primitivan recnik.
Juce sam gledao neku emisiju na RTS i video snimak nekih žena koje su kukale za njim, naravno samo kada ih snimaju kamere. A onaj lik što je zabo glogov kolac je samo hteo da kaže da se Slobo povampirio i to u više oblika
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Juce sam gledao neku emisiju na RTS i video snimak nekih žena koje su kukale za njim, naravno samo kada ih snimaju kamere.
e, a jel znate da je to istina! moj skolski je isao na sahranu, i kad se vratio ispricao nam sve. te zenetine stvarno kukaju samo pred kamerama, kako je ugase, one se normalizuju...ono, za sekund ipo.. strasno...eto, takvi glasaju za SRS+SPS
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina