Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:04:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Uvesti obavezno glasanje?
Da
35.3%  (12)
Ne
58.8%  (20)
Ne znam
5.9%  (2)
Ukupno glasova: 34
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Obavezno glasanje?  (Pročitano 5427 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
Vidim spominju se neke diplome... A ko bi proveravao validnost tih diploma, pa i sad na vlasti imamo ljude sa falsifikovanim diplomama... Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0

Ne treba uopšte visoko obrazovanje da bi se neke stvari znale. Ima u srednjim školama nekoliko predmeta: istorija, geografija, sociologija, ustav i prava građana... znači nešto kao test opšte kulture iz ovih oblasti na zaokruživanje.
Ako neko ne zna ni kako mu se zove država, ni gde se nalazi, ni kakav je sistem u njoj, ne može ni da glasa...
Ne treba, ali cak i ti bez srednjeg obrazovanja imaju pravo da odlucuju u kakvoj zemlji zele da zive. Ili cete da kazete da nam ne valja vlast samo zato sto glasaju ljudi koji se skoro uopste ne razumeju u drzavu i politiku i da oni ni ne treba da imaju pravo glasa Smile

Ma kakva demokratija i glasanje, diktatura nama treba. Jedna kineskog tipa. Bez komunizma... Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia 2610
Vidim spominju se neke diplome... A ko bi proveravao validnost tih diploma, pa i sad na vlasti imamo ljude sa falsifikovanim diplomama... Smile

Naucili od Jevropejaca-svaka treva diploma nemackioh politicara pod upitnikom i na proveri-posebno magistrature i doktorati.
Sto ne bi moglu u "zaostaloj" Srbiji  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
Да се ја питам овде би излазак на изборе био законска обавеза ... и то под претњом новчаних казни а може и затвора.

A zašto?  Smile       

Mislim, ostavio bih ovako pitanje ali bila bi pomalo neozbiljno otvorena tema. Smile
Nemam šta pametno da dodam već me ovo interesuje.
Imao sam priliku slušati ponešto o ovoj polemici van foruma... skapirao sam neke koristi i neke mane... al' i dalje mi nije jasno da li je to ispravna i korisna stvar.
Objasni mi Zmaj.  Smile Smile I ostali.  Smile

I kad već zalazimo u sferu ŠBBKBB, po vašem mišljenju kako bi danas izgledala politička scena da je kojim slučajem bilo obavezno glasanje pre 5 godina, a kako pre 10 godina?

PS. Izvinjavam se ako je trebalo da postavim pitanje u nekoj već otvorenoj temi, lokujte u tom slučaju.

Е тек сад видех тему ... јбте не сећам се ни на којој теми сам написао оно цитирано ... ал ценим да је било на месту,  јебачки пресудан аргумент и надасве везан за тему ...  Smile

елем ... вероватно није најважније али мени јесте прво ... мање ће ми дизати притисак са оним ''тражили сте гледајте'' ''па ти гласај и даље'' ''ма јебе ми се да гласам као да ћу нешто променити'' ... што се све своди на ... нисам гласао нисам одговоран

друго ... ако на све то погледаш из угла да на изборе изађе 50% гласача и да владу прави онај који добије 30% од те половине ... даклем 15% укупног бирачког тела ... а да се у тој влади ништа не може без оног са 10% подршке ... схваташ да ти се за стварно битне ствари у земљи пита човек за кога је гласало 5 од 100 пунолетних грађана. Еј бре ... 5 од 100.

треће ... у земљи где је просечна старост преко 40 година, већина редовних гласача су ти они који су своје прожевели ... јбга да не кажем да су већ једном ногом у гробу ... и они одлучују о твојој будућности пошто је питање да ли ће то бити и њихова будућност ... тј хоће ли је дочекати ...

и четврто ... за преузимање сам одговорности па макар и на силу.

бајдвеј ... била нека занимљива прича ... Горе неки Скандинавци да не лупам који су у питању не сећам се ... углавном држава пореде државе, по свему слични ... у једној земљи има 20 пута више добровољних давалаца органа него у другој. Зашто? Да нису ови једни много дарежљивији или свеснији или штатијазнам па су вољнији да завештају своје органе?

Не ... него је у питању формулација питања ... приликом вађења неких докумената попуњава се упитник ... код једних гласи ''ако желите да будете давалац органа лупите икс у квадратић'' ... код других гласи ''ако не желите да будете донатор органа лупите иксић у квадратић'' ... и ... у обе државе мањина лупи иксић а већина није сигурна шта би па оставе празно ... и отуда овима што умеју да поставе питање како треба 20 пута више кадаверичних срца плућа и јетри ...

поента је да људи генерално кад треба нешто да ураде а нису најсигурнији, гледаће да не ураде ништа ако је икако могуће. Неки трип ако нисам ништа урадио нисам ни крив ако се нешто деси ... е па није тако. По овом о донаторима се види колико људе мрзи да одлучују ... чак и кад је питање савршено јасно и подразумева да ћеш постхумно бити искасапљен

Људе треба терати.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava Split
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
I-mate 
Ja bih uveo obavezno testiranje pred glasanje, svako bi morao da pokaže dovoljan nivo znanja iz oblasti politike, političkog sistema, društvenog uređenja, istorije... Neko ko ne zna osnovne stvari o državi i strankama koje glasa jednostavno ne može da glasa. A oni koji prođu bili bi u obavezi da glasaju.
Ja bih oformio komisiju za ocenu moralnosti glasača, neko ko bi prodao rođenu majku i državu za šaku dolara ne može da glasa. Ne bi mogli da glasaju ni komunisti, ni fašisti, a i za liberale bi trebalo razmisliti. Smile
Demokratija je jedan naopak sistem, o njoj odlučuju upravo oni koji o istoj ne znaju ništa i istovremeno su najpovodljiviji.

Odlična ti je ideja  Smile
IP sačuvana
social share
Hajduk živi vječno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Baš tako Zmaje matori, potpisujem svako slovo.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava Split
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
I-mate 
Možda bi i ja potpisa to da razumin šta piše  Smile
IP sačuvana
social share
Hajduk živi vječno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
Mada cinjenica je da mnogo glupih ljudi glasa, kada je DS na vlasti 10 godina... Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava Split
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
I-mate 
Isti kurac ko i kod nas HDZ
IP sačuvana
social share
Hajduk živi vječno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Ja bih uveo obavezno testiranje pred glasanje, svako bi morao da pokaže dovoljan nivo znanja iz oblasti politike, političkog sistema, društvenog uređenja, istorije... Neko ko ne zna osnovne stvari o državi i strankama koje glasa jednostavno ne može da glasa. A oni koji prođu bili bi u obavezi da glasaju.
Ja bih oformio komisiju za ocenu moralnosti glasača, neko ko bi prodao rođenu majku i državu za šaku dolara ne može da glasa. Ne bi mogli da glasaju ni komunisti, ni fašisti, a i za liberale bi trebalo razmisliti. Smile
Demokratija je jedan naopak sistem, o njoj odlučuju upravo oni koji o istoj ne znaju ništa i istovremeno su najpovodljiviji.

Odlična ti je ideja  Smile
Svidja mi se ideja.
Znaci kad napunis 18 godina ne dobijas automacki pravo glasa nego ako hoces da glasas odes lepo u RIK i radis neke zajebane testove i ako prodjes testove onda mozes da glasas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:04:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.