Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O pitanjima u igri ~ Za postavljače!  (Pročitano 242419 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Probaj da odes na Slagalicu i da tako nesto kazes Milki Canic! Torpedovala bi te na Mesec! Smile

Ako spikeri govore nepravilno to ne znaci da treba to sada da proglasimo za knjizevni jezik.  Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 638
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Slazem se ja sa tobom u potpunosti, i nije meni namera bila da osporavam gramituku ili ne, vec ako je moguce da pitanje bude nedvosmisleno, ali avaj...

A inace, secam se jedne situacije kada sam setao po BG-u, pa sam video majstore kako namestaju tendu nad jednom prodavnicom, a covek od oko 30 35 godina drzi u narucju dete i sve to gledaju. Majstori su zavarivali tendu za zgradu, a covek sa detetom je bio odusevljen prizorom. Netremice su gledali ka mestu gde se vari, i taj tip je rekao detetu, onako odusevljen, "Gledaj, prskalice". Ja licno nisam mogao da verujem da covek u svojih preko trideset godina nije nikad video, a sto je najgore nije ni cuo sta znaci i sta se ustvari radi kada se zavaruje. Sta ga briga, bar je urban, ne izrazava se "seljacki", ima dobar naglasak...

Edit:
A inače baš me ovo zainteresovalo pa sam potražio šta o tome ima na netu, i vidim da svuda piše pokrivanje.

Evo i na vikipediji na koju ste se mnogo puta do sada pozivali kao na relevantan izvor:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9A%D1%80%D0%BE%D0%B2

Citat
Trska se ranije mnogo koristila za pokrivanje kuće odnosno za izradu krovova.
Citat
Kamen su ljudi od vajkada koristili za pokrivanje kuća.
Citat
Slama kao krovni pokrivač se koristila ranije kada ljudi nisu imali na raspolaganju drugi materijal za pokrivanje kuće.

Dakle ako se koristi pokrivač, onda se kuća samo može pokriti, a ne ukroviti.

U tekstovima na netu se za objekat koji nije završen koristi reč pokrivanje, a reč ukrovljen se koristi isključivo za objekte koji su već završeni. Dakle pravilno je i jedno i drugo, ali u različitim situacijama.

U pitanju se, koliko se ja sećam, misli na objekat koji još nije završen, i koji tek treba da se pokrije. Primer: "Platio sam majstore da mi pokriju kuću", "Prodajem ukrovljenu nezavršenu kuću".
« Poslednja izmena: 14. Maj 2010, 22:04:27 od djyova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 67
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
a da nije mozda taj čovek pokušao da izbegne objašnjavanje (detetu tako korisnog) pojma kao što je zavarivanje i rekao prskalice što je detetu jednostavnije i može ga zabaviti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 638
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
a da nije mozda taj čovek pokušao da izbegne objašnjavanje (detetu tako korisnog) pojma kao što je zavarivanje i rekao prskalice što je detetu jednostavnije i može ga zabaviti?

Ne! Stajali su i gledali sa oduševljenjem neko vreme. Da je znao o čemu se radi, ne bi još i dete izlagao riziku da ošteti vid.
« Poslednja izmena: 14. Maj 2010, 21:47:34 od djyova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Филм у којем играју Весли Снајпс,Силвестер Сталоне и,чини ми се, Шерон Стоун... и сад очекујеш права,тачна, имена,а добијеш qwyx....

А зашти и због чега?
Ако су ти филмови приказани у макар једном биоскопу и на макар једној телевизији,то значи да за њих постоји ПРЕВОД...Какав-такав,али постоји!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
A nije iskljuceno da za njih postoji i nekoliko prevoda.

Primera radi, Demolition man je napravljen u vreme rata i pustan je kao divljak na televiziji kao Razbijac, da bi kasnije preveli kao Rusilac. Slicno je bilo i sa dosta drugih filmova.

Posto i inace u Srbiji ne postoji unificirana baza stranih filmova, kapiram da je sasvim ok pisati imena u originalu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 638
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
A nije iskljuceno da za njih postoji i nekoliko prevoda.

Primera radi, Demolition man je napravljen u vreme rata i pustan je kao divljak na televiziji kao Razbijac, da bi kasnije preveli kao Rusilac. Slicno je bilo i sa dosta drugih filmova.

Posto i inace u Srbiji ne postoji unificirana baza stranih filmova, kapiram da je sasvim ok pisati imena u originalu.

Ja mislim da je najbolji primer za to "Alien" koga većina ljudi zna kao "Osmi putnik", a RTS ga prevodi kao "Tudjin".  Smile
« Poslednja izmena: 16. Maj 2010, 23:21:21 od djyova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Eto, ilustrativno.
Ne postoje zvanicna imena, cak i u poslednjih par godina, broj filmova koji je dosao je vrlo mali...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Variety is the spice of life

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 17382
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson W610
103 sveža pitanja i nastavljam dalje.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
LG g5
ja samo 21 i to cekam da prihvate  Smile
a 121 vec prihvaceno

nego video sam da postoje dva ista pitanja u igri

koliko opstina ima pcinjski okrug
jedno je ubaceno na pocetku kviza
drugo od strane igraca pod nickom 389... (ne znam cijeli nick)
ispravite me ako grijesim  Smile
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 87 88 90 91 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.