Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O pitanjima u igri ~ Za postavljače!  (Pročitano 240710 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Pitanje otprilike glasi: Kako se zove izletište iznad Niša?
Ponudjeni odgovori su Niška banja, Bubanj, Čegar i Kamenički vis.     Tačan odgovor je, kažu, Čegar.    
Mene zanima na osnovu čega je cenjeni autor tako odlučio.   
Na ovo i ovakvo pitanje tačan odgovor bi bio Kamenički vis.    
Ili sam ja možda prevideo neki važan detalj u pitanju?

[edit]
Ok, shvatio sam konačno kako prijavljivanje grešaka funkcioniše  Smile pa sam propisno prijavio.   
Očekivao sam da će me pitati posle igre, ali se ništa nije desilo, pa sam mislio da ne radi.  
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 15:40:33 od gnikolica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 592
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N70
izbaci uljeza - ta pitanja moraju da se definishu jasnije, jer uljez moze da bude po vishe stavki.

recimo, pre neki dan bilo - izbaci uljeza -

mancha, arsenal, fulam, chelzi

po kriterijumu osvajacha titule - u pitanju je fulam, jer nema titulu.

po kriterijumu lokacije, uljez je mancha, jer nije iz londona.

po kriterijumu vremena osnivanja, uljez je Chelzi, jer je nastao u 20om veku, za razliku od ostalih.

po kriterijumu boje dresa, uljez je Manchester, jer jedini nema plave dresove

po kriterijumu vlasnishtva, uljez je arsenal, jer svi imaju vlasnika, arsenal ima Board.

i tako dalje. u kvizu je tachan odgovor - manchester. ja cenim da je kriterijum prvaka daleko bitniji od lokacije, te bi ovo pitanje trebalo da se izbaci, ili da se promeni postavka.
IP sačuvana
social share
There is no Knowledge that is no power
DBZ on Burek forumz

Edit by shone83: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Manchester jedini nije iz Londona.

Uklonicu, ali verujem da je to kriterijum. A glupo bi bilo da se kriterijum navede, u tom slucaju pitanje je zicer.

Inace, trudim se da iskljucim takva pitanja ako nisu dovoljno jasna, pa ako postoji neko slicno, koristite metode prijave u samoj igri.

Pitanje za izletište je takodje uklonjeno.
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 18:34:52 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
KVIZ ima problem, sa chinjenicom da ovde preovaladavaju pitanja koja NISU opshte kulture.

ne znam da li cete se sloziti samnom, ali recimo kad gledate milioner, ne mora da bude domaci u pitanju - sve do 12tog pitanja, kriterijum je takav da igrach IMA shanse da zna odgovor na osnovu:

1. obrazovanja
2. medija (novine, televizija, internet, magazini, bioskop, radio itd ... )
3. licnih interesovanja, i umetnosti

ovde to nije sluchaj.

ovde su pitanja, preko polovine - enciklopedijska, pre nego opshte kulture.

pitanja sa conquiztadora -

koliko sela ima u toj i toj opshtini ?
ko je dobio NIN/Pulicerovu nagradu te i te godine, i nobelovu, pre ove decenije
pozivni brojevi i poshtanski brojevi

to NISU pitanja opshte kulture, i sluze samo da se ovi shto imaju preko 2-3 hiljade igara izivljavaju na nama koji nismo zapamtili te stvari napamet.

i naravno - Walerry - jel ona ima neku vezu u admnisitraciji, ili slichno, ili shta ?

kako je moguce da onoliko (u nedostatku drugih izraza upotrebljavam - ) Debilskih pitanja i dalje stoji na kvizu, kog zanima ceo zivot balashevica, osim nje ochigledno ?

video sam na chatu da je to nekima slatko, pogotovo modovima, ne kapiram, shta .. ?

jel moze da se urgira, nekako, da se svede kviz na pitanja opshte kulture, a ne da odgovaram o nekom anonimusu koje godine je glumeo, a nema ni 20ak izlitanih unosa na IMDB .. ?
Moj stav je da ako se kviz svede na pitanja opšte kulture ranga milionera od 9-11 pitanja (ona od 1-8 su prelaka), tu onda ne može biti previše pitanja, a ako ima malo pitanja ovi što imaju nekoliko hiljada partija ubiše ostale i ceo kviz se svodi na brze prste.

Na sva pitanja u vezi nobelovaca, NIN-ovaca, godina rođenja i godina filmova, kada ih ima u velikom broju, nema šanse da znaju tačne odgovore ni oni što će imati 20-30.000 partija a kamoli ovi sa 2-3.000. Tu jednostavno treba pogađati bliže od protivnika, a uvek ima dosta indicija na osnovu kojih se to može uraditi bolje od ostalih.

Ni meni se neka pitanja ne sviđaju ali to što ja mislim da je nešto nebitno, ne znači da je to zaista baš toliko nebitno, čim ima pametnih ljudi koji misle drugačije.

Do sada nisam primetio pitanja u vezi godina filmova vezanih za anonimuse. Ili su to poznati glumci ili su poznati u lokalnim okvirima. Postoje i dobitnici Oskara za glavnu ulogu koji nemaju previše nastupa koje registruje IMDb, pa to ne znači da su anonimusi.

I na kraju, isti savet koji sam dao kada se povela hajka protiv pitanja koja je slao Evolution 90. Ako misliš da neko ubija nebitnim pitanjima da bi popravio svoj rejting, šalji i ti svoja, slobodno na stotine. Što više raznolikih pitanja, to je zanimljivija igra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Problem u startu je to kada neko udje u diskusiju a nije procitao verovatno vise od dva tri posta na ovoj temi...

Famozna NINova nagrada i slicna pitanja jesu pitanja iz opste kulture.

Da li je normalno da covek zna svaku godinu i svakog pobednika? Ne.

Da li je to potrebno? Ne.

Potrebno je da covek zna da ako je nagrada iz pedesetih, sezdesetih ili sedamdesetih nikako je nisu mogli dobiti Ciric, Basara, Vuksanovic, Petrovic, Velikic ili Albahari ili obrnuto, ako je iz skorije proslosti da je nije osvojio Copic, Davico, Krleza, Selimovic, Kis i sl...

Isti je slucaj i sa predsednicima, gradonacelnicima, kraljevima i svima slicnima...
Gotovo uvek je sasvim dovoljno imati predstavu o vremenu...

Pitanja koliko opstina ima u nekom okrugu pokazuju koliko uopste poznajete elementarnu geografiju svoje zemlje...

Pozivni i postanski brojevi su takodje apsolutno legitimna pitanja...

Sto se Balasevica tice, covek je jedan od najpopularnijih kantautora u istoriji ovih prostora, i cak i ja koji ga jako retko slusam nemam nikad problem ni sa jednim pitanjem u vezi njegovog rada... Dovoljno je da sam bar jednom cuo pesmu, a to je takodje stvar elementarne informisanosti, i sigurno cu znati odgovor...

Glumci, sportisti, pevaci, slikari ili pisci koji su u igri nisu anonimusi.

I opet se vracamo na pocetak...

Ako bismo diskvalifikovali sva pitanja za koja ljudi misle da su losa, ne bi ostalo ni jedno.

Zasto?

Zato sto se ljudi vode iskljucivo time sta je njima zanimljivo i sta oni znaju, i sve sto ne spada u tu oblast automatski treba odstraniti.

Da li neko mora da zna ko je bio prvak Engleske neke godine?

Apsolutno ne. Ljudi ne moraju da znaju ni da pisu.

Da li je logicno da neko od mladjih ljudi to prati - Jeste.
Da li su pitanja takva da je realno moguce naslutiti - Da.

Jer red je da neko zna da uprkos svemu, Liverpul 20 godina nije video titulu... Da su Seltiksi osvojili brdo NBA titula tokom sezdesetih, da su Bullsi uzeli brdo titula u devedesetim... Da je Sampras bio kralj Wimbledona godinama... Da je Real posle finala sa Partizanom tri decenije cekao titulu... da je Manchester pre prve titule sa Cantonom cekao titulu 26 godina... da je Borg vezivao RG i Wimbledon... etc etc etc.

Sve te neke stvari mogu da se pretpostave...
I hemijski elementi... ili na osnovu znanja ili na osnovu samog naziva...
I ordenje i sve ostalo...
Covek koji ima veliko znanje iz opste kulture i dobro je informisan, na vecinu tih pitanja moze da pretpostavi tacan odgovor, ili bar da otpise dva a nekad i tri pogresna...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
sad su mi se bas lepa pitanja pala, samo 2-3 iz sporta Smiley nisam bas dobro odigrao, ali nije ni bitno. . .

jedno pitanje pocinje sa 'mesavina ugljovodonici. . . ', odgovor je bitumen, nista strasno, samo pogresno napisano (ono ugljovodonici), a ipak bode oci i dekoncentrise, a nema dugme za prijavu.  poz

[edit]
a možda počinje i sa "koja mešavina ugljovodonici..."
« Poslednja izmena: 27. Mar 2010, 03:19:11 od gnikolica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 400
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
ima pitanje -koliko u NBA [/b]sme[b] da se napravi faulova?
za tacan odgovor je stavljeno 6, a trebalo bi 5 jer na 6.faul ide na klupu..
nije lepo formulisano pitanje.

i pitanje -koliko je sinova imao Jug Bogdan?
on je imao jednog sina a ne 9 kako je po narodnim pricama..
i to treba drugacije formulisati.
« Poslednja izmena: 27. Mar 2010, 13:23:11 od shoshoncina »
IP sačuvana
social share
Alesandro Nesta bez traga i glasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 638
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
El to zavrseno sredjivanje baze? Vidim prosao je jedan deo od onih pitanja koja sam poslao, ali veci deo se jos uvek ucitava...

A sto se samih pitanja tice, ja nisam protiv toga da ima pitanja ko je dobio NIN-ovu nagradu koje godine, ko je bio koji po redu predsednik SAD, kakva je dusa Balaseviceva, vec protiv toga da takvih pitanja ima u neogranicenim kolicinama.

Mozda je problem male baze pitanja, mozda je problem u samom enginu igre, ali verujem da vecinu igraca ne iritira to sto ima takvih pitanja, vec sto se ona mnogo cesto pojavljuju.

Resenje je po meni da se sto pre radi na tome da se poveca baza, jer bi na taj nacin pitanja bila mnogo vise raznolika, i ne bi se desavalo da se skoro u svakoj partiji pojavi pitanje "Ko je dobitnik NIN-ove nagrade" i slicnih.

Mozda je to odgovor na ono moje prvo pitanje, mada sam se ja trudio da saljem raznolika pitanja. Wallery je poslala pitanja o Djoletu, vecina su prihvacena. Sta bi se desilo da neko sedne i postavi pitanja u vezi Sabana Saulica, u vezi skoro svake njegove pesme, zivota, svega ostalog... Koliko je meni poznato Saban Saulic je izvodjac koji ima najvise zvanicno objavljenih numera u svojoj diskografiji.

Nadam se da ste shvatili poentu. Resenje je verovatno da se iz odredjene oblasti ne prihvata bas svako pitanje, bar dok i iz ostalih oblasti ne bude dovoljno pitanja. Na taj nacin bi kviz bio raznolikiji i ne bi se imao utisak da se pitanja iz odredjene oblasti pojavljuju vise nego iz ostalih.

Mene na primer zanima koliko odprilike procentualno ima pitanja iz sporta? Opet kazem, nisam protiv sportskih pitanja, ali jednostvno se previse cesto pojavljuju. Komentar jednog mog prijatelja je bio da mu se bas svidja ovaj "sportski kviz".

Sustina je da sve oblasti budu podjednako zastupljene. Dakle 10% sport, 10% kultura, 10% nauka, 10% entertainment... E to je kviz opste kulture, a kada neke oblasti ima vise a neke manje, onda to nije kviz opste kulture, vec te oblasti sa dodatkom pitanja iz opste kulture.
« Poslednja izmena: 27. Mar 2010, 13:40:14 od djyova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Da je zavrseno, objavili bi...
Nije, pomalo se rasciscavaju poslata pitanja, ali to i dalje ide jako sporo...

Takvih pitanja nema u neogranicenim kolicinama vec vi mnogo bolje pamtite ono sto vam smeta nego ono sto vam odgovara...
Ninovih nagrada je bilo pedesetak, predsednika cetdesetak, i sl... naravno da ce takva pitanja biti cesca od onih kojih je bilo svega nekoliko... i naravno ne ista, ali pitanja iz te grupe.. Kad neko odigra 20ak partija dnevno normalno je da vidi nekad i dva pitanja iz tih grupa...
Ne desava se da se u svakoj partiji pojavi, ni u svakoj drugoj...
Takodje oblasti su jednako zastupljene bez obzira na to koliko ukupno pitanja imaju...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Sustina je da sve oblasti budu podjednako zastupljene. Dakle 10% sport, 10% kultura, 10% nauka, 10% entertainment... E to je kviz opste kulture, a kada neke oblasti ima vise a neke manje, onda to nije kviz opste kulture, vec te oblasti sa dodatkom pitanja iz opste kulture.
E, ovo bi mogao da bude dobar predlog, u smislu da mašina ne izbacuje pitanja random, nego da se sva pitanja odmah po prijemu sortiraju u neku od 10-15 grupa, gledano po oblastima, pa da mašina izbacuje pitanja redom za svaku grupu po jedno.
No, pretpostavljam da će odgovor biti da to programski nije moguće rešiti. I ja već vidim neke nedoumice, jer nije isto da li iz neke oblasti izbacuje pitanje sa 4 odgovora ili sa brojem, itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 5.504 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.