Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Maj 2025, 14:48:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O laganju  (Pročitano 3519 puta)
28. Okt 2007, 09:34:11
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Apple iPhone 6s
O laganju

Svi znaju da treba govoriti istinu, ali svako ponekad slaže - većina izgovori bar poneku laž svakog dana. Nekima je lakše da slažu, nekima teže, a, u svakom slučaju, dobro je podsetiti se nekih stvari u vezi sa "zaobilaženjem istine" - i izbegavati ga.

Laganje je najčešći razlog zbog kojeg će neko izgubiti poverenje u vas ili vi u nekog drugog. Najčešći razlog zbog kojeg ljudi lažu jeste izbegavanje sukoba, ali to je samo "krpljenje situacije". Laž samo prikriva problem, ne rešava ga, a kad se istina sazna, problem će zbog laganja biti još veći.

Još jedan čest razlog zbog kojeg ljudi lažu jeste da bi sebe prikazali boljim ili zanimljivijim, što se uglavnom radi usled nedostatka samopouzdanja, problema kod kuće ili depresije. Laži liče na domine - kao kad domine krenu da se ruše u nizu, laži mogu da unište kompletan odnos (ljubavni, prijateljski, onaj s roditeljima, bilo koji), unište vam nešto bitno u životu ili vam ugroze budućnost na neki način koji u ovom trenutku niko ne može da predvidi - ne mogu se uvek predvideti sve moguće posledice jednog čina, ali ako je taj čin bio loš, kao što laganje jeste, vrlo je verovatno da će i posledice biti loše.

Laž je nalik na kocku - svaki put se kockate hoćete li biti uhvaćeni. I imaju nezgodan običaj da vam se vrate i da vas proganjaju. Najgore je kad lažete sami sebe, mada, zapravo, i svaki put kad lažete druge - istovremeno lažete i sebe (uvek malčice poverujete u ono što ste rekli, plus govorite sebi da je u redu što ste slagali, da je bolje tako...). S lažima je nezgodno i to što se često nadovezuju jedna na drugu: da biste prikrili prethodnu laž, morate da smislite novu, i tako ko zna koliko dugo. Može vam se desiti da potpuno pogubite račun šta ste i kome rekli, plus, pošto svaki put malčice slažete i sebe, vremenom vam se percepcija sebe samih i svih oko vas može promeniti, nekada čak u nešto što veze nema sa stvarnim stanjem stvari (recimo, ako stalno pričate da su svi samo zlobni prema vama i podmeću vam, vremenom ćete i sami poverovati u to i videti spletkarenje svuda oko sebe i nekakvu opštu zaveru baš protiv vas).

Postoje takozvane male bele laži, one koje se ne izgovaraju da bi se izbegao sukob ili da bi se prikrilo nešto loše što ste vi ili neko drugi učinili, i izgovaraju se u situacijama kada istina ne bi imala nikakvu svrhu, samo bi povredila nekog. Na primer, smatrate da je devojka vašeg prijatelja ružna. On je jako zaljubljen u nju i ona je fina, dobra devojka, samo je smatrate ružnom - tada bi vašeg druga nepotrebno povredilo da mu to kažete, pa je bolje, ako ste već pitani za mišljenje o njenom izgledu, da kažete nešto tipa "simpatična", "slatka" ili šta već. Međutim, reći roditeljima da ćete spavati kod drugarice onda kada nemate takav dogovor s prijateljicom već samo želite da duže nego što vam je dozvoljeno ostanete u diskoteci nije "mala bela laž" već nešto što vas potencijalno i te kako može ugroziti, pa bi takve laži trebalo izbegavati.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1191
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Laganje je najčešći razlog zbog kojeg će neko izgubiti poverenje u vas ili vi u nekog drugog. Najčešći razlog zbog kojeg ljudi lažu jeste izbegavanje sukoba, ali to je samo "krpljenje situacije". Laž samo prikriva problem, ne rešava ga, a kad se istina sazna, problem će zbog laganja biti još veći.

Laž je nalik na kocku - svaki put se kockate hoćete li biti uhvaćeni. I imaju nezgodan običaj da vam se vrate i da vas proganjaju. Najgore je kad lažete sami sebe, mada, zapravo, i svaki put kad lažete druge - istovremeno lažete i sebe (uvek malčice poverujete u ono što ste rekli, plus govorite sebi da je u redu što ste slagali, da je bolje tako...). S lažima je nezgodno i to što se često nadovezuju jedna na drugu: da biste prikrili prethodnu laž, morate da smislite novu, i tako ko zna koliko dugo. Može vam se desiti da potpuno pogubite račun šta ste i kome rekli, plus, pošto svaki put malčice slažete i sebe, vremenom vam se percepcija sebe samih i svih oko vas može promeniti, nekada čak u nešto što veze nema sa stvarnim stanjem stvari (recimo, ako stalno pričate da su svi samo zlobni prema vama i podmeću vam, vremenom ćete i sami poverovati u to i videti spletkarenje svuda oko sebe i nekakvu opštu zaveru baš protiv vas).

Citat

Tačno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 
ja sam lagao jednu zenu ko me je zvala na telefonu, i kazao sam da me maltretira. nije ni onda me maltretirala samo toliko sam radovao da jednostavno nisam razumeo, a to je me doveo do laganje.
da li je onda to ne eticki, po Habermasu je eticki, jer kao govorni akt bio sam iskren, nisam mogao izdrziti lepotu, i nisam bio svestan. po tradicionalni etiku nisam dobro reagovao, al i onda bi isto bi krsio normative i protiv sebe.
a zena salepom glasnom zovi me ponovo Smile
« Poslednja izmena: 28. Okt 2007, 12:43:18 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Mogući signali laganja i iskrenosti (1)

Ivana Milaković 07.04.2008.

Nikada ne prija kada vas lažu, naročito ne ako to čini voljena osoba, jer je ljubavna veza pre svega nešto što se zasniva na međusobnom poverenju. Mada nema stoprocentno sigurnih znakova da vas neko laže ili da je iskren, jer čak i za one "pouzdane" može da postoji neko drugo objašnjenje, ipak nije loše biti svestan nekih signala koji bi mogli da odaju neiskrenost.

Podizanje obrva. Ispitujete svoju dragu o nečemu, i ona vam to objašnjava, da bi objašnjenje završila podizanjem obrva uz "veruješ mi, zar ne?" izgled. Stručnjaci smatraju da taj gest, naročito kod žena, često znači da nisu u potpunosti iskrene, pa bi bilo dobro obratiti pažnju na njega.

Ritam odgovora varira.
Možda vaš dragi ili draga daju besprekorne odgovore na vaša pitanja, ali ne bi trebalo zanemariti ni brzinu kojom ih daju. Ovde nema fiksnog pravila što se "prave" brzine tiče, radi se u varijaciji u odnosu na uobičajen ritam. Ako brzaju s odgovorima onda kada bi inače napravili pauzu, ili prave pauze u odgovorima koje bi inače zbrzali, to bi mogao da bude signal da nešto tu nije kako treba.

Daju vam komplimente u neodgovarajućim momentima. Komplimenti su super - onda kada su iskreni i kada su dati bez "zadnjih namera". Međutim, nije retka muška strategija da, kad vam se pravda za nešto, usred tog pravdanja kaže kako vam lepo stoji haljina, da divno izgledate, kosa vam je prelepa... Na taj način neki muškarci pokušavaju da vam odvuku pažnju sa svog opravdanja, za koje su i sami svesni da ne zvuči baš najuverljivije.

Ona se poigrava svojom kosom. Obično je to znak flerta ili pokušaj zavođenja, ali neke dame će sličnu strategiju primeniti i kad pokušavaju da prikriju istinu. Time što će muškarcu skrenuti pažnju sa svog odgovora na svoju seksualnost nadaju se da će im skrenuti i misli s ispitivanja na nešto drugo, i tako zabašuriti istinu.

On trlja šake. To je čest signal stresa, pa ako ga ispolji onda kada bi trebalo da vam daje iskren odgovor, moguće je da taj odgovor baš i nije toliko iskren. Pored toga, tim gestom on postavlja fizičku barijeru između svog tela i vašeg, što je još jedan signal da pokušava da se "izvuče".

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Mogući signali laganja i iskrenosti (2)

Ivana Milaković 08.04.2008.

Juče smo pisali o mogućim signalima da on ili ona - vaš partner ili partnerka - baš i nisu najiskreniji kad vam se pravdaju za nešto ili kada vam nešto objašnjavaju. Moguće je da ste se zapitali postoje li konkretni signali da vam neko govori istinu.

Postoje i neki signali koji govore da je neko vrlo verovatno iskren. Jedan od njih je kada je voljena osoba smirena dok razgovara s vama, i ne znoji se. Naravno, ovo pod pretpostavkom da nije trčala da se sretne s vama, nije vrućina pa se zato znoji, i nije od onih za koje je uobičajeno da se puno znoje. Kad neko naglo počne da se znoji, a razlog nije spoljna temperatura, fizički napor ili medicinski problem, to je signal stresa. Stres je normalan na početku veze, ali ako ste već neko vreme zajedno, i vaš dragi ili draga odjednom krenu da se preznojavaju dok vam daju nešto što bi trebalo da bude sasvim obično i iskreno objašnjenje, tu se verovatno nešto dešava.

Drže se jednostavnih činjenica. Jedan od čestih signala da muškarac laže je ako vam ispriča previše detaljnu priču. Muškarci često ne obraćaju pažnju na detalje, i ako je njegovo objašnjenje kratko i "obično", vrlo je verovatno da je i iskreno. Međutim, ako je krajnje detaljno, ako vam sve obrazlaže "u sitna crevca", čak i ako sve to zajedno zvuči uverljivo, moguće je da je uverljivo jer je vrlo pažljivo unapred smišljeno. Muškarac koji iskreno odgovara najčešće ne oseća potrebu da sve "okiti" detaljima.

Ona drži vrat i ramena pravo. Kada flertuju, žene neretko nagnu glavu na jednu stranu, to je još jedan od načina zavođenja, skretanje pažnje na njen lepi vrat; to bi mogao da bude i signal neiskrenosti, da sa svog objašnjenja skreće pažnju na svoju seksualnost. Iskreno objašnjenje se najčešće daje uz prav vrat, bez pokušaja da se pažnja s odgovora skrene na bilo šta drugo.

Kao što smo već rekli, nijedan od ovih signala neće vam baš stoprocentno garantovati da neko laže ili govori istinu (a ni laži ne moraju da budu ništa veliko niti zlonamerno). Ipak, mogli bi da vam pomognu onda kada niste sigurni u to da li treba da poverujete voljenoj osobi.

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
HTC Wildfire S
Pamela Meyer: Kako prepoznati lažova?

On any given day we're lied to from 10 to 200 times, and the clues to detect those lie can be subtle and counter-intuitive. Pamela Meyer, author of Liespotting, shows the manners and "hotspots" used by those trained to recognize deception -- and she argues honesty is a value worth preserving.

http://www.ted.com/talks/pamela_meyer_how_to_spot_a_liar.html
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 749
OS
Mac OS X v: 10.7.2
Browser
Safari 534.51.22
na netu samo kompletan debil moze biti iskren prema virtuelnim lazovima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
lazovi i manipulatori.. samo ih treba na vreme procitati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
na netu samo kompletan debil moze biti iskren prema virtuelnim lazovima

Smile

najzesci su mi likovi koji traze neku istinu od drugih a naravno o sebi nikad nista ne govore... Smile

ne znam o cemu se radi..o internet lazima ili lazima uopsteno...
mrzi me da citam ove psiholoske analize... Smile
umorim se od presipanja iz supljeg u prazno i igre recima...

ja jos nisam upoznao nekoga ko ne laze...
svi lazu...zbog bilo cega i bilo kakvog interesa...samo sto ne mogu svi i da me slazu...tu je razlika...
laz je kao i svaka druga rec...sve zavisi ko govori tj ko laze....
ako me laze neko ko mi nije bitan...uopste me ne zanima...sta on prica...
ali ako me laze neko do koga mi je stalo ...naravno da me to povredi..
uglavnom tesko kome podje za rukom da me dvaput isfolira.... Smile

internet lazi... Smile to necu ni komentarisati...
sem da je jasno i istinito..da istina udara kao malj... Smile da se primijetiti... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
U stvarnom zivotu je lakse. Neko ko malo poznaje psihologiju i poznaje i osobu sa kojom prica znace da li laze ili ne.

Novine i internet su malo drugaciji jer papir i pikseli trpe sve. Zato i vidjamo onolike senzacionalisticke naslove po novinama od kojih je jedno 90% neistinito.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Maj 2025, 14:48:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.