Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NS: Dvanaestogodišnjaci zapalili beskućnike, jedan umro  (Pročitano 13734 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Roditelji jesu krivi. Uvek.
mislim da je ovo jasno i vrlo razumljivo napisano.

lično mislim da ima ljudi koji se radjaju zli

Sto samo potvrdjuje da nisi odmakao dalje od naslova.

kog naslova?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Znaci, ipak su roditelji krivi?
A i centar za socijalni rad koji nista ne preduzima...

Sta to znaci ipak, kad je normalno da su za svoju decu odgovorni roditelji ?! Smiley
Roditelji su odgovorni za postupke svoje decu iz milion razloga, a izmedju ostalog jer dete nije uvek bas najsvesnije sta radi..i kakve posledice vuce to sto ono radi Smiley
Drugi od bitnijih razloga je sto roditelji "oblikuju" svoju decu. Ako propuste da ih na vreme izvedu na pravi put, posle je kasno.

Roditelji bi u ovom slucaju trebali da glave robiju, a dete ako se ispostavi da nije uracunljivo...lecenje i stroga kontrola u zatvorenom da se ovaj horor ne ponovi.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
zamislimo sad da je neki srbin zapalio recimo cigana ili emigranta iz afganistana,danas pale beskucnike sutra ce paliti i nas
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425

danas pale beskucnike sutra ce paliti i nas

Logično...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49850
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Пазите нешто. Какво год срање да се деси људи причају: "Америка ово, Америка оно,..." Јуче читам у Блицу да из америчког закона треба преписати да се за три кривична дјела (ма каква била) преписује доживотна. Људи не разумију да Амери штанцају криминалце још од пелена. Па их онда што је могуће раније осуђују. Имам податак да клинци од 9 година леже у затвору. Зато сам писао да се не треба угледати на горе већ на боље од нас. Можда ће Славко препусујући добити добру оцјену из географије, али ипак узор треба бити неко ко улаже напор да научи. Дакле уложити више труда и енергије да се систем среди, а не ићи прљавом пречицом. Нама узор треба да буде Европа а не Америка. Моје субјективно мишљење (да ме не нападате) јесте да су Република Српска и Србија цивилизованије од Америке. Прије свега зато што смо у Европи и што смо прикључени њиховим тековинама заштите људких права. Америка има више бескућника него Република Српска становника. Да ли и тамо убијају бескућнике? Наравно. Само што никога није брига...
« Poslednja izmena: 21. Dec 2016, 13:54:35 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
I opet...

To što Ameri imaju 9-godišnjake u zatvoru, i to što su im ti zatvori među najgorim mestima na planeti... to nije nikakav argument da de facto starosna granica za krivičnu odgovornost ostane 18 godina. Kažem 18 jer znamo svi da nijedan maloletnik nikad ne dobije adekvatnu kaznu, nego samo neke sprdnje.

Kako odrediti novu starosnu granicu i kako skrojiti sistem odlučivanja kada počinioca slati na vaspitne, a kada na popravne mere? Pa lepo pobogu.  Smile Postoje psihijatri, postoje kriminolozi, postoje sudije, postoje veštaci, postoje pravnici. Okupi se stručna komisija, svako da svoje mišljenje, napravi se neki koncenzus i da se predlog zakona u kome se lepo definiše: ako je uzrast taj i taj, onda mali nije bio skroz svestan posledica. Ako je stariji uzrast, onda u mardelj; Ako je mali nesvesno napravio sranje, onda ide kod psihologa da se to ispegla. Ako je napravio svesno, onda je očigledno prso i nije za povratak u društvo bez kontrole... Itd,itd...

Bezveze se pravi nauka i debata oko toga, a stvar je u biti vrlo prosta. Ako je počinjeno teško krivično delo, počinilac se stavi pod lupu. Ispita se da li je to njegovo delo rezultat :  nepromišljenosti, uticaja drugih, ili unapred isplanirano i svo vreme svesno sprovođivano. Drugim rečima, utvrdi se da li je mali Fucked Up Beyond All Repair, ili za njega još ima šanse da se popravi i pretvori u korisnog člana društva. Ako je ovo drugo, pošalje se kod psihologa i stavi na strogi nadzor x godina. Ako je ovo prvo, šalje se u dom, a ako je baš težak zločinac, onda u zatvor. Pa lepo sedi tamo i kako odrasta razmišlja o svojim delima i posledicama.

Mislim može do sutra da se diskutuje o detaljima i pojedinostima svega ovoga. Al to neće promeniti činjenicu da ne može većina bezuslovno da trpi nekolicinu poremećenihSmile Da, tužno je što se neki ljudi rađaju zli. Tužno je što se neki rađaju ok ali posle skliznu u zlo ili ludilo. Ali jebi ga, tako je. Shit happens. I sad to što se sranje događa nekolicini, ne znači da trebamo svi mi ostali da trpimo zbog toga. Ljudi se rađaju i bez ruku i nogu, pa jel to sad znači da svi mi ostali treba da odsečemo svoje i solidarišemo se s njima?  Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2016, 14:26:34 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ja sam cuo imau velike planove za nas...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
Не товари, иницио, таман се отворила могућност за нормалну комуникацију!!1
« Poslednja izmena: 21. Dec 2016, 15:10:43 od 8112kristal »
IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Моје субјективно мишљење (да ме не нападате) јесте да су Република Српска и Србија цивилизованије од Америке. Прије свега зато што смо у Европи и што смо прикључени њиховим тековинама заштите људких права.
hehehe svasta.
pojede nas korupcija i lopovluk kolko smo civilizovani
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
mob
VIP VIBE C
aj kristal ne seri mame ti. potpuno je u pravu u vezi ovoga. ameri bi tako lepo ustrojili te male gmazove da bi drustvo fino odahnulo.
Dobro, i? Uštroje ga...Sutra se neće desiti spaljivanje, već će "prosjake" istranžirati, biće sve brutalnije i brutalnije. Kazne deluju na normalne ljude, na sumanute i psihotične - ne, a takvih je sve više i više.

Citat
odakle ti to da je ''Do pre samo 25 godina, ovakve stvari su bile nezamislive'' ?.
Koliko godina imaš?

Odmah da ti odgovorim ja imam 54 godine. Meni su kao osnovcu oteli sat sa ruke lica otprilike 19 godina. Da se te stvari nisu dešavale, nije tačno, dešavale su se, samo su zataškavane. Ali stoji da su roditelji više vodili računa šta im deca rade - uopšte bili smo mnogo bolji ljudi.

Ne bavim se psihologijom, ali svojevremeno mi je jedan dečji psiholog rekao da se karakter buduće osobe stvara do 7. godine. Moguće su male korekcije ali samo prinudno. Još jedan njegov citat kako se stvara nervozno deto, majka dok doji se svađa sa ocem, mleko čas ne ide čas ide, dete se bori za mleko koga više nema nego što ima.

Ja i dalje smatram da su krivi roditelji i naše šta me briga nije se meni desilo. Banalan slučaj, pas ispred radnje napada prolaznike, suprug vlasnice radnje ga hrani, kada sam ja napao vlasnicu ona mi odgovara "Ma šta me briga šta se dešava napolju". Kada bi mnoge radio Mileve (pretpostavljam da znaš značenje tog termina) više vodili računa a ponašanju dece iz komšiluka nego ko se sa kime švaleriše mislim da bi bilo mnogo bolje.

Opet verovatno banalan slučaj, ali ilustruje naše sadašnje roditelje. Mamlaz od jedno 10 godina udara drvetom po mojoj metalnoj zaštiti. Zveči da se čuje 100 metara dalje. Ja nailazim iz prodavnice majčin komentar je: Pa šta ako udara, jer je nešto oštetio. Koliko ja znam fiziku drvo ne može oštetiti metal, ali ja se unutra bavim intelektualnim radom. I zašto sam dužan da preživljavam stresove od iznezadnog zvuka. Umesto da kaže izvinite komšija, skrenući mu pažnju da to radi.

Kao što je neko pametan rekao da je u Srbiji dovoljno jedan komunalno policajac na 5000 građana, što se iz prakse videlo da nije tako, tako smatram da podhitno treba promeniti Zakon o zaštiti maloletnika (tako se nešto zove, mrzi me sada da tražim) i ukinuti da dete do 14 godina nije odgovorno. Znaju oni mnogo bolje šta i kako, uvesti popravne domove, oduzimati decu od nesavesnih roditelja i da vidiš kako će se stopirati. A ne da roditelj dečaka od 11 godina, koji je višnjama oštetio nameštaj na terasi kaže "šta ću mu ja". Da platiš nameštaj, eto šta ćeš bitango. Uostalom, nije bio Tito lud što je organizovao radne akcije. Bio sam u stručnoj službi SORA Đerdap 83, i dobio informaciju da su, gledano kroz novac, troškovi veći od koristi, ali kroz druženje, razvijanja da su svi ljud, ljudi  bez obzira da li je profesor fakulteta ili beskučnik, mnogooo su vredili. Bilo je obavezno služenje vojnog roka, koje je te eventualne moralne izrode vraćalo na pravi put.

Ti kristal izgleda nisi čuo za staru narodnu "Batina je iz raja izašla". Pokušavati da mu lepo objasniš, ne vredi, udri. Vidiš moj drug iz razreda u gimnaziji, je platio kaznu za prelaz van pešačkog prelaza. Nikad više nije prešao.

Nemam dete, ali kada bi samo pomislio na neke nestašluke "bio bi tu i tamo mestimično plav" (Đorđe Balajević, Tom Sojer). Pa neka zove koliko hoće SOS telefon
« Poslednja izmena: 22. Dec 2016, 07:36:13 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.