Imamo sličan književni ukus. Šta preporučuješ od Dostojevskog? Zle duhe pročitao prvu knjigu. Nisam fasciniran. Braću Karamazove planiram da pročitam. Pogledao sam film "Idiot" iz 1958. Zaista šteta što nikada nisu snimili drugi dio klasika.
« Poslednja izmena: 17. Nov 2025, 11:19:41 od Magic Master »
Imamo sličan književni ukus. Šta preporučuješ od Dostojevskog? Zle duhe pročitao prvu knjigu. Nisam fasciniran. Braću Karamazove planiram da pročitam. Pogledao sam film "Idiot" iz 1958. Zaista šteta što nikada nisu snimili drugi dio klasika.
ne znam koliko je sličan ako ti se zli dusi nisu svideli rođo,to mi je vrv u top 3 njegove ako ne i top 5. braća karamazov mi je ubedljivo najbolja njegova,čista desetka, a može i poniženi i uvređeni i zapisi iz podzemlja,zapisi iz podzemlja su mi (sad baš gledam na jednoj grupi de kačim sve uredno i ocenjujem) zapravo na drugom mestu iza karamazovih, sa solidnih 9.6/10 zločin i kazna mi se nešto nije svidelo začudo
Pročitao sam zločin i kaznu, kockara, idiota, prvi dio zlih duhova. Odslušao zapise iz mrtvog doma i zapise iz podzemlja.
Zle duhe i Braću Karamazove ću pročitati.
Preporučujem pripovjetku "San smešnog čoveka", planiram da pročitam "Krotku".
Nisam čitao romane iz prvo dela piščevog stvaralaštva.
meni su još ostali samo momče i dvojnik čito bih i te tvoje san i krotku,jel ima kod nas i šta mu je to? verovatno neke zbirke pripovedaka,ne verujem da je roman