Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 07:21:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi zakon – nove kazne!  (Pročitano 474653 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung i8510 innov8
Misli na izlazak na polaganje, kosta 3500 din. A cela obuka, zavisi od auto skole...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2042
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
mob
HTC 
Upravo tako..najbolje zovi i pitaj auto skolu, ja sam to zavrsio pre godinu dana..znam za ortaka koji je sada zavrsavao da mu je izaslo 22000(obuka-jugo)+7000(polaganje)+lekarski (~3000, sad je vrv i jace) al on je poceo po starom, najbolje ce ti u auto skoli reci.. ja kada sam trazio skolu, nazvao sam 15tak skola u blizini i upisao u najpovoljnijoj (ima drasticne razlike u ceni) tako ti je i za lekarski... Okreni par brojeva i dobices vise informacija nego ovde.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Neodoljiv

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Evo aj sam upisao krajem oktobra valjda, časovi (40) su bili oko 24 000 (1 čas=600 kinti), lekarski skoro 3 000, testovi 3 500 i vožnja 3 500.Ima razlika od škole do škole.

@ Fman

E hvala, spala mi je kamenčina sa srca Smile A ono "P" na svu sreću nisu utvrdili još kako bi trebalo da izgleda (znaju oni da je to veoma debilna stavka, pa otežu da ih narod ne bi  SmileSmile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 4
sto se tice P nisu precizirali ... ali stoji da treba da stoji na istaknutom mestu napred i nazad ... sto znaci proizvoljno ... ali treba da stoji  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Oduzeto 19 tablica zbog
zatamnjenih stakala na vozilima

Saobraćajna policija u Kragujevcu je za sedam dana oduzela registarske tablice vlasnicima 19 vozila koja su imala zatamnjena stakla lepljlivim folijama, a vratiće ih vozačima kada uklone te nepravilnosti, saopštila je danas policija.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja trajaće do 13. marta imajući u vidu da značajan broj vozila učestvuje u saobraćaju sa obojenim staklima na kojima su zalepljene folije, nalepnice ili stavljeni premazi različite providnosti radi zatamnjivanja, što otežava vidivljovst i bezbedno upravljanje vozilom.

U saopštenju je navedeno da će od danas do 13. marta saobraćajna policija sprovoditi i akciju pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima.

Izvor: blic.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung i8510 innov8
Citiram prijatelja sa Opel kluba...

Citat
Pre sat sam bio u AMSS NS.Glavni tip za atest izmerio sa uredjajem (kao potkovica,spusti se staklo pa da obe strane obuhvati staklo) da je na prednjim bocnim 50% Smile  Smile  (napred su mi Lummar 20 ili 25% nisam siguran) a na zadnjim 60% (nazad su 30 ili 35% Lummar).
Ljubazno je objasnio a iz price sam shvatio

INTRO Mereno je unutra na tamnom a ne napolju jer je jako Sunce, jer su se moje folije ponasale kao fabricki tonirana stakla.

1.hajka traje od 28.2-13.3,u tom periodu je opominjanje ili skidanje tablica na licu mesta ili skidanje tablica i kazna 5000 ili uput na vanredni tehnicki.znaci sve varijante pa kako koja koga zadesi.Preovladava skidanje tablice na licu mesta

2.posle 13.3 kazne ce biti dosta rigoroznije tako da ce ici i do 30000

3.za 7 do 15dana BICE PONOVNA IZMENA POTUNV tj clana 72 stav tri KOJIM CE SE DOZVOLITI ZATAMNJENJE IZA SREDNJEG STUBA DO 100% DOK NA PREDNJIM BOCNIM I SOFERSAJBNI nece smeti da se stavi ni najsvetlija moguca od 1%

4.Ne skidati  sve folije vec  skinuti samo na prednjim bocnim a da nazad NE DIRAM.

5.Merenjem napred je ustanovio da je % zatamnjenja 50% Smile Kako Smile: Koliko sam shvatio uredjaj SABIRA % fabricke toniranosti na staklu (skoro kod svih pise tranparency 75% sto znaci da propusta sunceve zrake 75%) + % folija (u mom slucaju Lummar 20-25%).

-Pokazao mi je jednog Fiata kome su sva stakla farbricki 25%,pise transparency 75% i jos slovna oznaka sa brojem.Na takva stakla NE SME DA SE STAVLJA FOLIJA NI OD 1%).(dok ce izmenom za koji dan pozadi smeti i do 100%)

NIKOLA na astri karavan ima fabricki zelena stakla 25% dok iako na mojim pise kao na njegovim bela su mi kao na Bojanovoj astri,kako ne znam!

Krenuo sam ali sutra cu zavrsiti skidanje prednjih tj u ravnI vozaca i suvozaca dok zadnja ne diram!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Iz saobraćaja isključeno 937
vozila zbog zatamnjenih stakala

Saobraćajna policija je za vreme pojačane kontrole vozila sa zatamnjenim staklima, od 28. februara do 13. marta, podnela 1.549 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je 937 vozila isključila iz saobraćaja, rekao je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju precizno naglašava da se vetrobrani ne smeju zatamnjivati, a ostala stakla mogu biti naknadno modifikovana tako da ukupna vrednost prigušenja svetlosti ne prelazi 25 odsto, kazao je Simić Tanjugu.

On je dodao da stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15 odsto kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

"Vlasnici vozila, kod kojih su lepljenjem folija, nalepnica ili stavljanjem premaza napravljene prepravke na vetrobranu i spoljnim prozorima dužni su da u ovlašćenoj ustanovi ispitaju svetlosnu propustljivost kako bi dobili odgovarajuće uverenje", objasnio je Simić.

Izvor: blic.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.11
Mene zaustavio pandur 14.3.2011. iza "Hajat"-a,gde ,inače,konstantno stoje.
Ja bio poslednji u koloni,koja je prelazila tramvajske šine,vidim pušta sve i čeka mene.Proveravam pojas,uključena svetla,sve je OK.On mi pokazuje da stanem-rutinska kontrola učesnika u saobraćaju,gospodine,isprave,molim.
Ja mu dam-imam nove tablice i saobraćajnu,od pre mesec dana.
Gospodine,kaže on,imate zatamnjena stakla.Imate li odgovarajući atest za ista?
Kažem mu da nemam,auto sam takav kupio(zaista je tako,nemam potrebu da ovde lažem),a kažem mu i to, da sam dan pre(nedelja 13.3.)video u emisiji SAT da će to ubuduće trebati-mislim na atest,da nisam znao pre.
Medju nama,ja sam ,tog jutra,već zvao čoveka u Ruzveltovoj(AMSS),ali mi se nije javio na mob.
Pandur kaže da ide skidanje tablica,a ja da odlepim folije ili pribavim atest,pa da doteram auto ispred SUP-a,gde će oni da konstatuju zadovoljenje propisa i vrate mi tablice.
Ja mu kažem da,kao što vidi,vozim porodični auto(C-Max),stakla nisu zatamnjena da bih prevozio atentatore u autu,imam 2 dečija sedišta pozadi.On se zamisli i odluči da me pusti-neka prodje sa žutim kartonom,kaže.
Sve je tako prošlo OK,medjutim,on mi izdekla, da po propisu,prednja bočna stakla mogu imati zatamnjenje do 35%. Ja se začudim,pa,valjda 25%? Tako sam čuo na TV.
On mi ponovi da nije 25%,nego 35%.Onda se zagleda kroz moja stakla i reče da će moja proći taj atest,jer zaista nisu tako tamna.Što se tiče zadnjih bočnih,ona mogu biti i 100% zatamnjena.Šoferšajbna mora biti 0%,to znam.
Ja u rebusu  Smile, skontam da nema pojma o čemu priča,zahvalim se,ubacim u 1. i odem.
Nešto kasnije dobijem lika iz AMSS;on naravno potvrdi priču o 25%,kao i to,da nijedna folija nema ispod 25% zatamnjenja+fabrički obojena stakla(moja jesu zelena fabrički).Reče mi da uzalud bacam tih 2400.-RSD,ali da dodjem,pa će mi on odmah reći,da li da se nadam ili ne.Ali,gotovo sigurno,ne.
Onda pozovem lika iz policije,koga poznajem,on potvrdi priču o 25%.
Dodjem kući,odlepim foliju sa prednjih bočnih stakala.
Stanem pored auta i vidim razliku,ne veliku(iznutra gotovo nikakvu,ali to je optička varka,kaže lik iz AMSS),koja je mnogo manja kada je sunčano.I tako sada vozim-ako mi budu pravili probleme,mogu i da skinem te 2 folije na licu mesta,treba mi 2 minuta.
« Poslednja izmena: 21. Mar 2011, 10:15:18 od megadeki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Zanima me da li je potreban atest ako imam zatamnjena zadnja bocna i gepek vrata,a prednja ne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
"Kraj" folijama za
zatamnjivanje stakala

Saobraćajna policija je za vreme pojačane kontrole vozila sa zatamnjenim staklima, od 28. februara do 13. marta, podnela 1.549 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je 937 vozila isključila iz saobraćaja, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju precizno naglašava da se vetrobrani ne smeju zatamnjivati, a ostala stakla mogu biti naknadno modifikovana tako da ukupna vrednost prigušenja svetlosti ne prelazi 25 odsto, kazao je Simić Tanjugu. On je dodao da stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15 odsto kako ne bi došlo do zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. "Vlasnici vozila, kod kojih su lepljenjem folija, nalepnica ili stavljanjem premaza napravljene prepravke na vetrobranu i spoljnim prozorima dužni su da u ovlašćenoj ustanovi ispitaju svetlosnu propustljivost kako bi dobili odgovarajuće uverenje" objasnio je Simić.

Ukoliko vlasnik vozila ne poseduje atest za zatamnjena stakla saobraćajna policija ga upućuje na naknadni tehnički pregled ili pokreće prekršajni postupak u kome može skinuti tablice sa vozila i napisati prekršajnu kaznu (5.000 dinara) vlasniku vozila. Automobili sa fabrički zatamnjenim staklima poseduju utisnutu oznaku o homologaciji, pa vozači mogu da upravljaju takvim vozilima, jer je fabrika izvršila potrebna ispitivanja pre stavljanja u promet, objasnio je Simić.

Vlasnik "Black Glass" servisa Nikola Vučinić je rekao da se još tačno ne zna koje će sve ustanove izdavati sertifikate, ali sigurno je da će to biti Institut "Vinča", Auto-moto savez Srbije, kao i nekoliko fakulteta u Beogradu i Novom Sadu. Prema njegovim rečima, tamne folije se ugrađuju kao zaštita od sunčeve svetlosti i UV zračenja, jer leti mogu temperaturu u kabini da snize i do 15 stepeni Celzijusovih, pa se umanjuje potreba za korišćenjem klima-uređaja u automobilu.

"Osim što će unutrašnjost automobila postati svežija i komfornija, a vožnja udobnija, ugradnjom folije staklo dobija na bezbednosti i jačini, pa se u slučaju saobraćajnih nezgoda, smanjuje opasnost od telesnih povreda nastalih rasipanjem sitnih komada stakla", istakao je Vučinić.

Lider u proizvodnji auto-folije je firma "LLumar", koja je bum na američkom tržištu doživela početkom osamdesetih godina prošlog veka, dok su zatamnjena stakla ekspanziju u Srbiji doživela tokom devedesetih. Danas svako ko želi da dotera svog ljubimca na četiri točka može to učiniti za 90, 120 ili 130 evra, u zavisnosti od tipa vozila, a većina servisera za tu uslugu nudi garanciju od pet godina.

Kako "Politika" saznaje, ateste za zatamnjena stakla izdaje samo institut Vinča, jer poseduje uređaje koji mere stepen propustljivosti svetlosti stakala. Tako bi ovaj atest teoretski mogli da dobiju svi vlasnici automobila sa fabrički zatamnjenim staklim.

Sa druge strane, vozači koji su vozila zatamnili folijama, čak i onim najkvalitetnijim, trebalo bi da znaju da praktično nemaju nikakve šanse da dobiju atest, jer se atesti za folije, jednostavno, ne izdaju. Naime, najveći stepen propustljivosti zatamnjujućih folija je 73 odsto, dok se po slovu zakona "smeju dodatno zatamniti sva stakla osim vetrobrana, ali tako da svetlosna propustljivost nije manja od 75 odsto".

Ako se još zna da su na većini automobila stakla fabrički zatamnjena bar za nekoliko procenata, jasno je da će skidanje zatamnjujućih folija za mnoge vozača postati realnost.

Izvor: Politika via VreleGume.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 70
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 07:21:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.