Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 17:20:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нови Српски Програм  (Pročitano 12350 puta)
14. Apr 2009, 19:56:11
Clan u razvoju


Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8

НСП


Циљеви и начела Новог српског програма

 

Национална слобода

1. Потпуна слобода српског народа основни је циљ Новог српског програма. Повратак суверенитета државе српског народа једини је пут за остварење националне слободе и социјалне правде за наш народ.

У складу са међународним повељама и уставом Србије залагаћемо се и борити за права српског народа не угрожавајући при томе права и обавезе мањинских народа.

2. Државна традиција српског народа налаже нам да поново створимо, одржимо и ојачамо српску државу. Наша држава мора бити слободна и независна од страних сила, она неће служити никоме другом до свом народу који ју је зарад свог напретка и створио.


Јединство српског народа

3. Нови српски програм ће се непоколебљиво залагати за јединство српског народа у Србији, али и уједињење свих Срба, и то како духовно тако и физичко уједињење. Заштита националних интереса српског народа наш је најосновнији задатак а нема већег националног интереса од слоге и јединства нашег народа.

4. Под јединством српског народа ми пре свега подразумевамо јаку свест о истој националној, културној и цивилизацијској припадности, свест о истим интересима, без обзира на географске просторе на којима Срби данас живе.
Различитости у менталитету, обичајимa али делом и верске разлике које су се изродиле кроз векове умањиће се и превазићи подизањем националне свести, знањем и образовањем.

Српска историја и заједничка судбина српског народа су оно што нас повезује и због тога се не сме вршити кобна подела и сукобљавање српског народа по регионалној, верској или идеолошкој линији.


Сва права за наш народ

5. Ми ћемо захтевати сва права гарантована српском народу изван Србије. Борићемо се на сваки начин да се помогне свим Србима где год се они налазили. Са друге стране не прихватамо ни један акт који откида било који део међународно признате државе Србије али не прихватамо као коначну ни окупацију српких крајина на западу нити окупацију Косова и Метохије.

6. На територији републике Србије српском народу се мора гарантовати безбедност и потпуна сигурност живота и имовине, као што се гарантује мањинама које су под заштитом својих матичних држава или међународне заједнице.

Српски народ има право да се заштити на сваки начин, као што то право имају сви народи на планети.

7. Косово и Метохија су неоткидиви део српске државне територије и република Србија мора обезбедити сигурност сваком Србину на свим деловима своје територије.

8. Одбрана основних људских права, националних и грађанских слобода није у нашем случају само демагогија као код такозваних „невладиних организација“ и партија које служе окупаторима наше земље. Ми се за та права заиста и боримо јер су нам ускраћена у нашој рођеној земљи.

Борбом за наша права боримо се и за све друге јер је поштовање тих права основна вредност цивилизованог друштва а ми једном таквом друштву тежимо.


Јака локална самоуправа и стабилна држава

9. Хоћемо јаку државу уз јаку локалну самоуправу.

Покрајине, као комунистичка заоставштина, нису потребне Србији, не само због њихoве неефикасности, гломазног бирократског апарата и финансијског баласта за државу, већ и због тога што између локалне самоуправе и државе није потребан посредник.

Такав модел је ефикаснији, јефтинији и примеренији данашњој ситуацији. Никаква регионализација заснована на политичком или националном принципу није пожељна, насупрот томе треба ићи на сврсисходност и економичност.

10. Поједина министарства треба изместити из главног града да би се и другим градовима у Србији пружила шанса за развој. Такво измештање министарстава допринело би уједначавању развоја појединих градова у унутрашњости и водило би нестајању потребе за сталним стварањем раздора између регија и главног града.


Против наметања кривице нашем народу

11. Одбијамо наметање комплекса кривице српском народу. Наш народ није одговоран за ратове на подручју бивше Југославије и никакво плаћање ратне одштете, коју би плаћала наша деца, неће и не сме бити прихваћено.


Европа - европским народима

12. Градићемо мостове поверења заједно са нашим суседима и братском народима, али не желимо улазак Србије у такозвану Европску унију и злочиначку организацију под именом „НАТО“.

ЕУ и НАТО не заслужују наше чланство јер су одговорни за велика страдања и погибије наших сународника. Противљење уласку Србије у ЕУ и НАТО поред моралних разлога има и економске јер је чланство у тим организацијама скупо и непотребно.

13. Сарађиваћемо са свим истинским националистима у Европи у циљу рушења такозване „Европске уније“ и моћи америчког колонијализма да би смо након тога заједно стварали слободну Европу која ће припадати европским народима.

Срби и Руси заједно ће спасити Европу. Зато је савез са Русијом судбоносан како за спас нашег народа тако и свих европских народа.


Социјална правда

14. Потребно је обезбедити широк социјални програм и заштиту за најугроженије грађане Србије. Зато се мора вратити бесплатна здравствена заштита.

Социјална правда за нас није само парола. Остваривање социјалне правде за све грађане наше државе биће први задатак у слободној Србији.

15. Морају се заштити сва права радника, као и права сељака и свих који живе од сопственог рада. Строго се морају казнити сви они који су на крви и зноју радника и сељака незаконито стицали богатства.

Радници и сељаци морају бити потпуно заштићени од стране државе али се мора ићи и на организовање ефикасних синдиката и удружења пољоприведника уз потпуну подршку државе.

16. Свима се мора обезбедити кров над главом. Држава се мора побринути да изгради довољан број јефтиних али функционалних станова. Поред тога морају се обезбедити повољнији стамбени кредити и легализовати постојећи већ изграђени објекти за становање по симболичној цени.


Суштинска реформа војске, гарант одбране

17. Хоћемо суштинску реформу војске а то не подразумева смањивање већ повећавање броја војника. Србији не треба плаћеничка војска. Србији у складу са традицијом нашег народа треба српска војска. Због тога тражимо увођење обавезног служења војног рока, у смислу добре и квалитетне војне обуке регрута. Са друге стране полиција и жандармерија морају бити деполитизовани и у искључивој служби грађана.

18.Ношење оружија се мора дозволити сваком пунолетном грађанину Србије који испуњава законски основ, који је психофизички здрав, са одслуженом војском, и који није кримогеног понашања.


За ревизију приватизације, против пљачке

19. Против смо пљачкашке приватизације државне имовине и против спољне либерализације. Због пљачке имовине од нашег народа, захтевамо ревизију приватизације која мора бити покренута одмах по успостављању слободне државе.


Штедљива, домаћинска економија


20. Економски опоравак наше државе могућ је уз штедљиву домаћинску политику. Залажемо се за ефектно покретање процеса производње. Организовање јавних радова дало би изврсне резултате, нарочито јер би оно смањило незапосленост али би и средило инфраструктуру Србије.

21. Енергично смо против политике дужничког ропства. Таква пракса се мора прекинути а добијени кредити у будућности улагали би се искључиво у производњу и њено повећање. Поред тога мора се хитно зауставити распродаја српских фирми страним улагачима за мале износе.


Праведна пореска политика

22. Смањење пореза најбољи је начин борбе са "сивом економијом". Флексибилнија пореска политика довела би до уреднијег плаћања пореза. Поред тога сви они који запошљавају нове раднике би неко време подстицајно требали бити ослобођени плаћања једног дела пореза. Са друге стране повећао би сe порез свим великим предузећима.


Имовина народа и државе

23. Електропривреда, нафтна индустрија, воде и шуме Србије нису на продају и оне морају остати у већинском власништву државе.

24. Мора се вратити имовина отета од стране комунистичке власти, како Српској православној цркви тако и породицама оних којима су комунисти конфисковали непокретну имовину.

Приватна имовина мора да буде заштићена од стране државе.


Правосуђе у служби закона

25. Нови српски програм залаже се за строжије кажњавање поједних кривичних дела и измену кривичног закона. Сасецање корупције у правосуђу наш је примарни задатак.

26. Потпуна реформа правосуђа је обавезна.
Не залажемо се за потпуно укључивање англосаксонског права у наш правосудни систем већ желимо да створимо правосудни систем који ће бити примерен нашем народу и нашој држави. Судство мора бити искључиво у служби закона.


Оживљавање сеоских домаћинстава

27. Залажемо се за повратак на село. Због тога желимо ограничење претапања сеоског становништва у градове а пољопривредницима се морају обезбедити повољни кредити и гарантовати повољан откуп за њихове производе.

28. Држава мора заштитнички да се односи према ратарској и сточарској производњи. Откуп производа ратара и сточара се мора гарантовати а цене откупа морају бити примерене.


Екологија, заштита животне средине и здравље

29. Залагаћемо се за озбиљне програме и законе у циљу потпуније заштите и очувања животне средине. Поред тога законски ћемо заштитити животиње да би се избегло безосећајно поступање, мучење и безразложно убијање животиња.

30. Тражимо здраву исхрану и строго контролисање адитивских додатака прехрамбеним производима. Већина болести настаје као резултат лоше исхране и сматрамо да би здравом исхраном побољшали здравље нације нарочито водећи рачуна о деци.


Образовање у циљу истинског стицања знања

31. Образовање наше деце мора бити сврсисходније него до сада. Због тога ћемо се борити за озбиљно реформисање просвете. У основној школи, која треба да буде бесплатна, посебну ноту треба дати запостављеном образовању опште културе, изучавању српске и светске историје али и физичком васпитању и борилачким спортовима.

32. Бесплатно образовање за надарену децу је један од наших циљева. Поред тога просветни радници морају да добију посебну пажњу државе због њиховог значаја и утицаја на нове генерације.


Борба против изумирања нашег народа

33. Да бисмо се супроставили нестајању српског народа радићемо на оснивању посебних фондова из којих би се исплаћивале бенефиције за свако новорођено српско дете. Са друге стране свака мајка са више од троје деце имала би признат потпуни радни стаж. Онај грађанин Србије који нема децу а здравствено је способан за то, платиће посебну врсту пореза, а средства прикупљена на овај начин ишла би у фондове за повећање наталитета.

34. Залагаћемо се за строгу законску забрану абортуса уз подршку верских заједница у Србији а нарочито Српске православне цркве. Промовисаћемо мајчинску част коју желимо да вратимо нашим женама и мајкама.


Здрава породица-здрава држава

35. Посветићемо се промовисању вредности здраве српске породице. Брак као светиња и топлина породичног дома морају се неговати и морају имати пуну пажњу здравог друштва.

36. Деца у нашој земљи имаће потпунију заштиту у складу са међународним повељама. Деца морају бити заштићена од сваке врсте радног или другог искоришћавања, порнографије и разних изопачености.


Омладина, наша нада и будућност

37. Омладини се морају пружити примери здравих вредности. Младима ћемо пружити сасвим нову визију. Спортске манифестације неће бити само због профита, а друштвено забавне манифестације неће више бити парада очаја и неморала.

38. Омладина у здравој држави мора бити заштићена од порока алкохолизма, наркоманије и осталих девијантности. Младим генерацијама морају се пружити активности које ће им пробудити ентузијазам и буђење истинског младалачког духа.


Пружање помоћи старима

39. Пензионерима као социјално угроженој категорији нашег друштва мора се помоћи. Пензиони фонд се мора увећати да би из њега могла да се исплати довољно висока свота новца која ће бити довољна сваком пензионеру за живот. Помоћ социјално угроженим старим људима мора бити пружена од стране државе и држава мора скупити средства и организовати групе волонтера за помоћ старима.


Заштита културне баштине


40. Српска култура је део европске и светске баштине и њеним очувањем ћемо заштитити наш историјски и духовни идентитет. Потребно је веће улагање у заштиту културно-историјских добара. Желимо да пружимо помоћ у рестаурацији срушене и заборављене истинске српске културе и традиције. Желимо да се народу врате академије, уметничке школе, галерије, музеји, позоришта.

41. Противници смо декаденције у уметности. Уметност сведена на дириговане књижевнике, баналне музичаре и наказно сликарство не може представљати српску уметност данас. Пружићемо пуну подршку талентима који имају пуно тога да нам прикажу и покажу, како нама у земљи тако и светској уметничкој јавности.


Слободни али одговорни медији

42. Слобода медија је пожељна али мора се законски ограничити јер држава мора заштити грађане од неодговорних новинара. Новинари могу стећи статус службених лица али под извесним условима. Медији морају да се залажу за подизање свести појединаца и друштва у областима друштвене и политичке културе


Верске слободе

43. Верујемо у Његошеву:“брат је мио које вјере био“. Иако смо већински православни хришћани, желимо потпуно уједињење свих Срба, без обзира на вероисповест.


Очување традиције и културе

44. Борићемо се за очување традиције и културе као и афирмације духовних, моралних и других вредности српског народа.



Наши циљеви нису само списак лепих жеља већ представљају ултимативне животне циљеве сваког нашег члана.

Наша начела нису само декларативна већ су смисао живота сваког нашег активисте.

Циљеве и начела руководство НСП-а мора ставити на листу приоритета и чинити све за њихово остварење.

Сваки активиста мора се посветити максимално и безусловно остварењу циљева и начела Новог српског програма.

До слободе и уједињења српског народа, до коначне победе и до потпуног остварења наших уверења!
IP sačuvana
social share
"Крв је вјечна"
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Jbt, odakle mi je ova skracenica NSP poznata?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Qtek 小米
Шта је ово све ничу странке које краду пограм СРС, па зар се Тадић толико плаши нас Радикала. Smile
Победићемо бре и ове издајнике из СНС-а, победићемо и остале издајнике који се залажу за улазак у Е.У., што подразумева признавање лажне државе 'косово'.


п.с. НСП (Ново Светски Поредак)  Smile
све је то лепо, али нема потребе да делимо патриотско бирачко тело, поготово кад не знамо ко се крије иза програма НСП, који јесте добар, али нема вођу који се бори на првој линији.
Наш лидер је жртвовао 6 година живота да би се изборио за идеологију коју следимо, док разни Николићи и Вучићи седе са тајкунима по луксузним рестторанима и планирају како да се домогну дела власти како би наставили/наследили пљачку.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju


Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Шта је ово све ничу странке које краду пограм СРС, па зар се Тадић толико плаши нас Радикала. Smile
Победићемо бре и ове издајнике из СНС-а, победићемо и остале издајнике који се залажу за улазак у Е.У., што подразумева признавање лажне државе 'косово'.


п.с. НСП (Ново Светски Поредак)  Smile
све је то лепо, али нема потребе да делимо патриотско бирачко тело, поготово кад не знамо ко се крије иза програма НСП, који јесте добар, али нема вођу који се бори на првој линији.
Наш лидер је жртвовао 6 година живота да би се изборио за идеологију коју следимо, док разни Николићи и Вучићи седе са тајкунима по луксузним рестторанима и планирају како да се домогну дела власти како би наставили/наследили пљачку.


искрено радикалу су скурцали. пре пар година сам их подржавао, али су почели у неким стварима много да претерују па их више не узимам за озбиљно.



п.с. НСП (Ново Светски Поредак)  Smile


бем ти теорије завере  Smile



све је то лепо, али нема потребе да делимо патриотско бирачко тело, поготово кад не знамо ко се крије иза програма НСП, који јесте добар, али нема вођу који се бори на првој линији.
Наш лидер је жртвовао 6 година живота да би се изборио за идеологију коју следимо, док разни Николићи и Вучићи седе са тајкунима по луксузним рестторанима и планирају како да се домогну дела власти како би наставили/наследили пљачку.

па не крије се нико иза програма НСП-а Smiley види се на њиховој почетној стр ко води НСП.
а што се тиче хага, мислим да тамо ниједан Србин није требао да буде послат па све и да су нам опет звекнули санкције. ал јбг кад Срби тренутно не воде Србију Smile

@Coolrunner

"Jbt, odakle mi je ova skracenica NSP poznata?"

-http://www.nsp.org/1/nsp/home/home.asp ? Smiley
IP sačuvana
social share
"Крв је вјечна"
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mislim da smo jedinstvena zemlja.  Imamo 50 Stranki.  Da posaljemo ove nase u USA, da vide kako se degradira zemlja iz iskustva  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy II
aaaa ovo je davidoviceva stranka  Smile mali firer se virtuelno vrnuo u srbiju.  Smile  jos jedna kombi stranka  Smiley 1 mada vodju im ceka marica al to ti isto dodje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma


Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
MacOS X
Browser
Mozilla OS
mob
HTC One
Nije mi palo na pamet ovo za novi svetski poredak. Meni je vise bilo asocijacija na nacional-socijalisticku partiju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Qtek 小米
Citat
искрено радикалу су скурцали. пре пар година сам их подржавао, али су почели у неким стварима много да претерују па их више не узимам за озбиљно.
Па ко је био задовољан Томом европејцем ? Ја сам мислио да је то била само фора да привуче више гласова, мада смо у исто време на другој страни губили гласаче због његове пасивне политике, али сада смо прочишћени од издајника и СРС је поново отворено анти-западна странка.

Наравно у вашем програму ви нисте представили ама баш ништа ново.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 
Koliko znam ovo nije stranka od davidovica,vec je predsednik stranke Aleksandar Nogo (ako se ne varam)
Sve u svemu podrzavam rad svake stranke koja se bori za dobrobit Srbije.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up


“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Ima, vidim, još optimista koji su gledali američke filmove bez razumevanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 17:20:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.