Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нови притисци на СПЦ у Црној Гори: зашто Србија ћути?  (Pročitano 6919 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Zamlate! Niko u svetu ne uči pravu istoriju, već samo ono što treba da se uči. Sa druge strane niko ni ne zna pravu srpsku istoriju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Zamlate! Niko u svetu ne uči pravu istoriju, već samo ono što treba da se uči. Sa druge strane niko ni ne zna pravu srpsku istoriju.

To je onda zbog toga što se nešto ne zna ili se pogrešno tumači, ali nije o tome reč. Ovde je reč o stvarima koje se znaju, ali se o njima ne piše, a ima i brutalnih laži

ovako uopštene rečenice ne znače ništa. recimo: niko ne zna pravu srpsku istoriju!? Pa šta sada to znači!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Pa u stvari istorija nijedne zemlje ne može biti u potpunosti poznata, jer se strateške odluke država donose "iza zatvorenih vrata", i nepoznate su hroničarima; ovi samo mogu da pokušaju da protumače šta se zbog čega desilo i kako. A ovo se samo odnosi na skorašnju istoriju, što se tiče srednjovekovne istorije tu postoji malo izvora i oni su međusobno kontradiktorni, tako da je moguće praviti samo teorije šta se tu sve događalo.
Ali nije u ovome stvar. Stvar je u tome šta treba da uče deca u školama. Ne znam kolko si star, možda si samo tinejdžer koji misli da mu odrasli ispiraju mozak ili slično. Radi se o ovome. Politika nije stvar koja se tiče širokih narodnih masa, prvo što ovi nju ne mogu da shvate, a drugo što bi mogli da prave probleme usled neslaganja sa pojedinim odlukama. Potom, nijedan čovek, ni dete ne želi da sluša o sramnim delima svojih predaka zbog kojih bi se stideo. Onda, pripovedanje o prošlosti služi i stvaranju jedinstva nacije, a ono se ne postiže pljuvanjem po njenoj starini. I tako dalje, sve u svemu, istorija je jedno moćno oružje kojim treba oprezno rukovati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
pripovedanje o prošlosti služi i stvaranju jedinstva nacije........... sve u svemu, istorija je jedno moćno oružje kojim treba oprezno rukovati...
Smile Smile Тачно тако.
А сад по Србији имаш људе што се подсмевају нама што се бунимо против отимања наше историје у ЦГ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Pa u stvari istorija nijedne zemlje ne može biti u potpunosti poznata, jer se strateške odluke država donose "iza zatvorenih vrata", i nepoznate su hroničarima; ovi samo mogu da pokušaju da protumače šta se zbog čega desilo i kako.

Čini mi se da takve relativizacije: da se ni o čemu ne zna ništa - ne doprinose dobroj raspravi. To možeš da kažeš za sve a da nisi ništa posebno rekao. Pre svega, istorija se ne piše samo o dogadjajima iza zatvorenih vrata, postoji još mnogo, mnogo toga drugog - nije istorija nauka nekakvih pukih odluka, te odluke samo mogu da se koriste kao izvori ili objašnjenja, procenjujući njihov značaj.

A da ne pričam o memoarima samih učesnika u donošenju odluka. Pa evo samo za primer Vukovi memoari o Knezu Milošu, koji nisu otvarani do 1900-te i koji su potvrdili neka saznanja.
Citat
Stvar je u tome šta treba da uče deca u školama. Ne znam kolko si star, možda si samo tinejdžer koji misli da mu odrasli ispiraju mozak ili slično. Radi se o ovome.

Star sam dovoljno da je već uobičajeno da ljudi u mojim godinama imaju decu.
Citat
Politika nije stvar koja se tiče širokih narodnih masa, prvo što ovi nju ne mogu da shvate, a drugo što bi mogli da prave probleme usled neslaganja sa pojedinim odlukama. Potom, nijedan čovek, ni dete ne želi da sluša o sramnim delima svojih predaka zbog kojih bi se stideo.

Ne slažem se da se politika ne tiče "narodnih masa", ali preskočiću to da ne širimo temu.
Ti otprilike kažeš da ljudi ne žele da čuju istinu. To je netačno, evo recimo mene zanima istina kakva god bila. Drugo, imaš toliko knjiga o vrlo sramnim dogadjajima i ja znam mnoge koji ih čitaju, pa i ja sam ih čitam. Pa evo u Nemačkoj imaš čitave lekcije o holokaustu, genocidu, Hitleru koje su kritične prema tom periodu. Deca idu u posete logorima. Čita se dnevnik Ane Frank kao lektira. Pa da ne pričam u Rusiji recimo koliko se piše o Staljinovim logorima, samo je jedan Soležnjicin bio toliko uvažavan zbog tog pisanja. Pa recimo Australija, tamo je vlada uputila zvanično izvinjenje starosedeocima zbog postupaka njihovih predaka prema njima i o tome se javno govori.
Citat
Onda, pripovedanje o prošlosti služi i stvaranju jedinstva nacije, a ono se ne postiže pljuvanjem po njenoj starini. I tako dalje, sve u svemu, istorija je jedno moćno oružje kojim treba oprezno rukovati...

Za pripovedanje se apsolutno slažem sa tobom, ali ja ne govorim o pripovedanju koje je najčešće mitomansko, nego o ozbiljnoj istoriji i ozbiljnoj školi. Škola treba da stvori kritične i moralne ljude, a ne poslušne i nemoralne kojima će laž da bude preča od istine  Smile

Citat
А сад по Србији имаш људе што се подсмевају нама што се бунимо против отимања наше историје у ЦГ.

Pa jel ti hoćeš da kažeš da priznaješ da se vaša pobuna zasniva na laži?

Eto recimo meni uopšte nije najvažnije jedinstvo nacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
hm, dao si dobar primer kako se Nemcima nameću zločinačka dela njihovih dedova, ali ako nisi upoznao Nemce ne znaš kako ih boli kad im to neko spomene. kada sam ja to u šali spomenuo nekoj Nemici, ona se jadna rasplakala i žalila se kako joj svi stranci samo o tome pričaju.

a što se tiče Crne Gore i srpstva, te dve stvari ne mogu da deluju nepovezano. Crnogorci su se svojevremno kunuli u svoje srpstvo i nazivali su se potomcima kosovskih junaka, a u staroj crnogorskoj himni se kolko ja znam veliča srpstvo, a nikad nije zgoreg baciti i po koji pogled na Gorski vijenac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
a što se tiče Crne Gore i srpstva, te dve stvari ne mogu da deluju nepovezano. Crnogorci su se svojevremno kunuli u svoje srpstvo i nazivali su se potomcima kosovskih junaka, a u staroj crnogorskoj himni se kolko ja znam veliča srpstvo, a nikad nije zgoreg baciti i po koji pogled na Gorski vijenac.

Pa to je tačno, Kralj Nikola se popeo na glavu Srbijancima sa svojim srpstvom. Ali sada su očigledno nastupila drugačija vremena medju vladarima Crne Gore, ali šta da se radi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Pa jel ti hoćeš da kažeš da priznaješ da se vaša pobuna zasniva na laži?
На којој лажи?

Eto recimo meni uopšte nije najvažnije jedinstvo nacije
ОК нема проблема, твоје мошљење. Ја, с друге стране, то видим као стуб било чега даљег везаног за ту нацију (у овом случају нашу). Кад будемо били јединствени по питању шта је наше, ко смо шта смо и шта нам је чинити, онда можемо да полемишемо о томе шта ћемо и како даље. Овако само лутамо у магли, на раскрсници смо а не знамо на коју ћемо страну..
ali šta da se radi
Е па мора нешто да се ради. Седење скрштених руку нас је и довело до овде!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
На којој лажи?

Pa tamo si se složio iznad sa Borom da je istorija moćno oružje skojim treba pažljivo rukovati.

Citat
Кад будемо били јединствени по питању шта је наше, ко смо шта смо и шта нам је чинити, онда можемо да полемишемо о томе шта ћемо и како даље. Овако само лутамо у магли, на раскрсници смо а не знамо на коју ћемо страну..

Tu se slažem sa tobom da nedostaje jasan sistem vrednosti, ali ako hoćemo zdrav sistem vrednosti onda tu nema mesta za Amfilohija koji, molim vas, propoveda rat!

Citat
Е па мора нешто да се ради. Седење скрштених руку нас је и довело до овде!

Pa dobro to sam ja i rekao da treba oboriti Djukanovića a to oni neće uspeti u Crnoj Gori jer ne znaju. Ja sam pisao o tome kako ja zamisljam strategiju obaranja Djukanovića
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Amfilohija koji, molim vas, propoveda rat!

opet si ostao bez lekova ili si se posvadjao sa deckom? Smile

« Poslednja izmena: 23. Jan 2009, 22:34:04 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.