Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:01:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi predlog „Severna Makedonija”  (Pročitano 155100 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
Nokia 
malku izbegavme od temata ama nema vrska.Jas nigde ne kazav deka gi mrazime ili se plasime od srbite naprotiv smetame  deka sme sli4en mentalitet.a inaku vo istorijata nikade ne se pokazuva deka bevte mnogu ljubezni so nas osobeno vo kralska jugoslavija
Ovo je potpuno tačno.Neću da grešim dušu.
Međutim Karađorđevići nisu imali baš mnogo iskustva sa višenacionalnom državom k'o što su imali Austrougari ili Turci.
Turci pogotovo.Čuveno je njihovo "iskustvo".
Nije mnogo vremena prošlo a zaboravio se bol od gušenja Kruševske republike.
Ko je ubio Goce Delčeva,Pitu Gulija i ostale?
Turci su sad postali prijatelji a Bugari,Grci i Srbi koji ih oteraše ,postadoše najcrnji dušmani.
Na valja pos'o...ne valja nikako.
Ne može se poreći nacinalno negiranje kojeg je bilo od strane Srbije.Ali ga je bilo a i sada jeste od strane Bugarske.
Na kraju krajeva šta god bilo u prošlosti da bilo činjenica je da je samo nekadašnji Srpski deo Makedonije nezavisna država...mogu reći na žalost Pirinskih i Egejskih Makedonaca.
Mislim da mogu da razumem taj najveći "strah" od Srba.Pošto su Srbi Makedoncima etnički najbliži opravdano je da je najveći strah od asimilacije upravo usmeren prema najbližem rođaku ,koji ruku na srce i nije baš imao mnogo takta za Makedonsko pitanje u prošlosti.
Lično meni je mnogo drago što je Makedonija nezavisna.Nestao je jedini kamen spoticanja u odnosima sa Bugarskom.Odnosi Bugarske i Srbije nikad nisu bili na višem nivou nego sada.

Što se Grčke tiče oni ne osporavaju postojanje Makedonske nacije.Osporavaju samo ime.
Ja bih rekao s'pravom ,bez obzira što su mi Makedonci etnički kud i kamo bliži.
Smešno je Aleksandra Makedonskog isturati...ali stvarno je smešno.Čovek nije ni čuo za Slovene dok je bio živ.

Znam da smo se svi navikli na ime Makedonija i Makedonci ali treba naći neko rešenje.
Šta na primer beše s'onim carom Samuilom...nešto se setih?Kako se zvaše ta država?
A to je pravo poreklo.To je prava tradicija.Slovenska.
Bugari su pak lepo rešili problem.Pošto su zaboravili pod kojim su plemenskim imenom došli iz Beloruskih šuma uzeli su ime osvajača ,iako sa njima nemaju nikakvih etničkih veza.Tih starih Bugara više nema pa ne mogu ni da se ljute što im je neko ukrao ime.

"Severna Makedonija" po meni je možda i dobar naziv.To bi značilo da postoji i Južna Makedonija koja treba da se ujedini sa Severnom.Kao Severna i Južna Koreja,Severna i Južna Osetija ...
Nego šalu na stranu...najprikladniji naziv bi bio Slovenska Makedonija.
U svakom slučaju sve je bolje nego FYR Macedonia...bar ja tako mislim.
A i s'Grcima nema zajebancije na tu temu.Može im se da ucenjuju.Šta da im radimo?
Moj deda lepo jednom reče:"Onog ko ti treba nemoj da ljutiš!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 269
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k750
moeto ime ke bidi kako jas so sakam a ne kako ti so ke mi kazish ili onie tvoi prijateli vo navodnici i toa ima da go postovash. za informacija na site ,vo Bitola se gradi grandiozen spomenik na Filip a vo Skopje uste pogolem na Aleksandar.Ke si kasnat GRCITEOD LEVOTO MADE Smile
Citat
i ne znam zosto mislite deka imam odbivnost kon srbite koga ni eden od vas so koj polemiziram ne gledam deka prijatelski e nastroen kon mene

Теби је пријатељ само онај који верује у ваше фантазије. То је твој проблем...

Citat
Grcite sakaat da ni go smenat identitetot ama vo toa nema da uspejat

А бре прекини да ме зовеш Србином. Вређаш мој идентитет. Ја сам потомак Константинов и моја држава је Римско царство... Немој више да ме вређаш бре! Smile Smile

Видиш колико је смешно! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
moeto ime ke bidi kako jas so sakam a ne kako ti so ke mi kazish ili onie tvoi prijateli vo navodnici i toa ima da go postovash. za informacija na site ,vo Bitola se gradi grandiozen spomenik na Filip a vo Skopje uste pogolem na Aleksandar.Ke si kasnat GRCITEOD LEVOTO MADE

Нисам ни мислио да имаш нешто паметно да ми кажеш после свега...

Небитно, ја стварно јесам пријатељ народа у БЈРМ. Али не верујем у ваше званичне будалаштине и то је то!
Ти можеш себе да назниваш и марсовцем ако желиш. То само говори о теби а не о меи.  Smile

Можеш да градиш 1000 споменика већих и од кипа слободе, а опет ћеш бити једнако удаљен од Александра као и ја од Константина... Чак пола миленијума даље...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Можеш да градиш 1000 споменика већих и од кипа слободе, а опет ћеш бити једнако удаљен од Александра као и ја од Константина... Чак пола миленијума даље...  Smile
Nesreca po BJRM pa ne postoji nikakva drzava-nasljednica Aleksandrvog carstva koja bi zbog tih spomenika poslala neki kamioncic pomoci ili kojecega.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Tako je to sa narodima koji dobiju na tacni državu , pa im odjednom treba poreklo. Kad ga već nema, onda se izabere nešto pogodno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 269
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k750
ovaa drzava kakva e takva e jas si ja sakam i sum se borel za nea vo 2001 g.a od druga strana ne sum ja napagal vasata drzava nitu sum vi go sporel identitetot kako vie mene.ama toa e rezultat na kulturata  i vospituvanjeto sto go imata.blagodaram
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Zvanicni jezici foruma su srpski i engleski pa bi bilo fino da svoje misli iznosite u jednom od ta dva jezika.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
разумемо га колико толико ... а ти не разумеш имењака ... ц ц ц ц ...

Него лепо рече Феанор ... нико од нас Срба, бар их ја не знам, не мрзи Македонце ...чак сте нам и међу симпатичнијим суседима, мада то и није тешко  Smile ... јбга само гледано са стране мало нам је смешна та прича о Александру ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Normalno da ne mrzimo Makedonce, ali oni nisu baš tako blagonakloni prema nama. Priznali su Kosovu, što je bilo jako neprijatno za nas , ali mi smo posle malo ljutnje, prešli preko toga. Oni imaj stalni strah od Srba, ali je bolje da se boje Šiptara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6300
A mi ih prvi priznali po imenu koje su oni hteli, Republika Makedonija, dok ih ostatak zove FYRM.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:01:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.