Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi Nokia telefoni  (Pročitano 235379 puta)
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
E sada ja nešto ne razumem Nokia je uložila milijarde dolara u kupovinu navteq-a i u razvoj drugih servisa koji će sada da se stope u bing servise, što znači da će i samsung i lg i bilo ko drugi dobiti te servise uz licencu, kako su oni tu na dobitku? Čime će pokriti mid range i entry level posle ukidanja symbiana, i uopšte cela njihova strategija mi uopšte nije jasna.

WP7 ui je meni katastrofa, to je sve samo ne na dohvat ruke, igrao sam se malo i osim što sam skrolovao u sve moguće strane ništa nisam uradio.
Poređenje sa apple proizvodima nije dobro iz već znanih razloga (nije ovde tema o tome).
« Poslednja izmena: 12. Feb 2011, 16:03:05 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia Lumia 1020
E sada ja nešto ne razumem Nokia je uložila milijarde dolara u kupovinu navteq-a i u razvoj drugih servisa koji će sada da se stope u bing servise, što znači da će i samsung i lg i bilo ko drugi dobiti te servise uz licencu, kako su oni tu na dobitku?
Odakle ti ova informacija? Meni se učinilo da će samo windows telefoni od nokie imati njenu besplatnu navigaciju. I da ovo nije "licenciranje" windowsa koje nokia plaća kakvim ga predstavlja wayfaringpilgrim, nego zajednički projekat nokie i microsofta. Nokia će sigurno biti povlašćena u odnosu na druge proizvođače, i zapravo je jedan od mogućih ishoda napuštanje windowsa od strane samsunga, htc-a itd. i njihovo potpuno okretanje androidu, dok će zauzvrat nokia biti glavni distributer microsoftovog os-a. Zato mislim da je ovo bio i bolji izbor od androida, sa njim bi se nokia jako teško izdiferencirala.
Ovde, osim što mislim da će moći da se izdiferencira preko softverskog dela (ne očekujem da na samsungu budu nokia softverska rešenja), mora to da uradi i na hardverskom planu.

Rekao sam da ako se os ne poboljša i ne iskoristi nokijine hardverske prednosti, nema ništa od ovoga. Da li wp7 ima podršku za radio predajnik, hdmi, tastaturu i miša, usb otg..? Mislim, čak i sa memorijskim karticama imaju problema... Smile

Sve ovo govorim ne gledajući konkretne funkcionalnosti androida. Jasno je da je mnogo prikladniji za nekog upućenijeg korisnika, ali iz ugla nokie, taj izbor bi označio njihov krah.
Kako će sve ovo ispasti, možemo da vidimo za ~2 godine Smile
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Evo jedna od stavki

• Nokia Maps will be a core part of Microsoft’s mapping services. For example, Maps would be integrated with Microsoft’s Bing search engine and adCenter advertising platform to form a unique local search and advertising experience.

E sada ako ovo bude ekskluziva za nokiu (mada koliko ja razumem to će biti integracija u sam OS) onda ne vidim svrhu ostalih proizvođača (osim ucenjenog htc-a) da ulaze u tu priču pošto će nokia imatu veliku prednost + ako budu imali dozvolu da ga personalizuju.
« Poslednja izmena: 12. Feb 2011, 19:51:49 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia Lumia 1020
Ja se upravo tome i nadam, ali nam zapravo nisu izneli dovoljno informacija da bismo mogli da donosimo sigurne zaključke, tako da samo preostaje da sačekamo. Koliko se nokia nećka u poslednje vreme, može i ovo da propadne pre nego što započne.
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 6
Nokia allowed to customize Windows Phone 7

Talk about a change of mindset – it looks like Microsoft are taking back what they said about not allowing manufacturers to customize Windows Phone 7. Microsoft originally didn’t want to deal with the update delays that consumers have been complaining about because manufacturers decided to customize their Android phones with their own custom skins but now it seems that things have changed. Nokia has just confirmed that they will be allowed to customize the Windows Phone 7 operating system any way they like. But they have mentioned that the customizations will be kept to a minimum and won’t affect the update process when Microsoft releases updates for the operating system.  It hasn’t been made known if Microsoft will now let other manufacturers play a role with WP7 customization, but if so, we’re probably going to see a very different operating system when Nokia makes their WP7 phones. This Nokia-Microsoft deal is starting to get very interesting.

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 6
Nokia to push out cheap Windows Phone handsets quickly

Speaking during a meeting with Finnish business journalists, Nokia CEO Stephen Elop said the handset maker would produce inexpensive Windows Phone handsets quickly. The ability to produce smartphones with a very low price point was reportedly on of the key factors in selecting Microsoft as a partner for the future of the Finnish company’s mobile platform. “We have become convinced that we can do that very quickly,” Elop said during this meeting on Friday. The final agreement between Microsoft and Nokia should be inked within the next few months and Windows Phone handsets are expected by the end of the year.

The initial response to Nokia’s decision to drop Symbian and adopt Microsoft Windows Phone has been mixed. The Finnish company’s stock dropped more than 20% and many Finnish employees unhappy with the decision took a voluntary day off when the deal was announced earlier this month. A group of stockholders claimed to be staging a coup to unseat Elop, but this Nokia Plan B initiative was later revealed to be a hoax.

Though many Symbian fans may be disappointed to see their mobile OS of choice disappear, mobile industry executives view the plan as a good move for two companies that are struggling in the mobile marketplace. Nokia is the top manufacturer by volume but is losing marketshare each quarter to Apple’s iPhone and Google’s Android OS. Microsoft is currently on the bottom, trying to fight its way up the ladder. This partnership will give each company a much needed boost.

Nokia CEO Elop also sold all his Microsoft shares on February 17th and purchased 150,000 shares of Nokia. The CEO came under fire earlier this month when it was discovered he held a large amount of Microsoft stock and none in his own company. The battered CEO claimed regulations prevented him from selling this stock during the negotiation period between the two high-profile companies. Now that the deal is public and close to being inked, the former Microsoft executive sold his interest in Microsoft and rightly invested it in Nokia.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 6
New Symbian UI leaked; Improved widgets, smaller status bar and more

Not sure how we missed it, but Nokia has apparently showcased a brand new Symbian UI during the Mobile World Congress in Barcelona. From the image above, we clearly see the improvements that include a smaller status bar, better widgets which are no longer confined to their small rectangular enclosure and new buttons at the bottom of the screen.

Moreover as you can see from the image above, that’s the Nokia N8 running the new UI, hinting us a firmware update is / may be coming. Hopefully, we won’t have to wait for the first Symbian^4 devices to get better user experience. Actually, you don’t have to wait already – just grab SPB Software’s awesome SPB Mobile Shell and make your N8, C7 or some other Nokia touchscreen Symbian smartphone rock…

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
MacOS X
Browser
Chrome 10.0.648.114
mob
Apple iPhone
Ma ne, ovaj status bar bas ne lici na Android status bar Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 6
More Windows Phone 7-Nokia deal details revealed

Nokia Windows Phone 7

Here’s some very interesting news – according to the latest reports online, it appears that the Microsoft-Nokia deal for the Finnish phone manufacturer to create Windows Phone 7 handsets has not been finalized yet. Apparently the two giants are still going over the final details of the deal before coming to an agreement. No wonder there hasn’t been any official announcement or confirmation of when we’ll be seeing WP7-Nokia devices. But since the deal has been pretty much confirmed and it doesn’t look like Microsoft or Nokia will be backing out from it, it’s only going to be a matter of time. However if you’d like to go over the agreements yourself, you’re welcome to check out the 200 page PDF file here.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
MacOS X
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple iPhone
Šuška se: Nokia X7 Video

Do ovogodišnjeg Nokijinog događaja na kojem će predstaviti najvažnije novosti za naredni period ostao je još samo jedan dan, a već imamo priliku da vidimo nešto novo. Nakon nekoliko glasina o modelu X7 o kojima smo već pisali imamo priliku da vidimo kratki video klip u kojem su predstavljeni ne samo X7, nego i nove Symbian karakteristike. Recimo, tvrdi se da je Web pretraživač do 3 puta brži od prethodnika, interfejs je sređeniji, lepršaviji u smislu brzine, ima potpuno nove ikonice, a UI je toliko poboljšan, da jedva čekamo da vidimo sve u praksi.

Nokia X7 ima displej od veeelikiiih 4 inča, sa Clear Black tehnologijom, sa kojom smo se upoznali na modelu C7, kameru rezolucije 8 MPix sa blicem i HD video zapisom, metalno zakrivljeno kućište i gomilu memorije za aplikacije i multimediju. Ekranska QWERTY tastatura mnogo je bolja i lakša za kucanje, a u okviru Web pretraživača omogućeno je i zumiranje sadržaja prostim razvlačenjem, odnosno širenjem ekrana (pogledajte video).
Video je napravljen za promotivnu kampanju britanske “3″ mreže i ostaje nam još samo da sačekamo sutrašnju konferenciju, kako bismo se uverili u sve detalje i nove karakteristike Symbiana. Iako kasni, Nokija bi sebi mogla da kupi dosta vremena i korisnika dok ne pređe u potpunosti na WP7 platformu, što se očekuje najranije do kraja godine.

Izvor
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.