Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 23:16:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi korak u potrazi za vanzemaljcima  (Pročitano 10920 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Takodje su rekli da im je neshvatljivo to što se vode ratovi i ubijaju životinje.

Мени је помало нејасно зашто неки људи сматрају да се нека цивилазиције негде у свемиру никад није сусрела са ратом.
Све цивилизација почињу од нуле и напредују, неки ванземаљци, тамо негде су вероватно и редовно ратовали међусобно и све то вероватно имају записано у својој историји. Зар немислиш да би када би видели Земљу, не би сетили те своје историје?
Neznam stvarno.Valjda visoka inteligencija i napredak ide sa moralnim usponom jedne civilizacije.Sve je moguće a sigurno je da ima "dobrih i loših momaka" medju vrstama.
 O maj gad,naravno da nemam nijedan dokaz da vanzemaljci postoje ali srce i intuicija šljakaju u svakom od nas a oni se ne pitaju mnogo na žalost.Sve više ljudi liče na robote kojimaradi samo racio a desna hemisfera mozga zakržljava.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Neshvatljivo... pa nama je ovde neshvatljivo da se u japanu cele porodice kupaju zajedno [otac majka, deca, svi goli u kadi], neshvatljivo mnogo toga u srednjem veku koji je bio vrlo skoro a mogu misliti kako nas neko moze shvatiti koji sve te ratove ima desetine hiljada godina unazad.

Sve je stvar prirode- vrster vrlo specijalizovane za borbu i lov ne napreduju mnogo. Vrste koje nisu specijalizovane ne napreduju. Ajkula ce jos milione godina biti ovakava jer je odlicno prilagodjena i vlada morem... Dakle u sustini mi kad tad moramo da izadjemo na put mira i ne ubijanja.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
 Definitivno tačno.Većina ljudi nikako da shvati da evolucija ne znači samo tehnološki već i naš lični duhovno-spiritualni napredak.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Sve je to tacno, ali ne smemo da ih apriori prihvatimo da su OK i da nemaju lose namere ako ikad Zemljani uspostave kontakt sa nekom civilizacijom, jer ipak jedino sto nas sprecava da mi ili oni stupe u kontakt je ogromno rastojanje koje se savladava tehnologijom, a ne duhovnom evolucijom. Doza zdravog nepoverenja i sumnjicavosti je neophodna. Primer u istoriji su Inke.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 16:52:57 od niksa517 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Plašim se da će tek neke buduće generacije doživeti upoznavanje bića sa drugih planeta.To je neminovno a dali su dobri ili loši ko zna..Znam samo da je logično da postoji nešto i to je to..
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 17:10:10 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Sony xperia
Citam, citam, i opet citam postove, i dosta mi deluje da su razmisljanja ovozemaljska. Sa ovdasnjim predrasudama, zeljama i ambicijama i .....
Postavlja se pitanje, koliko je moguce da ce neka civilizacija preci desetine , stotine i li hiljade svetlosnih godina, samo da bi nekog napala i preuzela njegove resurse???
A ako smo kod resursa, pa ako oni mogu preci te razdaljine, imaju takvu tehnologiju, lako je moguce da im resursi i ne trebaju. Resursi su svuda oko nas. Pa zar zakon o odrzanju energije ne kaze da je energija neunistiva, vec moze samo preci u materiju i obratno. Ako oni to mogu uraditi, sta ce im resursi ?? Na taj nacin iz energije mogu stvoriti sta zele. Ako pak stvore delove za svoje uredjaje i brodove, onda im u prilog ide i zakon entropije, koji kaze da sve tezi da se vrati u prvobitnostanje. Gvozdje, oksidise da bi se vratilo u rudu, staklo se raspada da bi opet postalo pesak ili kristal,... a njima tako stvoren deo u startu je nov, tako ima taj prirodan pocetak, pa i ako se pokvari, tezice da se vrati u pocetno stanje. Da je opet nov.
E sada postoji i druga zezancija sto je ovozemaljsko razmisljanje. Sta ako su civilizacije u vremenu pomerene, vremenski diskontinuitet. Npr, radio prenos Hitlerovog govora, na otvaranju olimpijskih igara, stici ce radio signalom do neke civilizacije za mozda 500 god. Oni rese da nam krenu u posetu, pa prodju jos 500 god, a mi se u medjuvremenu potamanimo, sta ce oni zateci. Pitanje je koliki je vek neke civilizacije???
A sta ako njima vec nije problem kontrolisati prostor/vreme... kako cemo im privuci paznju. Koliko mi obracamo paznju na bica koja su intelektualno mnogo ispod nas. Kako nam ona mogu privuci paznju da postoje. Sta smo mi to postigli da njima privucemo paznju.???
Nasi naucnici su uspeli usporiti sevetlost na 50 km/h. Sta oni mogu uraditi???
Jedna od verzija nasih fizicara za warp pogon je, da brod ispred sebe stvori tako jako gravitaciono polje, da savije prostor ispred sebe. toliko da destinacija na koju hoce otici, bude njemu pred nosom. Ostaje mu samo da preskoci, u taj deo prostora, iskljuci prostorni savijac, i tog momenta je na destinaciji od desetine, stotine , hiljade sv. godina daleko. Sta sa prostorom izmaedju ?? Na tom prostoru mogu biti stotine civilizacija, promasice ih.
Mi i dalje povladjujemo zivotinjskim instiktima. Doduse vise ne pisamo da bi odredili granice svoje teritorije, ali zato postavljamo ograde, granice, zakljucavamo stanove, auta,... sta ako oni to ne rade ???? Ako su odavnoto prevazisli ili nikada to nisu radili??
Ajd da ne kenjam dalje...

Smile Smile Smile Smile

Citat
Nego sad se nesto prisecam- jel nasa rec Bog vodi od staroslovenskog irzara koji znaci "nebeski brod'?

Ne izaivaj me.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 19:02:18 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Bravo care  Smile Pročitao sam post sa uživanjem Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
...
Postavlja se pitanje, koliko je moguce da ce neka civilizacija preci desetine , stotine i li hiljade svetlosnih godina, samo da bi nekog napala i preuzela njegove resurse???
...

Zemaljsko razmisljanje  Smile
Salim se.
Nego, zasto bi neko napao Zemlju radi resursa kada ih ima u svemiru koliko hoce, to si u pravu.
Recimo ovaj scenario. Recimo da su price o otmicama tacne i da su vrsili ispitivanja i razne eksperimente. Znaci nekog su oteli protiv njegove volje i radili nesto na njegovom telu. To nije dobro.
Sada se postavlja pitanje zasto neko ko ima takvu tehnologiju radi takve stvari.
Kakvo je njihovo poimanje dobra i zla?
Uopste ne mora da znaci da njihov zivot zasnovan na ugljeniku kao i nas tako da i nista drugo ne mora da bude isto.
Ne kazem ja da sada i ako se oni supste odmah nuklearka i gotova stvar. Nego zdravi oprez i sumnjicavost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
...
...
Zemaljsko razmisljanje  Smile
Salim se.
Nego, zasto bi neko napao Zemlju radi resursa kada ih ima u svemiru koliko hoce, to si u pravu.
Recimo ovaj scenario. Recimo da su price o otmicama tacne i da su vrsili ispitivanja i razne eksperimente. Znaci nekog su oteli protiv njegove volje i radili nesto na njegovom telu. To nije dobro.
Sada se postavlja pitanje zasto neko ko ima takvu tehnologiju radi takve stvari.

Kakvo je njihovo poimanje dobra i zla?
Uopste ne mora da znaci da njihov zivot zasnovan na ugljeniku kao i nas tako da i nista drugo ne mora da bude isto.
Ne kazem ja da sada i ako se oni supste odmah nuklearka i gotova stvar. Nego zdravi oprez i sumnjicavost.
Upravo mi to radimo sa životinjama.Mi ih kontrolišemo i koristimo za naše potrebe protiv njihove volje.Kakvo je naše poimanje dobra i zla?
 Definitivno nemamo pojma.
 Kako li nas oni vide ako nas posmatraju i šta li možda vanzemaljci rade ako rade...Ne kažem da je ovo tačno,ali ako je tačno kao što pričaju da nas vanzemaljci kontrolišu preko vlada-onda se nama radi slično što i mi životinjama.Nažalost,duboko smo nesvesni koliko se ponašamo loše ali tako nas uče i mi neznamo za bolju realnost.Samo mali broj ljudi pokušava da se izdigne iz ovog stada od čovečanstva.

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 23:16:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.