Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi kineski milioneri potiskuju ruske tajkune  (Pročitano 11601 puta)
18. Jan 2011, 06:46:42
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
LONDON - Od luksuznih rezidencija, preko Vorholovih slika, pa do skupocenih starih vina – novi kineski milioneri sve češće troše ogromne sume u Velikoj Britaniji.

S obzirom na to da je tržište nekretnina u Kini prezasićeno, a inflacija raste, kineska finansijska elita – Kina i Hongkong mogu da se pohvale sa 89 milijardera, po čemu su odmah iza SAD – ulaže novac tamo gde je sigurnije.

Većina je izabrala London. Tako je neposredno pred Božić Džozef Lau Lueng-Hung, 57-godišnji hongkonški magnat nekretnina, dao 33 miliona funti, odnosno 40 miliona evra, za petospratnu rezidenciju u Belgraviji, luksuznoj četvrti Londona. U njoj će biti dovoljno zidova da na njih okači platna Pola Gogena koje je platio 25 miliona funti, Pabla Pikasa od osam miliona i portret Mao Cedunga, Endija Vorhola, plaćen 11 miliona. Ako Lau iznenada poželi da napusti Britaniju, može da se posluži svojim „boingom”, koji vredi 99 miliona funti, i uživa u kabini površine 4.786 kvadrata.

Lau nije jedini Kinez koji se preselio u London. Iz nedavnog izveštaja Najta Frenka, agenta za nekretnine, vidi se da skoro polovina svih investitora stiže iz Kine i Hongkonga. On ističe da je ova invazija takozvane „pekinške funte” počela pre dve godine. Tada je statistika pokazala da su kineski turisti trošili tri do četiri puta više nego prethodne godine.

Zahvaljujući tradiciji kupovine poklona, Kinezi masovno kupuju satove i nakit za rođake, prijatelje, poslovne partnere i ... ljubavnice. Novi kineski bogataši ne žale para za firmiranu robu „Luj Viton, „Roleks” ili „Barberi”, a London im savršeno odgovara jer na istu robu u Kini moraju da plate PDV od 20 odsto. Kinezi su danas najveći prekomorksi kupci luksuzne robe i u tome su premašili turiste iz Rusije i arapskih zemalja.

Na šta troše koneski milioneri u Velikoj Britaniji

- Džozef Lau: Rezidencija u Belgraviji od 33 miliona funti; platno Pola Gogena za 35 miliona, Pikaso za 11 miliona i Vorhol za 11 miliona funti; plavi dijamant za pet miliona funti

- Sajlas Ču, bivši vlasnik juvelirnice „Garard”, kupio je korporaciju „Pepe džins”.

Kenet Fang, hongkonški industrijalac, preuzeo je „Pringl”, čuvenu fabriku trikotaže

- Pati i Endi Vong pročuli su se u visokom društvu po novogodišnjim žurkama na koje dolaze princ Endrju i Širli Bejsi

- Misteriozni kineski milioner kupio je bocu „šato lafita” iz 1869. za 130.000 funti.

Drugim rečima, Kinezi su se usudili da konkurišu naftnim šeicima i ruskim oligarsima – i pobeđuju. U vreme božićnih praznika čuveni lanac robnih kuća „Herods” mamio je mušterije reklamama na mandarinskom kineskom i angažuje osoblje koje govori kineski. Iako se ne nazire kraj invaziji bogatih Kineza na London, Britanci kažu da postoji ključna razlika između ponašanja kineskih milijardera i ruskih i arapskih tajkuna, kojima su preoteli primat.

Kineski superbogataši se, pre svega, ne hvališu. Oni ne krstare londonskim ulicama u brzim „maseratijima” kao razmetljivi Katarci ili Saudijci, niti se polivaju skupim šampanjcem kao Moskovljani po noćnim klubovima.

„Ta zapadna dekadencija ne privlači Kineze”, objašnjava Endi Vong, londonski finansijer rođen u Hongkongu. Šta onda oni rade? „Odlaze u šoping, ali ne kupuju krpice, već nekretnine, kuće, kompanije, umetničke predmete. I opseduti su hranom”, kaže Vong. On i njegova supruga Pati, predsednica aukcijske kuće „Sadebi”, potomci su hongkonških bankara koji su se doselili u London 1995. godine.

Kupuju skupa vina, recimo „šato lafit” iz 1869. za 130.000 funti. Ali ne da bi ga čuvali u vinskom podrumu, već da bi ga dmah popili, neki kažu s koka-kolom da bi bilo slađe. Odlaze u skupe restorane, ali se ne napijaju i ne galame. Trude se da budu potpuno neupadljivi.

Izvor:Novi kineski milioneri Blic
« Poslednja izmena: 18. Jan 2011, 06:57:11 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
da je sreće pa da dođu da troše u Srbiji... dinar bi odma ojačao za 20%  Smile

Citat
uživa u kabini površine 4.786 kvadrata.

a?  Smile

nadam se da misle na 4 kvadrata i kusur  Smile
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
da je sreće pa da dođu da troše u Srbiji... dinar bi odma ojačao za 20%  Smile

Citat
uživa u kabini površine 4.786 kvadrata.

a?  Smile

nadam se da misle na 4 kvadrata i kusur  Smile
Pa da Boeing nema vise od 4 kvadrata. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
svidja mi se naslov teksta i njegova kreativnost.kako od teksta od jedne strane,novinarski mozak vidi samo onu prosto-prosirenu recenicu gde kaze da su Kenjazi prestigli par Rusa...  Smile bas onako ima logike...  Smile

i kako se ti Kenjazi nazivaju milionerima,a Rusi tajkunima,ono kao-Kenjazi cisti ko suze,a Rusi svi lopovi.  Smile

iako Kenjazi i jesu danas tu gde jesu delom zato sto su i sami bili lopovi. Smile industrijski,ali ipak lopovi.

elem,sto se same vesti tice,ovo uopste nije cudno.bilo je samo pitanje kad ce poceti i tamo da nagrizaju.

a kad dostignu cak i tolike brojke i moc,da pocnu da otimaju poslove i interese,e onda ce biti veseeelo.  Smile

bice "jao,jao,vidi Kenjazi nas pojedose,sto nam niste rekli na vreme da ih ne pumpamo parama i tehnologijama?  "

pa,rekli su vam,jos pre par decenija,samo niko nije slusao.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jan 2011, 12:30:39 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
svidja mi se naslov teksta i njegova kreativnost.kako od teksta od jedne strane,novinarski mozak vidi samo onu prosto-prosirenu recenicu gde kaze da su Kenjazi prestigli par Rusa...  Smile bas onako ima logike...  Smile

i kako se ti Kenjazi nazivaju milionerima,a Rusi tajkunima,ono kao-Kenjazi cisti ko suze,a Rusi svi lopovi.  Smile

iako Kenjazi i jesu danas tu gde jesu delom zato sto su i sami bili lopovi. Smile industrijski,ali ipak lopovi.

elem,sto se same vesti tice,ovo uopste nije cudno.bilo je samo pitanje kad ce poceti i tamo da nagrizaju.

a kad dostignu cak i tolike brojke i moc,da pocnu da otimaju poslove i interese,e onda ce biti veseeelo.  Smile

bice "jao,jao,vidi Kenjazi nas pojedose,sto nam niste rekli na vreme da ih ne pumpamo parama i tehnologijama?  "

pa,rekli su vam,jos pre par decenija,samo niko nije slusao.  Smile
A ti se rasplakao sto eto crveni kenjazi, pretekli kurate komsomolce?
Pri tom tate im pobili zajedno bar 100 miliona skorasnjih predaka samo da bi se deca malo zabaljala po Londonu.
Mora da je Papa kriv za ovo? Sta kazes?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
sad bar znam gde cu da se udam ...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
A ti se rasplakao sto eto crveni kenjazi, pretekli kurate komsomolce?
ne,nisam se rasplakao,dobri moj Kenjazo-braniocu,ponosni Ruso-mrscu.  Smile ako ce iko da place,to ce biti Evropa i Amerika za par godina,kad shvate da se nalaze u velikoj kasi Kenjaza koji im otimaju poslove i zemlju.  Smile
a i ostali,bogme,ukljucujuci tu i Ruse,a kasnije i nas.
al,dobro,neka,ja sam vec rekao-jos ranije su ljudi uzpozoravali da se Kenjazi ne pumpaju tehnologijama i parama,i niko nije slusao.
epa,sad neka placu svi zajedno.  Smile
Citat
Pri tom tate im pobili zajedno bar 100 miliona skorasnjih predaka samo da bi se deca malo zabaljala po Londonu.
slazem se.trebalo je da pobiju 200 miliona,ko Mao prsotina!  Smile i to ne samo ljude,nego i vrapce,zabe...sve.
ko Mao!  Smile

joj ti ljudi sa naocarima...  Smile joj ti ucitelji...  Smile joj ti intelektualci...  Smile Smile joj ti vrapci...  Smile joj te zabe...  Smile

sve to treba pobiti!  Smile Smile sve su to neprijatelji i demoni!  Smile Smile

naravoucenije-ne tupi o jednima,kad nie drugi nisu nista bolji.  Smile
Mora da je Papa kriv za ovo? Sta kazes?
Ma,kakav papa,jebo vas papa.  Smile pa ima on bitnija posla...da se takmici sa prethodnikom ko je veca budala i humorista.

krivi su oni koji su dozvolili da do ovoga dodje.a to je uglavnom ceo svet,ali najvise Sovjeti i Ameri.Sovjetski politicarski mrsomudi koji su nagradjivali Kenjaze za kradju tako sto bi im dali jos vise tehnologija,jer,eto,oni su "politicki parneri",i Ameri koji su ih kasnije nakljukali fabrikama i tehnologijama,da bi ustedeli na proizvodnji,da direktor moze da kupi 10 vilu na Beverli Hilsu.  Smile

pojedinci tad lepo govorise-ako se ovako nastavi,postace najjaci,i sjebace nas sve.
tad se svi smejali tome,sad kad je doslo do toga,sad neka placu.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jan 2011, 14:42:04 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
A kakve su to tehnologije mogli Sovjeti da daju Kinezima? Bravariju? To je mogao i Tito da im da.
Nisam ti ja Rusomrzac, vec Mongolomrzac, jer Rusa vise nema kao ni Srba. Sjeba ih crvena poshast.
A sto se tice toga, ljubitelj istocnjaka, pa bato da  Bog da te uzjasili da vidis kako je bratsvo sa njima. To ce ti biti zadnje iskustvo u zivotu.
Ja sam samo video da je tekst interesantan. Suvise je kratko vreme od kulturne revolucije do toga da se kupuju vile po Londonu.Na kraju krajeva treba ih razumeti i jedne i druge. Tamo je postojbina Darvina njihovog vrlog filozofa. Traze granu na koju je odmarao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
A kakve su to tehnologije mogli Sovjeti da daju Kinezima? Bravariju? To je mogao i Tito da im da.
oooo,ma nista posebno,samo 80% svega sto imaju...

nista posebno.  Smile
to samo neznalice poput tebe i @steve mogu da lupetaju kako Rusi znaju da prave samo Kalase i vodku.(A ameri naravno cine cuda,i sve sami,svojim tehnologijama i mozgovima...)
Nisam ti ja Rusomrzac, vec Mongolomrzac, jer Rusa vise nema kao ni Srba. Sjeba ih crvena poshast.
aha,sad kapiram-Kada Rus ima neki politicki sistem,kada Rus ima tehnologiju,kada Rus ima moc,onda je to lose i bezobrazno.
kada Kenjaz ima neki politicki sistem,kada Kenjaz ima tehnologiju,kada Kenjaz ima moc,i kada Kenjaz ima 2 milijarde termita,onda je to super.
nema veze sto u drugom slucaju celom svetu preti disbalans i problemi,po tebi je to super.
.
A sto se tice toga, ljubitelj istocnjaka, pa bato da  Bog da te uzjasili da vidis kako je bratsvo sa njima. To ce ti biti zadnje iskustvo u zivotu.
pa,o tome i govorim.kome Kenjaz dodje kao sef,taj bolje da se ubije odma.
a ti ako mislis da tako treba,lepo.ali ja ne mislim.

ja sam rekao vec-nisu Kenjazi krivi,niti losi,sto su iskoristili inertnost,tupost i pohlepu sveta i popeli se uz lestvicu.
krivi su sto oce da pozderu sve,i da se nakote svuda,ali,sto su im drugi dopustili to penjanje,za to nisu krivi.

ali da ja sad njih postujem,volim i radujem se danu kada ce ti termiti poceti da prozdiru poslove,a teraju ljude da rade u ocajnim uslovima za bedne pare,da osudjujem sve druge,a njih hvalim,da tripujem kako su svi drugi losi,a samo oni dobri,i da se radujem njima i njihovom mravljem mentalitetu-to mi ne pada na pamet
« Poslednja izmena: 18. Jan 2011, 15:26:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
@hkj
Pismen si decko, pa cu ti nesto objasnici. Ima nesto sto se u tehynologijama zove mozak.
Taj mozak rade samo dve drzve na ovom svetu. U stvari samo jedna ali deo ima i druga, jer su Japanci prvi napravili projekat mikroprocesora preko Motorole, ali narucili su ga u Silikonskoj dolini.
Dakle Intel i Motorola. Niko drugi.Zapamti: niko drugi.
E sada ako bi kojim slucajem oni prestali da to rade, da koriste u druge svrhe, da jednom recju drze samo za sebe, sva ostala bravarija sto rade kinezi, pomalo Rusi narocito Nemci sa Japancima (Fudzicu Siemens) bi ostala bez mozga.
Zamisli sebe da ti neko odstrani mozak (ono malo), pa cemu bi sluzio?
To sto rade Kinezi, recimo jako dobro bi mogli i mi da radimo jer imamo sve sem pameti. Imamo Bakar (Bor) imamo silkon (pesak i staklare) ali niko o tome ne moze da razmislja, kad se bavimo otvaranjem kioskova, cije vrpce preseca Dinkic.Ja bi ga rado zvao svako jutro, da otvara moj prozor kada provetravam od znoja i eventualnih gasova kao i od dima od cigarete.

Dakle gledaj kao sklop procesne industrije.
Mislis da je Medvedev bio kod Svhwarcija u Silikonskoj Dolini, tek tako da jebu nesto sveze?
Ali i jadnom Schwarciju su vezane ruke tamo. Moze Meda da dobije kao i drugi, neku lizalicu, malo trte mrte ao i Kenjazi.

Tvoji drzagi Rusi su bili nesto dok su imali silu da drze sve te naucnike iz Zapadne Evrope sto su uzeli kao ratni plen. Ali ljudi pocrkali pa i Rusi ostali smetliste tehnike.
Bar da bravariju rade kako valja, a ni to ne rade vise. Pusti price koje ti serviraju Jenki na filmovima.
Beda je to, teska beda. Jadna, gladna i alava.

A recimo ovo sto nasi rade, da se pajtase sa Kinezima i Juznokorejcima to je jos gora beda.
Prvo ja sam sa njima radio i tesko onome ko sa njima udje u dil.
Drugo, radio sam sa opremom Hyundai (energetika). To se bre limene gromade. Mi smo nekada pravili sto je za njih svemisrka nauka. (Minel Automatika, Iskra).

Ovoj topik sam postavio samo da razmisle ljudi malo, da su to potomci istih ljudi koji su do skoro zestoko ubijali svoje sunarodnike zbog neke ideologije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.