D'Alema: Dijalog o integraciji u EU 13. mart 2008. | 08:11 | Izvor: Tanjug Rim -- Integracija Balkana u Evropu treba da se odvija i preko dogovora Beograda i Prištine, izjavio Masimo D'Alema.
"Nadam da će što pre početi dijalog koji je prekinut", rekao je šef italijanske diplomatije u intervjuu za TV stanicu Skaj Tg24. "Kosovo nije steklo punu nezavisnost, živi pod međunarodnim protektoratom i ne izgleda mi zamislivo da će sutra postati član Ujedinjenih nacija ukoliko ne postigne dogovor sa Srbijom", ukazao je on.
"To znači da i jedna i druga strana imaju potrebu za postizanjem sporazuma", kazao je italijanski ministar inostranih poslova, prenela je agencija ANSA.
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo. Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
čovek je na mala vrata praktično reko da ukoliko se ne dogovorimo, kosovo ne može da uđe u EU. Da se dogovorimo - nema šanse, jer oni ne bi pristali da ponište odluku o nezavisnost , a mi neće da ih priznamo. Praktčno znači status kvo dok se ne desi nešto - može da bude 100 godina.
Ja ovo vidim kao odličnu poruku za nas, jer ako nas budu ucenjivali sa EU - mi ne uđemo u EU i šta će onda sa ovima na Kosovu kojima su obećali državu od koje nema ništa - dok se ne dogovorite sa Srbijom.
A kad počnu da stižu računi koje treba samostalna država da plaća...
Ne vidim šta je loše u ovoj izjavi, nmaprotiv odlično mi deluje na prvi pogled.
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo. Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“ nidzo, svaka cast Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Hajde neka mi neko ko podrzava Radikale i slicno orijentisane partije, kaze svoje misljenje, sta ce Srbija dobiti ako SRS i slicne oforme vladu ?? Najvise me interesuje ekonomski deo... Ako me ubedite, evo dajem rec i ja cu da glasam za SRS !