Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 19:14:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нове таблице  (Pročitano 103131 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
sta se desi kad primis stranacki podmladak.

nego, jel zna neko kako su do sada kucali slova preko mobilnog ljudi koji imaju na tablici slovo sa kvačicom ?
npr. ako je neko iz Šapca, da li je kucao ŠA ili SA, ili iz Čačka ČA ili CA i slično ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
ma ja zavarim tablice,tako da nema frke Smile
Smile Smile Smile
Umočiš ih u otrov pride.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Feb 2011, 20:38:11 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Registracija mopeda svake godine

Vlasnici motocikala do 49 kubika od ove godine, prema novom pravilniku MUP-a Srbije, moraće svoje dvotočkaše da registruju svake godine.

Do sada su to radili samo jednom, pri prvoj registraciji. Troškovi za nova dokumenta za motocikle iznose 2.805 dinara. Od toga, za jednu registarsku tablicu potrebno je izdvojiti 1.205 dinara, registraciona nalepnica košta 400 dinara, a 1.200 dinara iznosi nova, čipovana saobraćajna dozvola.

Rok za zamenu tablica i saobraćajne dozvole za motorna vozila je praktično njihova sledeća registracija od dana početka primene Pravilnika o registraciji motornih vozila, odnosno 1. januara ove godine. Budući da su motocikli do 49 kubika, do ove godine, imali trajnu registraciju, njihovi vlasnici imaju rok od godinu dana, odnosno do početka sledeće godine, da registruju svoje ljubimce i dobiju nova saobraćajna dokumenta, tablice i nalepnicu.

Registarska tablica za priključno vozilo, takozvana treća tablica košta 1.069 dinara i u pogledu oblika, boje, dimenzije i oznaka, ne razlikuje se od prve dve tablice, osim što se oznaka registarskog područja na njoj nalazi posle registarskog broja vozila.

Izvor: MotoBerza

Da popizdis Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
KRUPNI TEHNIČKI NEDOSTACI NOVIH TABLICA SE SKRIVAJU OD OČIJU JAVNOSTI

Pažnja javnosti se namerno skreće na beznačajna pitanja.    Izgled grba na tablicama je beznačajna tema i njegova navodna "zastarelost" je potpuno bezazleni nedostatak u odnosu na tri krupna propusta novih tablica - prvi je odluka da se u kombinovanje uvrste i slova sa kvačicama, druga je uvođenje novih registracionih područja sa gotovo identičnim oznakama - BĆ i BČ, ŠA i SA, VŠ i VS.   Problemi koji su ovime napravljeni su očigledni - od naplate parkinga pa sve do problema u inostranstvu.         

Treći je problem nekvaliteta tablica koje su napravljene da mogu da traju samo 7 godina! Ili su one ipak kvalitetne i mogu trajati duže od sedam godina ali nam se pare vade iz džepa jer je policija postala profitabilno preduzeće i mora maksimizovati svoj profit.         

Uopšte se ne pominje monumentalnost problema upotrebe "naših" slova sa kvačicama na način kako je to sada izvedeno!
Problem je u njihovoj velikoj međusobnoj sličnosti.         
Obratite pažnju na jedan primer medjusobno gotovo identičnih tablica:

BČ123CC, BČ123CĆ, BČ123CČ, BČ123ĆC,
BČ123ĆĆ, BČ123ĆČ, BČ123ČC, BČ123ČĆ,
BČ123ČČ, BĆ123CC, BĆ123CĆ, BĆ123CČ,
BĆ123ĆC, BĆ123ĆĆ, BĆ123ĆČ, BĆ123ČC,
BĆ123ČĆ, BĆ123ČČ

Razlika je samo u kvačicama, a ovo je najilustrativniji primer koji prikazuje 18 tablica blizanaca u svakoj kombinaciji brojeva.         

Možda niste znali ali u ovakvom sistemu novih tablica (sa usvojenim skupom slova za kombinovanje: ABVGDĐEŽZIJKLMNPRSTĆUFHCĆŠXYW), 52% (PEDESET I DVA PROCENTA) svih dvoslovnih kombinacija slova i trocifrenih i četvorocifrenih brojeva ima jednu ili više "blizanačkih" kombinacija, odnosno kombinacija koje se razlikuju samo po kvačicama!

I ranije, na našim starim tablicama upotrebljavala su se slova sa kvačicama, (KŠ,VŠ,ŠA,ČA), ali tada nije bilo mogućnosti za postojanje tablica "blizanaca", jer nisu postojala registraciona područja sa sličnim oznakama.          Zato je upotreba slova sa kvačicama u starim tablicama bila potpuno na mestu.         

Autori novih tablica, uopšte nisu bili svesni šta su napravili, pa su uvođenjem određenih oznaka registracionih područja još više pogoršali problem.         
Sada, svaka tablica iz Vršca (VŠ) može imati blizanca u Vrbasu (VS), svaka tablica u Šapcu (ŠA) može imati blizanca u Senti (SA), svaka tablica u Bečeju (BČ) može imati blizanca u Bogatiću (BĆ)! Time se ovaj procenat od 52 % još više uvećava pa izlazi da skoro dve trećine tablica ne vrši svoju primarnu ulogu a to je JEDNOZNAČNA identifikacija vozila.          Gotovo dve trećine svih tablica imaće jednu ili više blizanačku tablicu! To je problem !

Smile Smile Smile
al ce biti do jaja sa nasim tablicama po evropi
opsta zbrka sa jebenim kvacicama  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
i sto vreme vise prolazi,to se vise pitam : "Sta nam je koj moj trebalo ovo uvodjenje ovih novih talbica...?"  Smile

i onda posle kazu pojedinci "To tako treba,Evropa zna najbolje,a vi ste glupi sto to ne shvatate i zato je zemlja ovakva".

paaa,lepo,super,ali dam i je znati onda kako oni opravdavaju ove silne nedostatke?

ma ja zavarim tablice,tako da nema frke Smile
Smile Smile Smile
Umočiš ih u otrov pride.  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
prosto
nastancaju nove i naplate nam
kud ces jednostavnije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
E, cuo sam da ce, kao, od juna ili jula biti ukinut ili bar smanjen porez na vozila preko 2.000 ccm. Ima li istine u tome ili ne?
ja se malo zaradovah jer ce meni ove god registr. sa tablicama izaci 43.000 dinara  Smile
kod mene je porez 24.900 din. Tolko je nekome registracija ukupno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC Tattoo
E, cuo sam da ce, kao, od juna ili jula biti ukinut ili bar smanjen porez na vozila preko 2.000 ccm. Ima li istine u tome ili ne?
ja se malo zaradovah jer ce meni ove god registr. sa tablicama izaci 43.000 dinara  Smile
kod mene je porez 24.900 din. Tolko je nekome registracija ukupno...
I ja sam tako čuo,za starije automobile preko 2000cc biće smanjen porez.

Ali sa tablicama su baš istripovali,koji će im slova đšžćč,vidim tablicu ĆW,idiotizam,kad su već hteli da se zajebavaju trebali su da ubace kineske znakove hehehehe to bi bilo do jaja,pandur bi morao da crta tablicu a ne da je zapisuje. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung i8510 innov8
Postoji predlog da se smanji registracija za vozila preko 2000 kubika, a do 3000 kubika. Da li ce biti usvojen, ostaje nam da vidimo.  Smile

A u vezi tablica, katastrofa. Nisu trebali da mesaju azbuku i abecedu. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
U opasnoj sam dilemii. Imam neke ponude za moj Volvo... Ali ako smanje, necu imati potrebe da ga prodajem...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 19:14:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.