2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 598
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novak Đoković ~ vol. 2  (Pročitano 757106 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
LG g5
Zašto publika ne voli Novaka Đokovića?

NOVAK ĐOKOVIĆ je točno pet godina u TOP 3 tenisača na svijetu, ali nikako do pronađe put do srca publike.

Zašto ljubitelji bijelog sporta ne vole Đokovića? Zašto na svim turnirima, osim obiteljskog turnira u Beogradu, njegovi suparnici imaju veću podršku? Zašto, pitaju se i srpski mediji nakon što je publika u finalu US Opena izviždala Đokovića.

"Leđa i kuk? Grčevi? Ptičja groznica... SARS... prehlada i kašalj"

Posebno je zanimljiva povijest sukoba srpskog tenisača i američke publike. Đoković je 2008. godine u osmini finala US Opena naletio na odlično raspoloženog Tommyja Robreda. Pobijedio ga je teško u pet setova, ali je u meču iživcirao i suparnika i publiku jer je nekoliko puta zatražio medicinsku pomoć. Prvo se žalio na bol u kuku, zatim je imao problema s gležnjem, pa s disanjem. Robredo je nakon meča izjavio da ne vjeruje da je Đoković uistinu bio ozlijeđen već da je tražio izgovor kako bi se odmorio.

Ljubimac domaćih navijača, Andy Roddick, bio je sljedeći Đokovićev suparnik, ali ni on nije vjerovao da je Srbin ozlijeđen.

"Leđa i kuk? Grčevi? Ptičja groznica... SARS... prehlada i kašalj", nabrajao je Roddick pred novinarima.

"On ili je tenisač koji simulira ili je najhrabriji čovjek na svijetu. Vi sami odlučite što je istina", zaključio je Amerikanac prije okršaja s Đokovićem nakon kojeg je Srbin prvi put izviždan na Arthur Asheu.

Publika mu je protiv Federera okrenula leđa, ali ga je to dodatno motiviralo

Na sljedeći okršaj Novaka i Amerikanaca na US Openu čekalo se tri godine. U polufinalu protiv Rogera Federera publika je svim srcem bila uz Švicarca, a to se Srbinu nije dopalo. "Kap koja je prelila čašu" bio je potez u trenutku kada je spasio prvu meč-loptu. Đoković je tada rukama gestikulirao publici "Eto vam sada, pa mi zviždite."

U inat publici preokrenuo meč, a kasnije u finalu protiv Nadala i osvojio svoj prvi naslov na US Openu.

Posljednji put je Đoković izviždan na Arthur Asheu prije par dana u finalu protiv Murraya. Gubio je 2:0 u setovima, ali se sjajno vratio u meč i izjednačio na 2:2. Ipak, nije imao snage za potpuni preokret i Murray se u petom setu odlijepio na 5:2, ali Novak je i tada izvukao asa iz rukava - zatražio je pomoć liječnika. Gem prije kraja meča u kojem će njegov prijatelj osvojiti prvi Grand Slam naslov Đoković mu poručuje - Andy, možeš me pobijediti, ali ozlijeđenog. Amerikanci, koji su cijeli meč "drukali" za Britanca, to su shvatili kao provokaciju i zviždali Srbinu, a Đokica im je nakon meča ironično poručio:

"Eto radujte se sad, ovo je i vaša pobjeda."

"Ne vole ga jer nije plastičan"

Zašto američka publika ne prihvaća fantastičnog tenisača, simpatičnog i duhovitog mladića, koji često aplaudira potezima drugih tenisača, a nakon poraza ima samo riječi hvale za suparnika?

Srpski mediji su došli do zaključka da je to zato što je on Srbin i zato što dolazi iz Istočne Europe na koju Amerikanci gledaju pristrano.

Bogdan Obradović, Davis Cup izbornik Srbije, smatra da je razlog to što Đoković nije "plastičan".

"Da bi vas američka publika voljela morate se dodvoriti velikim silama što Novak Đoković neće učiniti, ne želi koketirati. Njegovo ponašanje na terenu i van njega je spontano a ne plastično po čemu su Amerikanci poznati. Samo kada pogledate kako se njihovi sportaši ponašaju bude vam jasno zašto ne vole Novakov urođeni šarm. Ponosan sam na Đokovića što, iako razočaran ponašanjem Amerikanaca, nije htio širiti priču o događaju i da se spušta na taj nivo."

Ipak, nije ljubomora razlog što je Đoković manje popularan od Federera, Nadala, Murraya, Del Potra, Roddicka, Tsonge i niza drugih tenisača. Njegova nepopularnost krije se u njegovom ponašanju na terenu. Prečesto hvalisanje udaranjem u grudi, izvlačenje na ozljede u bitnim trenucima mečeva, psovanje navijača samo su neki od razloga Đokovićevog neuspjeha kod publike.

index.hr
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Djokovic i jeste prepotentan i uvek izaziva publiku a to dosta ljudi ne voli .. al on dobrim igrama dokazuje da je jaci od publike
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
LG g5
Šta blic kaže

Nole im je sve: Fanovi širom sveta slali poruke njihovom "jedinom" šampionu /video/

Bilo da on pobeđuje ili gubi, bilo da je na teniskom krovu sveta ili u poteri za najboljim, Novak Đoković iza sebe uvek ima milionsku armiju obožavalaca.

Oni su iz celog sveta i svi žive za jedno - da Novak pobedi i bude najbolji. Naš favorit u ovom lepom spotu koji je osvanuo na Ju tjubu je dečak po imenu Robinson iz Francuske, koji je fenomenalno "skinuo" Noleta.

Da ne bismo prepričavali ono što samo pravi Novakovi obožavaoci mogu da osete ili dožive evo i priče koja prati spot:

"Postoji nešto što se zove porodica i #NoleFam je najbolja na svetu. I kako bismo to dokazali, članovi #NoleFam porodice su odlučili da pokažu Novaku malo ljubavi. Mi smo iz različitih delova sveta i imamo dosta sličnosti ali jedna od njih je i ta da volimo Novaka Đokovića i da ćemo ga podržavati zauvek!
Hvala Vam svima što ste učestvovali u ovako divnom projektu, nadamo se da ćete uživati. Smiley @iGeorginaOS and @WafaLazhari Translation by: @IvanaN11".

Novak je brzo reagovao na ovaj spot i na Tviteru je postavio komentar-zahvalnicu svim obožavaocima.

"Moja Nole Familija mi je ponovo izmamila osmeh na lice sa ovim videom. Hvala vam, dirnut sam", stoji na profilu najboljeg srpskog tenisera.
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Il ga mrze .. il ga vole .. tako ti je to sa svima Wink

Fan Club Smiley
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 563
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
ja recimo znam sto rvati ne vole novaka.

znam i sto ga ne vole kompleksasi.

znam i sto ga ja, ne mogu da kazem volim, podrzavam. jako.

steta sto sam ispunio kvotu za psovanje...
IP sačuvana
social share
gotovo.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Citat
Zašto publika ne voli Novaka Đokovića?
Nevezano za Hrvate i indeks.hr , bih na nekom stranom forumu na kome imaju najrazlicitije teme pa i o sportu. Ne primetih nijednog da je u toku meca sa Marejem podrzavao Novaka. Jbg, Amerima(njih na tom forumu ima najvise) su blizi Britanci od Srba...

A sve sto Novak radi rade i ostali. Taj Federer je duplo veci komkleksas sto je nekim svojim izjavama kada je gubio od Novaka i pokazao.  Smile

IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 563
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
evo sta ovaj americki novinar kaze bas na tu temu:

Iako netrpeljivost američke publike prema našem teniseru datira još od pre nekoliko godina, postavlja se pitanje zbog čega srpski as, za razliku od Federera ili Nadala dobija zvižduke sa tribina?

„Evo jedne teorije zbog čega se sve to događa. Novak Đoković je Srbin, a poznato je da su stanovnici istočne Evrope već tradicionalno žrtve kulturoloških predrasuda koje na US Openu gledamo još iz vremena Martine Navratilove, pa čak i Nastasea.“ ističe Filip Bondi iz Njujork dejli njuza“.

„Velika je šteta što Amerikanci nikada neće moći da prihvate Đokovića kao što su prihvatili Nadala ili Rodžera Federera i to što nikada na Srbina neće gledati kao na šampiona kakav jeste.“

„On se smeje, on imitira ostale sportiste, on peva i zabavlja mase. Uz sve to, on igra sjajno i veliki je teniser. On aplaudira svojim protivnicima prilikom poena i uvek govori prave stvari, i na terenu i van njega.“

„Možda je problem u previše pobeda nad Nadalom i Federerom, u previše hrabrosti i nepokolebivosti. Možda je problem i u njegovoj loži, u ljudima koji ga zdušno podržavaju u istim majicama i identičnoj opremi. Možda ljudima smetaju 'uniformisani' članovi porodice i prijatelji.“

„To je tako – istočnoevropski...“, ističe Bondi.
IP sačuvana
social share
gotovo.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Opet ću ponoviti, koga briga šta misli američki šljam, pardon publika. Mogu samo da mu se sagnu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
ja sam ravnodusan prema novaku  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51831
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Koga briga za američku publiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 598
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.