Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:10:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova vlada Srbije i krljanje u skupstini  (Pročitano 36738 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
пуна подршка влади Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Vucic neverovatno lepo odgovara na sva pitanja. I dalje mnogo sere ali dosta smisleno odgovara.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
lako mu je da lepo prica kada je u pravu, msm sto se tice zute bagre Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.62
Pa i sa Samardzicem je pricao vrlo otvoreno. Mislim za Vuciceve standarde Smile

U globalu nije previse smarao i to je veliki napredak. Doduse jeste jednom rekao "objasnicu vam to u dve recenice" i onda pricao 5 minuta. Al ipak je to Vucic Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Sve sve... ali kada sam cula Ruzica kako bez pardona kaze "neovisno o"... i onda ide ostatak recenice, prevrnula sam se od smeha...
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 14:47:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Zbog čega mi izlazimo na izbore i glasamo za raznorazne stranke kad Srbijom treba upravljaju nestranačke ličnosti Smile
Koja je svrha tih partija i izbora generalno onda?
Pozicija ministra je politička pozicija, i ako političke partije nemaju ljude koji imaju poverenje naroda, onda se postavlja pitanje zašto izlaze na izbore i zašto se uopšte bave politikom. Ideja da ministar treba da bude najveći znalac u nekoj oblasti je u najmanju ruku smešna. Npr sport ... zar nije bolje da najbolji trener radi sa igračima i talentima, nego da gubi vreme po kancelarijama, sednicama itd?
Ista je priča sa raznim nezavisnim telima kojima vlada polaže račune, jer vlada polaže račun samo narodu, što je osnovni princip demokratije, koji se svesno krši pod uticajem EU i zapada generalno. Bez suštinski demokratizovanog društva nema ekonomskog prosperiteta, i ekonomija jeste lakmus papir za stanje demokratije u politici u društvu. Po tom kriterijumu "demokratske" promene u Srbiju su doživele totalni krah, jer su na ovaj ili onaj način narodu oduzele politički suverenitet, što je izazvalo ekonomsku krizu i u EU i u Srbiji. Dok god se narod ne bude pitao u politici, ni ovde ni u EU neće biti ekonomskog prosperiteta, možeš da obrćeš i okrećeš kako god oćeš, uvek će biti tako, sem u državama sa ogromnim prirodnim resursima koje mogu da se izdržavaju njihovim arčenjem.
« Poslednja izmena: 03. Sep 2013, 16:08:30 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Ministri već dele zadatke

Rekonstruisana Vlada održala prvu sednicu, sveže snage preuzele dužnost i uselile se u kabinete. Nema 100 dana za „uhodavanje“. Vulin ostaje u Kancelariji za KiM, Ružiću kadrovska komisija

NOVIH 11 ministara, koji su u utorak zauzeli svoje kabinete i praktično preuzeli kormila u resorima, neće dobiti „grejs period“ od prvih 100 dana, koji se inače daje članovima Vlade na početku mandata. Rezultati će se tražiti mnogo brže.

Prema saznanjima „Novosti“, vodeći ljudi u Nemanjinoj 11 preneli su „svežim igračima“, koji su tek ušli u portfelje, da se utakmica samo nastavlja, a ne počinje otpočetka. To znači da će morati već u narednim danima da izađu sa planom rada, imenima saradnika i konkretnim ciljevima.

Čim su novi ministri preuzeli dužnost u resorima, održana je i prva sednica „redizajnirane“ vlade na kojoj su razrešeni državni sekretari u svim rekonstruisanim ministarstvima.

Jedna od prvih odluka promenjenog Dačićevog tima bilo je i zvanično imenovanje Tanje Miščević za glavnog pregovarača Srbije sa EU.

Vlada je potvrdila da će i ministar bez portfelja Aleksandar Vulin nastaviti da vodi Kancelariju za KiM. Formalno su razrešeni i direktor BIA Aleksandar Rodić, koji je izabran za ministra odbrane, a prestala je dužnost i Milana Pajevića, šefa Kancelarije za EU.

Umesto Žarka Obradovića, koji je bio predsednik kadrovske komisije Vlade, na to mesto je postavljen Branko Ružić. Uz tu seriju kadrovskih pretumbacija, koja će biti nastavljena „po dubini“ narednih dana, prvi radni dan nove Vlade protekao je i u opraštanju sa starim ministrima i primopredajama dužnosti.

Prvi je, već oko 8.30 na svoje novo radno mesto stigao novi ministar sporta Vanja Udovičić, gde ga je sačekala bivša ministarka Alisa Marić. Susret sportskih veličina, sada u političkim ulogama, bio je srdačan:

- Pred svima nama je veliki posao. Svestan sam da neće biti nimalo lako i da će biti puno izazova. Osećam veliku obavezu da pomognem svojoj državi, a kao sportista znam da se na kraju računa samo rezultat.

Najveću „feštu“ ponovo je priredio Milutin Mrkonjić, čiji oproštaj nije mogao da prođe bez velike pompe. Zbog navale novinara u čuveni Mrkin kabinet, organizovana je iznenada u Vladi konferencija za novinare, kako bi bivši ministar saobraćaja predao dužnost budućem - Aleksandru Antiću.

Vlada je potvrdila da će i ministar bez portfelja Aleksandar Vulin nastaviti da vodi Kancelariju za KiM. Formalno su razrešeni i direktor BIA Aleksandar Rodić, koji je izabran za ministra odbrane, a prestala je dužnost i Milana Pajevića, šefa Kancelarije za EU.

Umesto Žarka Obradovića, koji je bio predsednik kadrovske komisije Vlade, na to mesto je postavljen Branko Ružić. Uz tu seriju kadrovskih pretumbacija, koja će biti nastavljena „po dubini“ narednih dana, prvi radni dan nove Vlade protekao je i u opraštanju sa starim ministrima i primopredajama dužnosti.

Prvi je, već oko 8.30 na svoje novo radno mesto stigao novi ministar sporta Vanja Udovičić, gde ga je sačekala bivša ministarka Alisa Marić. Susret sportskih veličina, sada u političkim ulogama, bio je srdačan:

- Pred svima nama je veliki posao. Svestan sam da neće biti nimalo lako i da će biti puno izazova. Osećam veliku obavezu da pomognem svojoj državi, a kao sportista znam da se na kraju računa samo rezultat.

Najveću „feštu“ ponovo je priredio Milutin Mrkonjić, čiji oproštaj nije mogao da prođe bez velike pompe. Zbog navale novinara u čuveni Mrkin kabinet, organizovana je iznenada u Vladi konferencija za novinare, kako bi bivši ministar saobraćaja predao dužnost budućem - Aleksandru Antiću.

SVA OPOZICIJA PROTIV

DEMOKRATSKA stranke Srbije saopštila je u utorak da tokom glasanja za nove ministre, u Skupštini nije bilo uzdržanih poslanika, kako je to objavio predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, već samo oni koji su glasali za i protiv: - Posledica te neistine jeste da će većina građana da zaključi da je svega polovina opozicije bila protiv izbora novih ministara, dok je polovina opozicije dala prećutnu podršku. Zaključiće da je opozicija podeljena, a po ovom pitanju nije. Iz kabineta predsednika Skupštine priznali su da je Stefanović napravio lapsus.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16

Bilo je u Narodnoj skupštini opomena poslanicima i njihovog udaljavanja sa sednica. Mnogi su naivno verovali da je to ostalo u „prokletim devedesetim“. A obnovilo se: pod vladajućom većinom koja za sebe tvrdi da je Srbima donela prvi pobednički Vidovdan u celoj njihovoj istoriji. E, ti i takvi EU-vidovdanci su danas u Narodnoj skupštini prvo dvaput opominjali poslanika Marka Jakšića, a ubrzo potom mu isključili mikrofon i udaljili iz sale do kraja skupštinskog zasedanja. Samo zato što je oštro kritikovao Briselski sporazum i Tomislava Nikolića, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića.

Fakti objavljuju Jakšićev skupštinski govor u celini. I ono što je stigao da kaže i ono što bi rekao da nije sprečen brutalnom intervencijom predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića.

Govor poslanika DSS u Narodnoj skupštini Republike Srbije dr Marka Jakšića

Briselski sporazum koji je potpisala ova vlada predstavlja čin najveće nacionalne izdaje u istoriji srpskog naroda.

Sam sporazum je na najsuroviji način - satiranje temelja duhovnosti srpskog naroda u celini. A pre samo pet godina - u istom ovom domu - ondašnji poslanici Skupštine Srbije, od koji se neki i danas nalaze u poslaničkim klupama, odbili su mnogo bolji i za Srbe na KiM Ahtisarijev plan.

Koje su to sile nebeske nagnale političku elitu Srbije da promeni nacionalno stanovište? Samo gola vlast.

Vlast koja je bila od 2008. do 2012. godine, kao i ovu sadašnju, skrojili su ambasadori zapadnih zemalja, pre svega Amerike. Cena dolaska na vlast bila je fleksibilnost ili bolje rečeno - izdaja Kosova i Metohije.

Zato smo za vreme prethodne vlasti imali Borkove dogovore, a danas Briselski sporazum koji u suštini predstavlja kapitulaciju države.

Ova izdaja se brani izgovorom da je to zbog boljeg živta građana Srbije jer će ulaskom u EU, a predajom Kosova, njihov materijalni status biti bolji. U stvarnosti, što bliže Evropskoj Uniji - građani žive sve teže. Po sistemu: što bliže Nišu - sve gore pišu.

Glavni „uspeh“ današnje vlade Srbije je njena navodna borba protiv korupcije i kriminala, ali da vas podsetim da je najveći kriminal u pravnom sistemu svake države - tzv. čin nacionalne veleizdaje.

U Americi je 25-godišnji Bredli Mening za odavanje državne tajne dobio 35 godina strogog zatvora. Ako bismo sledili američki sistem pravde - bojim se da bi zbog izdaje na KiM naše državno rukovodstvo bilo večito na robiji...

(poslanik Jakšić ovde dobija od predsednnika Skupštine Nebojše Stefanovića prvu opomenu)

... Za utehu možda mogu da očekuju da im separatistička vlast u južnoj srpskoj pokrajini dodeli ime jedne od ulica zbog zasluga u stvaranju nezavisnog Kosova, za šta ja preporučujem Ivicu Dačića kao potpisnika Briselskog sporazuma...

(Stefanović izriče drugu opomenu poslaniku Jakšiću)

... Da li bi ta ulica bila pored ulice Bila Klintona ili Tonija Blera - ostaje da se vidi.

Dame i gospodo, danas biramo rekonstruisanu vladu Republike Srbije, ali ipak treba da se podsetimo šta su prvaci iz ove vlasti govorili u predizbornoj kampanji.

Ondašnji predsednički kandidat, a danas predsednik Srbije - magistar Tomislav Nikolić - obećao je da će da poništi Borkove dogovore i da nikada neće postojati granica između KiM i centralne Srbije.

Slagao nas je! Napravio je granicu na Jarinju i Brnjaku i umesto da poništi Borkove dogovore - on nam, zajedno sa vladom Srbije, plasira deset puta gore Briselske sporazume.

U našem narodu postoji poslovica, zapisao ju je Vuk Karadžić, koja glasi: „Niko krupno ko Turčin ne laže!“.

Meni se čini da ova vlast to čini još krupnije, možda i zato što smo pet vekova robovali pod Turcima pa se ovaj pelcer jako dobro primio kod našeg državnog rukovostva. Uostalom, do pre nekog vremena - prvaci Srpske napredne stranke imali su za politički program Veliku Srbiju. Koliko se sećam, sadašnji predsednik SNS bio je i urednik lista „Velika Srbija“. Danas kad su na vlasti - sprovode politički program Velike Albanije.

Pojednostavljeno, nije važno da li je Srbija ili Albanija, važno je da je - velika...

(na ovom mestu je Stefanović isključio poslaniku Jakšiću mikrofon i izrekao mu meru udaljenja sa sednice).

Evo šta je Jakšić imao nameru da još kaže - šta javnost Srbije nije čula

... Posle potpisanog Briselskog sporazuma Srbima na KiM preti veliko etničko čišćenje. O tome govori i nacrt zakona koji je pripremila vladina Kancelarija za KiM koji predviđa da između 10 i 12 hiljada ljudi ostanu bez svojih radnih mesta posle lokalnih novembarskih izbora koje je raspisala Atifete Jahjaga.

Za Srbe se predviđa da svi idu na socijalni kazan sa platom od 9.000 dinara koja može biti refundirana i u naturi (brašno, šećer, ulje).

Takvih ljudi, sa članovima njihovih porodica, biće gotovo 50.000.

Nekad su Srbe sa KiM proterivali Turci, Nemci i Arbanasi, danas to rade Srbi Srbima. Nekad su Srbe progonili ognjem i mačem, danas to čine uskraćivanjem prava na rad, što je suprotno Ustavu države Srbije.

Ovoj tzv. rekonstruisanoj vladi ne predviđam dugo trajanje.

Vlada koja ima za ekonomsku politiku prazne fondove EU i krezubog arapskog šeika - nema veliku budućnost. Doduše, priznajem, ima i drugačijih tonova. Predsednik Srbije, magistar Tomislav Nikolić, snishodljivo moli rukovodstvo Belorusije da pomogne posrnulu mašinsku industriju ove zemlje. To traži od Belorusije kojoj je Srbija - na zahtev EU - uvela ekonomske sankcije.

Licemerno nema šta!

Tako ne biva, ili bolje reći - ne može dugo da traje.

Evo šta je poslanik DSS rekao "Faktima" posle uvođenja skupštinske cenzure

Oduzimanje reči bilo je deo pripremljenog plana u režiji Aleksandra Vučića.

Dok ja nisam dobio reč, u sali nije bilo ni Nebojše Stefanovića ni Aleksandra Vučića. Sednicom je predsedavao poslanik PUPS-a. Čim sam počeo da govorim, Stefanović je ušao u salu, pomerio poslanika PUPS-a, a za njim se pojavio i Aleksandar Vučić.

Zašto su mi oduzeli reč? Zato što su se bojali replika posle mog govora. Imao sam još mnogo toga da im kažem, a vreme za prvi nastup bilo je ograničeno.

Imao sam nameru, primera radi, da pitam Aleksandra Vučića: zašto se izvinjava građanima Srbije za svoju politiku u proteklih 15 godina? Ako želi da okaje grehe - to treba da uradi u crkvi, pred svojim ispovednikom. Da li to znači da će posle dve godine opet Aleksandar Vučić da kaže da ova politika nije dobra, da je bolja i jedino prava neka treća?

Naravno, pitao bih ga još mnogo toga.

Inače, posle „udaljavanja“ sam na konferenciji za štampu rekao da se u Skupštini Srbije uvodi verbalni delikt i da vlast želi da u mraku izda Kosovo i Metohiju. A da joj o izdaji niko ništa ne bi govorio, što je i pokazalo trodnevno zasedanje Narodne Skupštine Srbije, na kojem se o svemu govorilo osim o secesiji južne Srpske pokrajine.

Oduzimanje reči je režija prvog potpredsednika vlade sa ciljem da se sakrije istina o Kosovu. Ali, šta god oni radili i govorili - istina o Kosovu i Metohiji će se čuti. Čak i uprkos blokadi medija. Nema tog Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koji mogu da zabrane narodu da govore o izdaji.

Zato se i jedan i drugi sve ređe pojavljuju na masovnim skupovima gde doživljavaju neprijatnosti, pa se ljudi i hapse, kao što se desilo u Tekerišu kod Loznice. Tamo su građanina Miletića uhapsili samo zato što je Ivici Dačiću rekao da je izdajnik.

Ako zbog ičega vredi biti poslanik - to je zbog toga što izdajniku možeš da kažeš da je izdajnik, a da ne odeš u zatvor.

Inače, posle „udaljavanja“ su mi se čak i poslanici vladajuće SNS ljubazno javljali. Njihova imena ne želim da navodim da kolegama time ne pravim neprilike.

A evo šta je o Jakšićevom nastupu i onim što je usledilo javio Tanjug

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović izrekao je danas dve opomene, a nakon toga i oduzeo reč poslaniku DSS Marku Jakšiću zbog njegovih ocena o „izdaji na Kosovu“, što su u DSS ocenili kao uvođenje „verbalnog delikta“, a vicepremijer Aleksandar Vučić prokomentarisao citirajući Dučića:“Neki se nečega stide, a neki ničega“.

Jakšić je na sednici parlamenta, na čijem dnevnom redu je izbor novih članova vlade, rekao da je briselski sporazum „najveći vid izdaje srpskog naroda“ koja se izdaja brani pod izgovorom da je to zbog boljeg života građana Srbije.

On je državno rukovodstvo Srbije optužio za „izdaju i veleizdaju“ i rekao da se kao uspeh vlade navodi borba protiv kriminala i korupcije iako je upravo pravi kriminal u pravnom sistemu „čin nacionalne veleizdaje“.

„Robovali smo pet vekova pod Turcima, pa je to verovatno ostavilo pečat na našoj političkoj eliti. Današnji izbor vlade je obična politička farsa jer se vlast Srbije ne nalazi ni u vladi i skupštini već u zapadnim ambasadama“, rekao je Jakšić navodeći da srpska vlast više sprovodi program velika Albanija nego velika Srbija.

Jakšić je rekao i da bi „separatistička vlast u Prištini“ mogla da se oduži srpskoj vlasti tako što bi jedna ulica u Prištini mogla da se nazove po premijeru Srbije Ivici Dačiću.

Nakon dve opomene, Stefanović je oduzeo reč Jakšiću navodeći da kada se neko optuži za izdaju to predstavlja brutalno vređanje dostojanstva te osobe.

Prvi potrpedsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je da sve što je Jakšić govorio mnogo više govori o njemu i onima koji ga podržavaju, nego o onima na koje se njegove reči odnose.

„Neću da podsećam ko je šta uradio na Kosovu i Metohiji, ko je pustio Fljoru Brovinu i braću Mazreku na slobodu, neka to ostane u prošlosti. Mnogo je važnije šta je bilo čiji plan za Kosovo i Metohiju i šta je to što možemo da uradimo, a da poštujemo realnost i oni što Srbi imaju na severu i južno od Ibra i da pokušamo u miru da napravimo napredak za naš narod i sačuvamo integritet“, rekao je Vučić.

On je dodao da je, ako postoje mudrija rešenja, vlada spremna da razgovara i da ih prihvati.

„Obično ljudi sebe mogu da unize određenim izjavama, a teško drugoga. Kao što je rekao Dučić, neki se nečega stide, a neki ničega. Ponosan sam što sam u prvoj kategoriji, a žalostan što ima onih koji se ne stide ničega i upravo zato se ničega ne boje i takvih ljudi se treba čuvati. Srećom oni ne čuvaju Srbiju, nego ovi drugi“, naveo je vicepremijer.
« Poslednja izmena: 04. Sep 2013, 17:23:01 od tribiani »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Šta otkriva govor tela novih ministara

Micanje usnom, hvatanje za uvo, češkanje vrata, dodirivanje brade... mogu odati namere i misli političara ma koliko ih u tome podučavali stručnjaci. Dr Dobrivoje Stanojević, profesor stilistike na FPN, analizirao je za "24 sata" govor tela novih ministara. Uz ogradu da je posmatrana samo po jedna fotografija novih funkcionera, profesor ističe da su svi prošli istu školu lepog ponašanja.

LAZAR KRSTIĆ - zna šta hoće
Ljuboptljivo lice, delije naivno, kao da se stalno nečemu čudi, razdragano i veselo. Odaje utisak odlučnog čoveka i čoveka koji zna šta hoće da uradi. Blago izveštačen osmeh ukazuje na to da zna i da glumi pred kamerama.

IGOR MIROVIĆ - odlučan
Začuđen i ostrašćen. Deluje kao čovek koji ume da govori sa blagom mržnjom ili prezirom. Odaje utisak odlučne osobe, ali i one koja se pomalo plaši.

IVAN TASOVAC - blago zabrinut
Odaje utisak blago zabrinutog čoveka. Kao da se pita “šta će sve ovo meni”, a dodirivanje brade može da znači nesigurnost u ono što će uspeti da učini. Ima u izrazu i blagog prezira prema svemu što se dešava.

Preuzeto sa ...
« Poslednja izmena: 05. Sep 2013, 08:58:13 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
NAVIKAO NA FOTELJU: Mrkonjić okupirao kabinet ministra

Milutin Mrkonjić do juče na vratima svog doskorašnjeg kabineta u Vladi držao pločicu sa svojim imenom i nepostojećom titulom savetnika

Mrkonjić: Pločica je bila na vratima u jednom momentu, ali je brzo skinuta. Kao da je bitno hoće li se stvari izneti za tri ili 15 minuta

BEOGRAD - Ne mogu ga ni puškom isterati.
Iako je rekonstrukcija Vlade završena i novi ministri počeli s radom, smenjeni Milutin Mrkonjić izgleda ne može da se pomiri s činjenicom da je bivši ministar saobraćaja. Pošto mu nije pošlo za rukom da ostane na ministarskoj funkciji, Mrkonjić pokušava da zadrži fotelju, ali bukvalno. Mrkonjić je, naime, planirao da pomoću raznih trikova i dalje okupira ministarski kabinet - na vrata je stavio pločicu sa svojim imenom, zanimanjem diplomiranog građevinskog inženjera i izmišljenom funkcijom savetnika.

Ostali i diskovi

- Mrka praktično drži kabinet pod okupacijom, pošto je i dalje svakodnevno u toj kancelariji, odakle nije izneo ništa. Tamo je pet tona njegovih ličnih stvari - mapa, karti, knjiga, diskova, poklona... Očekuje se da će za dan-dva osloboditi kabinet da bi Antić (Aleksandar, novi ministar saobraćaja, prim. aut.) nesmetano mogao da počne s radom - kaže izvor Kurira iz Vlade.

Prema njegovim rečima, Mrkonjić je planirao da Antića, inače svog partijskog druga iz SPS, smesti u neku od kancelarija u zgradi Vlade koje ne pripadaju ministru.
Mrkonjić priznaje da je pločica bila na vratima, kao i da još nije izneo svoje stvari iz kabineta.

- To je bila greška, nema više te pločice. Nije to bilo ništa tendenciozno, ljudi u službama su pogrešili. To je kabinet u kome će da bude Saša Antić. Ja sam sada narodni poslanik, videćemo šta ću u budućnosti raditi. Neću sigurno tamo sedeti, nisam sedeo ni kada sam bio ministar, uvek sam bio na terenu - kaže za Kurir Mrkonjić.

Upitan da li je ta „greška“ nastala zbog njegove namere da pošto-poto ostane u kabinetu, a da se za Antića nađe druga kancelarija, Mrkonjić tvrdi da su to „notorne gluposti“:
- Taman posla. Ljudi prosto greše. Ta pločica je bila na vratima u jednom momentu juče (utorak, prvi radni dan Antića, kada je izvršena zvanična primopredaja dužnosti, prim. aut.), ali je brzo skinuta.

Antić voli fotografije

Mrkonjić je, međutim, na indirektan način potvrdio da se još uvek nije iselio iz kabineta i oslobodio radni prostor za svog naslednika. Upitan da li je spakovao i odneo svoje fotografije, knjige, diskove, on kaže:

- Kakve sad to veze ima?! Sale će da sedi u tom kabinetu. Stručne službe to sređuju. Kao da je bitno hoće li to biti završeno za tri, pet ili 15 minuta. Pa neka i stoje tamo fotografije, možda ih i Sale voli. Meni je važno da se radi posao, a ne da li ćemo se iseliti.

Pločica na kojoj je Mrkonjić potpisan kao savetnik juče je ekspresno nestala

Primopredaja još traje

Novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić kaže da ne postoji bilo kakav problem između njega i Mrkonjića.
- Primopredaja je još u toku, u narednih dan-dva će se okončati i ja ću svoju funkciju obavljati iz kabineta ministra saobraćaja, u kojem je do sada sedeo Mrkonjić - navodi Antić i dodaje da nesmetano radi svoj posao:
- Radni dan sam počeo u Ministarstvu, bio sam u kabinetu u kojem je bio i Mrkonjić, ali nije bilo nikakve pločice na vratima, ni sa mojim, niti s njegovim imenom. Razgovarao sam s pomoćnicima, direktorima uprava i agencija, obišao sve kancelarije i upoznao se sa svim zaposlenima. Mrkonjiću sam zahvalan što je sa mnom, treba mi još neki dan da uđem u celinu problema.

Preuzeto sa ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:10:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.