Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:00:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova uniforma vojske Srbije!  (Pročitano 52755 puta)
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia N70
Mislim da smo i doticni i ja gotovi!Sad si miran... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
BF pricas nebuloze a najgore je sto si ubedjen da si upravu... To o cemu ti pricas je ustvari izrada i projektovanje produkta. On se uradi jednom za odredjeni proizvod i on se vise ne radi, ako kupac trazi druge specifikacije onda se izradjuje novi plan. Radio sam to licno svojim rukama. Kada bi se proizvod pripremao za proizvodnju nedeljama onda bi bio u jebenom minusu svako ko oce da napravi bilo sta Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
BF pricas nebuloze a najgore je sto si ubedjen da si upravu... To o cemu ti pricas je ustvari izrada i projektovanje produkta. On se uradi jednom za odredjeni proizvod i on se vise ne radi, ako kupac trazi druge specifikacije onda se izradjuje novi plan. Radio sam to licno svojim rukama. Kada bi se proizvod pripremao za proizvodnju nedeljama onda bi bio u jebenom minusu svako ko oce da napravi bilo sta Smile

bojim se da nisi nikad prisustvovao pripremi proizvodnje bilo kog industrijskog proizvoda (ne projekta nego proizvoda) . ali ma vremena  Smile

zamisli da tvoj pogon proizvodi proizvode A i B i neka to radi godinama . radnici jesu obucheni , inzinjeri imaju iskustva , ali je jednostavno tehnoloshki proces drukchiji . proizvod A zahteva jedne tolerancije , materijale , temperature i shta ti ja znam . proizvod B zahteva druge .

ti dakle u jednom trenutku prekidash proizvodnju proizvoda A , vrshish pregled mashina (remont ako je potrebno) , unosish materijal , podeshavash mashine . onda krenesh probnu proizvodnju , ispravish greshke , pa tek onda krene serijska proizvodnja .

taj period pripreme moze da traje par dana , a moze da traje i nekoliko nedelja (zavisi od industrije , tipa mashina , struchnosti radne snage) . kad zavrshish sa proizvodom B i ponovo prelazish na A , sve se ponavlja .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
Pa nisam direktno ucestvovao da sam ja odgovoran za projekat ali sam ucestvovao u izradi Wink

Sve je to okej sto ti pricas ali jednostavno taj period ne traje toliko dugo koliko ti mislis Smile To su masine koje imaju svoju funkciju i koje mogu da rade odredjenu stvar uopste nije potrebna velika priprema za pocetak proizvodnje cak ni citav dan u ovom konkretnom slucaju...

Jednostavno oni imaju svu potrebnu dokumentaciju, sav potreban alat koji im je potreban za izradu, materijal koji im je potreban za izradu... Priprema masina za rad u tom slucaju ne bi trebala da traje vise od par sati...
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Pa nisam direktno ucestvovao da sam ja odgovoran za projekat ali sam ucestvovao u izradi Wink

Sve je to okej sto ti pricas ali jednostavno taj period ne traje toliko dugo koliko ti mislis Smile To su masine koje imaju svoju funkciju i koje mogu da rade odredjenu stvar uopste nije potrebna velika priprema za pocetak proizvodnje cak ni citav dan u ovom konkretnom slucaju...

Jednostavno oni imaju svu potrebnu dokumentaciju, sav potreban alat koji im je potreban za izradu, materijal koji im je potreban za izradu... Priprema masina za rad u tom slucaju ne bi trebala da traje vise od par sati...

e sad , u konkretnom sluchaju , imamo specijalnu tkaninu za vojne uniforme , maltene vojnu tajnu  Smile . sasvim je sigurno da Yumco nije proizvodio takve uniforme do sada . dodushe  , moguce je da je proizvodio slichne uniforme . dakle , sve zavisi da li Yumco ima poseban pogon koji tka samo za vojske shirom sveta , ili pak mora zbog popunjenosti kapaciteta malo da pravi vojne bluze a malo fensi trenerke  Smile .

ako je ovaj prvi sluchaj u pitanju , priprema proizvodnje ce biti kraca , ali opet mora da se obavi . na kraju krajeva , ne bi hteo da zajebesh vazan ugovor za vojsku  Smile . medjutim , mnogo je verovatnije da taj isti pogon radi svashtarski (poshto je takvo stanje nashe tekstilne industrije , da gleda da prezivi  Smile ) . u takvom sluchaju moze da se desi da priprema potraje duze nego proizvodnja  Smile .

da ne bi bilo da pricham uprazno , pogledaj kolika je slozenost digitalne share na uniformi ,a da ne govorim o tim donjim slojevima koji ne propushtaju vlagu i.t.d.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Pogoni su verovatno isti, masina za sivenje je masina za sivenje. Izrada specificne tkanine moze da bude problem ali i ne mora, Yumco je radio i ranije uniforme, radio je i za strane vojske, ima nekog iskustva i sl. Ni nemacki flektarn nije jednostavan za rad a za Nemce su radili uniforme do 1998. Dakle, mozda su nesto morali da modernizuju a mozda i nisu, ko zna.

Po pitanju pogona za rad, zavisi od konkretnog procesa proizvodnje, ako su svi elementi prisutni priprema traje od par sati do jednog dana, osim ako su u pitanju obimne izmene, nove masine itd. ali u sustini nista strasno. Uniforme su od pamuka, Jumko vec ima i masine i ljudstvo a ako je bilo modifikacija one se rade sada pa ko zna kada opet.

Apropo broja uniformi,  u tekstu pise 8500 pripadnika ce dobiti nove uniforme, tako da ako je konstatacija tacna da ce svaki dobiti po dva kompleta to ispada 17000 komada, samim tim je i cena po komadu upola manja.

Jumko, zbog vaznosti za jug (i mir) drzave, ce dobijati i dalje subvencije, samo sto su ovaj put izgleda rekli da bi mogli i da ih zarade, tako da ce raditi uniforme i za PTT i za policiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Yumco i danas radi uniforme za neke vojske, a priprema koju Bf pominje je obično lupetanje koje nema veze s mozgom. Čovek nikada nije zavirio u ozbiljniji pogon tekstilne industrije i njegova priča ima za cilj da opljuje i ovu novinu u Vojsci Srbije. Celo njegovo bivstovanje na ovom forumu ima za svrhu pljuvanje Srbije i Vojske Srbije, tako da ga ne uzimajte za ozbiljno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

Po pitanju pogona za rad, zavisi od konkretnog procesa proizvodnje, ako su svi elementi prisutni priprema traje od par sati do jednog dana, osim ako su u pitanju obimne izmene, nove masine itd. ali u sustini nista strasno. Uniforme su od pamuka, Jumko vec ima i masine i ljudstvo a ako je bilo modifikacija one se rade sada pa ko zna kada opet.

ja nisam ni rekao da je strashno , nego da ako priprema proizvodnje mora da potraje duze onda moze da se desi da prva serija od 8500 (ili 17000 kako vi tvrdite  Smile ) koshta isto kao dodatna serija od 2-3000 .i bash zbog toga smatram da je ovo finalizovana narudzba  , barem za neko vreme . odnosno , iz broja uniformi se da naslutiti broj vojnika (ispod 10 000)  Smile

Citat
Apropo broja uniformi,  u tekstu pise 8500 pripadnika ce dobiti nove uniforme, tako da ako je konstatacija tacna da ce svaki dobiti po dva kompleta to ispada 17000 komada, samim tim je i cena po komadu upola manja.

moz da bide ,al sve mi se chini da su glupi novinari razumeli da 8500 kompleta znachi da ce 8500 vojnika dobiti uniformu . videcemo , mada kao shto rekoh i to govori o broju planiranih vojnika .

Citat
Jumko, zbog vaznosti za jug (i mir) drzave, ce dobijati i dalje subvencije, samo sto su ovaj put izgleda rekli da bi mogli i da ih zarade, tako da ce raditi uniforme i za PTT i za policiju.

da bi se nekom dalo , od nekog mora da se uzme , poshto vlada ne moze da privredjuje . ali dobro , to moze i da se podnese , samo sumnjam da ce yumco videti mnogo od tih subvencija .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ne znam i ne trvdim nista o broju uniformi samo sam primetio problem sa rezonovanjem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung sgh-550i
Dobro je da se nesto konacno radi. Kad se setim svoje uniforme iz vojske dodje mi da povratim, nadajmo se da ce ove nove biti bolje.

Jel se samo meni cini da je kroj bluze malo cudan? Po meni nije tu imalo mnogo sta da se izmislja, trebalo je samo prekopirati americku uniformu i nabaciti novu saru, al ajd sad da ne tupim previse, vidim da drugi to rade u izobilju...

I ko proizvodi cizme, jel neko zna?
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:00:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.