Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova teorija o nevidljivim Komančima, "najstrašnijim ratnicima u istoriji"  (Pročitano 41344 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Za mene ovaj indijanac ima moje postovanje. Svaki put ja i on sedimo na konferenciji i raspravljamo o svemu i svacemu. Da se indijanci ugledaju na njega, daleko bi bili bolji i uspesniji.

http://www.owlgoingback.com/Bio.html
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Ja koliko znam oni su vlasnici mnogih kazina...kockarnica...i tako to...tamo po vegasu....i drugim gradovima...

I poseduju mnogo zemlje....ima jako bogatih...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Sta je  Pow Wow?

edit: i mozes li mi nesto reci o Hopi indijancima?
Onako iz prve ruke  Smile
Mogu reci da sam upoznao par onih koji sebe nazivaju Hopi indijancima, sada da li su oni stvarno to bili, ili svi igraju onu kartu tipa "Prababa mi je bila Cherokee princeza" to ne znam. Znam da se oni i jos jedno pleme, bese Navaho ne slazu uopste. A sta te konretno interesuje o njima?  Ja do sada sam upoznao Winnebago, Menomoni, Onaida, Seminole, par Cherokija, nesto Potavatamija i 2 Sijuksa (ne znam koja koncentracija krvi).

Jbt ja ti zavidim al ozbiljno  Smile

Vidjala sam ih ja na Severu ali nisam sa njima kontaktirala, samo onako u prolazu  Smile

Hopi indijanci su mi interesantni zbog neobicne tradicije i price koja ih dovodi u vezu sa kosmickim civilizacijama. Mislim da ih danas ima oko desetak hiljada, imaju svoju zajednicu i nisu ono bas bas crveni. Pomalo lice na azijate.

Volela bih da vidim articke indijance, oni su jako specificni i o njima se malo pise...

I da, hvala ti na odgovorima  Smile
Ok. Cudno mi je sve to, ali dobro, i ja sam nekada zeleo da vidim pravog Indijanca.

Ja ako se secam dobro, ima ih blizu 20 000, sad koliko je 100% Hopi to ne znam.  To da, oni i Navajo su imali dobre price o pocetku civilizacije i ta cuda.  Sa tim se slazem, ali me ne cudi, jer ja mislim da su oni neka mesavina sa Indijancima iz Mexica i tih lokacija, a mozda je i to zbog uticaja, jer ipak ispod Arizone je Mexico i druge zemlje, tako da Maje i Inke nisu toliko daleko kad se pogleda.  Ne lice pomalo, lice dosta, i to kao sto rekoh na Mongole najvise.

Za articke ne znam toliko, znam ove gore na Aljasci, i oni nisu nista bolji. Droga, alkohol itd, itd.  Mozes ih videti u onoj glupoj seriji Alaskan State Troopers.

Nema na cemu. Ako te interesuje jos nesto, pitaj, jer nisam expert za Indijance, ali radim sa njima vec 7 godina, zivim manje vise okruzen njima, i znam im kulturu savrseno dobro, bar sto se tice Winnebago.

Hvala, dovoljno  Smile

Zanimljivo je to da (bar tako tvrde neki podaci) su nestala uglavnom ratnicka plemena. Mnogi su prosto izumrli.

Sto se tice Maja i Inka...hm...ne bih o tome na ovoj temi  Smile

Nisam cula za seriju koju si pomenuo a i opet ne znam sta ti je to Winnebago  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ja koliko znam oni su vlasnici mnogih kazina...kockarnica...i tako to...tamo po vegasu....i drugim gradovima...

I poseduju mnogo zemlje....ima jako bogatih...
Vecina da, ima nekolicina plemena koja nije iskoristila to.  Ovi sa kojima ja radim, dobijaju besplatno skolovanje na fakultetu (manje od jednog procenta ode na besplatne studije), dobijaju od 50-250 hiljada dolara kada napune ja mislim da je sada 21 godina, a pre je bilo 18, besplatno lecenje, pomoc za placanje hrane, struje i ostalih potrebstina, 3000 dolara svaka 3 meseca i dobijaju jos neke povlastice.  Kazino im donosi oko 160 miliona dolara godisnje.  Najuspesnija plemena su predala kazine u privatne ruke, to jest da belci vode administraciju a ovi samo uzimaju profit, inace da oni sami vode nesto, to je obicno propast.

Sta je  Pow Wow?

edit: i mozes li mi nesto reci o Hopi indijancima?
Onako iz prve ruke  Smile
Mogu reci da sam upoznao par onih koji sebe nazivaju Hopi indijancima, sada da li su oni stvarno to bili, ili svi igraju onu kartu tipa "Prababa mi je bila Cherokee princeza" to ne znam. Znam da se oni i jos jedno pleme, bese Navaho ne slazu uopste. A sta te konretno interesuje o njima?  Ja do sada sam upoznao Winnebago, Menomoni, Onaida, Seminole, par Cherokija, nesto Potavatamija i 2 Sijuksa (ne znam koja koncentracija krvi).

Jbt ja ti zavidim al ozbiljno  Smile

Vidjala sam ih ja na Severu ali nisam sa njima kontaktirala, samo onako u prolazu  Smile

Hopi indijanci su mi interesantni zbog neobicne tradicije i price koja ih dovodi u vezu sa kosmickim civilizacijama. Mislim da ih danas ima oko desetak hiljada, imaju svoju zajednicu i nisu ono bas bas crveni. Pomalo lice na azijate.

Volela bih da vidim articke indijance, oni su jako specificni i o njima se malo pise...

I da, hvala ti na odgovorima  Smile
Ok. Cudno mi je sve to, ali dobro, i ja sam nekada zeleo da vidim pravog Indijanca.

Ja ako se secam dobro, ima ih blizu 20 000, sad koliko je 100% Hopi to ne znam.  To da, oni i Navajo su imali dobre price o pocetku civilizacije i ta cuda.  Sa tim se slazem, ali me ne cudi, jer ja mislim da su oni neka mesavina sa Indijancima iz Mexica i tih lokacija, a mozda je i to zbog uticaja, jer ipak ispod Arizone je Mexico i druge zemlje, tako da Maje i Inke nisu toliko daleko kad se pogleda.  Ne lice pomalo, lice dosta, i to kao sto rekoh na Mongole najvise.

Za articke ne znam toliko, znam ove gore na Aljasci, i oni nisu nista bolji. Droga, alkohol itd, itd.  Mozes ih videti u onoj glupoj seriji Alaskan State Troopers.

Nema na cemu. Ako te interesuje jos nesto, pitaj, jer nisam expert za Indijance, ali radim sa njima vec 7 godina, zivim manje vise okruzen njima, i znam im kulturu savrseno dobro, bar sto se tice Winnebago.

Hvala, dovoljno  Smile

Zanimljivo je to da (bar tako tvrde neki podaci) su nestala uglavnom ratnicka plemena. Mnogi su prosto izumrli.

Sto se tice Maja i Inka...hm...ne bih o tome na ovoj temi  Smile

Nisam cula za seriju koju si pomenuo a i opet ne znam sta ti je to Winnebago  Smile

Sto se tice ratnickih plemena, oni nisu toliko nestali koliko su samo zamenili svoje ratne boje. Veliki broj indijanaca sluzi Americku vojsku zbog beneficija pa na taj nacin nastavljaju sve to. 

Winnebago je pleme indijanaca u Wisconsinu u Americi, doduse to im nije maticno mesto, nego su valjda iz nekog drugog dela.  U toj seriji Policija obicno ima problem sa Indijancima jer koliko je meni poznato, valjda je alkohol zabranjen gore ili tako nesto, nisam siguran.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
E jel tacno da 42 miliona amerikanaca jede na kartice...nesto kao bonovi u nekim javnim kuhinjama?
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
E jel tacno da 42 miliona amerikanaca jede na kartice...nesto kao bonovi u nekim javnim kuhinjama?
Mislis EBT kartice?  To je valjda socijala, dosta Amera je na tome, sad gde sam ja nema mnogo javnih kuhinja, ali sa tom karticom mogu da pazare hranu u vecini prodavnica, samo ako su u pitanju namirnice, odevni predmeti i ostale potrebstine.  Nisam siguran za broj, ali znam da se taj broj uvecava iz godine u godinu, obicno crnacka populacija ide na taj wellfare, jer su stvorili takvu kulturu.  Meni je interesantno, da do smrti na primer Martin Luter Kinga i mozda malo kasnije, crnci su imali koliku toliku kulturu, bili su blizi religiji, ponasali su se sasvim normalno i zeleli su da rade, onda kada su dobili to pravo glasa, prestali su da se bore, i tu smo gde smo.  Najbolji film koji su oni sami snimili koji pokazuje to je ono sranje Precious.  Tu opisuju crnce iz tih mesta bas solidno. E sad, sa jednim se slazem, a to je da su veliki mocnici radili na tome da ih sjebu, ali ti isti mocnici unistavaju sve nas i drze ovaj svet u shakama i non stop stvaraju konflikte.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Da...to je to...jbt...ogromna brojka... Smile

Stavljaj ti sta se desava po amerikama...znamo mi da citamo taj engleski... Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0

Stavljaj ti sta se desava po amerikama...znamo mi da citamo taj engleski... Smile

Gde da stavljam? Gore na Drustvene teme ili dole na politiku?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Na oba... Smile

Ja mislim da ovi administratori nece da imaju nista protiv... Smile

Lajte....manifestuj se... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Gde da stavljam? Gore na Drustvene teme ili dole na politiku?

Dobar predlog. Stavljaj na zanimljivosti.  Smile

Inace, sve ovo sto si napisao kao beneficije Indijancima samo dokazuje koliko je njima zemlje oduzeto i koliko su istrebljeni da ce im USA do kraja sveta i veka, placati to sto sada placa. Zar ne?

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.