Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović  (Pročitano 56614 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Kako jebeno nesto moze da bude granica kada to nesto jebeno ima teritoriju. Kako jebeno granica moze da bude teritorija. Jebem ti sunce ti jebem  Smile

Opet... nisam to ja izmislio... službeni pojam na njemačkom jeziku glasi Militärgrenze.

Militär na njemačkom znači "vojno/i/a"
Grenze na njemačkom znači "granica"

Militär + grenze = Vojna granica.

Šta da ti kažem, šefe...

@damisk - Imas pravo da imas svoj stav, to ti niko ne moze osporiti.

Branis ga kopiranjem mojih misli, pa mi je postalo pomalo dosadno, iskreno.

Ne branim ja svoj stav "kopiranjem tvojih misli" nego ti pokušavam pokazat, koristeći tvoj primjer, koliko su isprazne te priče i kakvu malu dokaznu vrijednost imaju, jer se vrlo jednostavno mogu obrnut za 180 stupnjeva.

Shvaćaš?

Mozes li biti ljubazan, dati mi neki vas sajt foruma ove vrste? Rado bih ga posecivala i bila gotovo isto ovoliko ljubezna koliko si i ti. Casna rec.

Pravo da ti kažem, ne pada mi na pamet niti jedan forum koji je ovoliko raznovstan i opsežan kao ovaj...

Možda jedan ili dva, ali nisu ni blizu ovako sveobuhvatni... ne znam da li je dozvoljeno stavljat na ovom forumu linkove na druge forume, ako te stvarno zanima proslijedim ti na privatnu poruku.

Svo ostalo prepucavanje oko istorije prepustam kolegi Orfanelinu, on je recitiji od mene.

Ne bih se složio... no, ako ti tako kažeš...
« Poslednja izmena: 30. Jan 2015, 22:55:43 od damfisk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Unix Sun
Browser
Ucweb 2.0
Citat
Ne kužim, šefe.
Sorry...
А јел капираш?
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Kako jebeno nesto moze da bude granica kada to nesto jebeno ima teritoriju. Kako jebeno granica moze da bude teritorija. Jebem ti sunce ti jebem  Smile

Opet... nisam to ja izmislio... službeni pojam na njemačkom jeziku glasi Militärgrenze.

Militär na njemačkom znači "vojno/i/a"
Grenze na njemačkom znači "granica"

Militär + grenze = Vojna granica.

Šta da ti kažem, šefe...

@damisk - Imas pravo da imas svoj stav, to ti niko ne moze osporiti.

Branis ga kopiranjem mojih misli, pa mi je postalo pomalo dosadno, iskreno.

Ne branim ja svoj stav "kopiranjem tvojih misli" nego ti pokušavam pokazat, koristeći tvoj primjer, koliko su isprazne te priče i kakvu malu dokaznu vrijednost imaju, jer se vrlo jednostavno mogu obrnut za 180 stupnjeva.

Shvaćaš?

Mozes li biti ljubazan, dati mi neki vas sajt foruma ove vrste? Rado bih ga posecivala i bila gotovo isto ovoliko ljubezna koliko si i ti. Casna rec.

Pravo da ti kažem, ne pada mi na pamet niti jedan forum koji je ovoliko raznovstan i opsežan kao ovaj...

Možda jedan ili dva, ali nisu ni blizu ovako sveobuhvatni... ne znam da li je dozvoljeno stavljat na ovom forumu linkove na druge forume, ako te stvarno zanima proslijedim ti na privatnu poruku.

Svo ostalo prepucavanje oko istorije prepustam kolegi Orfanelinu, on je recitiji od mene.

Ne bih se složio... no, ako ti tako kažeš...

Moze i putem privatne poruke. Kazem, rado bih se ukljucila u polemisanje slicne vrste na "vasem terenu".

Ipak, hvala na komplimentu za raznovrsnost ovog sajta. Verovatno se trudimo da svima bude ugodno  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
А јел капираш?

Non capisco.   Smile

Moze i putem privatne poruke. Kazem, rado bih se ukljucila u polemisanje slicne vrste na "vasem terenu".

Ipak, hvala na komplimentu za raznovrsnost ovog sajta. Verovatno se trudimo da svima bude ugodno  Smile

Nema na čemu...

Trud vam se svakako vidi, i urodio je plodom. Već sam dugo ovdje, i uvijek se ima dosta za pročitat i komentirat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.93
Citat
The Military Frontier was a separate Habsburg administrative unit, directly subordinated to Vienna.
Hvatanje za jezicku zackoljicu radi dokazivanja neke uvrnute logike je svojstvena ljudima kojima je jedini cilj diskusije razvodnjavanje.

Iz tvog pisanja se jasno vidi deo u kome si savrseno potkovan i to je deo gde briljiras sa argumentima i direktnim odgovorima. I onaj drugi deo gde pokusavas da postignes neku poentu u koju ni sam ne verujes ali mislis da svojim intelektom mozes da 'pobedis' u besmislenoj raspravi. Ides u totalan besmisao diskusije. Ako na to dodas mogucnost da imas sagovornika koji radi to isto samo u suprotnom smeru dobijas situaciju zbog koje politicki forumi u 99.9% slucajeva fukncionisu na principu jedne nacije.
Doduse ti od kada si dosao na ovaj forum imas taj blago nadrkan sveznam stav, koji je Crowz najbolje resavao banovima i brisanjem poruka.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Hvatanje za jezicku zackoljicu radi dokazivanja neke uvrnute logike je svojstvena ljudima kojima je jedini cilj diskusije razvodnjavanje.

I opet... ima bit da ti ne razumiješ (ili ne želiš razumjet) ono šta sam ti ja već više puta naveo: pojam iz njemačkog jezika kojim se nazivao prostor o kojem govorimo jest Militärgrenze, u prevodu Vojna granica. Ja nisam izmislio taj naziva za taj prostor, izmislili su ga Austrijanci.

Dakle, nikakvih "jezičkih začkoljica" tu nema.

A ponovit ću opet - nikad nisam sporio postojanje Vojne granice (ili Vojne krajine, ako baš "granica" toliko smeta; iako je isti kurac)

Iz tvog pisanja se jasno vidi deo u kome si savrseno potkovan i to je deo gde briljiras sa argumentima i direktnim odgovorima. I onaj drugi deo gde pokusavas da postignes neku poentu u koju ni sam ne verujes ali mislis da svojim intelektom mozes da 'pobedis' u besmislenoj raspravi. Ides u totalan besmisao diskusije.

Hmmmmm... hvala... Valjda...

Ali bojim se da je analiza maaaaalčice pogrešna. Raspravu nikad namjerno ne vodim u besmisao, naprotiv, nastojim to izbjeć, ali ako sugovornik plasira besmislene argumente, ništa drugo mi ne preostaje nego adaptirat se na takvu argumentaciju...

Ako na to dodas mogucnost da imas sagovornika koji radi to isto samo u suprotnom smeru dobijas situaciju zbog koje politicki forumi u 99.9% slucajeva fukncionisu na principu jedne nacije.

Doduse ti od kada si dosao na ovaj forum imas taj blago nadrkan sveznam stav, koji je Crowz najbolje resavao banovima i brisanjem poruka.

Vidiš, ova sam dva dijela tvojeg posta namjerno stavio u isti citat. I to isključivo zato šta vjerujem kako je "jednonacionalni princip funkcioniranja političkih foruma" najčešće (redovito, rekao bih) upravo rezultat moderatorske aktivnosti kakvu si gore opisao.

E sad... ako ti takvu moderaciju smatraš "najboljim rješenjem"... OK, smatraj... šta da se radi... jel' tako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.93
Pa ako insistiras da prostor(administrativnu jedinicu) nazivas granicom onda ti namerno umanjujes znacaj i vrednost tog prostora odnosno administrativne jedinice. Jer zna se sta je na nasem jeziku granica a sta je regija. Insistiranje na bukvalnom prevodu je bas ono sto sam rekao razvodnjavanje diskusije. A ti si bas to radio, pogledaj.

Znaci sama diskusija je pocela oko Krajine. Ti si u zelji da pokazes da Krajina zapravo nikada nije postojala pribegao razvodnjavanju teme i jezickoj zackoljici i Vojnu Krajinu si konstantno nazivao Vojnom Granicom.
Citat
Ali bojim se da je analiza maaaaalčice pogrešna. Raspravu nikad namjerno ne vodim u besmisao, naprotiv, nastojim to izbjeć, ali ako sugovornik plasira besmislene argumente, ništa drugo mi ne preostaje nego adaptirat se na takvu argumentaciju...
Ovde si ti bio taj na koga se trebalo adaptirati. Jer ti si taj koji je pribegao razvodnjavanju. Onaj deo oko znacaja same Vojne Krajine i bitnosti njenih ratnika je potpuno tacan. Oni su vise sluzili kao prvi bedem nego kao ozbiljna vojna sila.

Citat
Vidiš, ova sam dva dijela tvojeg posta namjerno stavio u isti citat. I to isključivo zato šta vjerujem kako je "jednonacionalni princip funkcioniranja političkih foruma" najčešće (redovito, rekao bih) upravo rezultat moderatorske aktivnosti kakvu si gore opisao.

E sad... ako ti takvu moderaciju smatraš "najboljim rješenjem"... OK, smatraj... šta da se radi... jel' tako...

Smatram to najboljim resenjem. Samo tako je moguce imati diskusiju a ne svadju i pokusaje nadmudrivanja.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.93
Baguje se forum mnogo, htedoh reci jos da ti je dobar potpis na starom nalogu.

Aj laku noc Smile
« Poslednja izmena: 30. Jan 2015, 23:40:23 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ima stari nalog  Smile

Ali ja imam linkove za hrvatske forume  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1523
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Pa ako insistiras da prostor(administrativnu jedinicu) nazivas granicom onda ti namerno umanjujes znacaj i vrednost tog prostora odnosno administrativne jedinice. Jer zna se sta je na nasem jeziku granica a sta je regija. Insistiranje na bukvalnom prevodu je bas ono sto sam rekao razvodnjavanje diskusije. A ti si bas to radio, pogledaj.

Ali od samog početka spominjanja Vojne granice (ili krajine, ako ti je tako draže) sam nedvosmisleno izjavio kako ne sporim njezino postojanje, i potvrdio sam kako je nedvojbeno riječ o određenom zemljopisnom prostoru.

Nakon takvih utvrđenja, o kakvom se "umanjivanju značaja", pobogu, može radit?

Znaci sama diskusija je pocela oko Krajine. Ti si u zelji da pokazes da Krajina zapravo nikada nije postojala pribegao razvodnjavanju teme i jezickoj zackoljici i Vojnu Krajinu si konstantno nazivao Vojnom Granicom.

Ponavljam, koristio sam naziv Vojna granica nakon šta sam potvrdio i složio se i sa postojanjem teritorija odn. prostora koji je bio označen takvim nazivom.

Korištenjem točnog prijevoda izvornog njemačkog naziva želio sam naglasit da nešto nazvano "Krajina" u Hrvatskoj ne postoji, već da postoji nešto drugo.

To je, od samog starta, bila moja osnovna postavka (razlika između onog šta se nazivao "Vojna granica" i onog šta se netočno i danas pokušava nazvat "Krajinom"), i zaista ne vidim ništa loše u tome da pokušavam naglasit tu moju osnovnu postavku.

Ovde si ti bio taj na koga se trebalo adaptirati. Jer ti si taj koji je pribegao razvodnjavanju. Onaj deo oko znacaja same Vojne Krajine i bitnosti njenih ratnika je potpuno tacan. Oni su vise sluzili kao prvi bedem nego kao ozbiljna vojna sila.

Ne bih rekao... ako je moja osnova postavka bila da nepostojeći naziv "Krajina" nema realnog kontinuiteta sa prostorom koji se, točno prevedeno s njemačkog, naziva Vojna granica, i ako ustrajem u toj osnovnoj postavci, onda ja to ne bih nazvao "razvodnjavanjem".

Smatram to najboljim resenjem. Samo tako je moguce imati diskusiju a ne svadju i pokusaje nadmudrivanja.

Tvoje neotuđivo pravo je to smatrati.

Doduše, ne vidim kako se uopće može imati diskusija kad se sustavno sankcionira samo jedna (te ista) strana, no dobro... već vidim novu sankciju zbog offtopica i komentiranja moderacije...

Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2015, 00:13:08 od damfisk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.