Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova generacija UIQ telefona - Motorola RIZR Z8 "UIQ 3.1 Symbian OS v9.2"!  (Pročitano 3498 puta)
14. Feb 2007, 20:45:11
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
Nova generacija UIQ telefona - najveca konkurencija za s60!

We are rather amazed with the speed of its user interface reaction. The menu graphics themselves are rather nice and all in all it's a great upgrade. There is a nice Home Screen which allows different application shortcuts and add-ons to be added to the standby screen. The Motorola RIZR Z8 is also capable of playing fullscreen videos at 30 fps which we managed to see for ourselves. The most curious perhaps about the menu system is the fact that it is Symbian OS with UIQ user interface. This is supposedly the only UIQ handset without touchscreen. The good news is that it allows you to install third-party UIQ applications. The downside though is that all these applications are written for mobile handsets with touchscreens and they need to be adapted in order to run on Motorola RIZR Z8.
nova generacija symbian uiq  telefona bez touchscreena,motorola je prva izbacila model na toj platformi,a koliko cujem ni s.e. ne kasni puno.ako bude lepo odradjena podrska,eto prve prave konkurencije noki-ji,sta vi mislite?

(01. May 2007, 10:35:22)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

MotorolaZ8v-03.jpg
(12.95 KB, 450x187)
MotZ8.jpg
(17.52 KB, 188x450)
« Poslednja izmena: 15. Feb 2007, 01:00:10 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Leeeeeroy Jeeeenkins!!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 837
Zastava Lazarevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola Motoluxe XT615
mislim da su to glupi pokušaji da se dostigne ono što nokia radi već nekih 4-5 godina.ne verujem da iko može da napravi telefon sličan nokii a da bude pouzdan kao nokia.i ako to urade mislim da će motorolini i s.e. telefoni biti dosta skupli od nokiinih telefona istih karakteristika a samim tim nece imati dovoljno kupaca tj. neće moći da suzbiju nokiin monopol na tržištu mobilnih telefona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Onaj nervozni.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1691
Zastava Karaburma
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako Sony Ericsson može da kasni za Motorolom kada je on praktično izmislio UIQ... Meni se ovaj telefon i ne sviđa, baš zato što nema ekran osetljiv na dodir i što je slajder...
Sony Ericsson je neprikosnoven na  polju UIQ aparata...
@ivan84, Nokia je napravila jedan jedini UIQ telefon, a i on je bio promašaj, tako da Nokiu nećemo da ubrajamo u UIQ telefone...
« Poslednja izmena: 14. Feb 2007, 21:15:24 od vuk90 »
IP sačuvana
social share
"Dobra fotografija je znati gde da staneš" - Ansel Adams.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Teško da će moći da konkurišu S60 telefonima. UIQ platforma je više zamišljena kao zamena za PDA/PPC uredjaje tj., konkurencija njima a ne S60 smart telefonima. Samim tim, kada se uzme u obzir da se za UIQ uredjaje vrlo sporo pojavljuje softver, naročito za novu platformu, kako li će se onda pojavljivati softver za UIQ platformu bez touch screen-a?!?
Pored toga Windows Mobile naveliko šije UIQ platformu svojim uredjajima, .... ne vidim nekog preteranog razloga za ovakvim telefonima. Nokia je takodje izbacila model 6708 i niko na isti ne obraća pažnju iako je "nokia".
Samim tim, pada u vodu teorija da je Nokia pojam zbog koga se uglavnom kupuju S60 telefoni, pre bih rekao kompatibilnost aplikacija je presudna. To  dokazuje i moja tvrdnja o modelu Nokia 6708 koga niko ne uzima za ozbiljno u UIQ platformi jer je tu već odomaćen softver za Sony Ericsson modele koji su najkompatibilniji. Motorola je takodje imala A920 i A925 modele koji takodje nisu bili dovoljno kompatibilni, tj., njihov OS nije bio dovoljno kompatibilan sa UIQ aplikacijama koje su sve od reda radile fenomenalno na SE modelima .... kako li će onda biti kompatibilan model Motorola RIZR Z8 koji ima verovatno novu verziju Symbian OS-a za koju ima vrlo malo aplikacija i to napisanih za SE telefone. Uzimajući u obzir ranije ponašanje Motorolinih modela i njihovu nenormalnu cenu - nemam nekog preteranog optimizma oko ovih modela ....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
nisam napisao da kasni,vec se sprema da izbaci telefon na istoj platformi kao ova motorola.uiq ce pokusati da strbne deo kolaca od s60 i wm.p.s.vidite,konkretno ova motorola je prakticno odgovor onoj temi "koliko ljudi zna da koristi smartphone",proizvodjaci ne prave smartphone zbog nekih 5% kupaca koji ce koristiti mogucnosti operativnog sistema,vec zbog ogromne vecine koja ga koristi zbog prestiza(izgled,veliki lep ekran,mp3,filmici),pa vecina posetilaca ovog foruma misli da je pronikla u tajne operativnog sistema symbian ako zna da pusti film preko smartmovie-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Leeeeeroy Jeeeenkins!!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 837
Zastava Lazarevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola Motoluxe XT615
@ vuk90
tema glasi --- nova generacija telefona uiq-najveca konkurencija za s60 ---
ja sam branio nokiine s60 modele zato jer koristim s60 telefone dosta dugo tj. od samog početka kada su se pojavili.moj prvi s60 telefon je bio 3650 pa 6630 zatim n70 i sada imam n90 tako da nemože niko da mi soli pamet šta je šta.osim toga glupo je porediti uiq sa s60.to je kao da porediš npr. 3650 sa 3310 , a i  cigla tel ti je lepo sve objasnio.
mada svaki telefon nadje kupca , videćemo šta će biti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone
osim toga glupo je porediti uiq sa s60.to je kao da porediš npr. 3650 sa 3310

ne shvatam ovo poredjenje...... mozes malo da mi pojasnis
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Ivan84,samo sam izneo neke cinjenice,ako si se ti prepoznao u njima i osetio potrebu da mi kazes koje si telefone imao do sada,ja sad imam potrebu da ti kazem da su jutros djubretari prosli kroz moju ulicu a nisu izpraznili kontejner,jel mozes da verujes?!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
..... motorola.uiq ce pokusati da strbne deo kolaca od s60 i wm......
cverglan, kako rekoh, Motorola je već imala svoje UIQ telefone A920/A925/A1000/M1000 i nije preuzela "kolač" ni S60 zajednici pa čak ni Sony Ericsson telefonima iz istog UIQ ranga koji su bili mnogo više prodavani!
Kada se sagleda ova nova Motorola RIZR Z8, ona ima UIQ 3.1 Symbian OS v9.2 - šta misliš, kada će se za ovu verziju pojaviti dovoljno aplikacija kada je ovo prvi telefon sa tom verzijom UIQ OS-a???
Jedino ako je budu kupovali oni kako sam veliš: "ogromne vecine koja ga koristi zbog prestiza(izgled,veliki lep ekran,mp3,filmici)", no ta ogromna većina više voli male fancy telefone, a ne neke velike i nezgrapne kza koje je potreban oružani list, no, videćemo .....
Btw. menjam naziv teme u prikladniji, da znamo o čemu pričamo! Smile
« Poslednja izmena: 15. Feb 2007, 01:01:11 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ves masina
"CPU running at 628 MHz",z8 koji koristi UIQ 3.1 Symbian OS v9.2 sa ovim procesorom ima da bude ferari medju smartphone familijom. p.s.ist cpu koriste i e2 i z6  koji rade na nekoj linux platformi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.