Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 19:04:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sta vise pokusati?  (Pročitano 815 puta)
24. Sep 2013, 18:11:20
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG T385
E ovako ljudi, problem je sledeci, inace nije moj, ali drugarov..
Naime, ima sata hard koji s vremena na vreme(bar po meni) pravi probleme.. Uvek taj neki LAST XP, svi znamo koje je to smece..Kada hoce da se digne sistem, izbaci da nema harda(treba integrisati sata drajvere, ili preko flopija).
I od neki dan, on krene da izbacuje bsod, 0x19 bad_pool_header, cak se ni windows ocitavanje ne pomaze.
Tu sam probao sve zivo, i testirao ram, i softverski(preko hirens boot) sve sto se bukvalno moze, od mbr do boot popravke i instalacije novog/svezeg.
I onda resim ja da odnesem hard kod mene, naravno isti problem. Rekoh sebi, pa okej, onda valjda nije do hardvera, cim i kod mene tako..I krenem ja da dizem sistem, kad ono..Moze..Ne trazi drajvere(to valjda zavisi od ploce, ili cega vec, ne znam..) . I ja tu uspem, zavrsio instalaciju, naravno drajvere nistam stavljao, XP SP2 je u pitanju. I odmah odnesemo kod njega, i odmah dodje do toga da posle windows ocitavanja(posle 1,2 prelaza ona, nekad cak ni taj jedan, ali kao na blic se pojavi to windows) restartuje se, i to tako uvek..pokusamo preko usb da dignemo sistem, ide ocitavanje klasicno, i bum, plavi ekran, tipa da idem na chkdsk /f. A to sam radio, ne znam ni sam, jedno 100 puta preko hirens boota.
I ajde, sta cemo, ne znamo, vidimo neki sraf u kucistu  Smile
On kaze, da ih ima jos..Rekoh, moze to da zeza, i istresemo kuciste, izvadimo sve komponente, sem maticne i procesora, istresemo, izvadimo sve(bilo ih je jos  Smile) srafove. I krenemo da upalimo, medjutim isto. Odmah posle win ocitavanja bam, restart.
Samo mogu reci "pomagajte", posto mi stvarno ne pada na pamet nista, a od delova sto ima izmenili smo..
Nadam se da vas post nije zamorio, kao mene, pisanje...
Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Prvo...batali taj Last XP.
Dok guras sa njim, neces znati sta ti pravi problem. Kuvano govno od sistema je...govno.

Drugo... Jesi probao na tom racunaru, na komplet istoj konfiguraciji da povezes drugi disk, da ga formatiras i da instaliras sistem? Znaci cist win XP?

Topla preporuka:

Cist XP, narezan na disk brzinom ne vecom od 4x, od drajvera samo chipset, lan, grafika, audio...i vidi kako se ponasa.
Nikako taj Last Xp.
Dokle god imas njega i pokusavas sa njim, dzaba bilo kakva prica...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG T385
Prvo...batali taj Last XP.
Dok guras sa njim, neces znati sta ti pravi problem. Kuvano govno od sistema je...govno.

Drugo... Jesi probao na tom racunaru, na komplet istoj konfiguraciji da povezes drugi disk, da ga formatiras i da instaliras sistem? Znaci cist win XP?

Topla preporuka:

Cist XP, narezan na disk brzinom ne vecom od 4x, od drajvera samo chipset, lan, grafika, audio...i vidi kako se ponasa.
Nikako taj Last Xp.
Dokle god imas njega i pokusavas sa njim, dzaba bilo kakva prica...

Ja sam kuci, uzeo prvo njegov hard, i stavio kod mene, obican xp sp2, i od tad (kod njega) nema bsod, sek kad hoces da dignes sistem, vec samo to restartovanje koje sam pomenuo..
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Instaliraj na njegovoj masini, sa drajverima za njegovu plocu.

Testiraj mu memoriju. Flesuj BIOS.
Nije bas idealno to: "odneo sam hard kod sebe, itu je radio bez problema, zasto kod njega nece?"
Moze biti sto razlicitih stvari.
Mogu biti kablovi, moze biti prasina, moze biti milion stvari...zato i kazem. Uzmi taj racunar kod sebe i kreni od nule.
Ono osnovno od harderva, kablovi, sveza instalacija...i ajmo  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG T385
Pa testirana je memorija..
A kod njega sam pokusao i nece ni da upadne u dizanje sistema..Sto bi kod mene kuci, sa njegovim pc uspelo ..
Jedino ako nije do samo kucne struje..Kablovi, ajde pokusacu to..mada sumnjam...
ne mogu puno menjati, ima razlicit ram, razlicit procesor..bas skoro nista nemamo slicno, pa da skinem i zamenim...
A Flash BIOS-a nisam nikad ni radio Smile

Evo doneso sam racunar kod mene, sa mojim kablovima i mojim napajanjem se restartuje, a kada ubacim moj hard, izbaci select proper boot device..
« Poslednja izmena: 25. Sep 2013, 11:48:56 od tomislav91 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 19:04:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pokusati

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.