Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 15:35:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Emocije voljene osobe su zarazne  (Pročitano 1342 puta)
03. Dec 2008, 12:04:11
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Kada se venčate ili i bez venčanja počnete da živite s voljenom osobom, počnete i da delite mnogo toga. Delite stambeni prostor, najčešće i postelju, delite kupatilo, raznorazne mikroorganizme, a delite i raspoloženje. To kako se voljena osoba oseća imaće veoma velik uticaj na vaša sopstvena osećanja.

Nije zaista novo to da (ne)raspoloženje voljene osobe može da "uhvati" i vas; ono što postaje sve očiglednije jeste da vam to raspoloženje može i te kako uticati na zdravlje. Na primer, jedna studija je pokazala da oni kojima je ugrađen bajpas, a imaju neurotičnog ili anksioznog partnera ili partnerku, imaju znatno veće šanse da kroz 18 meseci počnu da pate od depresije, i to potpuno nezavisno od sopstvenog tipa ličnosti, to jest toga da li su i inače skloni depresiji. A to je veliki problem, jer depresija kod srčanih bolesnika povećava rizik od novih srčanih napada, moguće i sa smrtnim ishodom. Jedna druga studija je pokazala da je gubitak elastičnosti srčanih arterija veći kod žena koje su ispoljavale neprijateljski stav prilikom svađa, ili su to činili njihovi muževi.

U mozgu svakog od nas postoje neuroni koji izazivaju imitiranje tuđeg raspoloženja, naročito ako se radi o osobi do koje vam je veoma stalo, kao što je partner ili partnerka. Zato, ako primetite da je voljena osoba uznemirena ili neraspoložena, bukvalno ćete osetiti njeno neraspoloženje, možda ne u istoj meri, ali ćete ga osetiti. Onda oboje budete neraspoloženi, ili nervozni, i eto veoma neprijatne atmosfere, moguće i svađe (najčešće ni oko čega). Sukob možete izbeći tako što ćete se udaljiti - bukvalno, ako treba. Vrlo je lako na nervozu voljene osobe i neprijatan komentar proistekao iz te nervoze odgovoriti na sličan način, pa onda ona nastavi s neprijatnostima, pa vi... Bolje je ako se jednostavno udaljite, odete da se prošetate, vozite bicikl, bilo šta što će vas fizički udaljiti od nervoznog partnera ili partnerke.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Emocije voljene osobe se i te kako mogu preneti na vas, kao i vaše na nju, naročito ako ste duže zajedno, ako i živite zajedno. Ako su partner ili partnerka nervozni ili neraspoloženi, lako se može desiti da se tako osetite i vi, i da onda počne sukob ni oko čega, samo zato što ste oboje nervozni. Tada je najbolje fizički se udaljiti, šetnja ne bi bila loša.

Jednom kada ste fizički udaljeni, možete lakše da procenite u kojoj je meri raspoloženje voljene osobe uticalo na vaše i, ako utiče baš mnogo, razmisliti o tome da odvojite više vremena samo za sebe, vremena koje nećete provoditi s voljenom osobom. Možete predložiti voljenoj osobi sklonoj neraspoloženju da vežba nešto zajedno s vama; fizička aktivnost obično popravlja raspoloženje. A ako ste vi osoba sklona nervozi ili neraspoloženju koje se onda prenese na voljenu osobu, razmislite o tome da se udaljite svaki put kad osetite da vas hvata neraspoloženje.

Neraspoloženje voljene osobe (ili vaše) često ispadne nešto što je sezonska stvar. Uopšte nije retkost da je neko hronično neraspoložen zimi, dok traje zimsko sivilo, a znatno boljeg raspoloženja leti, kad ima puno sunca. To je danas moguće dosta dobro rešiti posebnim sijalicama koje imitiraju dnevnu svetlost (mogu da se nabave i po našim radnjama) - ako i vi ili voljena osoba spadate među one koji su smrknuti po jesenjem i zimskom sivilu, a boljeg raspoloženja leti, razmislite o nabavci takvih sijalica.

Nekad je problem s neraspoloženjem toliki da žarko želite da voljena osoba ode kod stručnjaka koji bi joj možda mogao pomoći. Ovo je lakše postići ako predložite da odete zajedno, ne u smislu da voljenu osobu "vodite za ručicu" kao da je dete, već, recimo, kao tim (što na neki način i jeste).

Dobra strana cele priče: oni koji su srećni i zadovoljni u vezi mnogo su manje ranjivi kad se o neraspoloženju voljene osobe radi. I ne samo to - i dobro raspoloženje se prenosi na voljenu osobu, isto kao i loše. Jedno od vas dvoje je optimista? To će i te kako imati pozitivan uticaj i na raspoloženje i na zdravlje onog drugog.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 15:35:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.