Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 08:47:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NORA B  (Pročitano 32443 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Dobro je. Bilo mi je drago kada sam cuo da su razvijena nova oruzija i da je krenula proizvodnja i izvoz, ali sam se zabrinuo da samo prebacuju vucnu artiljeriju koju imamo od ranije na kamione, tj. da se ne proizvode novi komadi oruzija.
Evo jos par slika nove oklopljene NORA B:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.jpg
(57.73 KB, 720x576)
2.jpg
(49.11 KB, 720x576)
3.jpg
(48.19 KB, 720x576)
4.jpg
(42.72 KB, 720x576)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6

Kome je sve NORA prodata. Smile.Ja znam da je nesto komada prodato Burmi,a za ostale zemlje nemam nista precizno od podataka.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.99
Obicna je prodata Mjanmaru i Keniji, dok je ova oklopljena skorije stavljena u proizvodnju, opet za Mjanmar. Ovo za oklopnu je informacija sa sajma Eurosatory 2010.

@Kimbo_ja

Nora se proizvodi, ali projekti Soko-Jugoimport i Sora-VTI (samohodnih haubica 122mm) zavise od zaliha povucenih D-30. Doduse, one se jos ne proizvode, projektovanje Sore ce trajati do 2015. (na FAP-ovoj sasiji) a SOKO na sasiji Prage se usavrsava. U sustini, u svetu tesko da ce bilo ko da narucuje kalibar 122 mm jer vecina drzava idu ka unificiranju na kalibar 155mm, tako da za zalihe haubica D-30 i ne treba nesto brinuti.

Osnovna ideja sa njima (pricam o principu, ne i o realizaciji) je da se u buducnosti za VS (sa relativno malo para) osavremene sredstva koja vec postoje u zalihama i za koje postoje znacajne kolicine municije, ali i da se ponudi stranim drzavama da na slican nacin modernizuju svoje haubice D-30, i od njih za relativno manji novac naprave savremenije samohodne verzije umesto da se prenaoruzavaju - sto zahteva prilicno velika sredstva i logisticke probleme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
Citat
se usavrsava

Sto se ja plasim kad mi Srbi to kazemo!Ne znam sto,ali.... Smile

Citat
(sa relativno malo para) osavremene sredstva koja vec postoje u zalihama

Samo sto se nasa borbena gotovost jadi unistavanjem starijeg naoruzanja,da bi se izvozilo!To bas i nije lepo.Bitno je da smo mi Noru izvezli nekim tamo drzavama(sto je skroz ok),a nama nista(to je debeo problem!) Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Obicna je prodata Mjanmaru i Keniji, dok je ova oklopljena skorije stavljena u proizvodnju, opet za Mjanmar

you wish  Smile Smile

prodata je samo mijanmaru ,a ove kenijske niko zivi nije video jer su stealth  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
Obicna je prodata Mjanmaru i Keniji, dok je ova oklopljena skorije stavljena u proizvodnju, opet za Mjanmar

you wish  Smile Smile

prodata je samo mijanmaru ,a ove kenijske niko zivi nije video jer su stealth  Smile

Iskreno,ni ja za Kenijske nisam cuo.Pricalo bi se to na tv-u,u to ne sumnjam,u tom slucaju verovatno bi cuo.Toliko gluv nisam! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.99
Prvo se javila vest (kad nađem link okačiću, ipak je to bilo pre više od godinu dana) o izvozu u neimenovanu afričku zemlju, zatim je primećeno po forumima u jednom od Jugoimportovih izveštaja kako je ostvarena saradnja sa kupcima iz Kenije i (mislim) Nigerije, pa je predpostavljeno da je jedna od ove dve pomenute ta "neimenovana", a onda su stigle potvrde sa više strana da je u pitanju Kenija.
Na kraju, sledeće godine je opet Partner pa se može i priupitati, ko je bio mogao je i 2009. ja nisam isao.

@sasa92

I sam poznaješ nekog iz Jugoimporta pa se raspitaj.

Ovo su neki od naših:

Lazanski

Citat
Samohodna top-haubica „nora-B52” je posle Mjanmara prodata i oružanim snagama Kenije
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Srpski-roboti-idu-u-rat.lt.html

Citat
Ipak, izvori potvrđuju za Betu da je Srbija prodala 36 domaćih samohodnih haubica NORA B-52 Uniji Mjanmar, kao i izvesnu količinu tog artiljerijskog oružja "jednoj afričkoj zemlji", verovatno Keniji.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/184589/Odbrambena-industrija-Srbije-Oporavljanje-nakon-sunovrata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
Citat

Da znas da ocu!Nije mi palo na pamet! Smile

Da se ne lazemo Lazanski bas i nije 100% pouzdan.Meni je on simpatican(njegov nacin pisanja),ali...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.99
Citat

Da znas da ocu!Nije mi palo na pamet! Smile

Da se ne lazemo Lazanski bas i nije 100% pouzdan.Meni je on simpatican(njegov nacin pisanja),ali...

Zato sam stavio i drugi link. Smile

Otprilike se navodilo u zvanicnim izjavama da je "jedna africka drzava" u pitanju i posle ih vise nisu ni pitali u intervjuima, sem ovako nekih izjava.
Ti javi sta si saznao, svaka potvrda dobro dodje (mozda je Lazanski lose sanjao). Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia N70
Poslao sam "upit".Mislim da je taj drugar na moru,ili tako nesto.Cim pogleda poruku,javice mi.Ako opet nije nesto zabrljao,pa ne prica sa calom.Ima obicaj da pravi sra*a,pa ga onda cale kaznjava,tako da...Uglavnom ne pricaju. Smile

No,videcemo sta kaze... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 08:47:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.312 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.