Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 174 175 177 178 ... 360
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia N95/N95 8GB  (Pročitano 311938 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 600
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung GALAXY NOTE 2
Samo mi jojs nije jasno kako ce da povecaju Ram kada su sve glavonje ovog foruma govorile da je ram hardverska stvar a ne softverska...
RAM jeste hardverski i kod N95 iznosi (cini mi se) 64 MB, a to koliko je slobodno zavisi od toga koliko telefonu treba za minimalno funkcionisanje, tj od firmvera.
Smile
To se uci u osnovnoj/srednjoj ali sta ces kad neko to ne zna...
Ama ima vas sto ste tvrdili da se ram ne moze povecati softverskim putem,i to vas sto ste modovi 8)Prepoznajte se Smile
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 18:13:29 od stankovicdejancigi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Verovatno zato sto nemamo pojma, verovatno smo zato i modovi  Smile
Sigurno je bilo price da se ne moze povecati softverskim putem jer je neko mislio da ce dobiti citavih 64MB free ram... ili je mozda neko mislio da ce imati 128MB.To je kao kad bi neko rekao imam u racunaru ram od 256MB jel mogu da instaliram program da imam 512MB  Smile
Kad se podigne windows ti vise nemas 1GB ram-a koliko si imao, vec imas oko 800MB jer windows za sebe uzme tih 200MB jer su potrebni za rad sistema.Tako je i kod telefona...
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 18:30:22 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 355
Zastava Switzerland
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
LG Nexus 4
Mislim da je zakjucak ove diskusije da fw moze da poveca kolicinu slobodne ram memorije ali da ne moze da poveca ukupnu memoriju koju fon poseduje!!! I ko do sad to nije shvatio nek otvori temu na nekom drugom forumu pa nek se prepucava!!!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 600
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung GALAXY NOTE 2
Verovatno zato sto nemamo pojma, verovatno smo zato i modovi  Smile
Sigurno je bilo price da se ne moze povecati softverskim putem jer je neko mislio da ce dobiti citavih 64MB free ram... ili je mozda neko mislio da ce imati 128MB.To je kao kad bi neko rekao imam u racunaru ram od 256MB jel mogu da instaliram program da imam 512MB  Smile
Kad se podigne windows ti vise nemas 1GB ram-a koliko si imao, vec imas oko 800MB jer windows za sebe uzme tih 200MB jer su potrebni za rad sistema.Tako je i kod telefona...

Hvala ti Milane ti si car kako si mi sve to lepo pojasnio Smile Smile Smile A i hvala ti kada me po nekada ispravis u pravopisu i pogresim,kada popijem pa malo zbrzam.Usvakom slucaju hvala ti ti si car.
« Poslednja izmena: 20. Nov 2007, 19:10:47 od stankovicdejancigi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Pa dobro, samo se vi zaebavajte ja lepo pricam, mnogo njih ne zna ni sta je ram memorija niti im je to vazno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

悪い

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7274
OS
MacOS X
Browser
Mozilla (KHTML,

Kad se podigne windows ti vise nemas 1GB ram-a koliko si imao, vec imas oko 800MB jer windows za sebe uzme tih 200MB jer su potrebni za rad sistema.

1 Gb  Smile 1000 Mb

~R
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Dobro sad akai11 , 24Mb manje - više.  Smile

Mislim da je konačno vrijeme da se prestane sa off-om i da se vratimo temi , tj. njenom najzanimljivijem dijelu u poslednje vrijeme. Povećanje slobodnog rama na n95.

FW može da utiče na slobodan RAM. Znam ja iz svog primjera E61. Na početku prodaje i sa prvim firmware-ima , ovaj telefon je imao oko 21-22 Mb slobodnog rama. Sa pojavom ovog poslednjeg FW-a slobodan ram je blizu 25 Mb. Ovo sve govori da fw može da se optimizuje , da "jede" manje ram memorije... Sve je jasno k'o dan.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 00:08:22 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Linux
Browser
Epiphany 2.20
To i nije tolika velika greska Wink
Ti si napravio vecu gresku Wink Ako nisi znao 1GB je 1024MB, ili 1000MB... Uglavnom svi zaokruzuju to na 1000MB, uzeo sam samo kao primer jer nisam hteo da racunam vec sam zaokruzio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
HTC One X
dali posle nekog vremena treba da se defregmentiara kartca ili nesto slicno na noki n73 inace imam karticu od 128 mb nokia ali kad udjem u memoriju pokazuje da ima 120mb

Problem je u tome što postoje nesuglasice u standardima, tj njihovoj primeni  Smile. M je prefiks za Mega, tj 1.000.000 (1000*1000), po standardu, dok je s druge strane opšte prihvaćeno da kod memorije to znači 1024*1024, tako da to izaziva dileme (po standardu 1024*1024 se označava sa MiB, ali to niko ne primenjuje). I dok se svuda računa po onom "nestandardnom" sistemu, proizvođači memorija uvek pišu specifikacije po standardu, tako da će kartica od 128 MB imati 120 MiB, kartica od 1GB oko 970 MiB, itd. Smile To ne važi samo za kratice, tako je i za RAM, hard diskove itd.  Smile

Te cifre mogu da naprave veliku zbrku Smiley. Ali uglavnom, ako proizvođač napiše količinu memorije, uvek je nešto manje od toga Smiley

A sad back to topic Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC ONE
večeras sam imao priliku da "prostudiram" N95-8GB , lep ekran,dobar slajd,extra brzo radi,pokazuje 7680mb free memorije , malo je drugačije meni u podešavanjima ali svejedno baš dobro izgleda , ima četiri predefinisane N-Series teme , zvučnik se baš glasno čuje , kamera  brzo radi - duplo brže nego na N73 mada fotke izgledaju približno iste (džaba megapikseli bez optike) , stvarno bezveze igleda ono sočivo kamere bez poklopca (ima da se izgrebe za nedelju dana ako nepaziš) , slajd je prilično utegnut i vrlo nezgodan za otvaranje dok se ne navikneš (ja baš nisam ljubitelj slajda) , sve u svemu bio bi extra da je monoblok (moje subjektivno mišljenje) i naravno cena od 580 evra je  Smile  ... fon je stvarno extra ali ja nevolim slajd  Smile tako da ... will see  Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 00:55:22 od zoreli »
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 174 175 177 178 ... 360
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.